Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2024 17:11
* ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ προ εικοσαημέρου στα «Ψ». (Εννοείται ότι από χθες χαίρονται πολύ περισσότερο που βρίσκονται μαζί. Στο υπουργείο). Ζ. * ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ προ εικοσαημέρου στα «Ψ». (Εννοείται ότι από χθες χαίρονται πολύ περισσότερο που βρίσκονται μαζί. Στο υπουργείο). Ζ.

Αλλιώς
* ΑΠ’ ΤΟ πρωί χθες είχε αρχίσει να φυσάει λιγάκι κι ο αέρας μετά από μέρες δεν ήταν ζεστός. Όπως είχε προβλεφθεί, άλλαξε ο χαβάς. Στον φούρνο, από βδομάδα πάλι...
Ζ.

Αποχαιρετιστήρια
* ΞΑΝΑΒΡΕΘΗΚΑΝ στα σχολεία χθες, μετά τη διακοπή των εκλογών και καπάκι του καύσωνα, για να αποχαιρετιστούν. Οι μικροί μαθητές με τις γιορτούλες και το ενδεικτικό στην τσέπη έδωσαν ραντεβού με τις καλοκαιρινές διακοπές και τις χαρές τους, ποιος νοιάζεται για τον Σεπτέμβρη, είναι τόσο μακριά.
Κι οι δάσκαλοι χαμογελαστοί, έφτιαξαν μετά τις συντροφιές για τον αποχαιρετιστήριο καφέ.
***
* Ο δε Δ. Ντ., σε ευαίσθητο αποχαιρετισμό προς την αυτού υψηλότητα τον μαθητή:
Είσαι δάσκαλος αστέρι,
και σ’ ευχαριστώ πολύ
Για όσα μ’ έχεις μάθει
και τη γλυκιά σου την ψυχή.
Ζ.
Δίχως φλοτέρ
* ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ στο κλίμα των ημερών για τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Αυτό που κόβει την όρεξη με τον καύσωνα, εμένα μάλλον μου χάλασε.
***
* - ΔΙΑΒΑΣΤΕ, λέει: «Γιατί πεινάμε αφού βγούμε από τη θάλασσα». Μα εγώ πεινάω και πριν μπω.
***
* - ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΣ...
- Είναι που έχεις τέσσερις μήνες να μας πληρώσεις, αφεντικό...
Ζ.
Ε μα...
* ΕΧΟΥΝ σφίξει κι οι ζέστες... Κι αφού όλοι προσηλώνονται στις προγνώσεις καιρού, είναι και τα κλικ πολλά με ευνόητο αντίκρισμα, οπότε ο Λαρισαίος, που υπογράφει επίσης ως ερασιτέχνης προγνώστης καιρού, ξηγιέται: «Το να παρακολουθείτε όποιους ερασιτέχνες μετεωρολόγους θέλετε και να τους δίνετε σημασία είναι δικαίωμά σας. Το να τους προωθείτε κιόλας μέσα από τα προφίλ σας τη στιγμή που έχετε εμένα φίλο πάει πολύ. Διαγραφή και block σε όλους εσάς και χωρίς παρεξήγηση...» (Ντάξει; Ακούς εκεί...).
Ζ.
12 και 5
* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Μετά από μια ολόκληρη 5ετία κυβερνήσεων Μητσοτάκη, κι ένας Λαρισαίος στο υπουργικό συμβούλιο. Άργησε πολύ, αλλά... Επιτέλους... Μετά από μια12ετία στη Βουλή, ο Χρ. Κέλλας σε υπουργικό γραφείο. Μεγάλη υπομονή, που ανταμείφτηκε. (Και καλή θητεία, να δικαιώσει τη Λάρισα).
***
* ΔΥΣΚΟΛΗ η θέση, ηλεκτρική καρέκλα τη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, αυτή στο Υπουργείο Γεωργίας, για πολιτικό ιδίως που εκλέγεται σε αγροτική περιοχή. Μπορεί όμως να αποφέρει και σημαντικά οφέλη και στον αγροτικό κόσμο του νομού και άρα και στον ίδιο.
***
*ΔΙΔΥΜΟ με τον γείτονα Καρδιτσιώτη, ο Λαρισαίος. Προϊστάμενός του υπουργός, επίσης από αγροτική περιοχή, ο Κώστας Τσιάρας. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά θα είναι πιο εύκολη η συνεργασία.
Ζ.
Από 4 έγιναν 6
* ΤΟΝ έφυγαν από την κυβέρνηση τον Τρικαλινό Κ. Σκρέκα, τον πήρε παραμάζωμα η θυελλώδης ακρίβεια, ωστόσο οι Θεσσαλοί στην κυβέρνηση από 4 που ήταν, έγιναν 6. Αφού παρέμειναν ανέγγιχτοι Χρ. Τριαντόπουλος και Ζέττα Μακρή στον Βόλο, όπως κι ο Δημ. Παπαστεργίου των Τρικάλων, ενώ πλην του Λαρισαίου Χρ. Κέλλα προστέθηκαν ο Καρδιτσιώτης Κώστας Τσιάρας και η Τρικαλινή Κατερίνα Παπακώστα, ως υφυπουργός υπό τη Σοφία Ζαχαράκη στο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. (Μάλλον εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται ενίσχυση στον κάμπο).
Ζ.
Ανωτερότητα
* Ο Χρ. Καπετάνος με ανωτερότητα, συνεχάρη δημοσίως τον Χρ. Κέλλα, δηλώνοντας παράλληλα την πίστη του στον Κυρ. Μητσοτάκη. Συνεχάρη επίσης τους νεοεισελθόντες Θεσσαλούς Κ. Τσιάρα και Κ. Παπακώστα, αλλά και τον απελθόντα φίλο του Λ. Αυγενάκη «για τον αγώνα που έδωσε υπέρ των Θεσσαλών», άσχετο που εκείνοι, οι αχάριστοι, δεν το παρατήρησαν να συμβαίνει.
***
* ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ δημοσίως στον Χρ. Κέλλα και από τον Μ. Χαρακόπουλο, «για την αναγνώριση και επιβράβευση που έτυχε η κοινοβουλευτική του πορεία, του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα». Ο Λαρισαίος βουλευτής χαρακτηρίζει θετικό που «μετά από πέντε χρόνια, η Λάρισα έχει εκπρόσωπο στην κυβέρνηση... Θεραπεύει, έτσι, ο πρωθυπουργός το αίσθημα αδικίας που υπήρχε στους Λαρισαίους...». Αλλά καθόλου δεν χαρίστηκε στον Λ. Αυγενάκη: «Οι προσδοκίες όλων μας είναι ότι με Λαρισαίο στο υπουργείο δεν θα υπάρξουν πια λάθη και αστοχίες, που τόσο ακριβά πλήρωσαν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι του κάμπου, λόγω αβελτηριών του προηγούμενου διαστήματος, τις οποίες με συνέπεια επισήμαινα...».
(Δεν παραλείπει δε να συγχαρεί ιδιαιτέρως τον νέο υπουργό Κ. Τσιάρα, με τον οποίο τυγχάνουν φίλοι από χρόνια).
Ζ.
Μία απ’ τα ίδια
* ΦΥΓΕ συ έλα συ, ανακάτεψε απλώς την τράπουλα ο Κυρ. Μητσοτάκης, σήκωσε απ’ τον πάγκο 3-4 που είχαν πλέον ξεκουραστεί, ίδια πολιτική το έχει πει ότι θα ακολουθηθεί, τη θεωρεί άλλωστε πολύ πετυχημένη. (Το μήνυμα των εκλογών ελήφθη. Και αρχειοθετήθηκε).
***
* ΟΥΤΕ ριζικός ούτε δομικός, τίποτε, απλώς με 2-3 υφυπουργούς περισσότερους, ούτε ευέλικτο τεράστιο το σχήμα πάλι, ακόμη μεγαλύτερο κιόλας.
Επιπλέον, δύο οι υπουργοί και οι δύο υφυπουργοί συν ο εκπρόσωπος τρεις, παρά τω πρωθυπουργώ, πεντάδα στο Μαξίμου ακόμη πιο ενισχυμένο να κάνει το κουμάντο παντού.
***
* Ο ΚΥΡ εμπνεύστηκε αμέσως η φέτα πάει στη θέση της μυζήθρας, ο κολιός στη θέση του μπακαλιάρου κι η μορταδέλα στη θέση του παστουρμά. Τη νέα κυβέρνηση θα ορκίσει η ιερά σύνοδος παντοπωλών και σουπερμάρκετ.
Ζ.
Δεν τα εννοούν
* ΤΟ φιλοσοφούσαν στην τριγωνοπλατειακή παρέα.
- Το μοναδικό πράγμα που δεν χρωστάει ο Έλληνας είναι καλή κουβέντα για τον διπλανό του.
***
* - ΟΙ άντρες επικοινωνούν προσβάλλοντας ο ένας τον άλλο. Δεν τα εννοούν όσα λένε. Οι γυναίκες ανταλλάσσουν κομπλιμέντα. Δεν τα εννοούν επίσης.
***
* - ΦΕΡΤΕ μου αυτόν που είπε ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, να του κάνω τον πελάτη.
Ζ.
Τελευταία ώρα
* ΓΙΑΤΙ άραγε έπρεπε να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο χθες, ενώ ερχόταν ανασχηματισμός και μάλιστα ευρύς; Άλλο που αποδείχθηκε πολύ επιφανειακός. Τελικά το ξανασκέφτηκαν και, καναδυό ώρες πριν το ραντεβού, η ανακοινωθείσα συνεδρίαση ματαιώθηκε. Κάποιος φωστήρας είχε σκεφτεί ότι έτσι θα δινόταν η εντύπωση της σοβαρότητας και της ψυχραιμίας στην κυβέρνηση.
Μετά όμως άρχισε το δούλεμα. Γιατί τους μαζεύει αφού αρκετοί θα φύγουν; Για να αποχαιρετιστούν; Να έχουν μια ανάμνηση. Για να φωνάξουν «Ave Kyriakos. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν;» Για να τους δείξει ότι μπορεί να τους βασανίζει, ότι εκείνος κρατάει την τύχη τους στα χέρια του; (Οπότε επικράτησαν νηφαλιότερες σκέψεις).
Ζ.
Νίκη χωρίς ψήφο
* - ΟΛΑ καλά, η βενζίνη σε φτηνή τιμή, τα τρόφιμα πολύ φτηνά, τα ενοίκια σχεδόν τζάμπα, οι μισθοί απολύτως ικανοποιητικοί, Υγεία και Παιδεία σε πολύ υψηλό επίπεδο...
- Μα τι λες;
- Όχι εγώ... Το 60% των Ελλήνων.
***
* Η αποχή εξακολουθεί να κυριαρχεί στις συζητήσεις των Λαρισαίων. Χώρια που...
- Όποιος ψήφισε, ό,τι και αν ψήφισε, ακόμα και αν δεν πήγε να ψηφίσει νίκησε.
***
* - ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ κάποιοι που αύξησαν τα ποσοστά τους, όχι όμως και τις ψήφους του κόμματός τους. Επομένως από την αύξηση της αποχής προέρχεται το κατά τα άλλα δυνάμωμα. Άρα, με τι ποσοστό αποχής μπορεί μέχρι και να κυβερνήσουν;
Ζ.
Υπέρμαχοι
* «ΟΙ ευρωκάλπες κατέγραψαν την αποστροφή του λαού στην ΕΕ και στους υπηρέτες των τυράννων και των εκμεταλλευτών του».
Μ’ αυτό το θέμα ξεκινά την εκλογική του ανάλυση το ΚΚΕ (μ-λ). «Τα μεγέθη της αποχής καταγράφουν μια διαρκή, επίμονη και διογκούμενη άρνηση των μαζών να στοιχηθούν στα κόμματα του συστήματος, κόντρα στην μεγαλύτερη και πιο «άγρια» από κάθε άλλη φορά εκστρατεία στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ ενάντια στην αποχή.» (Κοιτάζουν το σκηνικό από την απέναντι πλευρά. Και τις μάζες).
***
* ΚΙ επειδή το κόμμα είχε κάνει σημαία του την αποχή, χαρακτηρίζει επιτυχημένη τη μάχη που έδωσε: «...θεωρούμε ότι ένα σημαντικό κομμάτι της αύξησης της αποχής στις εκλογές της 9ης του Ιούνη, καταγράφει την αποδοκιμασία σε αυτή καθαυτή την ευρωκάλπη, τη διευρυμένη λαϊκή αντίθεση-άρνηση στο οικοδόμημα της ΕΕ...». Πάλι καλά, αν ήταν άλλοι, με 60% θα ζητούσαν να κυβερνήσουν. (Α, οι παραδίπλα σύντροφοι, στο Μ-Λ ΚΚΕ μετείχαν κανονικά στις εκλογές, καταγράφοντας μείωση δυνάμεων).
Ζ.
Μες στο νερό
* ΜΕΣΑ στην αμεριμνησία και την αθωότητα οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Κοιμάμαι καθημερινά 10 ώρες μες στο νερό.
- Και δεν πνίγεσαι;
***
* - ΤΙ ώρα είναι;
- Εννιά και τέταρτο.
- Μα πότε πήγε κιόλας εννιά...
- Πριν ένα τέταρτο.
***
* - ΠΩΣ τη λένε τη μητέρα σου;
- Πηνελόπη.
- Και πώς τη φωνάζετε;
- Μαμά.
Ζ.
Το στάνταρ
* ΠΡΟΤΑΣΗ να δίνεται αυτόματα 20% στα ψεκασμένα και ακροδεξιά κόμματα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να μην κουράζονται οι Έλληνες ψηφοφόροι να ψάχνουν ποιο να ψηφίσουν, κατέθεσαν έγκριτοι συνταγματολόγοι, όπως αποκαλύπτει το Βατράχι. Σε δηλώσεις τους, οι συνταγματολόγοι τόνισαν ότι αντί να περιμένει η υπόλοιπη χώρα να δει ποιον γραφικό θα ψηφίσει κάθε φορά το 15%-20% των Ελλήνων ψηφοφόρων, προτείνουν να γίνεται ρεζερβέ ένα ποσοστό για το εκάστοτε ψεκασμένο ή ακροδεξιό κόμμα που έχει σειρά να μπει στη Βουλή ή να στείλει βουλευτές στην Ευρωβουλή.
***
* «ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση θεωρούν να πιστεύει ότι α) μας ψεκάζουν β) έχει βρεθεί θεραπεία για την τριχόπτωση και μας το κρύβουν γ) η γη όχι μόνο είναι επίπεδη, αλλά γίνεται και κρέπα δ) κάποιος είχε προβλέψει κάτι για κάτι που δεν έγινε, αλλά θα γίνει ε) τα εμβόλια περιέχουν το DNA του Σόρος για να κάνει τα παιδιά μας τζιχαντιστές ή στ) ό,τι ο Μεγαλέξανδρος ήταν εξωγήινος και ο Βουκεφάλας είχε τουρμπίνα σαν το σκάφος του Χαν Σόλο στο Star Wars. Ή όλα τα παραπάνω», τόνισε εκπρόσωπος των συνταγματολόγων, προσθέτοντας: «Με τον τρόπο αυτόν γλιτώνουμε κόπο και χρόνο και εκπροσωπούνται σε μόνιμη βάση όλοι οι ψεκασμένοι της χώρας με ηγετικές φιλοδοξίες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση» κατέληξε.
***
* «ΘΑ έρθει και η δική μου η σειρά. Δεν είναι έτοιμοι ακόμα...», ακούστηκε να μονολογεί ο Δημοσθένης Λιακόπουλος.
Ο γνωστός τηλεϊστορικός και παραφυσικός εμφανίζεται έτοιμος να οδηγήσει τους Έλληνες στο πεπρωμένο τους όταν έρθει η ώρα.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος των Χριστιανέλ ακούστηκε από συνεργάτη του να μονολογεί στον καθρέφτη ότι περιμένει την κατάλληλη στη στιγμή να πείσει τους Έλληνες να αρχίσουν να χοροπηδάνε όλοι μαζί ώστε να αλλάξει κατεύθυνση η Γη και να κατευθυνθεί προς τον Σείριο, δηλαδή την πραγματική τους πατρίδα.
Ζ.
Φιλαράκια
* ΔΕΝ συνηθίζεται η φιλική σχέση μεταξύ υποψηφίων αντιπάλων συνδυασμών.
Είναι σπάνια περίπτωση η σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης που έχουν οικοδομήσει οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σωκράτης Αλειφτήρας της «Πλεύσης» και Ρίζος Μαρούδας του ΚΚΕ.
Σχέση που έχει σφυρηλατηθεί στους αγροτικούς αγώνες με την ΟΑΣΝΛ.
Ομοίως, φίλος ο Φαρσαλινός αγρότης και με τον δήμαρχο Τυρνάβου, Στ. Τσικριτσή, επίσης του ΚΚΕ, και μ’ αυτόν μαζί στη διοίκηση της Αγροτικής Ομοσπονδίας.
Ζ.
Την μπέρδεψε
* Ο πολυμήχανος νεαρός Λαρισαίος,
- Θες να κάνουμε σεξ.
- Όχι.
- Θες να κάνουμε έρωτα.
- Όχι.
- Θες να συνουσιαστούμε;
- Τι είναι αυτό;
- Κάτσε να σου δείξω.
Ζ.

 

------

 

NEAPOLH.jpg

* ΑΦΟΡΗΤΗ η ζέστη, αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Κλειστό της Νεάπολης στις γυμναστικές επιδείξεις. Πολύς ο κόσμος, αλλά και η εγκατάσταση απέδειξε άλλη μια φορά πόσο μοντέρνα είναι.
Ζ.

 

TRAPEZA1.jpg* ΣΤΗΝ οδό Μανωλάκη, όπου γίνονται τώρα έργα του Δήμου, στη διασταύρωση με την Κύπρου. Η μια φωτογραφία από έκδοση του Δήμου και της Φωτοθήκης, τραβηγμένη από Γερμανούς, τον Απρίλιο του 1941, μετά την εισβολή τους, η Λάρισα πληγωμένη από τον μεγάλο σεισμό του προηγούμενου μήνα και τον ιταλικό βομβαρδισμό που ακολούθησε την επόμενη ημέρα. Η άλλη, τωρινή, από τον Ε. Ρ., τραβηγμένη από την ίδια γωνία. Κοινό στοιχείο το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στο βάθος αριστερά.
Ζ.TRAPEZA.jpg

 

 

 

 

PARALIA.jpg* ΕΙΝΑΙ υπομονετικός. Δεν μπορεί, θα γυρίσει κάποια στιγμή.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass