Δέκα ημέρες με τον Μαξ

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2024 10:30

Από τον Στέλιο Τσιανίκα, πρόεδρο της Κοινότητας Ανατολής

Το καθήκον μου ως προέδρου της Κοινότητας Ανατολής με έφερε κοντά σε έναν άνθρωπο που έως τώρα δεν γνώριζα.

Άκουγα πως στον Δήμο Αγιάς υπάρχει ένας σπουδαίος χειριστής βαρέων οχημάτων, ο Στέφανος Γκουντάρας, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο Μαξ. Τον ακολούθησα τις τελευταίες μέρες στο δύσκολο μεροκάματο, καθώς οδηγούσε το θηριώδες γκρέιντερ στους αγροτικούς δρόμους του Κισσάβου.
Το βαρύ μηχάνημα αγκομαχούσε ανοίγοντας τα χαντάκια απορροής των όμβριων υδάτων. Μετά με μαεστρία μοναδική, να ισοπεδώνει, να φέρνει στον δρόμο τις κατάλληλες κλίσεις και στο τέλος, όπως λέει ο ίδιος, ο δρόμος να γίνεται αεροδρόμιο.
Ο ήλιος να καίει τις λαμαρίνες του οχήματος. Ο καύσωνας και η αφρικανική σκόνη να κρύβουν τον κάμπο, η σκόνη να κυριαρχεί παντού, μα ο Μαξ εκεί, στα 1.200 μέτρα του Κισσάβου για δέκα πέντε ώρες συνεχώς, χωρίς ανάπαυλα, στη μάχη του καθήκοντος.
Εκείνο που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η συμπεριφορά του προς τους πολίτες. Χαμογελαστός, ήρεμος, μειλίχιος, απαντά στις ερωτήσεις και στα αιτήματα.
- Θα τα φτιάξουμε όλα!
Πήγαμε στο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου Ανατολής να δούμε την επικινδυνότητα ενός δρόμου. Αφού έδωσε οδηγίες στη Γερόντισσα της Μονής για τη βελτίωση της επικίνδυνης κατηφόρας, το απόγευμα γυρνώντας από τα βουνά, εθελοντικά διανοίγει την αντιπυρική ζώνη του Μοναστηριού.
Κυριακή 16 Ιουνίου 2024. Μεσημέρι, Την ώρα που το κυριακάτικο τραπέζι είναι στρωμένο στο σπίτι της Μελιβοίας. Μια ξαφνική φωτιά στο Γερακάρι. Ο Μαξ καλείται από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας να σπεύσει με ένα τσαπάκι στον τόπο της πυρκαγιάς. Σε λίγη ώρα ο χειριστής Μαξ με τον μηχάνημα είναι εκεί. Ομολογώ ειλικρινά δεν γνώρισα μέχρι σήμερα άλλον άνθρωπο να έχει αυτή τη διάθεση της προσφοράς. Η σπουδαία ελληνική λέξη φιλότιμο είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει.
Βραδιάζει. Μια παγωμένη μπύρα στην πλατεία της Ανατολής να φύγει η κούραση της ημέρας. Τα χέρια του Μαξ τρίβουν κάθε λίγο τα κουρασμένα πόδια. Όλη μέρα συμπλέκτη-γκάζι-φρένο, ξανά συμπλέκτη-γκάζι-φρένο, όλη μέρα όλο το σώμα και το μυαλό είναι σε εγρήγορση, μέσα στο συνεχές βουητό των μηχανών. «Πρόεδρε, από δεκατεσσάρων ετών, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια, αυτή είναι η δουλειά μου. Όμως αυτή είναι η καλύτερη ώρα μου. Με ξεκουράζει πολύ να μιλώ αυτή την ώρα με τους φίλους μου».
Στέφανε Γκουντάρα μόλις απέκτησες έναν καινούριο φίλο!
Στο εξής θα είμαι και εγώ εκεί, ανάμεσα στους φίλους σου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass