Αναμένοντας την «Αλλαγή»!

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2017 16:14

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11:40 μ.μ. Αναμένοντας την αλλαγή του χρόνου… Με την τηλεόραση συντονισμένη στην καθιερωμένη – εγγυημένα – εκπομπή μουσικής ψυχαγωγίας! Κάθε χρόνο τα ίδια…

Και η αλλαγή εντοπίζεται μόνο στο ημερολόγιο. Οι ίδιες μέριμνες, η ίδια ανάγκη για επικοινωνία που μένει στα λόγια και όχι στα έργα… Έχει έρθει πια «η εποχή της παγωμένης αγάπης των πολλών» (Ματθ. 24, 12 καὶ διὰ τὸ πληθυνθῆναι τὴν ἀνομίαν ψυγήσεται ἡ ἀγάπη τῶν πολλῶν. 13 ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται).

Η αγάπη και η επικοινωνία αρκείται μόνο στην ανταλλαγή ευχών και στη μηδενική προσπάθεια αλλαγής του κακού εαυτού μας. Τα τηλεφωνήματα πέφτουν βροχή και τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα μοιάζουν με κόκκους άμμου στην έκφραση ανθρωπιάς και αγάπης στον αχανή ωκεανό της εγωκεντρικότητάς μας! Τα πυροτεχνήματα στην αλλαγή του χρόνου, πυροτεχνήματα αλαζονείας και εντυπωσιασμού! Στην εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε προβάλλεται μόνο η καλοπέραση, η διασκέδαση, το ξενύχτι μέχρι το πρωί, το πολύ φαγητό και ποτό… «Λες πως κερδίσαμε την αθανασία, τώρα που ήρθε ο καινούργιος χρόνος, αντίς να κλάψουμε που σιμώνουμε ολοένα στο τέλος αυτής της πονηρής ζωής» (Φώτης Κόντογλου, Καρδία συντετριμμένη). Όλα τακτοποιημένα στο μυαλό μας, το οποίο δεκαετίες τώρα έχουν «κονσερβοποιήσει» στο εργοστάσιο της παγκοσμιοποίησης… Ο νοών νοείτω…

Και να που φέτος έγινε η αλλαγή μέσα στο 2016! Παραμονή Πρωτοχρονιάς στον εσπερινό μοναστηριού της περιοχής. Οι μοναχές μέσα από το μαύρο των ράσων τους φεγγοβολούν την ώρα της προσευχής, καθώς έχουν ήδη επιλέξει να κάνουν την αλλαγή, καθημερινή πράξη και αγώνα. Αυτό να πάρουμε ως παράδειγμα, εμείς οι λαϊκοί, έγγαμοι ή όχι. Να βάλουμε ένα λιθαράκι στην καθημερινή προσευχή με αληθινή συντριβή καρδίας και μετάνοια. Να μιμηθούμε το βίο του Μεγάλου Βασιλείου που, αν και έζησε μόνο 49 χρόνια, άφησε τέτοια παρακαταθήκη και έργο, ώστε αν προσπαθούσαμε να τον μιμηθούμε στο ελάχιστο, θα είχαμε φέρει την «Αλλαγή»!

Καλή χρονιά και ευλογημένη! Με αγωνιστική διάθεση και τα σωστά παραδείγματα προς μίμηση! Καλή χρονιά λοιπόν!

* Της Βασιλικής Κοσμάνου – Λιακατά, Μουσικολόγου Α.Π.Θ.

Η Βασιλική Κοσμάνου – Λιακατά, είναι Μουσικολόγος στο Α.Π.Θ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass