ΣΥΡΙΖΑ-Νίκος Παππάς: Ομόφωνη καταδίκη-διαζύγιο με τη λογική!

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2023 9:40

Έκπληκτοι βλέπουμε, τον ΣΥΡΙΖΑ - στο θέμα της ομόφωνης καταδίκης του Νικόλα Παππά, πάλι να είναι «μαλωμένοι» με την αλήθεια και τη λογική; Διότι μανιωδώς προσπαθούν να αλλάζουν σκεπτικό στη συζήτηση.

Ας το πιάσουμε από την αρχή το θέμα και να καταθέσουμε χρονικά πώς έχουν τα γεγονότα:
Ο Παππάς παραπέμφθηκε:
-Οχι γιατί έκανε τον διαγωνισμό - (και μπράβο του)
-Οχι γιατί έβαλε όρους για να πληρώσουν οι καναλάρχες (και μπράβο του)
-Αλλά παραπέμφθηκε και καταδικάστηκε:
διότι ο Παππάς προσπάθησε να φέρει σε επαφή, τον άφραγκο Κόκκινο Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Μαρινάκη (φίλο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014-16 τότε ...μην ξεχνιόμαστε), και μετά μιας λιβανέζικης εταιρείας - ώστε να «βρει» χρήματα ο Καλογρίτσας και να καταθέσει εγγυητική, για να πάρει τη μια άδεια για κανάλι, ώστε να γίνει το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ!
ΛΟΓΙΚΗ 1: -Δηλαδή καταδικάστηκε για «υπόγεια χειραγώγηση» του διαγωνισμού, και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει... Οτι επειδή «έκανε» τον διαγωνισμό!
Πάνω στο αν χειραγώγησε ο ίδιος ο Παππάς αυτόν τον διαγωνισμό, τα «στοιχεία που παρέλασαν» από το Ειδικό Δικαστήριο ήταν καταπέλτης.
Ο Μαρινάκης, στην ερώτηση της Προέδρου: «Όλη αυτή η επέμβαση του κ. Παππά σε όλο αυτό το εγχείρημα εκπορευόταν από την τότε κυβέρνηση;» απάντησε ενόρκως στο Ειδικό Δικαστήριο:
«Όλη αυτή η διαδικασία για να μου ζητήσουν αυτήν τη βοήθεια έγινε από τον κ. Παππά. Ο κ. Παππάς είχε τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα. Πολλές φορές μού έλεγε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα και ότι πράττει ανάλογα».
Και στην κ. Εισαγγελέα που του ζήτησε διευκρινίσεις: «Να μας πείτε πώς το καταλάβατε αυτό από ποια συζήτηση; Τι σας είπαν; Σας αποκάλυψαν ευθέως αυτά τα σχέδια;» απάντησε πάλι σαφέστατα:
«Το πρώτο στάδιο είναι από πληροφορίες, το δεύτερο από τον ίδιο τον κ. Παππά και το τρίτο με τα ίδια μου τα μάτια. Είδα τον κ. Αρβανίτη να συζητά για το πώς θα προετοιμάσει τον σταθμό, ο άνθρωπος δούλευε πάνω στον σχεδιασμό του σταθμού. Φιλικά προσκείμενος δημοσιογράφος, ο οποίος μετά έγινε υποψήφιος ευρωβουλευτής …».
ΛΟΓΙΚΗ 2: Επιτέλους «ξυπνήστε», αυτά είναι στοιχεία που μιλάνε για «χειραγώγηση» του διαγωνισμού και όχι επειδή «έκανε» τον διαγωνισμό!
—Επιπλέον παρουσιάστηκαν πάμπολλα μηνύματα, που «έφυγαν» από το κινητό του Παππά, προς το κινητό του Καλογρίτσα και που έλεγαν:
... «για εταιρεία που θα γίνει με τους Λιβανέζους, για το πώς θα βρεθούν χρήματα από τη λιβανέζικη εταιρεία, τι ποσοστά θα έχουν ...οι συνέταιροι κ.λπ.» και τα οποία όλα μα όλα τα συντόνιζε ο Παππάς!
ΛΟΓΙΚΗ 3: ...Λέτε τα sms να έφευγαν ...μόνα τους; ...λέτε να «χάκαραν» το κινητό του Παππά, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ εν έτει 2016, που τότε γράφτηκαν;
Και όμως, στο Δικαστήριο, βγήκανε δύο σκεπτικά, εντελώς αντίθετα!
πάμε τώρα να «δούμε» τα δύο σκεπτικά και να «προβληματιστούμε» - στον δικαστικό καθρέπτη και να τα «απευθύνουμε» (στα σκεπτικά) ορισμένα λογικότατα ερωτήματα-απορίες όπως:
ΛΟΓΙΚΗ 4: Αφού το σκεπτικό της Εισαγγελέως που τελικά έκρινε, ότι δεν υπάρχει ούτε «μεθόδευση», ούτε κάτι «μεμπτό» στα τόσα μηνύματα, στα τόσα emails, και στα πάμπολλα ραντεβού - συναντήσεις Καλογρίτσα-Λιβανέζων- Παππά και στα ραντεβού Μαρινάκη με Καλογρίτσα και Νικόλα, γεννάται το λογικό ερώτημα:
- τελικά μήπως αυτό το σκεπτικό -μάλλον θεώρησε- ότι σήμερα οι επιχειρηματίες επικοινωνούν ...με σήματα καπνών ...και σήματα morse -(όπως κάποτε οι Ινδιάνοι)- και όχι με τα σύγχρονα εργαλεία όπως emails και sms που φεύγουν από τα κινητά;
Και ότι πιθανόν αξιολογήθηκαν ως αθώα -αυτά τα sms και τα emails- διότι μάλλον έγραφαν, «για το τι καιρό κάνει στον Λίβανο και στην Αθήνα;»
ΛΟΓΙΚΗ 5: Και πώς γίνεται, όλα αυτό το υλικό που «παρέλασε» από μπροστά στην αίθουσα του δικαστηρίου -το ίδιο υλικό- να το «είδαν» ...και να το «αξιολόγησαν», με παραπεμπτικό κριτήριο οι 13 δικαστές και μάλιστα με σκορ 13-0!
-ΛΟΓΙΚΗ 6: Δηλαδή δεν πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός, ότι τελικά το σκεπτικό της Εισαγγελέως, δεν κατάφερε να πείσει ούτε έναν δικαστή, εξ ου και το ομόφωνο 13-0;
Και άρα είναι μια ένδειξη, ότι το σκεπτικό της κάπου «έπασχε», κάπου δεν «στηρίχτηκε» σωστά, ότι κάποια στοιχεία τα «προσπέρασε»;
- ΛΟΓΙΚΗ 7: Και έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να «καμαρώνει» και να υπερτονίζει, ότι το σκεπτικό του ενός... είναι πιο σωστό, από το ομόφωνο σκεπτικό των 13!! (διότι αυτοί οι 13 εκτελούσαν -κατόπιν πιέσεων- την επιθυμία της κυβέρνησης!).
ΛΟΓΙΚΗ 8: Και έρχεται την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, ο Συριζαίος βουλευτής, Νάσος Αθανασίου, να πει το εκπληκτικής νοηματικής σκεπτικό:
«Οτι μήπως πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το ομόφωνο 13-0 των δικαστών!» δηλαδή από εδώ και πέρα θα είναι «ύποπτες» οι ομόφωνες αποφάσεις στα δικαστήρια, στα Δ.Σ. των εταιρειών, των συλλόγων κ.λπ., μήπως τελικά πάμε σε «λογική της τρέλας;», της «Ουγκάντας;».
-ΛΟΓΙΚΗ 9: Άρα δεν ήταν πιο εύκολο η κυβέρνηση αντί να «πιέσει» και τους 13 δικαστές, να «πιέσει» τη μία (!) την Εισαγγελέα; Και αντί να πιέσει και τους 13 να «πιέσει» μόνο τους 10, και έτσι το σκορ να είναι 10-3;
- ΥΓ. 1: Τι σε εκπλήσσει βρε Αρη; Εδώ οι άνθρωποι, ακόμα νομίζουν ότι «έσκισαν» τα μνημόνια...και ότι το 67% του ΟΧΙ... ακόμα δεν παραδέχτηκαν...δεν ζήτησαν ένα συγγνώμη που το έκαναν ένα μεγάλο ΝΑΙ... ένα ΝΑΙ στην ΤΡΟΪΚΑ (με συγχωρείτε...στους θεσμούς), καθώς και από το περήφανο «go back ΜΕΡΚΕΛ», πήγαμε «στη νοήμονα και φωτεινή ηγέτιδα, ω Άγγελα!).
ΥΓ. 2: Καθόλου απίθανο, σε συνέχεια αυτών των «αρρωστημένων» από λογική σκεπτικών, να δούμε να κατηγορείται και ο Πολάκης, ότι παραμονές εκλογών, επίτηδες προκάλεσε τέτοιο πολιτικό θέμα -έξω και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ- και ότι έτσι πριμοδοτεί τη ΝΔ; όλα είναι πιθανόν σε ένα κόμμα που στηρίχτηκε και λεηλάτησε την πολιτική σκηνή, με τον άκρατο λαϊκισμό του!

 

Αρης Βαλασσόπουλος,
μαθηματικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass