Κλειστές κλίνες

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 23:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2017 11:06

ΣΥΣΚΕΨΗ με αντικείμενο την αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της ανεπάρκειας κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει παραδοθεί στον υπουργό Ανδρέα Ξανθό συγκεκριμένη πρόταση έτσι ώστε για πρώτη φορά να διατυπωθούν κατευθυντήριες οδηγίες και κριτήρια για την εισαγωγή αλλά και τον χρόνο παραμονής των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, κρίθηκε απαραίτητο να δημιουργηθεί άμεσα ένα σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και συστηματικής επιτήρησης της λίστας αναμονής των ασθενών για νοσηλεία σε ΜΕΘ έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι η προτεραιοποίηση θα γίνεται με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια και με στόχο τη διαφάνεια, την ισοτιμία και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κλινών.

Δόθηκε εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα πίνακας με τις υπάρχουσες και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ανά υγειονομική περιφέρεια. Έτσι, στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, υπάρχουν συνολικά 72 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ, από τις οποίες βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία οι 57, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν κλειστές οι 15.

Το υπουργείο υποσχέθηκε πάλι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ώστε σύντομα να ανοίξουν και οι κλειστές αυτές κλίνες, οπότε … η αναμονή συνεχίζεται!

Μ.Κ.    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass