Επιλογές απελπισίας

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 16:05

Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετό διάστημα η κυβέρνηση δια του Τσίπρα και των επίσημων προπαγανδιστών του κυβερνώντος κόμματος, επιχειρούν καθημερινά την ύψωση των τόνων και των λόγων, με τις κατηγορίες εναντίον δημοσιογράφων-εφημερίδων –επιχειρηματιών και της προσπάθειας σπίλωσης προσωπικοτήτων.

Είναι ολοφάνερο ότι η τρέχουσα επιχειρηματολογία δεν αποδίδει για το τέλος των δεινών από τα μνημόνια και την καθαρή έξοδο , οι πολίτες δεν πιστεύουν πια ότι τα βάσανα τελειώνουν αλλά αντίθετα συνεχίζουν να βιώνουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική που, άλλα έλεγε και άλλα έκανε.

Φαίνεται ότι η παραμονή στην διακυβέρνηση της χώρας καθίσταται επισφαλής αφού όσο αυξάνεται η πόλωση, επιλέγεται ο διχασμός. Αυτό δηλώνει άλλωστε η προσπάθεια χάραξης νέων διαχωριστικών γραμμών και κατασυκοφάντησης των πάντων, ιδιαίτερα όσων εκπροσωπούν την άλλη άποψη και υπερασπίζονται άλλο δρόμο πέρα από αυτόν που έχει χαράξει ο Τσίπρας και ο Καρανίκας. Νόμος είναι αυτό που πιστεύουμε εμείς είπε ο αθεόφοβος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοφύλακτος.

Οι πολίτες πλέον έχουν εμπειρίες, είδαν και αποείδαν, γνώρισαν και μέτρησαν τον καιρό της κρίσης και διακρίνουν τους ψεύτικους και διχαστικούς λόγους, αποζητούν μόνο την πρόοδο της χώρας και των οικογενειών τους και επιδιώκουν την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και παρά την εντολή του Τσίπρα ότι για μας δεν έχει διακοπές (αλλά όλοι έκαναν) σιγά μην του έκαναν τη χάρη, άρχισε η φθινοπωρινή αντεπίθεση για την επιτυχημένη έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και την επιτυχία των οικονομικών μεγεθών αλλά ούτε αυτό πέρασε στους πολίτες και το έριξαν στη λασπολογία και όποιον πάρει ο ανεμιστήρας.

Αλλά ούτε αυτό πιάνει γιατί η σκανδαλολογία είναι μια παλαιοκομματική μέθοδος φθαρμένη και εξαντλημένη αλλά πλέον δεν υπάρχουν αναμάρτητοι. Στα μαθήματα ηθικής του Κουρουπλή, Παππά, Κοντονή, Πολλάκη, Καρανίκα ,Κατρούγκαλου κλπ, πιστεύω ότι πολλοί μειδιούν και εξοργίζονται.

Προφανώς με την αποτυχημένη κατά την άποψή μου αντεπίθεση έκανε την επιλογή να επενδύσει στην σκανδαλολογία που έχει αποδώσει στο παρελθόν και να αμυνθεί της ύπαρξής της με κάθε μέσο χωρίς όρια και προφυλάξεις.

Παράλληλα είναι ένα συνονθύλευμα άχρηστων-ανίκανων και ανεύθυνων ανθρώπων. Τον Αύγουστο κάηκε η Αν. Αττική, τον Σεπτέμβριο καταστράφηκε ο Σαρωνικός, τον Νοέμβριο πνίγηκε η Δυτ. Αττική , χάθηκαν άνθρωποι.

Πρώτη έγνοια τους σε κάθε στραβή είναι πως θα βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Ποτέ δεν φταίει κανείς ποτέ δεν ευθύνεται κανείς. Φταίει η κλιματική αλλαγή λένε και τα αυθαίρετα και την ίδια ώρα με νόμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νομιμοποιήθηκαν 400.000 αυθαίρετα χτισμένα σε μπαζωμένα ρέματα.

Κυβερνούν τρία χρόνια και υποτίθεται ότι εκλέχτηκαν για να άρουν τις αμαρτίες των άλλων. Δυστυχώς για την πρώτη φορά αριστερά, της υποκρισίας, της κοροϊδίας του λαϊκισμού θα καταγραφεί στην ιστορία ως κράμα ασχετοσύνης, ανικανότητας και ευθυνοφοβίας.

Είναι άλλωστε καταφανέστατη και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα να απαξιώσει και συκοφαντήσει το νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς. Είναι γνωστό ότι η νέα διαπλοκή που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει και τα νέα τζάκια στην οικονομία έχει ποντάρει στην αποτυχία του εγχειρήματος.

Έκανε ότι μπορούσε να απαξιώσει τη διαδικασία γιατί το στοίχημα γι αυτούς είναι να βαπτιστεί κεντροαριστερά ο υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτης του χώρου ο Τσίπρας.

Η Δημοκρατική παράταξη η κεντροαριστερά η όπως αλλιώς να την ονομάσουμε όσες αμαρτίες κι αν κουβαλάει, είναι η μόνη δύναμη , αν της το επιτρέψουμε που μπορεί να συμβάλλει στην ανασύνταξη της χώρας.

Για να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από την αναπηρία του σημερινού πολιτικού συστήματος πρέπει να αποδεχτούν όλοι το αποτέλεσμα , να συνεχίσουν να μετέχουν για να μπορέσει η χώρα να ξεφύγει από την αναπηρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να λοιδορήσει, προβοκάρει με στόχο να απαξιώσει εντελώς τη διαδικασία, έφτασε με μεγάλη επιτυχία στο τέλος. Χιλιάδες πολίτες έκαναν το πρώτο βήμα, η ελπίδα για ανανέωση της πολιτικής ζωής να πάρει σάρκα και οστά. Η συγκρότηση του νέου φορέα είναι ανάγκη των καιρών.

Να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες συγκρότησης του νέου φορέα που αφορά τη χώρα και τη ζωή των πολιτών. Έφτασε η ώρα των πράξεων και των έργων στο πεδίο της πραγματικότητας και όχι των θεωρητικών αναζητήσεων.

Του Κώστα Αγριόδημου (*)

(*) Ο κ. Κώστας Αγριόδημος είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος, τέως διευθυντής Φ.Α. Υπουργείου Παιδείας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass