Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2017 21:36

* Η πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, με βάση τα όσα προβλέπονται και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη. Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας στις συνοικίες που περιλαμβάνονται στο «εσωτερικό» της Ηρ. Πολυτεχνείου και οι πεζοδρομήσεις θα δημιουργήσουν μια άλλη εικόνα, μια άλλη πόλη.

Πέραν των έργων που θα γίνουν από τα χρήματα του Δήμου, πολλά θα εξαρτηθούν βεβαίως και από τις χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές, όπως τα ΒΑΑ. Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής ωστόσο είναι να υλοποιήσει ένα έργο αντίστοιχο με τις πεζοδρομήσεις επί θητείας του αείμνηστου δημάρχου Αρ. Λαμπρούλη.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τότε τις έντονες αντιδράσεις για τους πεζοδρόμους στο κέντρο. Βασικός «αντίπαλος» του σχεδίου της σημερινής δημοτικής αρχής είναι οι συνήθειες ετών, όπως της διαδεδομένης χρήσης του Ι.Χ. Με το που έμειναν αφύλακτοι οι πεζόδρομοι, οργίασαν οι παράνομες σταθμεύσεις. Μάλιστα πλήρωναν τις κλήσεις και δεν ένοιαζε το κόστος.

Παράλληλα χρειάζονται και διαφορετικές πολιτικές από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το εισιτήριο του Αστικού ΚΤΕΛ για παράδειγμα, θεωρείται ακριβό σε σχέση με τις διαδρομές. Η διαβούλευση έχει ξεκινήσει…

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass