ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2024 17:05
* ΔΡΟΣΙΖΕΙ το βραδάκι στη Λάρισα, παρελαύνουν οι επίσημοι. Ζ. * ΔΡΟΣΙΖΕΙ το βραδάκι στη Λάρισα, παρελαύνουν οι επίσημοι. Ζ.

Άδεια
* ΣΑΝ Σάββατο μοιάζει αυτές τις μέρες η Λάρισα, περιφερειακά τουλάχιστον, στις συνοικίες και στις μεγάλες αρτηρίες, φευγάτος ο κόσμος.

Η άδεια την καθιστά άδεια. Στο κέντρο πάλι, δεν γίνεται τίποτε, το γνωστό χάλι. Τι ΣΒΑΚ και ξεΣΒΑΚ, δεν μπορεί να σηκώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο μιας τόσο μεγάλης πόλης.
***
* ΚΑΤΑ τα άλλα, πέφτει λέει η θερμοκρασία αύριο στους 36 βαθμούς.
- Ευτυχώς μας έχει περισσέψει πετρέλαιο από πέρυσι.
Ζ....

εις Μίλτος
* ΜΕΤΑ το «Άλμα εις Μίλτος» και το νέο Ολυμπιακό χρυσό, ικανοποιημένοι οι Λαρισαίοι άρχισαν τις πλακίτσες.
- Τεντόγλου λοιπόν και μ’ ένα καλό αλματάκι περνάει Ρίο-Αντίρριο γλιτώνοντας και 14,70 ευρώ διόδια.
- Πάντως εγώ προχθές για διαδρομή 9 μέτρων κάλεσα ταξί. Δεν μ’ έκοψε το μυαλό να πηδήξω.
***
* - ΚΑΜΙΑ μέρα θα ξεχαστεί ο Τεντόγλου και θα πηδήξει έξω από το στάδιο.
***
* Η εταιρεία προφυλακτικών Duo το εκμεταλλεύτηκε πάλι, λανσάροντας αμέσως έξυπνη διαφήμιση. Δίνοντας συγχαρητήρια στον άλτη, που θα του άρεσε με το χιούμορ που διαθέτει. Και «Όταν πηδάς εσύ, πηδάει μαζί σου όλη η Ελλάδα».
***
* ΕΝΩ συγκινημένες αλλά και δικαιωμένες δηλώνουν οι Ελληνίδες μάνες μετά το «χρυσό» άλμα του Μίλτου, αφού όπως λένε η διαχρονική τους απαίτηση να μην πατάνε τα παιδιά τους εκεί που έχουν σφουγγαρίσει έπιασε για ακόμα μία φορά τόπο. Υποστηρίζουν πως έτσι έμαθαν τα Ελληνόπουλα να πηδάνε, και με τη συγκεκριμένη προπόνηση θα έπρεπε να διακρίνονται στο τριπλούν. «Η νίκη του Μίλτου ανήκει σε όλες μας. Επίσης είναι θέμα χρόνου μέχρι να δούμε Ελληνόπουλο να κερδίζει μετάλλιο φορώντας ζακέτα», προβλέπουν.
Ζ.

Τα συνηθισμένα...
* ΑΠΟ το πώς αντέδρασε μετά το χρυσό, προέκυψε το συμπέρασμα:
- Ο Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ δεν κοιμήθηκε, ήταν στενοχωρημένος που έκανε μόνο 8.48...
***
* «ΤΟ απόλυτο είδωλο. Μακάρι να μην βγει ποτέ από τη ζωή μας. Ποτέ», τονίζει ο «Κυκλοθυμικός», που είναι κιόλας τέτοιος ο πρωταθλητής. Και διηγείται τη μέρα του, που θα μπορούσε να είναι κι έτσι, περίπου έτσι ήταν δηλαδή:
Σηκώνεσαι πρωί, όχι και πολύ, δεν είσαι φαν. Λίγος καφές, κάτι να τσιμπήσεις, λίγο πρήξιμο από τον προπονητή. Κουνάς το κεφάλι συγκαταβατικά, αλλά σκέφτεσαι ποιο anime να βάλεις μετά. Επιτέλους τελείωσε ο εξάψαλμος.
Κάνα μπεργκεράκι το μεσημέρι. Ξενέρωμα με τις πατάτες, ήταν λίγο κρύες. Τι να κάνεις; Λίγο κάψιμο στην κονσόλα. Πέρασες δύο γύρους. Καλά πήγε. Πειράγματα στον Μανόλο, κάνα βιντεάκι στα social media μαζί του.
***
* ΕΝΑ τηλεφώνημα στο κορίτσι, την καθησύχασες. Για κάποιο λόγο είχε άγχος, δε θυμάσαι ακριβώς γιατί. Κάτι κρίσιμο ήταν σήμερα λέει για σένα. Ξέρεις κι εσύ. Ας είναι. Χαλαρή μπυρίτσα το βράδυ με τα παιδιά στο δωμάτιο. Έχουν πλάκα. Ωραία πέρασες. Βαρετούτσικη μέρα, τα συνηθισμένα.
***
* ΑΥΤΑ... Α... Κι ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το δεύτερο συνεχόμενο. Σιγά. Είχες πάρει άλλο ένα χρυσό στο Παγκόσμιο πέρυσι στη Βουδαπέστη. Πώς κάνετε έτσι; Μπορούσες και καλύτερα άλματα. Παπατζιλίκια κι όσα έλεγαν για το τερέν. Ξενέρωσες.
Ζ.

Με Στρακόσια
* ΕΒΛΕΠΕ στον ύπνο μου την άμυνα της ΑΕΚ, ο ποδοσφαιρόφιλος και ξύπνησε φωνάζοντας «Τι κάνετε μωρέεε; Όχι άλλες βλακείες...», σαν τον Κούρκουλο στο «Ορατότης μηδέν».
***
* ΕΝΩ ο άλλος, που το έψαξε το θέμα την επομένη, αναφέρει για τους λάτρεις της στατιστικής ότι οι πιθανότητες να δεχτεί γκολ ο τερματοφύλακας από τερματοφύλακα είναι μια στις Στρακόσιες...
Ζ.

Συνενωτικά
* «ΠΑΙΖΟΥΝ την κολοκυθιά...» λένε Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έγγραφό της ζητάει από την Πρωτοβάθμια Λάρισας, η Βάσω Ζιάκα δηλαδή από την Καίτη Καραγιώργου, να δικαιολογήσει τη λειτουργία τμημάτων με 13 μαθητές. Ουσιαστικά ζητάει να συνενωθούν και να δημιουργηθούν τμήματα των 24- 25 μαθητών. Τα τμήματα έσπασαν νόμιμα τόσο από την Πρωτοβάθμια όσο και από την ίδια την Περιφερειακή, επρόκειτο Α’ τάξεις με 26 μαθητές. Και φυσικά όταν πηγαίνουν οι γονείς να διαμαρτυρηθούν για υπερπληθή τμήματα, η μια Διεύθυνση ρίχνει το μπαλάκι στην άλλη. (Την ίδια στιγμή υπάρχουν και 80 δάσκαλοι στον αέρα και 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.)
***
* ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ κι η Περιφερειακή κυνηγάει την Πρωτοβάθμια, η οποία κυνηγάει τους διευθυντές σχολείων, να συρρικνώσουν τα τμήματα. Αν μη τι άλλο, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα...
Ζ.

Άτεγκτες
* ΠΟΛΥ σκληρές, άτεγκτες οι νεαρές Λαρισαίες.
-Κοπελιά, είσαι ελεύθερη;
-Όχι, με μαρκάρουν δύο, δώσε πάσα αλλού.
***
* - ΠΕΡΑΣΑ να πω μια καλησπέρα αλλά δεν μου άνοιξες...
-Ναι, επιτέλους, μας έβαλαν κάμερα στο θυροτηλέφωνο.
***
* - ΘΕΛΩ να με πνίξεις με τα φιλιά σου.
-Μπορώ και με το μαξιλάρι.
***
* - ΠΕΣ μου κάτι να νιώσω πάλι σαν άντρας...
-Σε φωνάζει η μαμά σου.
Ζ.

Ροζ δελφίνια
* «ΔΕΝ έχει τέλος η woke ατζέντα: Ροζ δελφίνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Σηκουάνα», αποκαλύπτει το Βατράχι: Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η προώθηση της λεγόμενης «woke ατζέντας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά και τη χθεσινή εμφάνιση ροζ δελφινιών στον ποταμό Σηκουάνα. Όπως δείχνουν φωτογραφίες, τα συγκεκριμένα δελφίνια -τα οποία συνήθως ενδημούν σε τροπικά νερά- φωτογραφήθηκαν να παίζουν στα νερά της γαλλικής πρωτεύουσας, χωρίς να είναι γνωστό αν έχασαν τον δρόμο τους ή αν κάποιοι ακτιβιστές τα τοποθέτησαν σκόπιμα.
***
* ΟΠΩΣ ήταν αναμενόμενο, οι φωτογραφίες των δελφινιών έκαναν σε λίγη ώρα «τον γύρο του διαδικτύου», ενώ λίγο αργότερα ξεκίνησαν και δεύτερο, προκαλώντας την οργή χιλιάδων Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι μόλις είχαν προλάβει να συνέλθουν από την οργή που τους είχε προκαλέσει η τελετή έναρξης.
***
* «ΞΕΚΑΘΑΡΟ δείγμα επιβολής της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας που έρχεται να πάρει τα παιδιά μας και να μας υποχρεώσει να χρησιμοποιούμε γκλίτερ», έγραψε ένας χρήστης στα πρόθυρα της αποπληξίας, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι τα ροζ δελφίνια γεννιούνται λευκά και στην πορεία γίνονται ροζ.
***
* «ΝΑ μου το θυμηθείτε, σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε ροφούς με ψεύτικες βλεφαρίδες και τσιπούρες με smokey eye. Αυτό είναι το σχέδιό τους, Ξυπνήστε» είπε ο οργισμένος χρήστης ονόματι Μπάμπης, που όπως αναφέρει στο προφίλ του σπούδασε «στο σχολείο της ζωής». Μαζί του συμφώνησαν και άλλοι μαχητές της ανεκτικότητας και κάτοχοι πιστοποίησης ISO στην ηθική, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους γράφοντας αποκλειστικά με κεφαλαία και δεκάδες θαυμαστικά...(Ματαίως προσπάθησαν κάποιοι να ψελλίσουν πως όχι ροζ, ούτε ασπρόμαυρα δελφίνια δεν υπάρχουν εκεί, δεν είναι ποταμίσιο ψάρι.)
Ζ.

Αντιστροφή
* ΤΙ είναι λοιπόν η χιλιοτραγουδισμένη τον τελευταίο χρόνο και στην Ελλάδα «woke κουλτούρα», η «γουόκ ατζέντα»; Ο Λαρισαίος εξηγούσε στην παρέα.
- Woke στ’ αγγλικά σημαίνει στάση επαγρύπνησης ιδίως κατά των φυλετικών προκαταλήψεων και των διακρίσεων που προκύπτουν απ’ αυτές. Είναι όρος του προοδευτικού χώρου, στον οποίο όμως προσδίδεται πλέον αρνητική χροιά από τους συντηρητικούς. Που κατηγορούν όσους εμφορούνται από την «woke κουλτούρα» ότι προωθούν υπερβολικές πολιτικές, καταλήγοντας να παραβιάζουν εκείνοι βασικές ελευθερίες των πολιτών.
***
* ΚΑΙ συνέχιζε: Ο όρος προέρχεται από αφροαμερικανικό ιδίωμα, από την αργκό των μαύρων της Αμερικής, και σημαίνει επίγνωση και επαγρύπνηση εναντίον κοινωνικών ανισοτήτων όπως ο σεξισμός, η ομοφοβία κλπ. Εμφανίστηκε προ δεκαπενταετίας, διαδόθηκε και προ πενταετίας περίπου προστέθηκε και στο Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης.
Σήμερα δεξιοί και κεντροδεξιοί χρησιμοποιούν τον όρο ειρωνικά για διάφορα κινήματα, ακόμα και για το «Black Lives Matter». Το κύμα διαδηλώσεων που είχε ξεσπάσει στις ΗΠΑ με το σύνθημα «οι μαύρες ζωές έχουν αξία», ως αντίδραση σε θανάτους αφροαμερικανών που προήλθαν από υπερβολική αστυνομική βία.
Ζ.

...στο εκατομμύριο
* ΠΟΛΛΑ και διάφορα προέκυπταν στην παρέα των νεαρών Λαρισαίων.
-Θέλεις να πάμε μαζί για τρέξιμο;
-Ξέρεις «ΚΑΡΠΑ» ιατρικώς;
***
* - ΕΙΧΕ στο ντουλάπι δίπλα-δίπλα μια πανίσχυρη κόλλα στιγμής και την αλοιφή για τις αιμορροΐδες. Έμοιαζαν τα σωληνάρια. Ήταν θέμα χρόνου να προκύψει μια πολύ θλιβερή ιστορία.
***
* - ΕΔΩ και χρόνια στην οικογένειά μας συμβαίνουν όλα τα «μια στο εκατομμύριο» εκτός από το τζόκερ.
Ζ.

Στο τρέχε...
* ΚΙ αν τους λείπει φέτος το καλοκαίρι ο Χρ. Κέλλας στον Πλαταμώνα, πρέπει να δείξουν κατανόηση οι Λαρισαίοι.
Εντάξει, ως βουλευτής είχε το περιθώριο για ξεκαλοκαιριό στο αγαπημένο του θέρετρο, υπό την πίεση άλλωστε των πολιτικών υποχρεώσεων απέφευγε και τα μακρινά ταξίδια για διακοπές, όμως τώρα, ως μέλος της κυβέρνησης όλο ταξίδια μακρινά, σε μέρη μαγικά κι ονειρεμένα. Να, προχθές στον Πύργο Ηλείας για σύσκεψη, χθες κατόπιν στο Αγρίνιο κ.ο.κ. Τι τα ‘θελε τα υπουργεία...
(Και να έχει και τη διαρκή πίεση Λαρίσης με τη ζωονόσο των αιγοπροβάτων και τις αποζημιώσεις απ’ τον Ντάνιελ...)
***
* ΣΤΟ τρέχε ο υφυπουργός Γεωργίας, διακοπές μάλλον μονάχα εκεί τριγύρω απ’ τον Δεκαπενταύγουστο που θα λείψουν οι πάντες, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και αντιπολίτευση της αντιπολίτευσης.
Σφιχτό το πρόγραμμα για τον Χρ. Κέλλα, τόσο που φίλος του του πρότεινε να δηλώσει βλάχος, στο γραφείο του πρωθυπουργού.
-Ε, όσο να ‘ναι, οι βλάχοι τον Δεκαπενταύγουστο δικαιούνται καναδυό μέρες άδεια παραπάνω για της Παναγίας...
Ζ.

Προτιμήσεις
* «ΚΙ επειδής πολλοί συνάδελφοι σελέμπριτιζ και ινφλουένσερς με ψάχναν προχθές στη συναυλία του Βέρτη στη Μύκονο και δεν με βρήκαν», ο Φαρσαλινός Σπ.Κ. ενημερώνει: Είχα κλείσει τραπέζι και γω με Moet, χαβιάρια, Cohiba, αστακούς κλπ αλλά συνέπεφτε με το πανηγύρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντως στην Πασχαλίτσα ρε γαμώτο και τελικά προτίμησα Γωγώ Τσαμπά, Χαρά Βέρα, Νεκτάριο Κοκκώνη, Μαλαματίνα-Κόλα και γρουνίσιο λουκάνικο.
Ζ.

Στο περίμενε
* ΕΙΧΑΝ τρελαθεί απ’ την πείνα στην παρέα των Λαρισαίων που περίμενε να φάει στην παραθαλάσσια ταβέρνα. Ήταν και μετά απ’ το μπάνιο, ήταν και γεμάτο το μαγαζί...
-Εσείς είστε το γκαρσόνι που είχατε πάρει την παραγγελία μας;
-Μάλιστα.
-Περίεργο δεν έχετε γεράσει καθόλου, τόσο πολύ που την περιμένουμε.
Ζ.

 

 

MPLOYZA.jpg

* ΜΙΑ έμπνευση χρειάζεται στη Λάρισα, απέναντι στη ζέστα.
Ζ.

 

 

SKORDA.jpg

* ΠΟΥ να τον ματιάσουν... Με τόσο σκόρδο πάνω του, εκεί έξω απ’ τον Πλατύκαμπο...
Ζ.

 

 

KAZANAKI.jpg

* ΤΟ βραβείο Νόμπελ Φυσικής καθώς έχουν σφίξει οι ζέστες...
Ζ.

 

 

ADEIA.jpg

* ΤΟ ξέκοψε ο Λαρισαίος Ν.Χ. Αφού βρέθηκε χωρίς άδεια, το τακτοποίησε.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass