Ένα βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Δράση "Sleepover" για ενήλικες

Δημοσίευση: 10 Νοε 2016 15:21

Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, είχα τη χαρά να συμμετάσχω στη δράση "Sleepover", μια από τις πιο σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές δράσεις που υιοθέτησαν από το περασμένο έτος και χώροι πολιτισμού της πόλης μας, αλλά μόνο για παιδιά. Το καινούριο για εφέτος ήταν η συμμετοχή και ενηλίκων σ' αυτή τη δράση.

Η αγάπη μου για την παραδοσιακή ζωή και το ενδιαφέρον για την επιστήμη της Λαογραφίας, που τα τροφοδότησαν αρχικά τα βιώματα των παιδικών μου χρόνων και αργότερα οι σπουδές μου στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης, με οδήγησαν στο να δηλώσω συμμετοχή στην πρωτόγνωρη αυτή δράση που θα υλοποιούσε το Λαογραφικό Μουσείο. Έτσι έζησα μια αξέχαστη εμπειρία μαζί με όσους συμμετείχαν, νεαρούς και ωριμότερους. Γνωρίσαμε το καινούριο Μουσείο, ένα από τα πιο σύγχρονα στολίδια της πόλης μας, ξεναγηθήκαμε στα πλούσια εκθέματά του, συνεργαστήκαμε στο δημιουργικό πρόγραμμα που ετοίμασε το προσωπικό του Μουσείου και ψυχαγωγηθήκαμε με παραδοσιακή μουσική και χορό που έδεσαν αρμονικά με τον χώρο.

Ξαναγίναμε για αρκετές ώρες παιδιά, ξεχνώντας τις έγνοιες της καθημερινότητας και τις τυπικότητες, εκφραστήκαμε πιο ελεύθερα, νιώσαμε και εμείς μέλη του προσωπικού και ο χώρος του Μουσείου μας φάνηκε οικείος, σαν το σπίτι μας.

Αυτή τη μοναδική εμπειρία που βίωσα, καθώς και όλοι οι συμμετέχοντες στη βραδιά του "Sleepover", ένιωσα την ανάγκη να την εκφράσω δημόσια και να συγχαρώ την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Καλοκαιρινού και τις συνεργάτιδές της που αφιέρωσαν αφειδώς αρκετό χρόνο για να διαμορφώσουν το πρόγραμμα αυτό και να το υλοποιήσουν με κέφι και με τη χαρούμενη διάθεση όσων συμμετείχαμε.

Εύχομαι την επιτυχημένη αυτή δράση του Μουσείου να την ακολουθήσουν κι άλλες και να εμπλουτιστούν με πρωτοτυπία, φαντασία και τη βοήθεια όσων ενδιαφέρονται να μην είναι το μουσείο απλά ένας χώρος εκθεμάτων μιας εποχής που πέρασε αλλά μια ζεστή εστία πολιτισμού, όπου μεγαλύτεροι και νεότεροι θα ανταμώνουν για να ζωντανεύουν τις μνήμες του παρελθόντος οι μεν, να μαθαίνουν και να καταθέτουν τις δικές τους εμπειρίες οι δε, αλληλοπλέκοντας το αδιάκοπο γαϊτανάκι της ζωής μας!

Ντελημιχάλη Κατερίνα

Φιλόλογος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass