Ηλεκτρονικές οι ευχές

Δημοσίευση: 25 Δεκ 2016 21:37

*ΤΕΡΜΑ πια οι ευχετήριες κάρτες των παραγόντων, εδώ και χρόνια ηλεκτρονικά οι ευχές. Εξοικονόμηση χρόνου και κυρίως οικονομικών πόρων. Πληθαίνουν ταυτόχρονα και οι δυνατότητες επιλογής.


Κι επειδή το ίντερνετ είναι απίστευτα μεγάλο περιβόλι, με απεριόριστες ευκολίες για όποιον γνωρίζει να το χειρίζεται, να υπάρχει και ιστοσελίδα «Ποίηση και Λογοτεχνία» ή κάπως έτσι, όπου, πληκτρολογώντας κατάλληλα, μπορεί κάποιος να συναντήσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δημιουργίες ειδικά για τις μέρες των Χριστουγέννων. Και να τις αξιοποιήσει δεόντως, επιλέγοντας ο καθείς ανάλογα με το δικό του προφίλ.
***
*Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός μνημονεύει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Ευχόμενος για τις Γιορτές συνοδεύει την ηλεκτρονική του κάρτα με λόγια από διήγημα του μεγάλου Σκιαθίτη, λογοτέχνη της Περιφέρειάς του δηλαδή, στη μαγευτική του γλώσσα. «Ήκουε τα άσματα των παίδων της γειτονιάς, οίτινες επισκεπτόμενοι τας οικίας έψαλλον τα Χριστούγεννα: Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή…»
***
* Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης επέλεξε τον γνωστό πίνακα του Νικηφόρου Λύτρα, με τα αγόρια να λένε τα κάλαντα, συνοδεύοντας τις ευχές του με την κυρίαρχη φράση «Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας». Υπερφαλαγγίζοντας έτσι, ακόμη και τον Αλ. Κούγια.
***
*Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος προτίμησε την απολύτως κλασική ευχετήρια φρασεολογία με φόντο όμορφη εικόνα από το μεγάλο σιντριβάνι της πλατείας με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
***
*ΠΙΟ κουλτουρέ η διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ξεκινά με στίχο του Τ. Λειβαδίτη «Είδες-μου λέει- γεννήθηκε η ευσπλαχνία» να πλαισιώνει επίκαιρο πίνακα ζωγραφικής, μητέρα-βρέφος και συνεχίζει επικεντρώνοντας «σε κάθε ανέστιο παιδί» κλπ κλπ με Μίλτο Σαχτούρη για τις γιορτινές μέρες με το «λείο πρόσωπο κι ένα μικρό Χριστό στο κάθε δάκρυ».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass