ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2024 17:05
* ΔΥΝΑΜΙΚΗ η παρουσία των Λαρισαίων στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ… Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας Τζιατζιάς Μιχάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Σκάμπουρας Πέτρος, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Τσιτσώνης Βαγγέλης, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Καρκαλής Νίκος και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου του νομού. * ΔΥΝΑΜΙΚΗ η παρουσία των Λαρισαίων στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ… Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας Τζιατζιάς Μιχάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Σκάμπουρας Πέτρος, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Τσιτσώνης Βαγγέλης, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Καρκαλής Νίκος και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου του νομού.

Από τα δυτικά
* ΚΛΑΣΣΙΚΑ εκ δυσμών θα έφταναν οι βροχές.

Έδειχνε απ’ τα μεσάνυχτα χθες, με συνέχεια το πρωί στη Λάρισα και κορύφωση προς το μεσημεράκι. Πρωτοβρόχια ναι, φθινοπωριάζει, χαλάζια όμως όχι, εντάξει; (Κι άρχισαν τα βουίσματα απ’ το 112, αυτοί πάντως τη δουλειά τους την έκαναν.)
Ζ.

Ανοίγουν αύριο
* ΔΕΝ είναι μονάχα οι υπουργοί, είναι και η Λαρισαία γιαγιά που εισηγείται εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Βασικό της στοιχείο;
- Ν’ ανοίγουν πιο νωρίς τα σχολεία. Βαστάνε πολύ οι διακοπές. (Πόσο να τ’ αντέξει τ’ αγαπημένα της εγγόνια…)
***
* Ο άλλος το είχε αποφασίσει τώρα που θ’ ανοίξουν τα σχολεία.
-Μετά από πολλά χρόνια θα επισκεφθώ το γυμνάσιό μου και θα ξαναδώ την αγαπημένη μου αίθουσα.
-Ποια ήταν;
-Το κυλικείο.
Ζ.

Το παρακάνουν
* ΦΥΣΙΚΑ τα προβλήματα στα σχολεία παραμένουν. Μεταξύ άλλων και κάποια μικρότερα, που για τους άμεσα ενδιαφερόμενους όμως είναι πολύ σοβαρά. Χαρακτηριστικό ότι στη Λάρισα περισσεύουν δάσκαλοι, περισσεύουν και αίθουσες, όμως οι διοικούντες στοιβάζουν τους μικρούς μαθητές σε υπερπληθή τμήματα.
Να και μια ακραία περίπτωση. «Ξεπέρασαν τα όρια οι τοπικοί διοικούντες της εκπαίδευσης», διαμαρτύρεται ο πρόεδρος του «Κ. Κούμα». Διότι αρνούνται να εγγράψουν σε σχολείο της Λάρισας παιδί μονογονεϊκής οικογένειας μάλιστα, που μένει δίπλα στο σχολείο και δικαιούται σύμφωνα με τον Νόμο. Κι αυτό γιατί ο αριθμός του τμήματος θα ξεπεράσει τους 25 μαθητές και θα αναγκαστούν έτσι να το σπάσουν σε δύο, εξέλιξη που θα ήταν βέβαια σε όφελος κι όλων των υπόλοιπων παιδιών. Έκπληκτος ο Δημ. Παπαποστόλου, που αποφασίστηκε να στείλουν τον μαθητή σε άλλο σχολείο και να μην το γράψουν σ’ αυτό δίπλα στο σπίτι του.
***
* ΚΙ άλλο επίσης ακραίο. Παράδειγμα αναλγησίας. Στην περιοχή του Τυρνάβου μετακόμισε μητέρα με τρία παιδιά, έγραψε τα δύο στο σχολείο, το άλλο δεν το δέχονται γιατί θα αναγκαστούν να σπάσουν τμήμα στην τάξη του, το οποίο έχει 25 μαθητές. Και το στέλνουν αλλού. Επιτρέπεται;
Ζ.

Σκαλί-σκαλί
* ΗΤΑΝ η πρόταση των 87 που την υπέγραψαν 99 και μετά τάχθηκαν 122 υπέρ μυστικής ψηφοφορίας για τη μομφή που την υπερψήφισαν εν τέλει 163. Σκαλί-σκαλί το πήγε ο Στ. Κασσελάκης, μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο. Αυτός ο τελευταίος μήνας τον καταρράκωσε τον έκπτωτο πλέον πρόεδρο.
***
* ΜΙΑ χαρά όμως τα κατάφερε και με το κόμμα, χωρίς καν να συμπληρώσει ένα χρόνο στο τιμόνι. Τον διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι έφυγαν, άλλοι γύρισαν σπίτια τους, τώρα τους άφησε και χωρίς αρχηγό. Και φυσικά φταίνε όλοι οι άλλοι. Η τελευταία ενέργεια στον ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη ήταν αυτή η παγκόσμια πατέντα: με τη μυστική ψηφοφορία που για πολλούς ήταν φανερή αφού κλήθηκαν να ψηφίσουν απ’ το τηλέφωνο.
***
* ΘΑ φτιάξει λοιπόν τώρα κι αυτός ένα κόμμα δικό του,  καταδικό του, με όσους του έχουν απομείνει πιστοί, ολοκαίνουργιο, να έχει το κεφάλι του ήσυχο, θα έχει και κάποιους έστω λίγους βουλευτές, θα παίζει ένα ρόλο για τα επόμενα χρόνια.
Να ξαναβάλει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος πάλι στη βάση, μάλλον χλωμό. Δεν μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει πέρασμα πια σ’ αυτόν τον κόσμο, ο οποίος θα ξεσηκωθεί εναντίον του στην κάλπη, κόσμος του στη Λάρισα τουλάχιστον έδειχνε ανακουφισμένος μετά την καθαίρεση. Λυτρώθηκε, σ’ αυτό τουλάχιστον συνέπεσε μαζί του ο Στ. Κασσελάκης, απ’ την ανάποδη πλευρά όμως.
Ζ.

Τελευταία
* - ΤΟΥ χάλασαν τον γάμο του ανθρώπου με τις γκρίνιες τους, τώρα όμως του έδωσαν χρόνο για ένα απερίσπαστο γαμήλιο ταξίδι….
Κορόιδευε ο Λαρισαίος με τα χάλια του ΣΥΡΙΖΑ.
***
* ΤΗΝ οποία Λάρισα είχε επισκεφθεί ο εκπεσών πρόεδρος την παραμονή της συνεδρίασης στην οποία εκδιώχθηκε. Η τελευταία του επίσκεψη και επαφές, αδιαμεσολάβητα. Χωρίς τη Νομαρχιακή, το βουλευτικό γραφείο του υποστηρικτή του, του Β. Κόκκαλη, έκανε τις όποιες προετοιμασίες.
Ο επικεφαλής της Ν. Ε., ο Π. Καλογιάννης, δεν πήγε. Σάμπως τον κάλεσαν; Άλλωστε ο γεωπόνος είχε αντιδράσει δημόσια στην καθαίρεση Φάμελλου, πράξη που ήταν και η κύκνειά του για τον Στ. Κασσελάκη, επιτάχυνε τις εξελίξεις.
***
* ΟΣΟ για τα μέλη της κεντρικής επιτροπής από τη Λάρισα, ο μεν Α. Αγραφιώτης ψήφισε υπέρ Κασσελάκη η δε Ελένη Σταγιάννη εναντίον του, άλλωστε είχε συνταχθεί με τον Π. Πολάκη. Αυτοί οι δύο είχαν απομείνει, οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει απ’ το κόμμα πέρυσι.
Ζ.

Προσπέρασαν
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ να χαλαρώσουν στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.
- Ξύπνησα χωρίς άγχος και αρχίζω να αγχώνομαι για αυτό.
***
* - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τα καλύτερα που έρχονται, ενώ αυτά έχουν κάνει προσπέραση.
***
* - ΕΧΩ πρόβλημα ύπνου.
- Δεν μπορείς να κοιμηθείς;
- Δεν μπορώ να ξυπνήσω.
Ζ.

Ελάφρυνση;
* ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΘ κι ο Λαρισαίος εκφράζεται με βεβαιότητα.
- Όταν ακούω δέσμη μέτρων για ελάφρυνση των πολιτών, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ελάφρυνση στις τσέπες μας...
- Φέτος υπήρχε και σαφής συμβολισμός. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη 45 μέτρων. Το σαρανταπεντάρι του Μητσοτάκη…
***
* ΜΕ τόση ΔΕΘ αυτές τις μέρες, ο Λαρισαίος είπε να ελαφρύνει λίγο την κατάσταση.
- Αν η Θεσσαλονίκη είναι η νύφη του Θερμαϊκού, τότε ο Θερμαϊκός είναι ο κουνιάδος της Θεσσαλονίκης;
Ζ.

Εκλογές χύμα…
* ΚΑΛΠΕΣ στο Επιμελητήριο και της Λάρισας στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά από 7 χρόνια, ένεκα οι διάφορες παρατάσεις, όμως πρόεδρος δεν θα εκλεγεί και τόσο σύντομα. Κατά τα φαινόμενα θα απαιτηθούν σκληρές μετεκλογικές διεργασίες για συνεργασίες και μάλλον δεν θα φτάνει συμφωνία μόνο δύο συνδυασμών, να μοιραστεί έστω δηλαδή η τετραετία.
***
* ΜΕΧΡΙ στιγμής τέσσερις οι πολυπληθείς συνδυασμοί, με εκατοντάδες συνολικά υποψηφίους συμβούλους και με επικεφαλής τους υποψηφίους προέδρους, αλφαβητικά, τους Χρήστο Γιακουβή, Κωνσταντίνο Γουργιώτη, Βασίλη Ζάρκο, και Δημήτρη Παπαλέξη. Ενώ εκκρεμεί και η εμφάνιση του πέμπτου συνδυασμού, εκείνου που υποστηρίξει το ΚΚΕ, με επικεφαλής ή τον Περικλή ή τον Άγη, Καζαντζίδης και Τριγάζης είναι τα βασικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο.
***
* ΑΠΟ την προαναφερθείσα τετράδα, δύο από τους υποψηφίους προέδρους είναι κεντροδεξιοί και δύο κεντροαριστεροί. Τα δε ψηφοδέλτιά τους ανάμικτα κομματικά, ψιλοχύμα οι συνθέσεις τους, θα φάει η μύγα σίδερο στις εκλογές, τα προγνωστικά επισφαλή. Οι 31 έδρες της διοίκησης του Επιμελητηρίου θα μοιραστούν μεταξύ των πέντε συνδυασμών. Και μάλλον θα χρειαστεί να συμφωνήσουν τρεις εξ αυτών για να συγκροτηθεί πλειοψηφία.
***
* ΘΑ καταφέρει άραγε κάποιος να εκλέξει 10 συμβούλους; Ή θα μοιραστούν 8 ο πρώτος, 7 ο δεύτερος κι από 5 ή 6 οι υπόλοιποι; Και πώς θα δημιουργηθεί μετεκλογικά η όποια συνεργασία για να επιτευχθεί το «16» που θα αναδείξει πρόεδρο μεταξύ των 31; (Ο καφετζής στον 3ο θα βαρέσει υπερωρίες…)
***
* ΥΠΑΡΧΕΙ και μια άλλη πιθανότητα. Εκτός από εκείνη να εμφανιστεί τελευταία στιγμή και έκτος συνδυασμός του «χ» φιλόδοξου παράγοντα. Επειδή λοιπόν είναι ρευστοποιημένη κομματικά η σύνθεση των τεσσάρων ψηφοδελτίων, κάποιος ή κάποιοι σύμβουλοι που θα εκλεγούν με κάποιον υποψήφιο πρόεδρο, μετεκλογικά να υποστηρίξουν για το αξίωμα κάποιον άλλον κι έτσι να προκύψει το μαγικό «16»…
Ζ.

Είναι δυνατόν;
* ΣΕ άλλο μήκος κύματος με τις γυναίκες, ουδόλως τις έπιαναν οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Η άλλη θέλει να κάνουμε σχέση και να βρισκόμαστε κιόλας. Είναι δυνατόν; Πού ζούμε…
***
* - Η γυναίκα μου με διακόπτει κάθε λίγο και λιγάκι στο σεξ για να με ρωτήσει αν την αγαπάω. Τι να κάνω;
- Ξέρω γω; Μην της σηκώνεις το τηλέφωνο βρε φιλαράκι...
***
* - ΚΑΙ μου λέει ότι είμαι μυστηριώδης γυναίκα. Εγώ εν τω μεταξύ καλέ σεις, απλά τον βαριέμαι.
Ζ.

Εκεί αλλιώς
* ΔΥΟ μέτρα και δύο σταθμά από την ίδια κυβέρνηση, διαπιστώνει ο εκ των Υδρονομέων Κ. Γκ.
- Απειλή λειψυδρίας και εν δυνάμει υδρευτικό πρόβλημα λεκανοπεδίου Αττικής: Γρήγορα κυβερνητικά αντανακλαστικά, σχέδιο, προγραμματισμός, ξεκάθαρη πολιτική βούληση δια στόματος πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Όπου εξήγγειλε ένωση του ταμιευτήρα Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. (Σε φράγμα στον Αχελώο είναι αυτή.)
***
* Ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο εμβληματικό έργο, το οποίο θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών». Σημειώνοντας πως αυτή από μόνη της έχει τετραπλάσιο δυναμικό σε σχέση με όλους τους ταμιευτήρες που καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες της Αττικής.
Ενώ τόνισε πως για το έργο αυτό θα χρειαστούν τρία με τέσσερα χρόνια και θα γίνει με διαδικασίες γρήγορες. Δεν το θεωρεί τόσο σύνθετο, ούτε τις αποστάσεις τεράστιες. (Δικαιολογημένο εγχείρημα αφού πρόκειται για την ύδρευση του μισού πληθυσμού της χώρας. Ανάγκη που προηγείται όλων των χρήσεων του νερού.)
***
* ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ τώρα στον κάμπο.
- Διαχρονικό μείζον υδατικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα Θεσσαλίας, καθώς βρίσκονται υπό κατάρρευση επιφανειακά και κυρίως υπόγεια οικοσυστήματα, έντονη απειλή λειψυδρίας και εν δυνάμει υδρευτικό πρόβλημα για τη Θεσσαλίας, αφού το 80% υδρεύεται από υπόγεια νερά: Τέλμα, μισόλογα, αμηχανία, αφωνία. (Τα συμπεράσματα, των Θεσσαλών…)
Ζ.

Ισοδύναμοι
* ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ποδοσφαιρικών γιγάντων, επιτέλους μια κλήρωση στα μέτρα τους, ένα παιχνίδι με δύο Δαυίδ. Αναμετρήθηκαν λοιπόν οι εθνικές ομάδες του Γιβραλτάρ και του Λιχτενστάιν. Με 33 χιλιάδες κατοίκους πληθυσμό η μία χώρα και με 39 χιλιάδες η άλλη.
Επιτέλους κατάφεραν να σκοράρουν αμφότερες από δύο φορές εις βάρος αντιπάλου. Και το παιχνίδι έληξε 2-2 με δραματικό φινάλε. (Και τώρα μπορούν να συνεχίσουν στον όμιλό τους, εισπράττοντας ξανά τις συνήθεις τεσσάρες και εξάρες…)
Ζ.

Μίνι επιστροφή…
* Ο Ιπποκράτης μπορεί να επέστρεψε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η επιστροφή του ήταν μίνι… Ο τίτλος του θεσμού «Η αέναη επιστροφή του Ιπποκράτη» αναφερόταν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα στον χαιρετισμό του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Θεόφιλου Καραχάλιου «Το συνέδριο συμπίπτει (και περιλαμβάνει συναφείς εισηγήσεις) με τις ετήσιες εκδηλώσεις για τη «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», αλλά και εκεί που αναφερόταν στην εκδήλωση η οποία έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στάθηκε στο ύψος της κι έκανε το καθήκον της.
ΘΑ.

Ένταση
* ΕΝΤΑΣΗ χθες στο κτίριο της Περιφέρειας εκεί στη Θεοφράστου. Επαγγελματίες από την περιοχή των Αλυκών διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός πως έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά όλο αυτό το διάστημα λόγω των νεκρών ψαριών.
Ζήτησαν άμεση ενίσχυση και συζήτησαν με τον Δημ. Κουρέτα πιθανές λύσεις. Μυστήριο παραμένει γιατί κάποιοι διαμαρτυρόμενοι στην αρχή έμπαιναν από τα παράθυρα. Ήταν κλειδωμένες οι πόρτες;
Κ.Γ.

Διασταύρωση
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ σούρεαλ συζήτηση διηγούνταν ο νεαρός Λαρισαίος.
-Τι είσαι, μουλάρι είπαμε;
-Ναι, ο πατέρας μου γαϊδούρι και άλογο η μάνα μου. Κι εσύ;
-Εγώ, αλογόμυγα.
-Α… Σα να το παράκαναν οι δικοί σου.
Ζ.

 

 

ND.jpg

* ΤΗΝ ίδρωσαν τη φανέλα οι Λαρισαίοι Νεοδημοκράτες που παραβρέθηκαν στη Δ.Ε.Θ.
Αλλεπάλληλες κομματικές επαφές και συναντήσεις την ημέρα, και το βράδυ παρασκηνιακές συζητήσεις και πολλές φωτογραφίες…

 

 

mix.jpg

* ΤΟΠΙΚΟΙ και κεντρικοί παράγοντες, στο περίπτερο του ΣΗΠΕ στη ΔΕΘ, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον Λαρισαίο της «Ε»…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass