ΔΙΑΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 16:30

Μεταφέρω σ’ αυτή τη στήλη ηλεκτρονικά σχόλια αγνώστων μου. Η χώρα ετοιμάζονταν για τις ευρωεκλογές, αλλά τα μόνα πράγματα όμως που δεν συζητήθηκαν είναι όσα αφορούσαν τις εκλογές αυτές.

Αν λάβουμε όμως υπόψη, ότι η ΕΕ ρυθμίζει τη ζωή των κατοίκων των χωρών που την απαρτίζουν κατά μεγάλο μέρος, τίποτα δεν δείχνει ν’ αγγίζει τον δικό μας προβληματισμό στα ουσιώδη. Σκεφτείτε ότι η τελευταία δεκαετία της μεγάλης κρίσης η χώρα μας πορεύεται με βάση διαδοχικές συμβάσεις (μνημόνια) με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ωστόσο, η πολιτική στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με τον κομματισμό. Γι’ αυτό συζητούμε για σκάνδαλα κομμάτων και προσώπων, αλληλοϋβριζόμαστε, και καταστρέφουμε την καθημερινότητά μας εκτός και πέραν όσων έπρεπε, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, να μας ενδιαφέρουν. Όσα παρακάτω έκρινα αναγκαίο να σας μεταφέρω αποδεικνύουν ωστόσο τις νοητικές κατευθύνσεις των συμπατριωτών μας, που έχουν καθ’ αυτά την αξία τους και μας επιτρέπουν ν’ αντιληφθούμε πού και πώς κινείται η ελληνική κοινωνία και σε μεγάλο μέρος αυτόν τον καιρό. Παραθέτω εδώ τυχαία συνομιλία:

Α. Π.: «Λογικά έχουν τηλεόραση στο Μαξίμου. Την ανοίγουν λοιπόν και βλέπουν και αυτοί το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Και νιώθουν δικαιωμένοι. Ποιες είναι, σου λέει, οι δύο προσωπικότητες που σφραγίζουν τα χρονικά όρια του έθνους που θα γιορτάσει την επέτειο των 200 ετών από την παλιγγενεσία του, το 2021; Μα φυσικά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Αλέξης Τσίπρας.»

Δ. Π. : «Παραισθήσεις. Ο Αλέξης έχει την ενσυναίσθηση των βουλών του εγχώριου εκλογικού σώματος και πράττει τα δέοντα...

Ν. Π.: «Όχι ότι είμαι οπαδός του λαοπρόβλητου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, (πέρασε από αριστερά αλλά δεν ακούμπησε....), αλλά μήπως οι δεξιούληδες πρέπει να ασχοληθούν με την ακροδεξιά πτέρυγα της παράταξής τους, Άδωνις, Μάκης, Θανάσης, Αντώνης, και τ' άλλα παιδιά, και να το βουλώσουν;»

Ζ. Α.: «Το να πιστεύει κανείς ότι οι αριστεροί θα ζητήσουν συνεργασία με χουνταίους προκειμένου να κυβερνήσουν αποτελεί δείγμα άγνοιας».

Σ. Κ.: «Εδώ ο Στάλιν ζήτησε και υπέγραψε συνεργασία με τους ναζί*. Ο Λένιν με την ακροδεξιά Γερμανία**. Στους χουντικούς θα κολλήσουμε;»

Ακολούθησαν στη συνέχεια παρελθοντολογικές αναφορές κακού λεξιλογίου, που δείχνουν ωστόσο ότι η κοινωνία μας – με τις εξαιρέσεις της - προχωρεί στο μέλλον ιστορώντας το παρελθόν, χωρίς απ’ ό,τι φαίνεται να έχει διδαχθεί τίποτα από αυτό. Δείτε τη συνέχεια.

Ο. Ε.: «Αίσθηση μεγαλείου από άνθρωπο που ήθελε ν’ αλλάξει και την Ευρώπη, αλλά που η τελευταία άλλαξε τον ίδιο.»

Ζ. Α. : «Ενδιαφέρουσα η γλωσσομάθειά σας. Γιατί δεν διαβάζετε ξένο τύπο; Εκεί αποτυπώνεται... η προσωπικότητα του Τσίπρα...».

Ο. Ε.: «Οταν βιώνεις την πραγματικότητα του Ελληνα Μαδούρο που τσάκισε τη χώρα με τα ροκαμβολικά βεγγαλικά του 15 ,δεν χρειάζονται κονδυλοφόροι δημοσιογράφων. Εάν ο Τσίπρας γνώριζε -πάντα - από διακυβέρνηση Κράτους, δεν θα υποθήκευε τη χώρα του για 99 χρόνια, (ΣΗΜ: Συνθήκη με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο) δεν θα έφτανε το χρέος- 75 δισ. περισσότερα από το 14- στα 335 δισ. ευρώ. Δεν θα κάλυπτε για άλλα 4 χρόνια τον άνθρωπο που μας βύθισε στο έλλειμμα του 15,6%του ΑΕΠ το 09. Ούτε και θα καθιέρωνε ως συγκυβερνήτες εκείνους, που συνέπραξαν στη διάλυση της οικονομίας, και θα ψήφιζε ΠτΔ τον άνθρωπο που αύξησε κατά 35% τον ήδη διογκωμένο δημόσιο Τομέα. Ούτε θα αναγόρευε τον Παπαγγελόπουλο της ΚΥΠ μεγαλοπαράγοντα της Κυβερνησής του. Και δεν θα διέλυε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγησή της, στην οποία οδήγησε η έξαλλη πορεία του ΄15.Και βέβαια θα έπρεπε να σεβαστεί τους δημοκρατικούς κανόνες. Δεν τους σεβάστηκε. Ούτε όταν έλεγε, πως θα σκίσει τα μνημόνια (ΣΗΜ: Διεθνείς συνθήκες με ΕΕ και ΔΝΤ), θα εξαφανίσει το χρέος κ.α. Ούτε ως πρωθυπουργός με τα όσα πράττει με τη διάλυση της παιδείας, εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης έως ευτελισμού της, αχρήστευση των Ανεξάρτητων Αρχών, εμπέδωση της αναξιοκρατίας, κατάργηση της αριστείας, και πλείστα όσα, ών ούκ έστιν αριθμός. Εάν αυτός και οι συν αυτόν είχαν (θα σας το γράψω) λίγη "τσίπα", δεν θα τακτοποιούσαν αγόρια, θυγατέρες, εραστές και εράστριες,( η προσωπική ζωή ανήκει στον καθένα, όταν δεν πλήττει άλλους) συζύγους, πατεράδες και ανήψια σε υψηλόμισθες κρατικές θέσεις. Θα σας στείλω τον πλούσιο κατάλογο, για να μάθετε, πώς έχει εξαφανιστεί το διακηρυχθέν ηθικό πλεονέκτημα. Κάποτε ανήκα στους ρομαντικούς της γενιάς μου. Έως ότου αντιλήφθηκα, πως ζω σε μη κανονική χώρα, μη κανονικής στην πλειοψηφία κοινωνίας, που παράγει το δικό της εξ ανάγκης πολιτικό προσωπικό. Το τελευταίο αναπαράγει τη μη κανονικότητα ενός αντάρτικου συνόλου εαυτούληδων Ελλήνων. Στη ζωή μου έμαθα από ό,τι έπαθα σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτά της πολιτικής σκηνής, όπου οι ιδεολογίες έγιναν προφάσεις μερικώς μη έντιμου βίου.»

* Ο Χίτλερ διά του υπουργού του Ρίμπεντροπ υπέγραψε με τον Μολότοφ στις 23/08/1939 στη Μόσχα Συνθήκη Ειρήνης και μοίρασαν την Πολωνία στα δύο.

** Η Συνθήκη Μπρεστ – Λιτόφσκ συμφωνήθηκε 3/3/1918 μεταξύ της Μπολσεβικικής Ρωσίας και των δυνάμεων του Άξονα στη Λευκορωσία.

 

 

Γράφει ο «Όμηρος»

(omhros_el@gmail.com, fb: Ομηρος Ελευθερία)

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass