ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 17:09
* ΑΥΤΟ θα πει δημόσιο πρόσωπο, ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος. Ζ. * ΑΥΤΟ θα πει δημόσιο πρόσωπο, ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος. Ζ.

Π/Σ
* ΤΗΝ είχε πατήσει ακριβώς μία εβδομάδα πριν ο νεαρός Λαρισαίος και ήξερε για σήμερα.

- Παρασκευή είναι ρε; Δε μιλάτε τόση ώρα...
* * *
* Ο δε φίλος του προετοιμαζόταν ήδη για την επόμενη ημέρα.
- Δε γίνεται Σάββατο χωρίς καλή διάθεση, αλλιώς δεν είναι Σάββατο.
Ζ.

Πρώτα Λάρισα
* ΚΙ έτσι «τα ‘ζωσε» ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας τους Συριζαίους να πάνε στις εσωκομματικές κάλπες, «για να ξαναγίνουμε περήφανοι για το κόμμα μας», είπε, μεταξύ άλλων.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται, λοιπόν, αύριο Σάββατο το απόγευμα στη Λάρισα. Πρώτη του εξόρμηση στην επαρχία. Χτυπάει κατευθείαν κέντρο; Της χώρας...
* * *
* ΔΕΝ πρόκειται για πολιτική περιοδεία, αλλά για ιδιωτική επίσκεψη. Η οποία, ωστόσο, δε γίνεται αλλιώς, θα έχει και πολιτικό περιεχόμενο, και συναντήσεις κ.λπ. Ο Σωκρ. Φάμελλος θα βρεθεί προσκεκλημένος στον γάμο του Παν. Καλογιάννη, του γεωπόνου απ’ τη Χάλκη που είναι επικεφαλής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κι ο οποίος παντρεύεται με τη μηχανικό Ευτυχία Τσικρίκη απ’ το Μελισσοχώρι. Ο γάμος θα γίνει στο χωριό της νύφης. (Και να ζήσουν ευτυχείς...).
Ζ.

Το τακτοποίησε
* ΠΡΙΝ λίγες μέρες το ρεπορτάζ του Κ. Γκιάστα στην εφημερίδα με τους διαμαρτυρόμενους αλιείς για το ετήσιο χαράτσι των 100 ευρώ, που ίσχυε, μάλιστα, αναδρομικά από το 2020, νάτο μάνι-μάνι το πεντακοσάρικο για βαρκούλες μικρότερες των 7 μέτρων. Σημαντική επιβάρυνση για πολύ κόσμο, ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής και ερασιτέχνες ψαράδες. «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός κ. Κέλλας έχει ετοιμάσει μια τροποποίηση στον εν λόγω νόμο, όμως αυτή πρέπει πρώτα να ψηφιστεί για να ξεκινήσει να ισχύει...», κατέληγε το δημοσίευμα.
* * *
* ΚΑΙ ήταν αλήθεια. Χθες ο Χρ. Κέλλας ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε η τροπολογία που καταργεί τον φόρο σε μικρά σκάφη και έχει και αναδρομική ισχύ, όπως το είχε ζητήσει ο Λαρισαίος υφυπουργός από τον συνάδελφό του στο Υπουργείο Οικονομικών. Αμ έπος αμ έργον... (Αν μη τι άλλο αποδεικνύεται αποτελεσματικός).
Ζ.

Φέτος;
* ΜΕΧΡΙ και την προηγούμενη φορά, και όλα τα χρόνια δηλαδή, με το που γινόταν το παζάρι, ο Εμπορικός Σύλλογος έβγαινε λάβρος με ανακοινώσεις εναντίον της διοργάνωσης που πλήττει τη δραστηριότητα των μαγαζιών και κατά της Δημοτικής Αρχής. Φέτος ούτε λέξη. Οι καταστηματάρχες, που δεν έχουν αλλάξει άποψη, είναι που αναρωτιούνται για το τι άλλαξε.
Ζ.

Όλοι κατά...
* ΤΗ σφοδρή αντίδραση του συλλόγου των Λαρισαίων δασκάλων προκάλεσε εξαρχής η προσπάθεια της διοίκησης για σύμπτυξη σχολικών τμημάτων και σαρδελοποίηση των μαθητών. Εξίσου αντίθετοι και οι σύλλογοι των γονέων των παιδιών. Τώρα στο παιχνίδι μπαίνει κι ο Δήμος Λαρισαίων, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντιτίθεται στην τακτική που υποβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και απαιτεί οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο της γειτονιάς τους. Θα τους ακούσουν οι φωστήρες του Υπουργείου; Του οποίου τον σχεδιασμό και τις αποφάσεις οφείλει να υπηρετεί η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Καίτη Καραγιώργου, που, ωστόσο, θα όφειλε, επίσης, να πει και την προσωπική της άποψη για το φλέγον αυτό θέμα.
Ζ.

Στο ΠΑΣΟΚ
* ΕΤΟΙΜΟΣ να γίνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, έχοντας ολοκληρώσει τα πέντε χρόνια θητείας του σε εννέα μόλις μήνες, επισημαίνει το «Βατράχι». Οι συνεργάτες του Χάρη Δούκα παραδέχονται ότι δε βλέπουν όλοι θετικά τη θητεία του μελλοντικού πρώην δημάρχου. «Πολλοί τον χλευάζουν και τον λένε «δήμαρχο του 14%». Αν γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο, θα έχει υπηρετήσει ακριβώς το 14% της θητείας του. Αυτό δείχνει ακριβώς πόσο αποτελεσματικός είναι ο Χάρης Δούκας».
* * *
* ΕΠΙΣΗΣ, πληροφορεί πως οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του Νίκου Ανδρουλάκη πήραν την επίσημη έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την αντιμετώπιση της χρόνιας αϋπνίας. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ε.Ο.Φ., η χρήση των ομιλιών, αλλά και των τηλεοπτικών εμφανίσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συστήνεται για όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία και ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται στα παραδοσιακά υπνωτικά του εμπορίου. Ωστόσο, ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, δε θα πρέπει να παρακολουθούν ανεξέλεγκτα ομιλίες και συνεντεύξεις του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ακόμη και σε μικρές ποσότητες έχουν ισχυρή κατασταλτική δράση, συνεπώς θα πρέπει να λαμβάνονται από τα φαρμακεία σε στικάκι και αποκλειστικά με ιατρική συνταγή.
Ζ.

Φαβορί πλέον
* ΚΙ εκεί που προ εβδομάδος τον έπαιζαν μόλις 1 προς 9, σταδιακά άρχισαν να τον υπολογίζουν περισσότερο τον Σ. Φάμελλο οι στοιχηματικές. Χθες δε, με το που ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του, αυτομάτως τον έχρισαν φαβορί για να εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας 2.15. Προσπερνώντας κιόλας αμέσως, βραχεία κεφαλή, τον Στ. Κασσελάκη, στον οποίο δίνουν 1 προς 2.20, ενώ 1 προς 8 πληρώνει το στοίχημα για εκλογή του Π. Πολάκη.
Ζ.

Έναν επίδεσμο
* ΑΡΑΧΤΟΙ χωρίς και πολλή διάθεση για κοπιώδεις προσπάθειες οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ποιο μηχάνημα προτιμάς στο γυμναστήριο;
- Αυτό με τα αναψυκτικά.
* * *
* - ΜΩΡΟ μου, ξέρεις τι θέλω να μου κάνεις, έτσι που είμαι ξαπλωμένος στον καναπέ;
- Τι, αγαπούλα μου;
- Να μου φέρεις ένα κουβερτάκι.
* * *
* - ΧΑΙΡΕΤΑΙ, έναν επίδεσμο για γυμναστήριο θα ήθελα.
- Καρπό; Μέση; Γόνατο;
- Ολόσωμο...
Ζ.

Τα ζώα μου αργά...
* ΤΗ στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία «Daniel» κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας ζητά με παρέμβασή του προς τους υπουργούς, οι οποίοι συνεδριάζουν κιόλας σήμερα στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας. Απαιτώντας να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα απολεσθέντα ζώα από την πλημμύρα. (Καλά, πέρασε πάνω από χρόνος κι ακόμη να αποζημιωθούν οι άνθρωποι;).
* * *
* ΕΔΩ πέρασαν πάνω από τρία χρόνια κι ακόμη να κατεδαφιστούν τα σπίτια που έριξε ο σεισμός... Ο δήμαρχος Θαν. Μαμάκος γυρεύει από την κυβέρνηση τα απαιτούμενα κονδύλια για να προχωρήσει ο Δήμος στις κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κατοικιών σε Κουτσόχερο, Αμυγδαλέα και Ραχούλα. Είναι δυνατόν; Τι κάνουν τόσα χρόνια; Ποιοι κοιμούνται στην Αθήνα και δεν τους έχουν στείλει ακόμη σπίτι τους; Να ξεκουραστούν εκεί με την ησυχία τους...
Ζ.

Ποια εσωκομματικά
* ΒΓΗΚΕ, λέει, μπροστά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, δηλώνοντας σε εκδήλωση της ΝΔ: «Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα, υπάρχουν λαϊκές ανάγκες που η κυβέρνηση θα θεραπεύσει, γιατί έχει 3 χρόνια μπροστά της». Μάλλον θα την αφήνει για το τέλος της θητείας αυτήν τη θεραπεία, για έκπληξη;
* * *
* ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ, λοιπόν, η ύπαρξη λαϊκών αναγκών και προβλημάτων, δεν το κάνουν όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες αυτό... Όσο για τα εσωκομματικά της ΝΔ, ακόμη κι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται, παραδέχονται πως δεν υπάρχουν. Όποιος διαφωνεί, τον βγάζουν απ’ το κόμμα κι άρα δεν υπάρχει ζήτημα στο εσωτερικό του. Κι όπως έχει πει και κορυφαίος γαλάζιος αναλυτής, «το επίτευγμα Μητσοτάκη ήταν να σπάσει το 40% της παρατάξεως σε δύο κομμάτια του 20%», ένα η ΝΔ κι ένα όσοι έφυγαν στα μικρά κόμματα που κινούνται δεξιά της. Μικρότερη, αλλά καθαρότερη η ΝΔ...
Ζ.

Έχει διαφορά
* ΧΑΛΑΡΟΙ στην παρέα των Λαρισαίων, έκαναν τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τους.
- Πώς λέγεται ο επαγγελματίας που δεν έχει μπει ακόμη φυλακή;
- Ελεύθερος επαγγελματίας.
* * *
* - ΛΟΙΠΟΝ ή θα γίνει έτσι όπως θέλω εγώ ή θα γίνει έτσι όπως θέλω εγώ. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
* * *
* - ΠΡΟ δεκαπενταετίας, στην μπάλα παίζαμε παντρεμένοι εναντίον ανύπαντρων. Τώρα παίζουμε παντρεμένοι εναντίον χωρισμένων.
Ζ.

Σενάρια
* ΑΛΛΑ σενάρια από χθες. Ότι ο Στ. Κασσελάκης καθυστερεί, λένε, να ανακοινώσει υποψηφιότητα επανεκλογής από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή μπορεί τελικά και να μην κατέβει καθόλου. Όπως καθυστέρησε να μιλήσει μετά την καθαίρεσή του, επειδή, όπως ειπώθηκε από τον Π. Πολάκη, περίμενε αποτελέσματα μετρήσεων για να δει τι τύχη επιφυλάσσεται σε τυχόν δικό του νέο κόμμα και πήρε τον απόθαρρό του, έτσι λένε κάνει και τώρα, γι’ αυτό επιφυλάσσεται.
- Αν δει τα χαμπέρια στις δημοσκοπήσεις ότι χάνει πανηγυρικά, τότε δε θα κατέβει καθόλου.
- Σωστά. Να μείνει η αίσθηση «ήμουν πρόεδρος και με αδίκησαν. Εμένα με ήθελε και με θέλει ο κόσμος»...
* * *
* ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ, επίσης, χθες μετ’ επιτάσεως ότι μαζί με τους βουλευτές που τον υποστηρίζουν, θα συμπράξει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πόσο καιρό, βέβαια, θα καταφέρουν να «το φάνε γλυκό» μαζί οι δυο τους... Άγνωστο, επίσης, αν θ’ ακολουθήσουν σ’ αυτήν την περίπτωση και οι δύο Θεσσαλοί βουλευτές που μέχρι τώρα τον υποστήριζαν, ο Λαρισαίος Β. Κόκκαλης κι ο Αλ. Μεϊκόπουλος απ’ τον Βόλο.
Ζ.

Το πρότυπο;
* ΠΡΟΧΘΕΣ είναι που θα γινόταν η εκδήλωση στη Λάρισα για να βραβευτούν 168 Θεσσαλοί αριστούχοι μαθητές από τον Όμιλο «HELLENiQ ENERGY», αυτήν την τεράστια και πολυπλόκαμη επιχείρηση, τα πρώην «Ελληνικά Πετρέλαια» ή ΕΛ.ΠΕ. του Ομίλου Λάτση η βασική της δραστηριότητα, με πρόεδρο τον Σπήλιο Λιβανό, ναι τον πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης, τον εξοβελισθέντα μετά από τη γνωστή πολιτική γκάφα. Η εκδήλωση, που την είχαν δημοσιοποιήσει οι οργανωτές της, αλλά κατόπιν άλλαξαν γνώμη και απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους να μπουν στην αίθουσα για να την καλύψουν.
* * *
* Ε, λοιπόν, επίσημος προσκεκλημένος της εταιρείας ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς. Προφανώς ένας ακόμα άριστος μαθητής, λογικά το προβαλλόμενο πρότυπό της στα παιδιά. Να τους μεταφέρει μάλλον την εμπειρία του από το σχολείο και τη μόρφωση, να τους συμβουλεύσει κατάλληλα...
Ζ.

Κουμανταδόρος
* ΤΑ κατορθώματά του διηγιόταν στην παρέα ο νεαρός Λαρισαίος.
- Θα πλύνω τα πιάτα, της λέω. Ναι, μου λέει. Θα σφουγγαρίσω, της λέω. Ναι, μου λέει. Θα μαγειρέψω, της λέω. Ναι, μου λέει...
- Σώπα βρε συ...
- Βεβαίως... Όπως βλέπετε είναι σαφές πως την κάνω ό,τι θέλω.
Ζ.

 

KOYRETAS.jpg

* ΑΡΙΣΤΕΡΑ του τον δήμαρχο Γ. Μανώλη, παρότι δεξιός, και δεξιά του, παρότι λέγεται Ζέρβας, τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας, ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας πορεύεται προς το μέλλον...
Ζ.

 

PERIPTERO.jpg

* ΩΡΑ Ελλάδος «Κλειστά περίπτερα», εγκαταλελειμμένα. Άλλο ένα στον Πέρα Μαχαλά, στον ΟΑΕΔ, χρήσιμο μόνο για να αναδεικνύεται η ΑΕΛ.
Ζ.

 

SKYLOS.jpg

* Η νέα χειμερινή κολεξιόν 2024-25 στο παπούτσι. Πατάει καλά, δε γλιστράει, γραπατσωμένο καλά.
Ζ.

 

PROVATA.jpg

* ΜΕ αρνιά και γαλοπούλες μαζί στο κτηματάκι του, ο Θεσσαλός είναι από τώρα έτοιμος και για Χριστούγεννα και για Πάσχα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass