Στήλη πριν 30 χρόνια

22 Φεβρουαρίου 1983

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2013 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:32
Επιμέλεια Δημήτρης Κατσανάκης
Αρχίζει νέα εποχή στις σχέσεις με τη Σοβιετική Ένωση στο κεντρικό θέμα της ημέρας καθώς άρχισαν οι ελληνοσοβιετικές συνομιλίες στην Αθήνα. Στα δύο εκτενή ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στη νέα αποχή που αρχίζει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Σοβιετικής Ένωσης με το πρόγραμμα μακρόχρονης και πολυμερούς συνεργασίας, που θα υπογράψουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, όπως άλλωστε τονίστηκε από τις δηλώσεις των κ. Παπανδρέου και Τιχόνωφ στη διάρκεια γεύματος. Η υπογραφή σημαντικών συμφωνιών αναδεικνύεται τόσο ώστε να γίνεται πλέον λόγος για ιστορικής σημασίας άνοιγμα της Αθήνας προς τη Μόσχα.
* * *
Στο χώρο της οικονομίας Διαψεύδονται τα περί κοπής νέας δραχμής.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γεράσιμος Αρσένης διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί κοπής νέας δραχμής ίσης προς 10 παλαιές.
* * *
Εκδόθηκε νομαρχιακή απόφαση σύμφωνα με την οποία Εξαγριωμένα σκυλιά θα εξοντώνονται από ειδικά συνεργεία.
Ύστερα από πολυάριθμες διαμαρτυρίες κατοίκων του νομού για ζημιές στην κτηνοτροφία πτηνοτροφία και γεωργία από αγέλες εξαγριωμένων σκύλων που είχαν εγκαταλειφθεί πριν από καιρό από τους ιδιοκτήτες τους, τα οποία επιτίθενται και σε ανθρώπους με απόφαση του κ. νομάρχη ανατέθηκε για το έτος 1983 στους δήμους και τις κοινότητες του νομού η εξόντωσή των παραπάνω εξαγριωμένων σκύλων με συνεργεία που θα συγκροτούν με δική τους πρωτοβουλία και δαπάνη αν χρειαστεί και που θα αποτελούνται από έμπειρους κυνηγούς, αγροφύλακες, δασοφύλακες ή θηροφύλακες και που θα χρησιμοποιούν για τον σκοπό αυτό μόνο κυνηγετικά όπλα.
Η δράση των συνεργείων θα περιορίζεται μόνο σε εξαγριωμένα σκυλιά που με τη συμπεριφορά τους έχουν αποβάλει τον χαρακτήρα τους σαν ζώα συντροφιάς ή εργασίας του Ν. 1197/81 περί προστασίας ζώων.
* * *
Ιδρύθηκε πανελλήνιος σύλλογος πτυχιούχων ΑΣΣΕ ΚΑΤΕΕ με συνέλευση στη Λάρισα.
Στη συνέλευση διαβάστηκε και εγκρίθηκε καταστατικό ενώ για την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών ίδρυσης του συλλόγου εξελέγη προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που αποτελείται από τους Θεόδωρο Καφέ πρόεδρο, Αυγή Γιαννουσοπούλου αντιπρόεδρο, Ηλία Περδίκη γραμματέα, Ζωή Αλεβίζου ταμία και Βασίλη Κύρκο μέλος.
* * *
Στο Δέλτα του Πηνειού Αγροτικοί φορείς αποφάσισαν ίδρυση ξηραντηρίου καλαμποκιού.
* * *
Άλυτα και οξυμένα παραμένουν τα προβλήματα των αγροτών μας, όπως διαπιστώθηκε στη συνέλευση της Ε.Α.Σ.Ν.Λ.
Στη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της αγροτικής τάξης, που όπως διαπιστώθηκε οφείλονται στην ένταξη και παραμονή της χώρας μας στην ΕΟΚ, στα τεράστια κέρδη και τις επιδοτήσεις που απολαμβάνουν οι βιομήχανοικαι μεγαλέμποροι, στις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό, την υποτίμηση της δραχμής και τη διόγκωση του κόστους παραγωγής που προήλθε από τις ανατιμήσεις στα λιπάσματα, καύσιμα και άλλα καλλιεργητικά μέσα και τέλος στις χαμηλές τιμές που δόθηκαν στα αγροτικά προϊόντα και ήταν κάτω του κόστους παραγωγής.
* * *
Εγκαινιάστηκε το Μουσείο
Παραδοσιακές φορεσιές, μάλλινα είδη, κτηνοτροφικά και γεωργικά σκεύη, μεταφορικά μέσα και άλλα είδη επεξεργασίας σιταριού, είδη αλιείας –με εντυπωσιακότερο μια βάρκα ποταμού- εργαλεία όλων σχεδόν των επαγγελμάτων που σήμερα έχουν εκλείψει, κεραμικά από την εποχή της Τουρκοκρατίας και μια μεγάλη συλλογή πέπλων του 19ου αιώνα, είναι μεταξύ των άλλων τα αντικείμενα που εκτίθενται στο Λαογραφικό Μουσείο της Λάρισας, τα εγκαίνια του οποίου στο νέο κτίριο της οδού Μανδηλαρά 74 έγιναν το πρωί της περασμένης Κυριακής.
Όπως τόνισε στα εγκαίνια τόσο ο διευθυντής Εσωτερικών της Νομαρχίας Σ. Γραμμένος όσο και η πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας κ. Λένα Γουριώτη το Μουσείο φιλοδοξεί να φιλοξενήσει στο μέλλον και άλλα εκθέματα απ΄ όλες τις περιοχές του θεσσαλικού διαμερίσματος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass