ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 17:09
* ΕΥΤΥΧΩΣ ο Δήμος επικοινώνησε σωστά την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, τη διαφήμισε πειστικά, την οργάνωσε κατάλληλα κι έτσι οι Λαρισαίοι συμμετείχαν μαζικά την Κυριακή. Με τ’ αυτοκίνητά τους... Ζ. * ΕΥΤΥΧΩΣ ο Δήμος επικοινώνησε σωστά την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, τη διαφήμισε πειστικά, την οργάνωσε κατάλληλα κι έτσι οι Λαρισαίοι συμμετείχαν μαζικά την Κυριακή. Με τ’ αυτοκίνητά τους... Ζ.

Διάλειμμα
* ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΕ το καλοκαιράκι, ξανά πίσω, μετά το φθινοπωρινό διάλειμμα. Κι από βδομάδα λένε πάλι φθινοπωράκι. Μια χαρά το πάει φέτος...

***
* ΚΑΙ καθώς όλοι παρακολουθούν διαρκώς τα μετεωρολογικά δελτία.
- Δες λίγο ρε παιδάκι μου αν δίνει βροχή...
- Και το γόνατό σου γιατί το έχουμε, βρε πατέρα;
Ζ.

Ποια ακρίβεια...
* ΕΚΕΙΝΟΙ τον χαβά τους, οπότε ο Λαρισαίος προέβλεψε και τον ακραίο διάλογο.
- Δεν πέφτουν οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κύριε υπουργέ.
- Γιατί, ποιος θέλει ν’ αγοράσει ράφια σούπερ μάρκετ;
***
* ΔΙΟΤΙ τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ απλά.
- Μετά τους Φράγκους ποιοι ήρθαν;
- Οι Άφραγκοι, κύριε καθηγητά;
Ζ.

Παζαρίσιοι
* ΚΑΙ ξεκίνησε και το παζάρι, κανονικά μετά τις ματαιώσεις των προηγούμενων ετών. Χαμός θα γίνει πάλι στη Σκεπαστή. Κι ας μην έχει φέτος λούνα παρκ, απ’ αυτές τις πρόχειρες κατασκευές που στήνονται και λύνονται σε μια νύχτα και λειτουργούν στο όριο της ασφάλειας. Επιπλέον και λιγότερα έξοδα θα κάνουν οι οικογένειες με παιδιά και πιο ήσυχες θα νιώθουν.
***
* ΚΙ ο Δ.Ντ. εμπνέεται και στιχουργεί.
Έχω εσώρουχα, διαλέχτε, μάρκες όλων των ειδών,
Αντρικά έχω φανελάκια, γυναικεία κομπινεζόν,
Πάρτε κάλτσες εδώ είναι το μεγάλο το παζάρι,
Κάθε δέκα ζεύγη, δώρο, παίρνετε κι ένα ζευγάρι.Έλα κύριε, μποξεράκια, γνήσια βαμβακερά,
Η ποιότητα που βλέπεις δεν υπάρχει πουθενά,
Τζάμπα είναι, ανακατέψτε, μη στριμώχνεστε κυρία,
Οι τιμές κάτω του κόστους, μας τα τρώει η Εφορία.
Ζ.

Παρασκηνιακά
* ΤΟ εκλαΐκευσε, κυριολεκτικά, ο Μ.Π., γνωστός Θεσσαλός Πασοκτζής: «Το ‘πε το ‘πε ο παπαγάλος, στη Χαριλάου Τρικούπη θα πάει άλλος». (Ο καθένας έχει τις επιθυμίες του...).
***
* ΜΠΟΡΕΙ να μην το λένε δημοσίως, εκτός κι αν κυκλοφορήσουν κείμενα υποστήριξης με υπογραφές, ωστόσο εντός των τειχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ λέγεται πως η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Νομαρχιακής στη Λάρισα, ίσως και 2 στους 3, τάσσονται υπέρ του Χάρη Δούκα. Αλλά και προβεβλημένοι παράγοντες του κόμματος στην περιοχή αποφεύγουν να εκδηλωθούν δημοσίως, παρασκηνιακά, ωστόσο, τη δουλειά τους την κάνουν μεθοδικά.
***
* «ΣΥΝΤΡΟΦΕ, εγώ μαζί σου είμαι, αλλά καταλαβαίνεις, ως εκ της θέσεώς μου, πρέπει να δείξω ουδετερότητα...». Έχει ξαναγίνει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, με αρκετούς σε διάφορες εσωκομματικές. Αλλά κι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν είναι χαζοί, λέγεται πως αν επανεκλεγεί ο Ν. Ανδρουλάκης, «θα στείλει κόσμο στον Πλατύκαμπο. Για σκόρδα...». Ενοχλημένος που τον ξεμάτιασαν. (Αν, κι όποιος και να βγει, χρειάζεται μετά κι εκείνους που δεν τον ψήφισαν. Προαγωγή δε θα τους δώσει πάντως).
Ζ.

Άλλοι ρυθμοί
* ΤΟ φράγμα στη Σκοπιά μπορεί να περιμένει, έχει πάνω από τρία χρόνια στο πουθενά κι ας το εξήγγειλε προσωπικά ο πρωθυπουργός. Το μεγάλο ιδιωτικό πάρκο με τα φωτοβολταϊκά, όμως, στην ίδια περιοχή, «πάει φέρτε».
Και μάλιστα σε παραγωγική καλλιεργήσιμη γη και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων. Τα κέρδη προηγούνται. Όταν, λοιπόν, γίνει το φράγμα, με έμφαση στο δεύτερο συνθετικό, στο αν, τότε λοιπόν τι θα ποτίζουν, τα λαμπογυάλια;
Ζ.

Ανεβασμένη
* ΕΙΠΩΘΗΚΕ σε παρέα Λαρισαίων φιλάθλων μετά την επιτυχία της νεοφώτιστης και στο ματς με την ΑΕΚ.
- Τώρα που το σκέφτομαι η Athens Καλλιθέα έχει κάνει τη Λεωφόρο απόρθητη. Τώρα που άλλαξε γήπεδο ο Παναθηναϊκός...
- Εγώ πάλι θα έλεγα για το παιχνίδι πως τελικά «Σκόνταψε η Athens Καλλιθέα»...
Ζ.

Από Νιγηρία
* ΤΑ παλιά email συγγενών από τη Νιγηρία αναζητούν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες Έλληνες, ανακάλυψε το «Κουλούρι»: Αθωώθηκε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, για τις κατηγορίες δωροδοκίας και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του.
Ο πρώην πολιτικός ισχυρίστηκε πως τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του, προήλθαν από μία θεία του από τη Νιγηρία, η οποία τον βοήθησε οικονομικά, πείθοντας τους δικαστικούς, οι οποίοι είχαν, επίσης, λάβει email από συγγενείς τους στη Νιγηρία, αλλά λανθασμένα έκριναν ότι πρόκειται για απάτη.
***
* ΜΑΛΙΣΤΑ, τόσο οι δικαστές όσο και χιλιάδες ακόμα πολίτες περνάνε τις τελευταίες ημέρες αναζητώντας αυτά τα email και απαντώντας όσο πιο γρήγορα μπορούν, σε μια προσπάθεια να λάβουν τα χρήματα της περιουσίας τους και να βοηθήσουν έτσι το μακρινό τους σόι.
(Μετά τη θεία από το Σικάγο, έσκασε η θεία από τη Νιγηρία...).
***
* ΚΙ ο Λαρισαίος γνωμάτευσε: «Η θεία του Παπαντωνίου, η πεθερά του Αβραμόπουλου και εκείνη η γιαγιά του πατέρα Μητσοτάκη που έσκαβε στον κήπο και έβρισκε αρχαία, είναι οι γυναίκες που θα θέλαμε όλοι για συγγενείς...».
Ζ.

Αντικατάσταση
* ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των κινητών στα σχολεία, όμως επιτρέπονται οι διαφημίσεις.
Οι οποίες άρχισαν αμέσως και προβάλλονται και εντατικά. Για τα «smart watch», με τα οποία «έξυπνα ρολόγια» το παιδί σας λέει θα μπορεί και να απαντά και να στέλνει και μηνύματα. Κι απευθύνονται και σε πολύ μικρότερες ηλικίες. (Διότι και η αγορά απεχθάνεται το κενό).
Ζ.

Ύπνος γλυκός
* ΚΛΑΣΙΚΑ υπναράδες οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Μερικές φορές ο ύπνος είναι τόσο καλός που θες και δεύτερη μερίδα...
***
* - ΕΔΩ που τα λέμε, ούτε το πρωινό ξύπνημα δεν μπορεί το πρωινό ξύπνημα.
***
* - ΝΑΙ, έβαλα στο ξυπνητήρι μου χειροκροτήματα. Μου αξίζουν που ξυπνάω τόσο νωρίς.
Ζ.

Τα μικρομάγαζα
* ΟΣΟΙ λένε ότι αποκλείεται η συνεργασία συγγενών κομμάτων, όπως είναι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είτε επιθυμούν τη διαιώνιση της διακυβέρνησης της ΝΔ, άρα δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, είτε είναι πολιτικά και ιστορικά αγράμματοι, εκτιμά ο Γ.Κ. Την προηγούμενη δεκαετία συγκυβέρνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι δύο βασικοί αντίπαλοι, ενίοτε με θανάσιμη αντιπαλότητα, της Μεταπολίτευσης. Ποιος το περίμενε αυτό; Και το γεγονός ότι τη συγκυβέρνηση αυτήν την πλήρωσε εκλογικά μόνο το ΠΑΣΟΚ κάτι δείχνει...
***
* ΟΠΟΤΕ πάει στα πρακτικά και απολύτως επίκαιρα θέματα: Εν κατακλείδι, ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ φοβούνται μήπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσουν αρχηγούς που θα βλέπουν και έξω από τα μικρομάγαζά τους.
 Γιατί τότε μπορεί να καταφέρουν να φτιάξουν ένα μεγάλο μαγαζί, το οποίο θα αλλάξει τους σημερινούς συσχετισμούς. Σήμερα φαίνεται δύσκολο, γιατί κυριαρχούν ακόμη στερεότυπα και αντιπαλότητες του πρόσφατου παρελθόντος.
Όσοι μείνουν σε αυτά απλώς θα διευκολύνουν τη συντήρηση της σημερινής κατάστασης, την οποία -υποτίθεται ότι- θέλουν να αλλάξουν. Χωρίς αλλαγή αυτού που φταίει, όμως, τίποτα δε θα αλλάξει.
Όπως το έχει πει ο Μπρεχτ: «Όταν δεν αρέσει μια παράσταση, δεν αλλάζεις το κοινό, αλλάζεις την παράσταση»...
Ζ.

Ανεξάρτητοι
* ΚΑΙ να που με τη διαγραφή του είμαι-με-τους-αδύνατους Μάριου Σαλμά, οι ανεξάρτητοι έγιναν αισίως 14 στη Βουλή, στον έναν περίπου χρόνο της ύπαρξής της. Ανάμεσά τους και ένας ακόμα προερχόμενος από τη ΝΔ, ο Λευτ. Αυγενάκης, που παρότι τον απέπεμψαν σκαιώς, εκείνος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ψηφίζει υπέρ και το κάνει.
Οι μισοί ανεξάρτητοι βουλευτές, επτά τον αριθμό, προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, που σκόρπισαν με τη δικαστική εμπλοκή του κόμματος. Ανάμεσά τους κι ο Βοιωτός που εκλέχθηκε στη Λάρισα, όπου ουδείς τον έχει δει, ο Κ. Φλώρος.
***
* ΕΚ των υπολοίπων, δύο από την «Πλεύση» της Ζ. Κωνσταντοπούλου, ήτοι η Αρετή Παπαϊωάννου και ο Μιχ. Χουρδάκης, μάνα και γιος, άλλη στρέβλωση της Δημοκρατίας αυτό. Επίσης, μία από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Αθηνά Λινού, ένας από το ΠΑΣΟΚ, ο Μπουρχάν Μπαράν, και ένας από την Ελληνική Λύση-Βελόπουλος, ο Παύλος Σαράκης. (Να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, απίθανο έως αδύνατο).
Ζ.

Με υπονοούμενα
* ΤΗΝ αλήθεια έλεγαν στην παρέα των Λαρισαίων, με υπονοούμενα ωστόσο.
- Όποιος λέει πως στο κρεβάτι δε μετράει το μέγεθος, λέει ψέματα. Όσο πιο μεγάλο είναι το κρεβάτι τόσο πιο άνετα κοιμάσαι.
***
* - ΤΟ να ξυπνάει κάποιος με σεξ είναι το καλύτερο πράγμα. Εκτός κι αν είναι στη φυλακή.
***
* - ΔΕ μου αρέσει το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη σαλάτα.
Θέλω το λάδι μου να είναι σεξουαλικά ώριμο, με πολλές εμπειρίες...
Ζ.

Ήδη βλάβη...
* ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ εκτεταμένη και πολύ σωστά μετά από τόσα χρόνια, στον δρόμο Λάρισας-Τρικάλων.
Νέος τάπητας ασφάλτου. Μόνο που εκεί στο ύψος του Ζάρκου η νέα άσφαλτος σαν να έχει ραγίσει. Κιόλας; Κάτι δεν έγινε σωστά απ’ τον εργολάβο;
Ζ.

Η καρδιά τ’...
* - ΑΧ γ’ναίκα, μι πουνάει πουλύ η καρδιά μ’... Τν ακούς που γουργουρίζει; Κι όλου στου ιδιαίτερου θέλω να πααίνου... Αποφάσισε, λοιπόν, ο γερο-Σαρακατσιάνος να πάνε στον γιατρό. Νεαρός ήταν ο επιστήμονας που τον υποδέχθηκε στο ιατρείο. Εκεί ήταν κι ένας άλλος γιατρός, φίλος του συναδέλφου, που καθόταν, Σαρακατσιάνος αυτός.
***
* ΛΕΕΙ, λοιπόν, ο ασθενής στον γιατρό ότι τον πονάει η καρδιά τ’, διηγήθηκε και τα συμπτώματα, τον κοίταζε εκείνος, όμως, παραξενεμένος, δεν καταλάβαινε τίποτα. Ρωτούσε, ξαναρωτούσε, άκρη δεν έβγαζε.
Εν τω μεταξύ, ο συνάδελφός του δίπλα που άκουγε όλο και χαζογελούσε και κάποια στιγμή έβαλε γέλια τρανταχτά. Τον ρώτησε ο φίλος του, ήταν και αγχωμένος.
- Α δεν ξέρεις; Οι παλιοί Σαρακατσιάνοι καρδιά έλεγαν την κοιλιά τους...
Ζ.

Ο μαφιόζος
* ΛΕΝΕ για μπούλινγκ, ωστόσο υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις.
- Μπαμπά; Στο σχολείο με φωνάζουν μαφιόζο.
- Καλά αγόρι μου, θα περάσω να το κανονίσω.
- Ωραία, κοίτα να φανεί σαν ατύχημα.
Ζ.

 

KOYRET.jpg

* ΕΚΕΙ στη Σκόπελο, λοιπόν, ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας εξηγεί τα σχέδιά του μεταξύ της κεντρικής εξουσίας, υφυπουργός Εσωτερικών Βασ. Σπανάκης, και της τοπικής, οι δήμαρχοι Τρικάλων Νίκος Σακκάς και Πύλης Κων. Μαράβας. Άλλωστε, το συνέδριο είχε θέμα την αξιοποίηση της Ορεινότητας και της Νησιωτικότητας της Θεσσαλίας. (Πως λέμε συνδυάζει βουνό και θάλασσα...).
Ζ.

 

ANDROULAK-EXARXOS.jpg

ANDROYLAK-HLIAD.jpg

* ΟΙ πρώην του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής, ο Φαρσαλινός δήμαρχος, ο πρόεδρος και άλλοι, μιας κάποιας ηλικίας πια, αλλά πάντα ενεργοί και με πολιτική ισχύ, τίμησαν τον Ν. Ανδρουλάκη στη Λάρισα. Άλλωστε, είναι πρόεδρος, είναι ΠΑΣΟΚ...
Ζ.

 

LAZOP-TSIAN.jpg

*- ΤΙ κοιτάτε α; Μεις είμαστε, Τσιάνος και Λαζόπουλος μαζί, Λαρσινοί και Θεσσαλικοί. Ι χααα...
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass