Ο γάιδαρος του Χότζα

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 22:24

*ΤΕΛΙΚΑ, να που όλα γίνονται. Με την κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, ο προϋπολογισμός του δημόσιου Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας, αυτό στο οποίο ακουμπά ολόκληρη η Κεντρική Ελλάδα, μειώνεται φέτος κατά 10%.

Να που υπήρχε επιπλέον περιθώριο, δεν το είχαν εξαντλήσει οι δεξιοπασόκοι μνημονιακοί διοικούντες που είχαν προηγηθεί και τόσο φιλότιμα είχαν προσπαθήσει. Υπήρχε δυνατότητα περαιτέρω μειώσεων και στην εποχή του κομαντάντε Νέστορ. Και μάλιστα σημαντικό περιθώριο. Σε μια υπόθεση όπου η ιστορία με τον γάιδαρο του Χότζα μπορεί να αποδειχθεί εξόχως διδακτική. (Το νοσοκομείο ενδεχομένως και να μπορεί χωρίς καθόλου προϋπολογισμό;)

***

*ΟΛΟΚΛΗΡΗ λοιπόν η μείωση στον προϋπολογισμό της 5ης ΥΠΕ μεταφέρθηκε ποσοτικά, σε εκατομμύρια δηλαδή, σ΄ εκείνον του Πανεπιστημιακού. Ίσως επειδή είναι και το καμάρι τους. Άμα δεν σηκώσει το ζόρι η ναυαρχίδα τότε ποιος…

Πέρυσι λέει έλειψαν από το νοσοκομείο περί τα 7 εκατομμύρια, τώρα λογικά θα λείψουν 11 αφού μείωσαν κατά 4 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό του. Απλή μέθοδος των τριών. Των τριών κακών της μοίρας του. (Άγνωστο αν και τι είδους αντίδραση θα υπάρξει από τον Παν. Νάνο.)

***

*ΣΤΑ υπόλοιπα δώδεκα νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας, μία η άλλη, αλλού λίγο παραπάνω αλλού κάτι λιγότερο, έμειναν περίπου στα ίδια. Στα ίδια χάλια. Στο Πανεπιστημιακό επιφυλάχθηκε ιδιαίτερη μεταχείριση. Παρότι τα περισινά κονδύλια είχαν αποδειχθεί ανεπαρκή κι έτρεχαν στο τέλος της χρονιάς να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, να περισώσουν την κατάσταση από τα ρεζιλίκια με τις δραματικές ελλείψεις. Απλώς φέτος θα τους προκύψουν τα ίδια και χειρότερα από το Πάσχα κι όχι από τον Αύγουστο όπως πέρσι.

***

*ΕΚΤΟΣ κι αν οι συριζαίοι και οι παραφυάδες αυτών κατορθώσουν να εφαρμόσουν νέες προχωρημένες τεχνικές. Όπως το να μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη στα νοσοκομεία με εντολές.

«Μειώσου», θα λέει ο διοικητής κι αυτή θα βάζει τα κλάματα. Και θα συρρικνώνεται.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass