Ανοιξη των λουλουδιών

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2023 16:30

Γλυκιά άνοιξη της χαράς και της ευωδιάς, με πλούσια βλάστηση, ένα θεάρεστο τοπίο, επιβλητικό, ένα φανταστικό όραμα. Πέφτοντας οι ουράνιες ανταύγειες στην πανέμορφη φύση συνθέτουν με τις πολύχρωμες πινελιές των λουλουδιών, μια υπέρτατη μαγεία.


Αναπνέεις την αύρα, τη χαρά που με συναρπάζει με τις πλούσιες εναλλαγές, ένας παράδεισος αληθινός που δίνουν χρώμα και θαυμασμό στην καρδιά μου και το άρωμά τους μοσχοβολά, τρυφερά σαν την αγάπη. Θαυμάζω το απέραντο τοπίο ομορφιάς.
Κάθομαι κάτω από έναν πλάτανο καταπράσινο και μένω άφωνη, αντικρίζοντας σ’ ένα μικρό βουνό να κυλάει ένας καταρράκτης. Ακούγοντας το θρόισμα του νερού και τα πουλάκια να τιτιβίζουν, η ψυχή μου γαληνεύει στο κελάιδισμα που ακούγεται σαν μια απαλή μουσική, μια μελωδία που αγγίζει την ψυχή μου και απλώνεται παντού στη γη, στον γαλάζιο ουρανό.
Νιώθω ένα συναίσθημα τρυφερό για το πανόραμα της φύσης και μια δροσιά, μια αγάπη και τα μάτια μου ξεκουράζονται, με σαγηνεύει αυτή η όαση, η ομορφιά που δεν τη χορταίνω.
Δίχως την αγάπη της άνοιξης και μια αγκαλιά είναι μισή ζωή. Πόση χαρά και δάκρυα χωράει ένα δείλι της άνοιξης. Είναι αυτό το αριστούργημα του Θεού, τη λατρεύω την ευλογημένη, θεάρεστη φύση.
Όλος ο πλανήτης είναι ένας επίγειος παράδεισος.
Νίκη Κεφαλέα-Παναγούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass