Φράγματα και «οικοτρομοκράτες»

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2017 20:37

* ΕΥΘΥΝΕΣ και στην Αριστερά επέρριψε ο Κώστας Μπαργιώτας μιλώντας χθες στη Βουλή για τη μη λειτουργία του υδροηλεκτρικού της Μεσοχώρας.

«Μπορώ να σας φέρω και να καταθέσω εδώ μία σελίδα-άρθρο διακεκριμένου στελέχους του κόμματός σας και βουλευτού εκείνης της εποχής η οποία ζητούσε, μεταξύ άλλων, και την τιμωρία των υπευθύνων, το γκρέμισμα του φράγματος και διάφορα άλλα απίθανα πράγματα», είπε «φωτογραφίζοντας» την Ηρώ Διώτη.

***

* Ο Λαρισαίος βουλευτής είπε ακόμη με νόημα:

«Υπάρχει ένας όρος που γυρίζει στο μυαλό μου από παλιά ενός εξέχοντος καθηγητού της οικολογίας στην Ελλάδα: «Οικοτρομοκράτης». Πολλές και μεγάλες ευθύνες έχει η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος στον Αχελώο και στη Μεσοχώρα και οι φαραωνικές αντιλήψεις για την άρδευση και την εκτροπή. Εξίσου μεγάλες ευθύνες, όμως, έχουν και οι λεγόμενοι «οικοτρομοκράτες» με τις υπερβολές τους.

Η εμπειρία μου λέει ότι παρά αυτά που έχουμε διαβάσει και ακούσει κατά καιρούς για τα φράγματα από τους «οικοτρομοκράτες», μια επίσκεψη στο Μέγδοβα ή στο φράγμα του Θησαυρού που πολύ υπέφερε από τέτοιες αντιδράσεις, μπορεί να απαντήσει τι είναι οικολογικό και τι δεν είναι.

Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι κάνουν αυτές οι λίμνες στο περιβάλλον και πώς επηρεάζουν τα τοπικά περιβάλλοντα».

***

* ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Κ. Μπαργιώτα ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει:

«Τουλάχιστον συμφωνήθηκε ομοθύμως ότι ήταν επικίνδυνη ιδεοληψία η ιδέα για εκτροπή του Αχελώου».

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass