ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2024 17:11
* ΜΑΖΙ στην κερκίδα της ΑΕΛ δήμαρχος και περιφερειάρχης, παρακολουθούσαν στενά το παιχνίδι, τις φάσεις και το σύστημα της ομάδας, οδηγίες δεν μπορούσαν να δώσουν όμως, η πρόκριση χάθηκε. Ζ. * ΜΑΖΙ στην κερκίδα της ΑΕΛ δήμαρχος και περιφερειάρχης, παρακολουθούσαν στενά το παιχνίδι, τις φάσεις και το σύστημα της ομάδας, οδηγίες δεν μπορούσαν να δώσουν όμως, η πρόκριση χάθηκε. Ζ.

Στα μπάνια
* ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ γλυκό, τέλειο. Ο Σεπτέμβρης ολοκληρώνει την πορεία του, όμως τέτοιες ζεστές μέρες, οι Λαρισαίοι συνεχίζουν τα μπάνια τους στα παράλια. Κι όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αρκετοί ξανά διακοπές στη θάλασσα, υπάρχουν και τόσοι ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι με ελεύθερο χρόνο…

Ζ.
Ελάτι…
* ΑΝΤΕ να συνεννοηθούν με τον Λαρισαίο.
- Πού θα πάτε το Σαββατοκύριακο;
- Ελάτη…
- Να έρθουμε, αλλά πού θα πάτε;
* * *
* - ΜΙ τι ασχουλείσι;
- Μισίτς.
- Σίτις φκιαντς;
- Όχ’ι σίτις, μισίτς… Α δε μπουρούμι α συνοηθούμι…
Ζ.
Πολλά λεφτά
* ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ στη Λάρισα για την κινηματογραφική ληστεία χρηματαποστολής στο Λαύριο, που απέφερε είπαν στους δράστες 1,5 εκατομμύριο ευρώ, λεφτά που προέρχονταν από το «Τζάμπο».
- Ειπώθηκε πως οι ληστές θα πρέπει να είχαν εσωτερική πληροφόρηση…
- Ε βέβαια… Ποιος άσχετος θα περίμενε ότι θα ήταν τόσο πολλά τα λεφτά με τα 2 και 5 ευρώ που κάνουν τα είδη του καταστήματος. (Η φτήνια τρώει τον παρά…).
Ζ.
Με επιμονή
* ΜΕΤΑ τον «Επίμονο Κηπουρό» του Τζον Λε Καρρέ, ο «Επίμονος Πολιτικός» από τον Μ. Χαρακόπουλο. «Είμαι επίμονος πολιτικός και αυτό ενίοτε δεν θεωρείται προσόν για να κάνει καριέρα κανείς στην πολιτική, αλλά τουλάχιστον κοιμόμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας. Θέλω, κ. υφυπουργέ, επειδή και εσείς είστε επίμονος πολιτικός, να πω ότι με ικανοποίηση άκουσα τα λεγόμενά σας. Όμως, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα παρακολουθώ επισταμένως και στενά την εξέλιξη της υπόθεσης της ανέγερσης του νέου διδακτηρίου για το Πρότυπο Σχολείο στη Λάρισα. Φαντάζομαι ότι ο στόχος είναι του χρόνου τον Σεπτέμβριο να υπάρχει ένα σύγχρονο διδακτήριο…», είπε στη Βουλή ο Λαρισαίος.
* * *
* ΛΙΓΟ πριν είχε απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασ. Σπανάκης: «Ναι, θα ενισχύσουμε οικονομικά τον Δήμο Λαρισαίων για να κατασκευαστεί το Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο και αναλαμβάνω προσωπικά, μαζί με τον υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο τον συντονισμό όλων εκείνων των υπηρεσιών, των Υπουργείων και φυσικά του Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες». (Είναι να μη δηλώνει ικανοποιημένος ο βουλευτής; Καθώς «ο έως πρότινος μοναχικός αγώνας για το Πρότυπο φέρνει αποτελέσματα… η εξέλιξη αποτελεί και προσωπική δικαίωση»).
Ζ.
Σχολικά
* ΝΕΑ σχολική χρονιά, τα ίδια θέματα όμως στα σπίτια των Λαρισαίων.
- Ανοίγω την τσάντα του γιου μου, μόλις γυρίσει απ’ το σχολείο, να δω πώς τα πήγα στα μαθηματικά.
* * *
* - ΤΙ έκθεση είναι αυτή που έγραψες; Χάλια, απαράδεκτη, παιδί μου… Θα πρέπει να μιλήσω στον πατέρα σου…
- Μάλιστα κυρία, καλά θα κάνετε. Αυτός μου την έγραψε.
* * *
* - ΑΦΟΥ ένας καθηγητής δεν μπορεί να διδάξει όλα τα μαθήματα, τότε γιατί περιμένουν από έναν μαθητή να τα μάθει όλα;
Ζ.
Με κανόνι
* ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ δέχονται συνεχώς στη Νεάπολη, παρότι δεν συνορεύουν με τη Μ. Ανατολή ή την Ουκρανία. Ένα κανονάκι έχει τοποθετηθεί στο γήπεδο Πηλαδάκη για να διώχνει τις καλιακούδες, προφανώς για να μη λερώνουν τα καθίσματα. Και βαράει διαρκώς, να πάνε αλλού τα πουλιά, στην αυλή άλλων, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, χρειάζεται άραγε άδεια για τέτοιες συσκευές;
- Θα τα συνηθίσουμε τα κανόνια και δεν θα καταλάβουμε διαφορά άμα μας βομβαρδίσουν;
Τι να κάνουν, το έριξαν στην πλάκα οι ενοχλημένοι γείτονες.
- Κράνος και στο καταφύγιο, πρότεινε κάποιος. (Μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιοι του Δήμου).
Ζ.
Στήριξη
* ΟΠΩΣ ειπώθηκε και στην τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας Προσκόπων, η νυν δημοτική αρχή στηρίζει τον Προσκοπισμό, όπως και η προηγούμενη. Υποστήριξη όμως πρόσφερε και η προ-προηγούμενη του Κ. Τζανακούλη καθώς είχε παραχωρήσει χώρους του Β’ ΚΑΠΗ σε προσκοπικά τμήματα, τα οποία ακόμα εκεί στεγάζονται.
Ζ.
Πειστικός
* ΔΕΝ ήταν συριζαίος ο Λαρισαίος Ν. Π. ο οποίος όμως ομολογεί.
- Άκουσα το πρωί τον Φάμελλο, σε μια ζωντανή συνέντευξη που έδωσε στο «Open» νομίζω και αγαλλίασε η ψυχή μου… Μετά από όλα όσα ακούμε από διάφορους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τρώγονται σαν τα σκυλιά…
Ζ.
Τσι φατς;
* ΓΙΑ τα διαδικτυακά μαθήματα βλάχικης γλώσσας ενημερώνει ο Γ. Χ. : Για 9η συνεχόμενη Χρονιά η Συντροφιά της Αθήνας σε συνεργασία με τον ιστορικό Σύλλογο της Βέροιας συνεχίζει τα Μαθήματα της Γλώσσας μας... Κάθε χρόνο καλύτεροι και περισσότεροι... Σε πολλά επίπεδα από τους αρχάριους μέχρι τους τελειόφοιτους, οι οποίοι διοργανώνουν τις μοναδικές Λογοτεχνικές Εσπερίδες που μας συγκινούν. Διδασκαλία και με υπόστρωμα την Αγγλική και για τους Αρμάνους της τρίτης γενεάς που διαπρέπουν στην Αμερική. (Βλάχικα και από Αγγλικά;).
Ζ.
Με τις γυναίκες
* ΣΕ κλασικά προβλήματα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Και τι ζητάει επιτέλους η γυναίκα; Έναν άντρα που να μην την παραμελεί. Αλλά και να την αγνοεί ώστε να τον θέλει. Και επίσης να μην τη θέλει για να τον θέλει μετά αυτή πολύ.
* * *
* - ΚΑΤΙ θα ξέρουν τα σαλιγκάρια που παντρεύονται, αλλά ο καθένας κρατάει το σπίτι του…
* * *
* - ΠΑΡΤΕ κρυφά το κινητό της γυναίκας σας και στείλτε μήνυμα στην κολλητή της «Είμαι έγκυος». Αν σας απαντήσει «Με ποιον μωρή;», τότε με τις υγείες σας…
Ζ.
Με τα ψάρια
* ΚΑΙ καθώς ο «Ριζοσπάστης» γιορτάζει τα 50 χρόνια της νόμιμης επανέκδοσής του, ένα κειμενάκι από τον Κ. Μ. Με έναν βετεράνο του κόμματος να διηγείται πως έγινε ΚΚΕ: Από μικρός μου άρεσε το διάβασμα. Δεν άφηνα βιβλίο ή εφημερίδα που να πέσει στα χέρια μου που να μην το διαβάσω. Έλα όμως που στο παραλιακό μας χωριό εκείνη την εποχή, πριν τον Πόλεμο, δεν έβρισκα τίποτε να διαβάσω. Και να τι σκάρωσα: Παρατηρώντας τη μάνα μου όταν έφερνε ψάρια στο σπίτι αυτά να είναι τυλιγμένα σε εφημερίδα ενημέρωσα όλους πως όταν αγοράζουν ψάρια να μην πετάνε τις εφημερίδες, αλλά να τις δίνουν σε μένα. Ε λοιπόν, οι 8 στις 10 εφημερίδες που ήταν τυλιγμένα τα ψάρια ήταν Ριζοσπάστες.
* * *
* ΤΙ ακριβώς γινόταν; Η αστυνομία εκείνη την εποχή είχε εντολή να παίρνει όλους τους Ριζοσπάστες από το πρακτορείο και να τους καταστρέφει για να μη φτάνουν στον κόσμο. Ο χωροφύλακας λοιπόν, που ήταν χρεωμένος και έκανε καθημερινά αυτή τη δουλειά, στην αρχή τις έκαιγε. Μετά σκέφτηκε, δεν τις δίνω στους ψαράδες να τυλίγουν τα ψάρια να παίρνω και γω κανένα καλό ψάρι για δώρο; Κι έτσι και έκανε.
Κάθε μέρα έδινε τους Ριζοσπάστες στους ψαράδες να τυλίγουν τα ψάρια. Πού να καταλάβει το «όργανο της τάξης» πως μέσω των ψαράδων ο Ριζοσπάστης θα έμπαινε στο κάθε σπίτι της περιοχής. Η καλύτερη διακίνηση. Κάπως έτσι ήρθα κι εγώ κοντά στο ΚΚΕ.
Ζ.
Ωμίλησεν
* «Ο Χάρης Δούκας είναι έτοιμος να κάνει το άλμα και τη διαφορά για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη». Ευθέως τοποθετείται για τα εσωκομματικά ο Γιάννης Αναστασίου, ο Βολιώτης αντιπεριφερειάρχης. Στη Λάρισα αντιστοίχως, σιγή ασυρμάτου…
Ζ.
Επανάληψη;
* Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανέλαβε την ομάδα της Σεβίλλης στο μέσον της περιόδου 2022-2023, διόρθωσε πολλές από τις ανορθογραφίες της και την οδήγησε στην κατάκτηση ενός ακόμα Europa League τον Μάιο του 2023, θυμίζει ο Λαρισαίος γαύρος Μ. Κ.: Η επόμενη αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με πολλά προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα μόλις δύο νίκες στα 11 πρώτα παιχνίδια, γεγονός που προκάλεσε την απόλυση του τροπαιούχου προπονητή, στις αρχές Οκτωβρίου του 2023.
* * *
* ΚΙ έρχεται στα εγχώρια: Στις αρχές του 2024, ο Μεντιλίμπαρ ανέλαβε τον Ολυμπιακό, οδηγώντας τον κατά τα τέλη Μαΐου στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού του τίτλου, του Conference League. Η νέα αγωνιστική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει πολύ καλά για τους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα μόλις δύο νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες στα 5 μέχρι στιγμής επίσημα παιχνίδια. Κι επειδή οι συμπτώσεις μαζεύονται επικίνδυνα... (Σημειωτέο ότι τώρα έχουν μπροστά τους τον Ατρόμητο και ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα η Μπράγκα και ο Παναθηναϊκός. Οπότε αν…).
Ζ.
Τα καλύτερα
* ΠΕΝΤΕ ελληνικά τυριά θριάμβευσαν, λέει, στην αξιολογική κατάταξη του έγκυρου Taste Atlas: Μπήκαν στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων σκληρών τυριών παγκοσμίως. Φυσικά και την ενδιαφέρουν τη Λάρισα αυτά…
Στην πρώτη δεκάδα μπήκαν: Η Γραβιέρα Νάξου, στη δεύτερη θέση λαμβάνοντας τους ίδιους βαθμούς με το Παρμετζιάνο Ρετζιάνο της πρώτης θέσης. Στην 3η θέση η Γραβιέρα Κρήτης, στην έβδομη η Κεφαλογραβιέρα, στην όγδοη το Σαν Μιχάλη και στην ένατη η Γραβιέρα Αγράφων. (ΑΕΛ τυρίιι...).
Ζ.
Σπεσιαλιτέ
* ΕΝΑΣ τουρίστας επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ισπανία, διηγείται ο Ν. Γ. Πάει σε ένα καλό εστιατόριο και ζητά τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Ο σερβιτόρος του φέρνει δύο μεγάλα «αμελέτητα».
- Τι είναι αυτά; κοιτάζει απορημένος ο τουρίστας.
- Α, αυτή είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Αμελέτητα ταύρου με μια μυστική πατροπαράδοτη σάλτσα.
* * *
* Ο τουρίστας διστάζει αρχικά, αλλά τελικά τα δοκιμάζει και του αρέσουν τόσο που ξαναπηγαίνει και την άλλη μέρα, και παραγγέλνει το ίδιο.
Ο σερβιτόρος τού φέρνει το πιάτο, με την ίδια σάλτσα αλλά με δύο μικροσκοπικά στρογγυλά πραγματάκια.
- Τι είναι αυτά; ρωτά ο άλλος παραξενεμένος.
- Τι να κάνουμε κύριε… Δεν κερδίζει πάντα ο ταυρομάχος…
Ζ.

 

--------

 

ANTETOKOUMP.jpg* ΑΚΟΜΗ κι ο Giannis χρειάζεται ευλογία. Τι, άντε έτσι μπαίνουν τα τρίποντα;
Ζ.

 

 

STYLISKOS.jpg* ΕΤΣΙ κι αλλιώς δεν δουλεύουν, οι αναδυόμενοι στυλίσκοι στις εισόδους των πεζοδρόμων παραμένουν μονίμως βυθισμένοι. Όσοι έχουν σηκωμένο κεφάλι, εγκαταλειμμένοι με βλάβη. Το σύστημα που εγκατέστησε η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν λειτούργησε τελικά επί της παρούσας. Ποιος έφταιξε, πόσο κόστισε, θα δρομολογηθεί άλλη λύση; Τα ερείπια αναδύουν ερωτήματα…
Ζ.

 

XONAKI.jpg* ΑΥΤΟΣ; Παγωτό χωνάρα αυτός…
Ζ.

 

 

PROSKOP.jpg* Ο «Ωραία Ραψάνη» Απ. Μακρής κι ο δημοσιογράφος Βαγγ. Ρηγόπουλος, παρακολουθούν τον περιφερειακό έφορο προσκόπων Αντ. Ευαγγέλου και τον Βολιώτη μέλος της διοίκησης του ΣΕΠ Θόδ. Κεφαλά, να επιδίδονται στην προσκοπική νοηματική.
Ο προσκοπικός χαιρετισμός λοιπόν, με τα τρία τεντωμένα δάχτυλα σημαίνει την υπόσχεση του προσκόπου στον θεό και την πατρίδα, ενώ τα δύο ακραία δάχτυλα του χεριού που κλείνουν σαν σε κύκλο, τον κρίκο που ενώνει τους προσκόπους σε όλο τον κόσμο κι επίσης ότι ο μεγάλος βοηθά τον μικρό και ο μικρός σέβεται και υπακούει τον μεγάλο πρόσκοπο. Θεός είναι ο κάθε θεός που πιστεύει ο καθένας, αφού ο προσκοπισμός είναι διεθνής οργάνωση, συμπεριλαμβάνοντας πολλές θρησκείες. Τα τρία τεντωμένα δάχτυλα απέμειναν από τον καιρό που η προσκοπική Υπόσχεση περιλάμβανε το «να εκτελώ το καθήκον μου στον Θεό και την πατρίδα και τον βασιλέα», με το τρίτο σκέλος να καταργείται μαζί με τη βασιλεία. Η υπόσχεση, με τα ίδια περίπου λόγια, προσαρμόζεται σε κάθε χώρα, ανάλογα με τη θρησκεία και το πολίτευμα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass