ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 17:11
* ΤΟ κλασσικό «Να, εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία», φαίνεται να είπε έξω από την πασοκική κάλπη ο Σωτ. Βούλγαρης. Με την έννοια των νεότερων βέβαια, η νεολαία έπινε αλλού καφέ. Ζ. * ΤΟ κλασσικό «Να, εγώ θα κάτσω εδώ με τη νεολαία», φαίνεται να είπε έξω από την πασοκική κάλπη ο Σωτ. Βούλγαρης. Με την έννοια των νεότερων βέβαια, η νεολαία έπινε αλλού καφέ. Ζ.

Δροσίζει αλλά...
* ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ με ζεστούλες, παρατείνεται το πρώιμο φέτος αηδημητριάτικο καλοκαιράκι, ως τ’ Αηδημητριού άραγε; Και τι πειράζει...Δροσίζει ωστόσο τις ανήλιες ώρες της ημέρας, που είναι πια και οι περισσότερες. Μπορεί και να ρίξει και καμιά βροχούλα προς το τέλος της βδομάδας, που κακό δεν θα κάνει...

Ζ.

Μαζί;
* ΚΙ ενώ αρκετοί άρχισαν ήδη κλασσικά να μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ανέκυψε και η επισήμανση ότι το Πάσχα, στις 20 Απριλίου 2025, θα συμπίπτει αυτή τη φορά ημερολογιακά για Ορθόδοξους και Καθολικούς.
Και η Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εύχεται να καθιερωθεί κοινός εορτασμός του Πάσχα στις δύο Εκκλησίες, με αφετηρία το ερχόμενο. Ανάλογη σκέψη έχει εκφράσει και ο Πάπας. (Αν μη τι άλλο, να ησυχάσουν και οι τράπεζες, που μπλέκονται με τις αργίες τους σ’ Ανατολή και Δύση.)
Ζ.

Επικαιρότητας
* ΘΕΜΑΤΑ πολιτικοκοινωνικοοικονομικού περιεχομένου κουβέντιαζαν χθες στην παρέα των Λαρισαίων.
- Πρέπει να το πάρουμε απόφαση βρε παιδιά, ότι το καλοκαίρι θα δουλεύουμε για το κλιματιστικό και τον χειμώνα για το καλοριφέρ.
***
* - ΦΟΒΑΜΑΙ μη μπει κανένας κλέφτης στο σπίτι και με σκοτώσει που δεν θα βρει τίποτα.
***
* - ΟΤΑΝ έχουμε υποχρέωση σε κάποιον, του παίρνουμε ένα κουτί γλυκά, δεν τον ψηφίζουμε.
Ζ.

Τους ζήλεψε
* ΔΕΝ άργησαν πολύ να το συνδυάσουν ορισμένοι. Με βιντεάκι να κυκλοφορεί όπου ο Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί προσφάτως τη Φλόριντα και τους έλεγε για τον πολύ καλό καιρό που έχουν εκεί, στο Τάρπονκ Σπρινγς. Προχθές ο ίδιος δήλωνε πως «η σκέψη μου βρίσκεται στους κατοίκους της Φλόριντα».
Είναι που τον είχε ακολουθήσει ο τυφώνας Μίλτον....
Ζ.

ΣΥΡΙΖΑ
* ΚΑΙ αφού τελειώσαμε με τα εύκολα του ΠΑΣΟΚ πάμε τώρα στα δύσκολα. Του ΣΥΡΙΖΑ ντε. Εδώ που τα λέμε οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έγιναν σε τόσο ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα που δεν μας πιάστηκε καλά.
Ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ε; Άλλο πράγμα.
Να ανοίγεις τα πρωινάδικα στην τηλεόραση, να συνεχίζεις με μεσημεριανά και να καταλήγεις μετά τις ειδήσεις να βλέπεις και τα τοκ σόου να μιλούν για το τι είπε ο Κασελλάκης, πώς απάντησε ο Πολάκης, τι σκέφτεται ο Παππάς και πάει λέγοντας...
Δεν πρόκειται να βαρεθεί κανείς.
Κ.Γ.

Δικαιώθηκε
* ΟΥΤΕ στη Λάρισα τα κατάφερε ο ηττηθείς Δούκας, απλώς έχασε στο νήμα. Ο Ν. Ανδρουλάκης θριάμβευσε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με ποσοστό κοντά στο 60%, γενικώς κέρδισε παντού στη χώρα με ποσοστά εκεί γύρω στο 55%, ήρθε κι η Κρήτη με πάνω από 80 και το στρογγύλεψε.
***
* - Ο Δούκας έχασε επειδή του χρεώθηκε ότι αριστεροφέρνει, εκτιμούσε ο παλιός πασοκτζής, ότι θα επιδιώξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ...
- Λες δηλαδή ότι δεξιοφέρνουν οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ; Ότι προτιμούν Μητσοτάκη;
- Κι αυτό, όμως και ότι το τωρινό χάλι του ΣΥΡΙΖΑ είναι απωθητικό για όλους...
***
* - ΤΗΝ είδατε τη διαφορά; Αμφισβητήθηκε μετά τις ευρωεκλογές ο Ανδρουλάκης, οδήγησε όμως το κόμμα συντεταγμένα και δημοκρατικά στη βάση, να ξαναμιλήσει. Και βγήκε ενισχυμένος.
Η συζήτηση συνεχιζόταν μεταξύ των Λαρισαίων, χθες.
- Σωστά. Ενώ ο Κασσελάκης ξεκίνησε με το «κάντε μου μομφή, αν τολμάτε» κι όταν του την έκαναν άρχισε τα τρελά και τους διέλυσε. Είναι θέμα κουλτούρας...
- Ε, βέβαια...Στο ΠΑΣΟΚ και τα λεφτά με τα τρίευρα τσίμπησαν και αρχηγό δεν άλλαξαν και μονιασμένοι είναι, υπάρχει τεχνογνωσία βρε...
Ζ.

Άνω -κάτω
* - ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ τους συριζαίους ο Κασσελάκης, έλεγε χθες στην παρέα ο Λαρισαίος, παραξενεύοντας τους υπόλοιπους.
- Να δεν βλέπετε; Οι 87 αυγάτισαν, τώρα έγιναν 100 και στις ψηφοφορίες 138 και 151 και 168, ανάλογα την περίσταση...
- Ωστόσο τους έχει κάνει μαλλιά κουβάρια, με την τακτική «δεν έχω τίποτε να χάσω» και «τι με νοιάζει γι’ αυτούς τους αριστερούς»...
***
* ΑΠΟ δίπλα ο πασοκτζής χαζογελούσε.
- Βρε που το περίμενε η Τζάκρη, η παλιά δικιά μας, ότι θα γινόταν υπαρχηγός κόμματος, πρόσωπο πρώτης γραμμής...
Ζ.

Κβο βάντις;
* ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ και χωρίς ιδιαίτερα κέφια οι Λαρισαίοι.
- Πού πας;
- Απ’ το κακό στο χειρότερο.
***
* - ΕΙΜΑΙ στον 8ο κύκλο.
- Βλέπεις σειρά;
- Ψάχνω να παρκάρω.
***
* - ΠΟΥ ήσουν;
- Γυμναστήριο.
- Αφού δε φοράς αθλητικά...
- Κάναμε κατάληψη.
***
* - ΕΙΧΑ πάει κι εγώ γυμναστήριο κάποτε. Τι να πεις...Τρέλες της νιότης.
Ζ.

Αγριογούρουνα
* ΑΛΛΗ μια φορά που κυκλοφορεί μια είδηση στο διαδίκτυο για αγριογούρουνα που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Όπως έχει εξηγήσει και στο παρελθόν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κυνηγών πρόκειται για υβρίδια που γεννούν δύο φορές αντί για μια τον χρόνο με τα κανονικά και περισσότερα στον αριθμό. Υπάρχει εξήγηση λοιπόν γιατί κατεβαίνουν προς τις πόλεις και τα χωριά.
Κ.Γ.

Τι αριθμός...
* ΔΕΝ τους έφτανε η ανησυχία κι η αναστάτωση, έμπλεξαν κιόλας. Ο Λαρισαίος Β. Γ. αναφέρει ότι επιστρέφοντας στην πόλη με το αυτοκίνητο, το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής, λιποθύμησε ξαφνικά το παιδί τους, σταμάτησαν και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Έδωσε τα στοιχεία του, το τηλέφωνό του και ζήτησε ασθενοφόρο.
- Πού βρίσκεστε;
- Στην οδό Ζακύνθου, μόλις είχαμε στρίψει από τη Φαρσάλων.
- Ζακύνθου, σε ποιoν αριθμό;
- Ε δεν βλέπω αριθμό...
- Άμα δεν μου πείτε αριθμό δεν μπορούμε να έρθουμε...
- Μα τι αριθμό, από τη μια είναι το στρατόπεδο, από την άλλη χωράφια...
- Πρέπει να μου πείτε Ζακύνθου πόσο, οπωσδήποτε...
***
* ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ απ’ το αυτοκίνητο ψάχνοντας απελπισμένος, είδε μια πινακιδούλα οδός Τσούντα, μια κάθετος στην ερημιά, το ανέφερε.
Ήρθε τελικά το ασθενοφόρο, το παιδί είχε συνέλθει, τον πήγαν στο νοσοκομείο, όλα καλά τελικά για το νεαρό, πήρε εξιτήριο σε λίγες ώρες.
- Μα βρε παιδιά, πείτε μου εσείς τι βλέπετε, ρώτησε ο άνθρωπος το πλήρωμα του ασθενοφόρου. Ζακύνθου πόσο είμαστε εδώ;
- Δε φτάνει που ήρθαμε, παραπονιέσαι κιόλας...(Εντάξει τα πρωτόκολλα και οι κανονισμοί, χρειάζεται και μια ευελιξία όμως...)
Ζ.

Νίκη
* ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ φέτος η ΑΕΛ. Έκανε το 4 στα 4 και όπως φαίνεται θα συνεχίσει το...βιολί της.
Χρόνια είχαν να δούνε τόσο αποτελεσματικό και αποφασισμένο σύνολο οι φίλοι της ομάδας. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός το δίχως άλλο. Και τώρα έρχεται το ματς με τη Νίκη στον Βόλο τη Δευτέρα. Έχει άλλη χάρη μια νίκη σε ντέρμπι γειτόνων. Για να δούμε...
Κ.Γ.

Φρεάτια
* Η επισήμανση από τον Λαρισαίο Γ. Ρ. για τις σχάρες της αποχέτευσης απέναντι από τη «Θύρα 1» στο Αλκαζάρ, στην περιοχή της Aγίας Αικατερίνης: είναι όλες τους βουλωμένες με χώματα. Βροχές έρχονται...
Ζ.

Κλίμαξ
* ΤΕΛΙΚΑ, όντως από τη Λάρισα ξεκινάει τις περιοδείες του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, χτυπάει κατευθείαν κέντρο. Με επαφές από το πρωί, μεθαύριο Πέμπτη και το βραδάκι ομιλία απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο, στο «Κλίμαξ».
Κι ο Λαρισαίος το συνδύασε και μνημόνευε τον Διογένη τον Λαέρτιο: ...επί τέλους το τεχνικόν κάλλος ανάγεται εις το ηθικόν, ανέφερε η διαλεκτική κλίμαξ του Σωκράτους...
Ζ.

Μυστήριο...
* ΣΤΑ πρόθυρα του γάμου νεαροί Λαρισαίοι.
- Γιατί καλή μου με ρωτάς συνέχεια πότε θα σε παντρευτώ;
- Επειδή μου αρέσει να βλέπω τον τρόμο στα μάτια σου.
***
* - ΓΙ’ ΑΥΤΟ λέγεται «Μυστήριο του γάμου». Γιατί δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί μετά.
***
* - ΑΥΡΙΟ παντρεύομαι. Δώσε μου μια συμβουλή, παππού...
- Να μην πας.
Ζ.

Από αιώνος
* ΤΩΡΑ που μαζί με το Φθινόπωρο επιστρέφουν και τα ενοχλητικά πουλιά στο κέντρο της Λάρισας, με ένα παρηγορητικό κείμενο από το 1937 συνεισφέρει ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ., από πάντα υπήρχε το πρόβλημα δηλαδή, κείμενο του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του λογοτέχνη και δημοσιογράφου από την εφημερίδα «Ελεύθερον Βήμα», πρόγονο του σημερινού «Βήματος»: Εκείνο μόνο που δεν αποτελεί καθόλου τουριστική προπαγάνδα, είναι οι κίσσες. Σύννεφα ολόκληρα από κίσσες πετούν με ατέλειωτες κραξιές από στέγη σε στέγη των σπιτιών της πλατείας. Το χειρότερο είναι πως δεν φεύγουν από το κέντρο.
Η επιστήμη βεβαιώνει ότι υπάρχει σε πολλά ζώα η αισθητική διάθεση να χαζεύουν βλέποντας το ανθρώπινο πλήθος σε κίνηση και ασχολία.
Η κίσσα της Λάρισας έγινε κατ’ εξοχήν φιλοθεάμων κοσμική θα έλεγε κανείς, και όταν δεν μπορεί να φάγει το σπόρο του κάμπου εννοεί να φτερουγίζει, να κράζει, να ενοχλεί και να κλέβει μέσα στην αγαπητή της πρωτεύουσα.
***
* ΕΠΙ τουρκοκρατίας την επροστάτευεν η πρόληψις. «Αλλά και τα υπεριπτάμενα της Θεσσαλικής πεδιάδος, γράφει ο Γεωργιάδης, απειράριθμα σμήνη κοράκων, κολοιών και κορωνών μένοντα ακαταδίωκτα δια την παρά τοις Οθωμανοίς υπέρ αυτών επικρατούσαν πρόληψιν, αφαρπάζουν ουχί ευκαταφρόνητον μέρος του καταβαλλομένου σπόρου». Η ελληνική κατοχή δεν την εξόντωσε. Σήμερα την συντηρεί, καθώς άκουσα, ο αυστηρός νόμος περί οπλοφορίας. Είναι αδύνατον να ξεχάσω τη συναυλία αυτών των μαύρων πουλιών καθώς το σύννεφό τους εσκέπαζε τον ουρανό της λαρισινής πλατείας. Η τελεολογία των στωικών δεν μας είπε για ποιο σκοπό έχει εφοδιασθεί με το θείο δώρο των φτερών και γιατί υπάρχει ένας τέτοιος κακόφωνος λωποδύτης σπόρων, νομισμάτων, κλειδιών, τενεκέδων, πακέτων και ύπνων. Ένα μόνο λόγο μπορεί να προβάλει, πως ο Ροσσίνι έκαμε την κίσσα μελόδραμα, είναι όμως αυτό αρκετό για να παρηγορηθεί η Λάρισα;
Ζ.

Απίθανος
* Η άλλη θύμωσε τόσο μαζί του που τον μπλόκαρε παντού τον νεαρό Λαρισαίο. Και στο f/b και στο viber και στο κινητό ούτε sms να της στείλει, του έκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Νόμισε. Διότι εκείνος την ήθελε πολύ. Κι άρχισε να της στέλνει δεκάλεπτα του ευρώ στον λογαριασμό της στην τράπεζα μέσω ΙΡΙΣ, σημειώνοντας τα μηνύματά του στο παραθυράκι αιτιολογία της κατάθεσης. (Μπορούσε κι αυτή να μη συγκινηθεί;)
Ζ.

 

-----

 

MANOLAK.jpg* ΑΠΕΚΤΗΣΕ ωραία πεζοδρόμια η φρεσκοπαραδοθείσα και πολύπαθη Μανωλάκη. Ιδανικά για παρκάρισμα. «Δεν είμαστε για τίποτα. Μας λείπει η παιδεία και όχι η αστυνόμευση», απελπισμένος ο Θ.Ξ. Καβάλα παν στην εκκλησιά καβάλα για καφέδες, οι Λαρισαίοι δεν καταλαβαίνουν χριστό...
Ζ.

 

 

TSARITSANH-new.jpg* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ στην Τσαριτσάνη τον αγώνα για να παραμείνει το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου Τσαριτσάνης για το τρέχον σχολικό έτος. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί φώναξαν χθες εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της περιοχής, δηλώνοντας την πρόθεσή τους για αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης.

 

 

 

SABBAS.jpg* ΜΕ χαμόγελο αλλά κανονική σκοπιά στην είσοδο της πράσινης κάλπης, από την ανδρουλακική φρουρά Λαρίσης. Ο επικεφαλής κεντροεπίτροπος Κ. Σάββας κι ο παλιά αστυνομικός Κώστας Μούστος, της φρουράς Χατζημιχάλη επίσης κι αυτός.
Ζ.

 

 

EJARXOS-TOLIKAS.jpg* ΕΚΕΙ στις εσωκομματικές ξανά Β. Έξαρχος και Μ. Τολίκας, χαρωποί. Στο τέλος της ημέρας πάντως, τουλάχιστον ο ένας από τους δύο δεν χαμογελούσε πια.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass