ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2024 17:11
* ΕΞΩ από την αίθουσα τον περίμεναν τον Ν. Ανδρουλάκη, να τον υποδεχθούν, ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας κι ο διευθυντής του Λαζ. Μακρής. Ζ. * ΕΞΩ από την αίθουσα τον περίμεναν τον Ν. Ανδρουλάκη, να τον υποδεχθούν, ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας κι ο διευθυντής του Λαζ. Μακρής. Ζ.

Οι ειδικοί
* ΜΟΝΙΜΩΣ στις ειδήσεις οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι αυτές τις μέρες εμφανίζονται ανήσυχοι: «...Μάλιστα, κάνει λόγο για καιρικές συνθήκες που συναντάμε συνήθως τον Νοέμβριο...», διότι «...ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει, από την περιοχή της Ιταλίας, να αποδιοργανώσει τον Ωμέγα Εμποδιστή...» ή παρομοίως «...το ανώτερο χαμηλό της Δυτικής Ευρώπης προς την περιοχή μας θα αλλάξει η μορφή του Ω-Block...», με χρήση επιστημονικής ορολογίας για να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα, πιο εντυπωσιακή την πρόγνωση για καιρική αλλαγή.
***
* ΓΙΑ να καταλήξουν τελικά πως αναμένουν «Ένα βροχερό Σαββατοκύριακο...». Στα μέσα Οκτωβρίου; Άντε καλέ... Αυτό είν’ όλο; Και μάλιστα στη Δυτική Ελλάδα μόνο. Και αν...
Ζ.

Παρομοίως
* ΜΕ 4 στα 4 καλπάζει η Εθνική ποδοσφαίρου. Το ίδιο ακριβώς κάνει και το βυσσινί αλογάκι, με 4 στα 4 και η ΑΕΛ. Αντιστοίχως με 9-1 και 11-2 οι σούπερ θετικοί συντελεστές τερμάτων. Και με πολλές ελπίδες για επίτευξη των στόχων...
Ζ.

Ανατροπή
* ΚΑΙ αεροπλάνα και βαπόρια, τόσα χρόνια τώρα, και ραφάλ και φρεγάτες κι ένα σωρό λεφτά από μια καταπονημένη, αιμάσσουσα Οικονομία. Και το αποτέλεσμα; Έρχεται τώρα ο αρμόδιος υπουργός Ν. Δένδιας να μιλήσει για απαραίτητα πυραυλικά συστήματα. Είδαν τι πέτυχε το Ιράν με τους πυραύλους του κι ας απέχει τόσο πολύ από το Ισραήλ. Τρέξε εσύ σε αέρα και θάλασσα, να αποκτήσεις υπεροπλία, έστω ισορροπία δυνάμεων κι έρχεται ένας πύραυλος από πέρα... (Τζάμπα λεφτά ως τώρα; Και τόσες φορές που καμάρωσαν για τις αγορές;).
Ζ.

Του έκαναν χάρη;
* ΤΟ λένε τώρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πως το τελευταίο δίμηνο ο παυθείς πρόεδρος Στ. Κασσελάκης έκανε το παν για να μην είναι υποψήφιος, καθώς φοβόταν ότι θα χάσει. Πάει πολύς καιρός που είχε γραφεί στα «Ψ» η εκτίμηση Λαρισαίου Συριζαίου ότι «μακάρι να είναι ξανά υποψήφιος, να σηκωθεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ απ’ τον καναπέ και να του δείξει...». Κι αυτή η «ευκαιρία» του στερήθηκε.
***
* - ΤΟ λένε τώρα αφού τον ξήλωσαν... Τώρα το κατάλαβαν, που του έκαναν τη χάρη;
Εξελισσόταν η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων.
- Το κατάφερε μάλλον ο Κασσελάκης, έκανε ηρωική έξοδο. Ως θύμα θα συνεχίσει. Πάνω σε συντρίμμια όμως;
- Μα λέτε να τον νοιάζει για το κόμμα, που δεν το ήξερε καν προ διετίας; Ή τον ενδιαφέρει το δικό του σχέδιο, το προσωπικό...
- Εκείνοι, όμως, είναι που τον είχαν εκλέξει...
Ζ.

Μα τη Λάρισα;
* Η πρώτη απόφαση Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του, λένε τα ρεπορτάζ εξ Αθηνών, θα θίγει τη Λάρισα. Καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στοχεύει σε «ενίσχυση του κοινοβουλευτικού τομέα με αναδιοργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Μα τη Λάρισα; Που του έδωσε την πρωτιά, κάνοντας, μάλιστα, την ανατροπή σε σχέση με τον α’ γύρο... (Μα η πρώτη;).
Ζ.

Ελεύθερες βολές
* ΕΓΙΝΑΝ οι ομαδικές ερωτήσεις από γαλάζιους βουλευτές, στην αρχή οι «11» μετά οι «8». Και η πίεση στην κυβέρνηση συνεχίζεται με μόνιμο πρέσσινγκ, αλλά και ελεύθερες βολές.
Ο Γ. Βλάχος κατά Κ. Χατζηδάκη, από το βήμα της Βουλής, με ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, και ακολουθεί ο Λαρισαίος Μ. Χαρακόπουλος με τη δικιά του προς τον Θ. Σκυλακάκη για την πλημμύρα των φωτοβολταϊκών, με την ενίσχυση του Δημ. Κουρέτα μάλιστα. Πίσω τους κι άλλοι, με δηλώσεις στα κανάλια. Κι αναρωτιούνται οι Αθηναίοι σχολιαστές. «Τι άλλο παραπάνω να πει ένας κυβερνητικός βουλευτής αν καταγγέλλει ότι καταστρέφεται o νομός του;».
Ζ.

Κυνηγός
* ΤΑ θεματάκια τους, στον καφέ, οι νεαρές Λαρισαίες.
- Εγώ τον άντρα τον θέλω κυνηγό. Να λείπει τα Σαββατοκύριακα για κυνήγι να με αφήνει στην ησυχία μου.
***
* - ΜΟΥ έκανε ο άλλος στον δρόμο ψιτ κι εγώ του απάντησα νιάου.
***
* - ΚΑΝΩ έρωτα με τον άντρα μου τρεις φορές την εβδομάδα.
- Εγώ πάλι μόνο μία φορά...
- Μα εσύ δεν έχεις άντρα φιλενάδα...
- Καλά, για τον δικό σου δε μιλάμε τώρα;
Ζ.
Μηνύματα
* ΚΟΙΝΗ παρουσία μετά την κοινή απουσία Καραμανλή-Σαμαρά, σύμπτωση δεν μπορεί να είναι, προφανώς προηγείται συνεννόηση και μηνύματα θέλουν να στείλουν οι πρώην πρωθυπουργοί. Δεν πήγαν στην εκδήλωση Μητσοτάκη στη Ρηγίλλης, πήγαν, όμως, στο Επιμελητήριο Αθηνών. Εκεί όπου η ΝΔ έχει εκφράσει υποστήριξη σε άλλον υποψήφιο πρόεδρο στις επικείμενες εκλογές. (Είναι αυτή η βαλλόμενη «μεσαία τάξη» για την οποία θέλουν να πουν εμμέσως πλην σαφώς).
***
* ΚΟΙΝΗ εμφάνιση στο Επιμελητήριο Αθηνών, με αντίκτυπο στο Επιμελητήριο της Λάρισας; Ποιος, λοιπόν, από τους δύο κεντροδεξιούς υποψήφιους προέδρους στις εκλογές του Δεκεμβρίου δε θέλει το χρίσμα της ΝΔ; Υπ’ αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε του γυρίσει μπούμερανγκ. Και αν τρέχει για ευχέλαιο από τον Άγιο Παΐσιο, να πάρεις χρίσμα και να είναι σαν να μην έχεις πάρει χρίσμα...
Ζ.

Κάνουν οικονομία
* «Οι Β. Ζιάκα και Κ. Καραγιώργου συναγωνίζονται ποια από τις δύο θα κόψει τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη Λάρισα, θέλουν να γίνουν αρεστές στο Υπουργείο ενόψει των επιλογών των περιφερειακών διευθυντών, να δείξουν ότι κάνουν οικονομία στα κονδύλια του ΕΣΠΑ», λένε συνδικαλιστές του συλλόγου «Κ. Κούμας». (Κάπως έτσι δεν πορεύονται και οι διοικητές στον υγειονομικό τομέα; Τσιγγουνιές, εις βάρος όμως...).
***
* ΝΑ είμαστε ειλικρινείς, προσθέτουν, επικαλούμενοι πληροφορίες μέσα από το ΠΥΣΠΕ Λάρισας: Η κ. Καραγιώργου έστειλε στην κ. Ζιάκα δύο κενά νηπιαγωγών για τη Δομή Προσφύγων στο Κουτσόχερο κι αυτά χάθηκαν στον δρόμο. Μάλιστα, το Υπουργείο είχε ζητήσει να δηλώσουν όλοι οι νομοί κενά ΔΥΕΠ, πρόκειται για ειδικά χωριστά κονδύλια του ΕΣΠΑ, τελικά, όμως, στη Λάρισα δε θα έρθει καμία νηπιαγωγός. Η κ. Ζιάκα, εξηγούν, θέλει να βάλει μόνιμους από τις συμπτύξεις τμημάτων που έκανε, ενώ σύμφωνα με τον νόμο τοποθετούνται μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα ΔΥΕΠ μόνο μετά από αίτησή τους. (Μα για την Παιδεία μιλάμε...).
Ζ.

Μήλα και κολοκύθες
* ΜΕ όρεξη, αλλά και σαρκασμό τα κορίτσια της Λάρισας.
- Σε μεγαλύτερο νούμερο φόρεμα, τι έχετε;
- Κελεμπία.
***
* - ΞΕΚΙΝΗΣΑ αυτό το κόλπο με τα μήλα. Ξέρετε που λέει όποτε πείνας φάε ένα μήλο και άμα δε θες μήλο, τότε δεν πεινάς αρκετά; Ε, μην τα πολυλογώ, μόλις έβαλα στο φούρνο κέικ μήλου.
***
* - ΚΑΝΩ τη δίαιτα του Halloween, εποχή που είναι. Τρώω ό,τι θέλω και μετά πρήζομαι σαν κολοκύθα.
Ζ.

Τότε...
* ΛΑΡΙΣΑ από τα παλιά, τα ονόματα τα ίδια με σήμερα, σε δημοσιεύματα που ανασύρει ο φωτοθηκάριος Γ. Γρ.
Εφημερίδα «Ανεξαρτησία», από το 1882, αμέσως μετά την Απελευθέρωση: Παραπλεύρως τοῦ ἐμπορικοῦ καταστήματος Λασκαρίδου καὶ ἀπέναντι του τζαμίου Βαϊρακλῆ ὁ ἐπὶ φιλοκαλίᾳ καὶ καλαισθησία διακρινόμενος κ. Αχιλλεύς Γερογιώκας ήνοιξεν Υελοπωλείον.
Ἐν αὐτῷ εὑρήσουσιν οἱ προσερχόμενοι παντὸς εἶδους ὑαλικά, διακρινόμενα διά τε τὴν ποιότητα τὴν κομψότητα καὶ τὰς συγκαταβατικάς τιμάς. Σπεύσατε θα μείνετε λίαν εὐχαριστημένοι.
***
* ΚΑΙ εφημερίδα «Ελευθερία» από το 1951, μετά την ειρήνευση: Τὴν 5ην απογευματινὴν χθὲς ἐτελέσθησαν εἰς τὸ 6ον Δημοτικὸν Σχολεῖον παρουσίᾳ τῶν ἀρχῶν καὶ πλήθους κόσμου τὰ ἐγκαίνια τῆς νεοϊδρυθείσης εἰς τὴν πόλιν μας Νυκτερινής Σχολής Μηχανικών «Λαρισαϊκή». Εἰς λόγον του τὸν ὁποῖον ἐξεφώνησε ὁ διευθυντής τῆς Σχολῆς κ. Χ. Γουμενόπουλος ἀφοῦ ἀνέπτυξε την σημασίαν τὴν ὁποίαν έχει η ίδρυσις καὶ ἡ λειτουργία του Ιδρύματος διὰ τὴν πρόοδον καὶ ἀνάπτυξιν τῆς βιομηχανίας μας καὶ τὸν ἐπαγγελματικόν προσανατολισμὸν τῶν νέων τῆς πόλεως καὶ τῆς περιοχῆς, ηὐχαρίστησε όσους παρέσχον τὴν συνδρομήν των εἰς τὴν προσπάθειαν πρὸς δημιουργίαν τοῦ τεχνικοῦ αὐτοῦ σχολείσυ τοῦ ὁποίου σκοπὸς εἶναι νὰ ἀποδώσῃ εἰς τὴν κοινωνίαν χρηστούς πολίτας. (Όπερ και αποδείχθηκε τις επόμενες δεκαετίες).
Ζ.

Να βάλουν σειρά
* «ΤΗΝ κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνουν κανονικά προς τους παραγωγούς που τις δικαιούνται, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας...», διάβαζε την είδηση στην εφημερίδα χθες ο Λαρισαίος.
- Πάντως δεν είναι επιτυχία να γίνει αυτό που συνέβαινε τριάντα χρόνια τώρα, αδιαλείπτως...
***
* Ο υπουργός απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλη για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέροντας ότι πρόκειται για λάθος υπολογισμό του Οργανισμού και αναγνώρισε ότι «υπάρχουν προβλήματα τα οποία έρχονται από το παρελθόν». Όχι δεν το απέδωσε σε προηγούμενη κυβέρνηση, για το πρόσφατο παρελθόν έλεγε. (Επί Λευτ. Αυγενάκη στο Υπουργείο τα είχαν κάνει μαντάρα).
Ζ.

Είχε απορία
* ΔΥΟ τύποι έπιναν δίπλα-δίπλα σε ένα μπαρ κι ενώ δε γνωρίζονται μεταξύ τους, γυρίζει ο ένας και ρωτάει τον άλλο. Διηγείται ο Γ.Χ.
- Συγγνώμη ρε φίλε....Να σε ρωτήσω κάτι;
- Παρακαλώ...
- Σου αρέσουν οι γυναίκες με τα στραβά πόδια;
- Όχι.
- Αυτές με τη μεγάλη μυωπία;
- Ούτε...
- Εκείνες που έχουν μεγάλα αυτιά;
- Όχι βέβαια. Γιατί ρωτάς;
- Θα σου πω, θα σου πω...
***
* - ΓΙΑ πες μου επίσης, σου αρέσουν οι γυναίκες με το πεσμένο στήθος;
- Ούτε να το συζητάς ρε φίλε...
- Μήπως γουστάρεις αυτές που είναι κοντόχοντρες;
- Πλάκα μας κάνεις ρε φίλε; Ούτε να τις βλέπω δε θέλω...
- Τότε ρε φιλαράκι γιατί εδώ και έναν χρόνο τα έχεις με τη γυναίκα μου;
Ζ.

 

--------

 

MAMAK_TERZOYD.jpg*- ΝΑ αυτό δήμαρχε, εκεί… Δέχεται ο Θαν. Μαμάκος τις επισημάνσεις των συνεργατών εμπιστοσύνης του, όπως του Χρ. Τερζούδη.
Ζ.

 

 

POLITEYOM2.jpg

* ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ-Τσαρδάκας-Τσιλιμίγκας, οι Λαρισαίοι πολιτευόμενοι με το ΠΑΣΟΚ, παραταγμένοι στη συγκέντρωση και στο πλευρό του Ν. Ανδρουλάκη.
Εκεί κι ο Άκης Νασιώκας, για τη δεύτερη Κυριακή.
Ζ.

 

 

 

PEZODROM.jpg* ΥΠΑΡΧΟΥΝ κολονάκια που εμποδίζουν, συμπτωματικά και κολόνα φωτισμού, αλλά η δίψα για παρκάρισμα βελτιώνει την οδηγική ικανότητα. Η θέση στάθμευσης κατακτήθηκε επάξια στο πεζοδρόμιο της Ψαρών, επιτυγχάνοντας μάλιστα απόλυτο αποκλεισμό των πεζών. Παρεμπιπτόντως, στο βάθος της εικόνας κατειλημμένο και το πεζοδρόμιο της Μανδηλαρά. Κι ο Χ.Α. που τυγχάνει και θεολόγος αναρωτιέται: «Από πού να περάσει ο διερχόμενος χριστιανός κύριε δήμαρχε;».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass