Οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2023 10:05

* Από τον Ζωγράφο Βασίλη, συντονιστή Ν.Ε. Ν. Λάρισας και μέλος της Κ.Ε.

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές η ΝΔ με το 41% ήταν ο μεγάλος νικητής και η τεράστια διαφορά από το δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και τα υπόλοιπα κόμματα, της αντιπολίτευσης έδωσαν στο κυβερνών κόμμα πολύ αέρα στον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας. Η αλαζονεία, η υπεροψία, η προχειρότητα, η ανοργανωσιά, βασικά στοιχεία της αντιμετώπισης των προβλημάτων διαχείρισης σοβαρών καταστάσεων π.χ. πυρκαγιές, εξωτερική πολιτική, πρωταθλητές στην ακρίβεια των φρούτων, των τροφίμων, της βενζίνης στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν κ.ά. Δείχνουμε ένα κράτος σμπαραλιασμένο, ανοργάνωτο, μια Κυβέρνηση που δυσφημεί τη χώρα μας. Π.χ. Στείλαμε δύο Canander για βοήθεια στην Κύπρο και το ένα ήταν χαλασμένο!!!
Ήταν γνωστό από πολλές μεριές και ημέρες -το Μαυροβούνιο ενημέρωσε έγκυρα- η κάθοδος των Κροατών ναζιστών φασιστών στην Ελλάδα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με την ΑΕΚ. Τους χάσανε από τον έλεγχο, τους άφησαν ανενόχλητους να προκαλούν βανδαλισμούς, τα αποτελέσματα στη συνέχεια γνωστά. Την πλήρωσαν φυσικά κάποιοι αξιωματικοί, έπρεπε να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Αποτέλεσμα η Κυβέρνηση στον αφρό και ο Πρωθυπουργός ξεκαλοκαιριάζει στα Χανιά, δεν τρέχει τίποτα.
Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Από τον κ. Μητσοτάκη μέχρι το τελευταίο κυβερνητικό στέλεχος απολαμβάνουν τα μπάνια του λαού. Προκλητική πολιτική συμπεριφορά μιας Κυβέρνησης σχεδόν δύο μηνών.
Εκείνο που πρέπει να προσέξει και να πάρει σοβαρά υπόψη του ο ελληνικός λαός είναι η ψήφος του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.
Η ΝΔ ήδη από τις εκλογές του 2019 ελέγχει την Κυβέρνηση, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, πλην μερικών εξαιρέσεων. Δηλαδή το σύνολο της Πολιτικής Εξουσίας και της Δημόσιας Διοίκησης. Την προηγούμενη τετραετία ήδη έχει επιδείξει καθεστωτικές πρακτικές και ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα. Σήμερα το επιδεικνύει σε μεγαλύτερο βαθμό. Αγνοεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν απολογείται πουθενά, δεν δίνει εξηγήσεις σε κανέναν.
Με το αζημίωτο έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που συμπεριφέρονται ως βαστάζοι της Κυβέρνησης.
Στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αν ο χάρτης της Ελλάδας ξαναβαφτεί γαλάζιος για μια δεύτερη τετραετία, θα είναι κακό για τον τόπο. Με τους σημερινούς όρους κυριαρχίας, «δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν», εγκυμονεί κινδύνους για την ορθή λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η μακροπρόθεσμη αγκίστρωση της ΝΔ στην εξουσία, ο πλήρης έλεγχος των πάντων, των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα, είναι σοβαροί λόγοι να καταψηφιστούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που στηρίζονται από τη ΝΔ.
Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, η προοδευτική αντιπολίτευση πρέπει να βρουν τα αντανακλαστικά και να συνεργαστούν. Να κατεβάσουν κοινούς υποψήφιους παντού. Να αφήσουν στην άκρη τις αγκυλώσεις και τους εγωισμούς. Να μπει φραγμός στην επερχόμενη λαίλαπα της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπου του επιτρέπεται το κάνει πράξη. Επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες πάντα σε προγραμματική βάση. Η συνεργασία όλων των Προοδευτικών, Δημοκρατικών, Αριστερών δυνάμεων του τόπου είναι μονόδρομος. Για το καλό της κοινωνίας, τη σωστή λειτουργία του πολιτεύματος και όχι για τις καρέκλες.
Συνεπώς, η διπλή κάλπη του Οκτωβρίου πρέπει να λειτουργήσει ως καταγραφή φθοράς και όχι ως επιβράβευση του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του.
Απαιτείται μέγιστη στράτευση όλων.
Να συμβάλουμε όλοι να συγκροτήσουν οι προοδευτικές, οι αριστερές και ριζοσπαστικές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους νικηφόρα ψηφοδέλτια συνεργασίες.
Έχουμε ευθύνη να το κάνουμε και για τις νεότερες γενιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass