ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2024 17:11
* ΜΕ τη νεολαία της πόλης και την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος, ατενίζουν το μέλλον. Ζ. * ΜΕ τη νεολαία της πόλης και την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος, ατενίζουν το μέλλον. Ζ.

Πάλι ζέστα
* ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ναι και επίκεινται έντονες βροχοπτώσεις, αλλού πάντως στη χώρα... Σε περιοχές όμως όπως η Θεσσαλία, απάγκιο... Οι θερμοκρασίες ξανά υψηλές λέει από αύριο, με 30άρια γεμάτα.

Καιρός ανάμικτος σε μια κουτσουλιά χώρα, αλλού προχωρημένο φθινόπωρο κι αλλού γαϊδουροκαλόκαιρο. Κι είναι και του Αηδημητριού μπροστά, τότε που συνηθίζει να εγκαθίσταται πάλι καλοκαιρία...
***
* ΑΛΛΩΣΤΕ, το καλοκαίρι, λέει, τελειώνει όταν το πάρεις απόφαση. (Πάμε επομένως για 64η Αυγούστου;)
Ζ.
Για τα λεφτά
* ΑΡΧΕΣ του μήνα αλλά τα οικονομικά ζόρια σταθερά παρόντα στην κουβεντούλα της παρέας νεαρών Λαρισαίων.
- Κάντε μου μια αγκαλιά. Ή έστω πληρώστε ένας το ενοίκιο.
***
* - ΟΛΑ στο μυαλό είναι. Εκτός από τα λεφτά που είναι στην τσέπη.
***
* - ΔΙΑΒΑΖΑ στο ζώδιό μου και στα αισθηματικά έγραφε «Δεν είδες τα οικονομικά από πάνω; Που μου θες και έρωτες...»
***
* - ΣΥΓΝΩΜΗ, λάδι ζήτησα για τη χωριάτικη και μου φερες το μπουκαλάκι με το σταγονόμετρο;
- Κι αυτό επειδή είσαι γνωστός στο μαγαζί, στους άλλους δίνουμε βαμπάκι από ευχέλαιο να το στραγγίξουν.
Ζ.
Δρασκελιές
* ΑΝΟΙΞΕ η πόρτα του Τρελοκομείου ή καλύτερα της Κολάσεως, στην πολύπαθη Μ. Ανατολή.
Πάει το βήμα-βήμα, τώρα δρασκελιές προς τον όλεθρο. Για καιρό και ποικιλοτρόπως ασκήθηκε πίεση στο Ιράν να ανταποδώσει, συγκρατημένα το έπραξαν αυτοί, τώρα η σειρά του Ισραήλ σ’ αυτόν τον Γύρο του Θανάτου, άνοιξε μέτωπο και στη Συρία.
Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως στόχος είναι να εμπλακούν ΗΠΑ, προστατεύοντας το Ισραήλ, για να κλείσουν τους λογαριασμούς τους που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με τους Ιρανούς.
Γι’ αυτό μάλλον φυλάγονται στην Τεχεράνη, ξέρουν πως στο τέλος δεν είναι το Ισραήλ που θα έχουν να αντιμετωπίσουν...
Ζ.
Τι να καταλάβει
* ΒΙΑΣΤΙΚΗ το πρωί η Λαρισαία μάνα, έβαλε στο παιδί να πιεί γάλα σε χριστουγεννιάτικη κούπα. Την κοιτάζει εκείνο καλά, αγουροξυπνημένο.
- Μαμά; Πόσο κοιμήθηκα; Έχουμε Χριστούγεννα;
Ζ.
Παντού
* ΣΕ 15 εκλογικά κέντρα, το ΠΑΣΟΚ της Λάρισας περιμένει την Κυριακή να πάμε να ψηφίσουν για αρχηγό τα μέλη και οι φίλοι του.
Από 16 χρονών και πάνω, πληρώνοντας τέλος 3 ευρώ. Τα εκλογικά τμήματα θα είναι φυσικά περισσότερα καθώς π.χ. στη Λάρισα θα είναι πολλές οι κάλπες εκεί στα Γυμνάσια, Ανθ. Γαζή και Ηπείρου. Πράσινες κάλπες λοιπόν και στις κωμοπόλεις αλλά και σε κεφαλοχώρια. Αν μη τι άλλο υπάρχει οργάνωση, διευκόλυνση...
Ζ.
Άλλος
αποφασίζει
* ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ δοθείσης, και με αφορμή τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την ηλικία της Μαρινέλλας, ένας αχταρμάς απόψεων και σχολίων, οπότε ο Ν.Μ. σχολιάζει: Γιατί οι καλλιτέχνες δεν αποσύρονται, γιατί γερνάνε πάνω στη σκηνή και γίνονται ρεζίλι, γιατί υπάρχουν τραγουδιστές και ηθοποιοί που δουλεύουν ακόμα και μετά τα 80 τους. κτλ. κτλ.
Η απάντηση είναι ότι δεν θα δώσουν σε κανέναν λογαριασμό, και απ’ τη στιγμή που ανακοινώνουν συναυλία και η συναυλία είναι sold out γιατί να μην τραγουδήσουν. Όταν πάψει ο κόσμος να αγοράζει εισιτήριο για τη συναυλία τους τότε ίσως και να το σκεφτούν.
Για τους ηθοποιούς όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πάντα θα παίζουν γιατί υπάρχουν στο θέατρο ή στο σινεμά ρόλοι για ηλικιωμένους.
Ζ.
Ψάχνει άλλοθι
* ΤΗΝ πανηγυρική συνομολόγηση της παταγώδους αποτυχίας του στη διοίκηση του Δήμου, χρεώνει εκεί στον Βόλο η αντιπολίτευση στον Μπέο Αχ, αχ, αχ... Με μια ευρηματική επισήμανση: Τι άλλο δείχνει για μια δημοτική αρχή που διανύει τον 11ο χρόνο θητείας της, το ότι εξακολουθεί ακόμη να ψάχνει άλλοθι για την ανικανότητα και την αδιαφορία της στο παρελθόν και σε παρελθούσες δημοτικές αρχές; Έως πότε άραγε; Από ποιο χρονικό σημείο αρχίζουν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Μπέου;
(Σα να είχε ξαναβγεί στις τελευταίες εκλογές ο Απ. Καλογιάννης και να χρέωνε τώρα ευθύνες στον Κ. Τζανακούλη.)
Ζ.
Ένα κιλό κιμά
* ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους εκεί στον καφέ οι νεαρές Λαρισαίες.
- Γιατί άργησες πρίγκιπά μου;
- Είχα πάει να κοπρίσει το άλογο.
***
* - ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ότι η σχέση σας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο όταν αντί για λουλούδια σου φέρνει ένα κιλό κιμά.
***
* - ΑΚΟΥΩ κάποιες που λένε δεν βγαίνω με άντρα που μένει με τη μάνα του. Και βγαίνουν με άντρες που μένουν με τη γυναίκα τους.
***
* - ΤΙ κάνεις τώρα μωράκι;
- Στο κρεβάτι είμαι και σε σκέφτομαι. (Τι να του πει ότι έπλυνε τέσσερα ταψιά και κάνει τώρα με βιακάλ τον νεροχύτη;)
Ζ.
Παζάρι πάντα
* ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ η ιστορία του Παζαριού της Λάρισας, καταγράφεται στο πέρασμα των χρόνων. Κι ο Φωτοθηκάριος Γ. Γρ. συνεισφέρει με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σάλπιγξ» από το 1902: Η εφετεινή εμπορική τῆς πόλεώς μας πανήγυρις διέψευσε δυστυχῶς τὰς προσδοκίας μας. Είναι μὲν ἀληθὲς, ὅτι κατά ταύτην συνέρρευσε πλῆθος ἄπειρον, ἀλλὰ δυστυχώς αἱ συναλλαγαὶ δὲν ὑπῆρξαν καθόλου ικανοποιητικαί, ἰδίᾳ δὲ αἱ ἐπὶ τῶν ζώων, ὑστερήσασαι πολύ ἀπὸ τὰς τῶν ἄλλων ἐτῶν, διότι ἄλλοτε κατὰ τὴν πανήγυριν ἡγοραζοντο παρὰ τῶν ζωεμπόρων πολλὰ πρὸς σφαγὴν ζῶα, ἐφέτος όμως ἄγνωστον διατὶ ἐλάχιστα ἡγοράσθησαν τοιαῦτα. Τὸ ἐνθαρρυντικὸν ὅμως εἶναι, ὅτι ὑπὸ τῶν γεωργῶν, πρὸ πάντων του Νομού Λαρίσης, χάρις εἰς τὴν ὁππωσδήποτε καλὴν εσοδείαν τῶν δημητριακῶν, ἡγοράσθησαν ἀρκετὰ ἀροτριώντα πρὸς ἀντικατάστασιν τῶν παλαιῶν.
***
* ΚΑΙ δημοσίευμα της «Ελευθερίας» από το 1947: Ανέκαθεν η Κυριακή που μεσολαβή κατά τον χρόνον τῆς ἐμποροπανηγύρεως εἶναι ἡμέρα γενικής εξόδου των Λαρισινών. Κατὰ τὰς ἄλλας ἀπασχολημένοι και δὲν εὑρίσκουν τὸν καιρὸν νὰ επισκεφθοῦν τὴν ἐμποροπανήγυριν.
Προβλέπεται λοιπὸν ὅτι κατά τὴν σημερινὴν ἡμέραν θα σημειωθῇ κίνησις όλως εξαιρετική. Θὰ εἶναι δὲ ἔτι μεγαλυτέρα ή κοσμοσυρροή σήμερον διότι συμπίπτουν καὶ τὰ ἐγκαίνια τῆς Παιδοπόλεως.
Σύμφωνα πρὸς τὸ δημοσιευθὲν πρόγραμμα ἡ τελετὴ τῶν εγκαινίων θα γίνει σήμερον την μεσημβρίαν.
Ταύτην θα τιμήσῃ διὰ τῆς παρουσίας της η Βασίλισσα Φρειδερίκη αφικνουμένη αεροπορικῶς την 10.30 π.μ. Η Βασίλισσα θα παραμείνῃ εἰς τὴν πόλιν μας ολόκληρον τὴν ἡμέραν καὶ θὰ παρακολουθήσῃ ἐπιδείξεις Προσκόπων, θα επισκεθεί τὰ φιλανθρωπικά Ιδρύματα καὶ θὰ ἐπικοινωνήσει μετά τῶν εκπροσώπων τῶν φιλανθρωπικῶν οργανώσεων. Εντεῦθεν θά ἀναχωρήσῃ αὐριον διά Βόλον όπου θα παραστῇ εἰς τὰ ἐγκαίνια της Παιδοπόλεως Αγριάς.
Ζ.
Με τον σταυρό
* ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ τις καταστάσεις με ακρίβεια οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Έλα αφεντικό, δε θα έρθω το πρωί στη δουλειά.
- Γιατί;
- Είμαι απογευματινός.
***
* - ΓΙΑΤΙ έβαλες παντού στο σπίτι καθρέφτες;
- Γιατί όλοι μου λένε να κοιτάω τον εαυτό μου.
***
* - ΠΟΥ πας με τον σταυρό στο χέρι;
- Ν’ αλλάξω λάστιχο.
Ζ.
Όπως θέλουμε...
* «Η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι καλεί την Ελλάδα να αλλάξει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών...». Πάλι τα ίδια; Αμάν κι αυτή... Θεωρεί λέει ότι αυτός ο νόμος αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο και εμποδίζει τη λογοδοσία των υπευθύνων. Αυτό το δεύτερο το ξέρουν πια οι πάντες, σιγά το νέο...
***
* ΣΥΜΦΩΝΑ λοιπόν με δημοσίευμα της «Euraktiv», η Ευρωπαία εισαγγελέας κάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς να αλλάξουν τον νόμο που παρέχει ασυλία στους υπουργούς, λέγοντας ότι αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο και εμποδίζει την έρευνα της ΕΕ για το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη. Α καλά... Είναι όμως τώρα στις Βρυξέλλες, ως Επίτροπος Μεταφορών ο Απ. Τζιτζικώστας, να τη βάλει στη θέση της.
(Μα τι θέλουν πια και ανακατεύονται στα εσωτερικά μας; Και θίγουν την πατρίδα...)
Ζ.
Ποιος ο λόγος;
* ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ χωρίς λόγο, από τους Διοικούντες της Εκπαίδευσης, η ανάρτηση στη «Διαύγεια» της απόφασης για κατάτμηση του πολυπληθούς τμήματος στο Νηπιαγωγείο Συκουρίου, ζήτημα που είχε συζητηθεί μετά από διαμαρτυρίες.
Αντίθετα, έγινε λέει αμέσως, και καλώς έγινε, η αντίστοιχη ανάρτηση για την κατάτμηση τμημάτων σε δύο Γυμνάσια της Λάρισας.
Κι ο πρόεδρος του «Κ. Κούμα», Δημ. Παπαποστόλου, διαμαρτύρεται: «Είναι νόμιμο να καθυστερεί; Οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους...»
Ζ.
Ανήλικοι
* ΑΝΗΣΥΧΙΑ προκαλούν τα όσα διαβάζουμε και ακούμε τις τελευταίες ημέρες για τη βία μεταξύ ανηλίκων σε διάφορα σημεία της χώρας. Κι ενώ οι ειδήσεις αυτές σοκάρουν, αντί να λειτουργούν αποτελεσματικά, για να ενεργοποιούνται γονείς, μαθητές και αρχές, τις περισσότερες φορές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ένα μετά το άλλο γίνονται γνωστά περιστατικά βίας. Σαν να αντιγράφουν. Κακό αυτό.
Κ.Γ.
Η παραγγελία
* ΠΑΕΙ ο Λαρισαίος στο σουβλατζίδικο.
- Λοιπόν... Θέλω να μου τυλίξεις 4 πίτες, αλλά τις θέλω ειδική παραγγελία. Θέλω 2 πίτες με σουβλάκια και 2 με σεφταλιές. Στο πρώτο σουβλάκι θέλω το κρέας να είναι καμένο από τη μία, ωμό από την άλλη, και την πίτα άψητη.
Στο δεύτερο σουβλάκι, θέλω να είναι πολύ ξερό το κρέας και η πίτα μαύρη. Στη μία σεφταλιά τα θέλω όλα ωμά, με το αίμα τους, και μόνο με αγγούρι. Στην άλλη θέλω το κρέας κάρβουνο, την πίτα μαυρισμένη από τη μία, άψητη από την άλλη και μόνο με κρεμμύδι.
- Μα είναι πολύ δύσκολη η παραγγελία σου, του λέει ο σουβλατζής.
- Ναι; Και προχτές που μου τα έφτιαξες έτσι ακριβώς, χωρίς να στο ζητήσω, δεν ήταν δύσκολα;
Ζ.

 

 

---------

 

KOURET-LIAKOUL.jpg* -ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι πάντοτε σύνθετα, εξηγεί η Λίτσα Λιακούλη στον Δημ. Κουρέτα. Χρειάζεται ήσυχο παιχνίδι, χαμηλά την μπάλα...
Ζ.

 

 

PINAKIDA.jpg* ΕΚΕΙ στο ύψος της Ταγματάρχου, η τοποθετηθείσα εμπορική πινακίδα κρύβει τη μισή πινακίδα της οδού. Και εντάξει, δεν έγινε επίτηδες, oκ δύσκολο να χαμηλώσει η πινακίδα, δεκτόν, ο καταστηματάρχης δεν το πρόσεξε, φυσικά ο μάστορας πιο αδιάφορος πεθαίνεις, όμως το να ανεβάσουν την πινακίδα του μια πιθαμή πόσο δύσκολο; Καλά που δεν την έβγαλαν εντελώς, αφού εμπόδιζε. (Ο Δήμος;).
Ζ.

 

 

GONNOI-3h-HLIKIA10.jpgΑπό τις ωραιότερες εκδηλώσεις που έχουν γίνει με στόχο να τιμήσουν την Τρίτη Ηλικία ήταν αυτή στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων. Οι μαθητές κέρδισαν τις εντυπώσεις σε μια αναπαράσταση παλιάς σχολικής τάξης, φορώντας μπλε μαθητικές ποδιές, φέρνοντας στο σήμερα εικόνες του χθες, και αναμνήσεις από τις παιδικές μέρες των ηλικιωμένων.

 

ASFALT.jpg* ΤΟΥΣ κόλλησαν και τις σχετικές ανακοινώσεις για να μην παρκάρουν, χάρηκαν στη γειτονιά, επιτέλους, όμως ούτε αυτή τη φορά ασφαλτοστρώθηκε η κακομοίρα οδός Χρηστοβασίλη, παράλληλος της Αιόλου, εξακολουθεί να παραμένει τόσον καιρό ημιτελής. Κι οι παρόδιοι που είδαν χθες στην εφημερίδα τους αντιδημάρχους να καμαρώνουν στο έργο της οδού Μανωλάκη αναρωτιούνται μήπως περισσεύει λίγη άσφαλτος από κει και για κείνους.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass