ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2024 17:11
*ΣΤΑ κάγκελα του δημοτικού σχολείου, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου χθες Κυριακή πρωί, αφέθηκε… κρεμασμένο ένα ηλεκτρικό ποδήλατο του Δήμου Λαρισαίων. «Δεν είμαστε λαός, δυστυχώς...» παρατηρεί συμπολίτης. *ΣΤΑ κάγκελα του δημοτικού σχολείου, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου χθες Κυριακή πρωί, αφέθηκε… κρεμασμένο ένα ηλεκτρικό ποδήλατο του Δήμου Λαρισαίων. «Δεν είμαστε λαός, δυστυχώς...» παρατηρεί συμπολίτης.

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Κυοφορία

* ΓΕΝΙΚΩΣ... χαμηλά η μπάλα. Η πολιτική ζωή της χώρας είναι σε αναμονή αφού σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κυοφορείται η νέα κατάσταση στην Κεντροαριστερά. Ειδικά οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα κρίνουν πολλά. Αν δηλαδή ο νέος αρχηγός θα είναι αποδεκτός στον χώρο της Αριστεράς, ώστε να περιμαζέψει τα συντρίμμια του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί να κάνουν γιούργια στις επόμενες εκλογές.

Όσον αφορά τον Μητσοτάκη, θα ταλαιπωρείται εκεί, γύρω στο 28% των ευρωεκλογών, μη μπορώντας να πάρει τα πάνω του σε μια χώρα που οι πολίτες δεν πάνε καλά οικονομικά και εκφράζουν καθημερινά δυσαρέσκεια. Ταύτα.

Θολή εικόνα

* ΣΤΟ οποίον ΠΑΣΟΚ η εικόνα είναι θολή. Απανωτές δημοσκοπήσεις την τελευταία εβδομάδα φέρουν πρώτο πότε τον ένα, πότε τον άλλο, ανάλογα με το ποιος τις έχει παραγγείλει. Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια σούμα, θα καταλήγαμε πως το δίδυμο Ανδρουλάκης – Δούκας (ή και αντιστρόφως) έχουν πάρει «βραχεία κεφαλή», με τρίτη, αλλά δυναμικά ανερχόμενη, την Άννα. Οπότε, το πράγμα θα κριθεί στις συμμαχίες του δεύτερου γύρου (εμείς πάντως ψηφίζουμε ... γύρο με πίτα, τζατζίκι, μουστάρδα και πατάτες)...

Ποιον προτιμούν

* ΠΡΟΦΑΝΩΣ και οι περισσότεροι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θέλουν τον Δούκα για αρχηγό, άλλωστε συνεργάστηκαν και στις δημοτικές εκλογές. Ο Δούκας (ο οποίος περιστασιακά ασκεί και χρέη δημάρχου) είναι αριστεριστής στα μυαλά.
Για τον ίδιο λόγο τον θέλουν (τον Δούκα) και στη ΝΔ. Διότι με Δούκα, οι κεντρώες ψήφοι θα παραμείνουν πιθανότατα στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Αν όμως παραμείνει αρχηγός ο Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να μεγαλώνει έστω και με αργούς ρυθμούς και θα διεκδικήσει συγκυβέρνηση τουλάχιστον.
Καθόλου δεν θέλουν στη ΝΔ τη Διαμαντοπούλου. Διότι είναι η μόνη που συνιστά κίνδυνο για τον Μητσοτάκη, η μόνη δηλαδή ικανή να επαναπατρίσει τις κεντρώες ψήφους στο ΠΑΣΟΚ και να κερδίσει απευθείας τον Μητσοτάκη σχηματίζοντας ακόμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση (ειδικά αν συνεχιστεί η φθορά του σημερινού πρωθυπουργού).

Κόμβος Ραψάνης

* ΠΟΛΥ καλή η κίνηση του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα να ανακινήσει -επιτέλους- το μεγάλο ζήτημα του κόμβου Ραψάνης που έχει δύο πολύ σοβαρά σκέλη. Πρώτον τη σύνδεση των παραλίων με τη νέα εθνική οδό, και δεύτερον την ασφαλή κίνηση των Λαρισαίων προς τα παράλια, που σήμερα εξυπηρετείται από τους υπερφορτωμένους παράπλευρους δρόμους.
Αλλά το να θέσεις ένα ζήτημα δεν φτάνει. Θέλει συνέχεια και αγώνα ώστε να μην παραπέσει ξανά στα συρτάρια κάποιου γραφειοκράτη του Υπουργείου. Αναμένουμε λοιπόν τη συνέχεια.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

* ΠΡΟΣΦΑΤΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης ανέδειξε τηλεοπτικώς το ζήτημα της έλλειψης διοίκησης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, εξαιτίας του οποίου δεν παραγγέλνονται απαραίτητα υγειονομικά υλικά και αναβάλλονται εγχειρήσεις. Μιλάμε για εγκληματική αμέλεια. Μετά την καταγγελία βγήκε άρον άρον ο Άδωνις να πει πως το θέμα θα λυθεί. Κι εμείς ξαναρωτάμε: Λύθηκε; Διότι γιατροί μας λένε ότι αδυνατούν να κάνουν λαπαροσκοπικές ειδικά εγχειρήσεις ... ελλείψει υλικών. Κανονική ... Αφρική δηλαδή (αν και φοβούμαστε ότι πλέον αδικούμε τη Μαύρη Ήπειρο).

Βρε τον ...Moody’s

* Ο ΓΝΩΣΤΟΣ (και στον τελευταίο κάτοικο της Ελλάδας) αμερικανικός Οίκος Moody’s, αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε θετικές. Δεν ξέρουμε πού βασίζει αυτό το συμπέρασμα. Και θετικές για ποιους; Για τους μεγάλους Ομίλους, Τράπεζες κλπ. Σίγουρα πάντως όχι για τις μικρές επιχειρήσεις σε πόλεις όπως η Λάρισα, όπου βλέπουμε αρκετά μαγαζιά να κλείνουν επειδή απλά δεν είναι βιώσιμα. Κατά τον Moody’s επίσης, μέσα στο 2025, θα κατακτήσουμε και επενδυτική βαθμίδα. Σπεύσατε λοιπόν όλοι να ...επενδύσετε διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. (Βρε τι τραβάμε...).

«Στημένη»

* ΜΠΕΟΣ Αχιλλέας χτες το πρωί σε «πρωινάδικο». Είπε τις γνωστές «μπέικες» ατάκες, και μετά ρωτήθηκε για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Αφού εκτίμησε ότι γενικά δεν υπάρχει ηγέτης και πως ο Μητσοτάκης θα κυβερνάει τα επόμενα είκοσι χρόνια τουλάχιστον, «άρπαξε» τον Γερουλάνο.
-Όχι, να μας πει αυτός ο κύριος τι δουλειά κάνει. Πού έχει δουλέψει στη ζωή του (ενώ ο κ. Μπέος επί σειρά ετών ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων υπήρξε ιδιαιτέρως ...παραγωγικός).
Δεν επιτέθηκε βέβαια τυχαία στον Γερουλάνο ο Μπέος. Διότι ο Γερουλάνος ήταν – όπως θα θυμάστε- ο υφυπουργός Αθλητισμού που έλεγξε τον Μπέο (Πρόεδρος τότε του Ολυμπιακού Βόλου) για τη γνωστή υπόθεση που τον είχε στείλει τότε στη φυλακή. Οπότε, του την είχε ...στημένη.

Συγκρίσεις

* ΤΙ ΖΟΥΜΕ παιδιά; Σε Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία κι αλλού οι σιδηροδρομικές ειδήσεις αφορούν συνήθως επιτεύγματα με νέα τρένα που πιάνουν όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες. Και στην Ελλάδα, αναζητούμε ακόμη γιατί τα τρένα ...μπερδεύονται και μπαίνουν στις σωστές ράγες ή όχι...
Ελλάς. Η χώρα για την οποία ισχύει το γνωστό: «εισέρχεσθε με δική σας ευθύνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass