Ο πολιτισμένος μικρός ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 23:30

*«ΔΕΝ κρύψαμε ποτέ μέχρι τώρα ότι είμαστε ‘’μικρό’’ οργανωτικά κόμμα. Πράγματι ψήφισαν λίγοι, περισσότεροι όμως από όσους είχαν ψηφίσει για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», παραδεχόμενος τα αυτονόητα ξεκινάει το απαντητικό σημείωμά του ο καθηγητής Στέλιος Σαΐτης.

Συνεχίζει παραδοξολογώντας ελαφρά: «Αυτό το ‘’μικρό’’ οργανωτικά κόμμα δεν θυσιάζει τις αξίες του προκειμένου να μεγαλώσει. ‘’Χάνουμε’’ με αυτό τον τρόπο όσους θα έρχονταν για να ‘’βολευτούν’’, κερδίζουμε όμως αυτούς που θέλουν να αλλάξουμε τον πολιτικό, κοινωνικό και παραγωγικό πρότυπο της κρίσης, της κοινωνικής ανασφάλειας κ.α. Κερδίζουμε αγωνιστές της προόδου». Και ολοκληρώνει εκτονωτικά: «Στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητάμε ‘’βασιλεύει’’ ο πολιτικός πολιτισμός. Δεν εκτοξεύονται τασάκια εναντίον του ομιλητή, ούτε χυδαίες ύβρεις, πράγματα συνήθη στα μεγάλα κόμματα εξουσίας του πρόσφατου παρελθόντος. Ενίοτε ο διάλογος μεταξύ μας είναι έντονος, είναι όμως ειλικρινής και δημιουργικός». (Ιδίως τώρα τελευταία στη Λάρισα είχαν ξεχειλίσει από δημιουργικότητα).

***

*ΕΧΕΙ να προσθέσει και κάτι ακόμη ο Στ. Σαΐτης, αυτό μάλλον για το οποίο μπήκε στον κόπο-σχήμα λόγου αφού του αρέσει να γράφει: «Και κάτι τελευταίο, αγαπητέ ‘’Ζ’’, για τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής. Σου ξέφυγε μια δόση ειρωνείας για έναν αριστερό άνθρωπο με αρχές. ‘’Γλίστρησες’’ σε ανεπίτρεπτη επίκριση σ’ έναν σεμνό και πραγματικά αθόρυβο άνθρωπο. Όταν μέλη της Γραμματείας και της Νομαρχιακής Επιτροπής δεν συμμετέχουν σε απολογιστική συνέλευση, δεν ξαναθέτουν υποψηφιότητα και δεν ψηφίζουν δεν είναι υπεύθυνος κατ’ αποκλειστικότητα ο Γραμματέας. Είναι;» (Κι αφού ρωτάει, κι έχει συμφωνήσει απολύτως και με το χθεσινό ‘’αθόρυβος’’, φυσικά και δεν θα διαφωνήσει κανείς στο ότι ‘’δεν είναι υπεύθυνος κατ’ αποκλειστικότητα’’).

***

*ΗΤΑΝ και χθες το όνομά του σε όσους αναδείχθηκαν αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Σαΐτης πάντως υπογράφει «εκλεγμένος αντιπρόσωπος για τη Νομαρχιακή Συνέλευση» και υστερογραφεί ως ακολούθως: «Υπογράφω την απάντηση παρά το ρίσκο να χαρακτηριστώ ως άνθρωπος του Γραμματέα μετά από παρέλευση πενήντα χρόνων κατά τα οποία παροικώ στην πολιτική Ιερουσαλήμ». (Δείχνει πολύ νεότερος πάντως, δεν δείχνει;)

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass