ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2024 17:14
* ΗΞΕΡΕ τι να κάνει στη Λάρισα ο Βαγγ. Μεϊμαράκης ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Ζ. * ΗΞΕΡΕ τι να κάνει στη Λάρισα ο Βαγγ. Μεϊμαράκης ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Ζ.

Τριήμερος
* ΛΗΓΕΙ σήμερα ο τριήμερος εορτασμός του πρώτου φετινού καύσωνα στη Λάρισα.

Εξουθενωμένοι, αλλά με ελπίδες οι Λαρισαίοι. Από βδομάδα πάλι.
Μα τόσο νωρίς φέτος;
Πού να φτάσει κι ο Αύγουστος...
* * *
* ΟΙ μετεωρολόγοι μιλούσαν για το πιο καυτό διήμερο των τελευταίων τουλάχιστον 50 χρόνων, λέγοντας ότι ο καύσωνας φέρνει 45άρια.
- Ούιιι ζέσταααα...
- Η Λάρισα πάντως κυρία, δεν ακολούθησε, παρότι συνήθως πρωταθλήτρια, έμεινε συγκριτικά χαμηλά και μπράβο της.
Ζ.

Κρυάδες
* ΝΑ δροσιστούν με κρυάδες, προσπάθησαν οι Λαρισαίοι.
- Γενικά έχει πιο ζέστη κι απ’ τη ζέστη.
* * *
* - ΤΟΥ Αη Ρκοντίσιον σήμερα, μεγάλη η ψύξη του...
* * *
* - ΤΟ δροσερό μήνυμα της ημέρας:197 μέρες για τα Χριστούγεννα.
Ζ.

Κρυάδες (ΙΙ)
* A, κι επειδή κάποιοι παραξενεύονται μεταφράζοντας στα ελληνικά τα ονόματα ορισμένων ξένων, να και εκείνα των νέων Ελλήνων ευρωβουλευτών.
- My name is Ears, George Ears.
- My name is Study, Eleanor Study.
Ζ.

Κατακαμένος
* ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ κι ο Δ. Ντ., άρα εμπνεύστηκε, όπως άλλωστε από το κάθε τι.
Ο καύσωνας αφόρητος,
ο υδράργυρος στα ύψη,
φανέλες ο καθένας μας
τις βγάζει να τις στύψει,
άφθονο πίνουμε νερό,
ιδροκοπάει το σώμα,
νύχτα στριφογυρίζουμε, κολλάμε και στο στρώμα.Δουλεύουν κλιματιστικά, φυσούν ανεμιστήρες,
τα γεύματά μας ελαφριά,
με παγωμένες μπύρες,
για τη δροσιά με παγωτά, χυμούς, καρπούζια, φρούτα,
ομπρέλες πάμε στήνουμε και τρέχουμε για βούτα.
Ζ.

Ικανοποιητικό;
* ΟΙ ίδιοι τα λένε, στο ΠΑΣΟΚ.
- Έχασε η ΝΔ 13 μονάδες από πέρυσι κι ο ΣΥΡΙΖΑ 3, κι εμείς κερδίσαμε 0.95%, χάνοντας κιόλας και 100.000 ψήφους.
- Και πού είναι η δεύτερη θέση κι η αξιωματική αντιπολίτευση; Πώς να θεωρείται ικανοποιητικό τέτοιο αποτέλεσμα;
- Και να σκεφτεί κανείς ότι είχαν πέσει με τα μούτρα στις εκλογές κι οι παπανδρεϊκοί. Πρώτος βγήκε ο Νίκος, τέταρτος ο Σαχινίδης...
* * *
* ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ τα ομοειδή, ευρωεκλογές με ευρωεκλογές.
- Στη Λάρισα, από το 2019, η ΝΔ έχασε 24 χιλιάδες ψήφους κι ο ΣΥΡΙΖΑ 12, απ’ αυτά στο ΠΑΣΟΚ, που ήμασταν τότε στον πάτο, μαζέψαμε μόλις 2,5 χιλιάδες...
Ζ.

Κι ο κουμπάρος;
* Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος άνοιξε τον χορό βγαίνοντας πρώτος δημόσια να θέσει ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας και το θέμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Αναταραχή πανελληνίως στο πράσινο στρατόπεδο, καθώς είναι και πολλοί άλλοι που σκέφτονται αναλόγως για τον Ν. Ανδρουλάκη. Άγνωστο ακόμη πόσοι μπορεί να συντονίζονται στη Λάρισα με τον βουλευτή Αρκαδίας, καθώς, επίσης, αν συμφωνεί μαζί του ο κουμπάρος του Βαγγέλης Γιαννούλας, γνωστό στέλεχος του κόμματος στην περιοχή.
Ζ.

Άνευ
* ΠΑΝΤΩΣ για τη σύμπλευση και τις συνεργασίες στην κεντροαριστερά και σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η όποια συζήτηση βρίσκεται στον αέρα. Αφού προϋπόθεση είναι να μην έχουν οι μεν τον Κασσελάκη ούτε και οι δε τον Ανδρουλάκη, οι οποίοι δε θέλουν μήτε να βλέπουν άλλωστε ο ένας τον άλλον.
Ζ.

Από κάτω
* ΑΠΟ τα μεγαλύτερα κόμματα, όλα τους πέρασαν στις εκλογές κάτω από τον δικό τους πήχη, αυτόν που οι ίδιοι είχαν θέσει για τον εαυτό τους προεκλογικά. Γι’ αυτό, άλλωστε, και εμφανίστηκαν όλοι νικητές.
* * *
* ΕΙΔΙΚΑ το ΠΑΣΟΚ, όπου άρχισε το μάλε-βράσε, πήγε ξανά χάλια στην απέραντη πρωτεύουσα, λίγο καλύτερα στις επαρχίες. Κι εκεί πάλι καθόλου καλά στις πόλεις, στα χωριά ήταν που διασώθηκε και ιδίως στα μικρά χωριά. Συνέχισε με ό,τι απέμεινε από τις ένδοξες εποχές, με τα απομεινάρια δηλαδή, κι αυτό μόνο ελπιδοφόρο δεν είναι.
Ζ.

Εμπλοκές
* ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ προβλήματα οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Σε βλέπω φιλικά.
- Ξανακοίτα.
* * *
* - ΛΑΤΡΕΥΩ τα ταξίδια μωρό μου...
- Να πας στο δγιάλο τότε.
* * *
* - ΠΩΣ σου φάνηκε η κοπέλα μου;
- Σα νεαρή πεταλούδα.
- Δηλαδή;
- Κάμπια.
Ζ.

Εκτιμήθηκε
* ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ τιμή νιώθει ο π. Ρίζος Κομήτσας που ορίστηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων στην Αγροτική Επιτροπή της. Επιλέχθηκε όχι επειδή είναι ιερέας και χρειάζονται οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι την εξ ύψους βοήθεια, σε τι άλλο αν ελπίζουν δηλαδή, την 38χρονη πορεία του στην Αυτοδιοίκηση εκτίμησαν οι συνάδελφοί του της ΚΕΔΕ.
Επίσης, ότι δραστηριοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή, στους Δήμους Νίκαιας και Κιλελέρ κατόπιν, αλλά και διότι παλιότερα εργαζόταν στην ΚΥΔΕΠ.
Η εν λόγω Επιτροπή μελετά και προτείνει επί αγροτικών και κτηνοτροφικών ζητημάτων ανά την επικράτεια. Κι ο παπα-Ρίζος δηλώνει παρών και στη διάθεση φορέων και πολιτών.
Ζ.

Φάνηκε στην κάλπη
* ΔΕΝ τα λέει τώρα πρώτη φορά ο Ντ. Γιαννακόπουλος, έχει μαλλιάσει η γλώσσα του του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου. Και δεν είναι κάνας αναρχοκομμουνιστής, δεξιός είναι ο άνθρωπος από πάντα.
Με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την κυβερνητική ήττα, ΕΣΥ είναι σαν να λέει στον υπουργό Άδωνι, επαναλαμβάνει: «Το ΕΣΥ καταρρέει μέρα με τη μέρα, όπως και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται πλέον στο φάσμα της υπερκόπωσης.
Η αντίληψη της κυβέρνησης ότι όποιος ασθενεί, μπορεί και να πληρώσει και λίγα από την τσέπη του, δε βρίσκουν κανέναν σύμφωνο, όπως απεδείχθη και στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Οι τελευταίες «διορθωτικές» παρεμβάσεις στο ΕΣΥ δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα».
(Σιγά μην αλλάξουν ρότα πάντως, αυτόν τον δρόμο ξέρουν, τον έχουν διαλέξει εξαρχής).
* * *
* Ο Λαρισαίος έμπειρος γιατρός, που δεν είναι και του Δημοσίου κιόλας ο ίδιος, το θέτει ξεκάθαρα: «Αυτό που προβάλλει επιτακτικά σήμερα είναι: Αναβάθμιση και ανασυγκρότηση του παλιού ΕΣΥ με κατά προτεραιότητα θεραπεία και επούλωση των βασικών πληγών του ή ο σχεδιασμός και η λειτουργία ενός νέου ΕΣΥ...». (Δε θα τον ακούσουν, θα το φαν το κεφάλι τους. Πριν, όμως, θα την πληρώσει ο κοσμάκος...).
Ζ.

Ο κ. διευθυντής
* ΟΠΩΣ φάνηκε σε επίσημη ανακοίνωση για περιφερειακή σύσκεψη, ο Λαζ. Μακρής είναι εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας. Σπουδαίο πόστο, με αντίκρισμα, ίσως περισσότερο κι από αντιπεριφερειάρχη.
Έμπειρος ο καθηγητής Γερμανικών που όρισε ο Δημ. Κουρέτας, ΠΑΣΟΚ από πιτσιρικάς, ευαγγελοβενιζελικής απόχρωσης, και λοβερδικής κάποια εποχή, είχε ξεκινήσει ως σύμβουλος του τότε διορισμένου περιφερειάρχη το 1993, αργότερα είχε τοποθετηθεί πρόεδρος στην κρατική εταιρεία φυσικού αερίου και κατόπιν διοικητής στην Υγειονομική Περιφέρεια, απέκτησε γνώσεις προσφέροντας για το καλό του λαού και του τόπου γενικότερα.
Ζ.

Με το μαλακό
* ΔΕΝ ήταν και πολύ ενεργητικοί οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Ο γιατρός μού είπε πως ένα κατοικίδιο θα με βοηθούσε να ξεκινήσω περπάτημα. Πήρα χελώνα...
* * *
* - ΛΟΙΠΟΝ ένα γιαούρτι άπαχο με μέλι περίπου 190 θερμίδες, τζιν με τόνικ 125 θερμίδες.
* * *
* - ΘΑΥΜΑΖΩ τους ανθρώπους που κοιμούνται το μεσημέρι, χρειάζεται πολύ θάρρος να ξυπνήσεις δύο φορές την ίδια μέρα.
Ζ.

«Flyover»;
* ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ και το φετινό καλοκαίρι το κομμάτι με τον χωματόδρομο στην παραλία της Σωτηρίτσας, έργο πνοής, όχι αστεία. Ταλαιπωρώντας τους διερχόμενους με τα αυτοκίνητά τους και πολύ περισσότερο τους παρόδιους στα εξοχικά τους. Από κει μπορεί να εξαχθεί σκόνη μέχρι και στην Αφρική.
* * *
* ΛΥΣΗ δεν έγινε κατορθωτό να βρεθεί, σ’ αυτήν τη μεγάλη ανορθογραφία. Που τόσο καιρό δηλαδή, μέχρι και δρόμο «flyover» θα μπορούσαν να είχαν κατασκευάσει. Κάτι θα έπρεπε να είχε γίνει πάντως. Από τον Δήμο, την Περιφέρεια ή το Υπουργείο, κάποιος εισαγγελέας θα μπορούσε, επίσης, να είχε παρέμβει. (Όπου να ‘ναι θ’ αρχίσουν πάλι οι φασαρίες απ’ τον κόσμο).
Ζ.

Έτσι, ναι...
* ΚΑΙ κάτι παράδοξο, που όμως έχει την εξήγησή του. Απέτυχε παρόλη την αυτοπεποίθησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το κόμμα που δημιούργησε αυτήν τη φορά έλαβε μόλις 1,45%, απέχοντας αρκετά από τον στόχο. Στη Β1 Αθηνών, την περιφέρεια όπου κατέβαινε παραδοσιακά ως υποψήφιος βουλευτής, έφτασε στο 2,19%, πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Λογικό. Το ρεκόρ, όμως, το έκανε στη Μεσσηνία με 2,43%, στην εκλογική περιφέρεια του Αντ. Σαμαρά. Κι ο Απ. Κ. σχολίασε: «...Σε συνδυασμό με τη «λευκή απεργία» του Αντ. Σαμαρά στις ευρωεκλογές, είναι κάτι που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο από τα δημοσιογραφικά και πολιτικά πηγαδάκια...».
Ζ.

Επι(απο)τυχίες
* ΤΑ κατάφερε η ΝΔ στον Δήμο της Λάρισας... Πέτυχε ποσοστό 25,8%, ακριβώς το μισό από εκείνο του Θαν. Μαμάκου στις περσινές δημοτικές.
Στην Κρανιά Ελασσόνας πάλι έκανε ρεκόρ φτάνοντας το 50%. Ήξερε ο Βαγγ. Μεϊμαράκης πού πήγαινε προεκλογικά, δεκαετίες στέλεχος του κόμματος και πρόεδρός του κάποτε, γνωρίζει από πολιτική γεωγραφία.
* * *
* ΕΝ τη παλάμη και ούτω ψηφίσωμεν... Έφτασαν κι έδωσαν τις αποζημιώσεις στα πλημμυρισμένα Παρακάρλια την εβδομάδα των εκλογών και την Κυριακή εισέπραξαν στην κάλπη. Με 400 ευρώ στο χέρι, προπληρωμένα για δύο χρόνια, χωρίς έξοδα καλλιέργειας, που έτσι έπρεπε δηλαδή, ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος και ανταπέδωσε. Ενώ, αντιθέτως, στην Αγιά, που έφαγαν άγριο ρίξιμο κι έβλεπαν και τους γείτονες ψηφοφόρους Τριαντόπουλου να αποζημιώνονται γενναία, εκεί έπεσε πολύ μαύρο. Όπως έχει μαυρίσει κι η ψυχή τους...
Ζ.

Τι είχε...
* ΕΙΧΕ ζητήσει να παραγγείλει στην ταβέρνα Ν.Γ.
- Έχω γλώσσα μοσχαρίσια, συκώτι αρνίσιο, μοσχαροκεφαλή, ποδαράκια χοιρινά...
- Δεν ήρθα για ν’ ακούσω τον πόνο και τα προβλήματά σου, φίλε μου... Φέρε μου τον κατάλογο να παραγγείλω.

Ζ.

 

PODHLATO.jpg

* ΕΝΑ εντυπωσιακό πολυποδήλατο στην Παναγούλη, παρκαρισμένο μπροστά στο ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδη. Είναι μεγάλη οικογένεια…
Ζ.

 

KAIRIKO15.jpg

* ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ λίγης δροσιάς κοντά στο σιντριβάνι στην πλατεία Ταχυδρομείου χθες στη Λάρισα των 41 βαθμών Κελσίου. Κάτι ήξερε η Νέλα Γκόλαντα για τον γλυπτό ποταμό στα καλοκαίρια της πόλης.

 

PINAKIDA.jpg

* ΕΧΕΙ κάποιος αντίρρηση;
Ζ.

 

KOYPI.jpg

* ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ πια ο Λαρισαίος Γ.Α., θεωρεί πως και η καρέκλα θέλει κουπί.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass