Εισφορές ΟΓΑ

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2016 22:09

* ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ λίγες μέρες ακόμη (μέχρι 31-12-16) έχουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ προκειμένου να εξοφλήσουν τις εισφορές που αντιστοιχούν στο β΄ εξάμηνο 2016.

Σημειωτέον πως η αποστολή των ειδοποιητηρίων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έχει ξεκινήσει από τις 29 Νοεμβρίου. Το υπουργείο και ενόψει αγροτικών κινητοποιήσεων, πιέζεται να πάει χρονικά πίσω (στη χειρότερη μέχρι τέλος Ιανουαρίου) την καταβολή της εισφοράς υπέρ ΟΓΑ τουλάχιστον για όσους βρίσκονται σε ρύθμιση και ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις. Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των αγροτών «ένας παραγωγός που είναι σε ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσει τη μηνιαία δόση για τις παλιές εκκρεμότητες, μαζί με τα 800 περίπου ευρώ που είναι το β΄ εξάμηνο, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο γι’ αυτή την περίοδο, που έχουν μαζευτεί κι άλλες υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, Τέλη, κλπ). Και αν δεν πληρωθεί συνολικά το ποσό (π.χ. 860 ευρώ) τότε το σύστημα βγάζει αυτόματα εκτός ρύθμισης τον αγρότη. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αυξήσεις στις εξαμηνιαίες εισφορές του ΟΓΑ θα κυμαίνονται από 70 έως 94 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν πληρώσουν τις εισφορές θα επιβαρυνθούν με ετήσιο επιτόκιο 8%. Από την 1η Ιανουαρίου οι εισφορές θα υπολογίζονται πλέον επί του εισοδήματός τους και για το 2017 θα κληθούν να καταβάλουν το 18,7% των καθαρών εσόδων τους.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass