Ηθική Τράπεζα

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 21:39

* ΠΩΣ θα λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας;

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Τράπεζας Γιάννης Τσιρώνης εισήγαγε προχθές έναν νέο όρο μιλώντας για τις λεγόμενες «ηθικές τράπεζες».

Όπως εξήγησε, «είναι ένα εργαλείο τραπεζών δηλαδή –γιατί δεν είναι ηθικολογικός ο όρος - που υπάρχει σε όλο τον κόσμο, το οποίο χρηματοδοτεί μονάδες χωρίς πιστοληπτική ικανότητα, όχι με κριτήριο το τι μπορούν να βάλουν εγγύηση, αλλά το πόσο καλή και βιώσιμη είναι η ιδέα που καταθέτουν στην τράπεζα από επιχειρηματική, οικολογική και κοινωνική άποψη.

Και η δεύτερη διευκόλυνση της «ηθικής τράπεζας» είναι ότι χρηματοδοτεί το τοκοχρεολύσιο που εξαρτάται από την απόδοση της χρονιάς. Δηλαδή αν μια χρονιά κάποιος αγρότης έχει κακή απόδοση, δεν του «βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό».

***

* Ο Ι. Τσιρώνης κατηγόρησε τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ότι «όταν προσπαθήσαμε επί των ημερών σας να φτιάξουμε τέτοιες τράπεζες –και πρέπει να έχουμε τέτοιες τράπεζες- κολλήσαμε στον τοίχο του καρτέλ που εσείς υποστηρίζατε και δεν μπόρεσαν να γίνουν.

Σήμερα, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι έχουμε ξεκινήσει διερεύνηση για να αποκτήσει και η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, «ηθική τράπεζα», για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», ανέφερε.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass