ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2024 17:11
* ΝΑ φταίει ο Μητσοτάκης για την κατάσταση; Ο Λαρισαίος που βρέθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας, είδε ότι στο «Νησί των Ονείρων» όλα είναι εγκαταλειμμένα και βανδαλισμένα. Το είδαν το όνειρο στο νησί… Ζ. * ΝΑ φταίει ο Μητσοτάκης για την κατάσταση; Ο Λαρισαίος που βρέθηκε στην Ερέτρια της Εύβοιας, είδε ότι στο «Νησί των Ονείρων» όλα είναι εγκαταλειμμένα και βανδαλισμένα. Το είδαν το όνειρο στο νησί… Ζ.

Κατακαλόκαιρο
* «Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα…», η πρόγνωση της ΕΜΥ στο κατακαλόκαιρο. Προχωράει ο Ιούνιος, προχωρούν άλλωστε και τ’ αλώνια στον κάμπο, φυσιολογικός καιρός.
***
* ΤΙ να συζητάν κι οι Λαρισαίοι…
- Εν πιστεύου να ζιστάθκατι, α;
- Άρα λιβακώθκαμι, ιδρωκόπσαμι...
Ζ.
Πάλι;
* «ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ οι Έλληνες που το καλοκαίρι κάνει ζέστη». Αλλιώς το βλέπουν οι Αθηναίοι, όπως διαπιστώνει το Βατράχι: Αιφνιδιασμένοι εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά οι Έλληνες πολίτες για το γεγονός ότι το καλοκαίρι κάνει ζέστη, ένα φαινόμενο που συμβαίνει μόνο κάθε χρόνο ή πολλές φορές τον χρόνο.
Χιλιάδες ήταν οι χρήστες που σχολίασαν το σπάνιο φαινόμενο στα κοινωνικά δίκτυα, με αναρτήσεις όπως «τι ζέστη είναι αυτή ρε παιδιά» ενημερώνοντας όσους χρήστες δεν γνώριζαν ότι έχει ζέστη ότι πράγματι έξω είχε ζέστη.«Στην αρχή δεν πίστευα ότι κάνει ζέστη, αλλά όταν είδα την ανάρτηση πείστηκα. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά τα ποστ και καταλαβαίνουμε ότι κάνει ζέστη» είπε ανακουφισμένος ένας χρήστης που την είδε τυχαία και όπως λέει ίσως να του έσωσε τη ζωή, καθώς ετοιμαζόταν να βγει έξω με ρούχα του σκι.
***
* ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ άλλωστε ήταν οι φωτογραφίες χρηστών από το θερμόμετρο του αυτοκίνητου τους, το οποίο έδειχνε πολλούς βαθμούς Κελσίου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι έξω από το αυτοκίνητό τους είχε πολλούς βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει λίγο τις επόμενες μέρες, ωστόσο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ξανακάνει ζέστη κάποια στιγμή στο μέλλον, δείχνοντας έτσι με τον πιο παραστατικό τρόπο το πόσο απρόβλεπτη έχει γίνει η ζωή στη χώρα μας.
Ζ.
Το μισό…
* ΜΟΝΙΜΩΣ η συζήτηση για την ακρίβεια στις παρέες των Λαρισαίων.
- Μα, 25 ευρώ το αντηλιακό; Δεν βαριέσαι θα τυλιχτώ με την ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου…
-Με 25 ευρώ πάντως, σου κρατάω εγώ την ομπρέλα...
***
* - ΜΕ ΠΑΣΟΚ ρε σεις, δεν ξέραμε πόσο κάνει η φέτα το κιλό, πόσο μάλλον το μισόκιλο. Την αγοράζαμε με τον τενεκέ.
***
* - ΘΑ σας γράψω, τρέχατε με 120 χιλιόμετρα την ώρα.
-Κάνετε λάθος κύριε τροχονόμε. Έτρεχα με 60 χιλιόμετρα τη μισή ώρα.
***
* - Α, αυξήθηκαν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Γιατί λέει όταν φυσάει πολύ τα νησιά απομακρύνονται.
Ζ.
Σύμπτωση μάλλον
* - ΙΣΑ που πρόλαβαν…
Η κουβέντα για την πληρωμή των αποζημιώσεων στους πλημμυρισμένους της παρακάρλιας ζώνης.
- Την προθεσμία που είχαν βάλει οι ίδιοι στον εαυτό τους, μέχρι και πριν λίγες μέρες, για τα τέλη Μαΐου, εννιά μόλις μήνες μετά την καταστροφή, την έχασαν πάντως.
- Απόγευμα Δευτέρας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα, λίγες μόνο μέρες πριν τις ευρωεκλογές. (Συμπτωματικά, επίτηδες, ό, τι πιστεύει ο καθείς.)
***
* - ΜΠΗΚΑΝ τα 43, όσο για τα υπόλοιπα 160 εκατομμύρια των αποζημιώσεων…
- Το είχαν πει αυτό: μετά τις ευρωεκλογές.
- Ζήσε Μαη μ’… Μετ’ την απομάκρυνση εκ της κάλπης… (Μα, δεν είναι ο Μάης μετά τις ευρωεκλογές; Πολλοί Μάηδες μάλιστα…)
Ζ.
Χόρτα
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ δύο οικόπεδα στους Έξι Δρόμους. Εκεί κοντά στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Παλαιστίνης, με τους περίοικους να μην κρύβουν την αγωνία τους. Παρέμβαση πριν να είναι αργά λένε και δεν έχουν άδικο…
* * *
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ αγωνία και στην περιοχή της Φαλάνης. Στρέμματα με αλωνισμένο το σιτάρι στις παρυφές του οικισμού παραμένει το εύφλεκτο υλικό στο χωράφι. Κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς, χρειάζεται άμεση παρέμβαση.
Ουάν νάιτ σταντ
* ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ αλλά με συγκαταβατική διάθεση οι μεσήλικες Λαρισαίοι.
- Αν πάμε για διασκέδαση φοβάμαι πως αντί να εκτιναχθεί η διάθεσή μου θα εκτιναχθεί η χοληστερίνη μου.
***
* - ΤΩΡΑ πια όταν λέω ότι έκανα «ουάν νάιτ σταντ» εννοώ ότι σηκώθηκα μόνο μια φορά το βράδυ για τουαλέτα.
***
* - ΑΠΟ τότε που ξεκίνησα το τρέξιμο έχω δει μεγάλες αλλαγές στο σώμα μου. Να π.χ. τώρα κουτσαίνω.
Ζ.
Τα στάνταρ
* ΕΧΕΙ κυκλοφορήσει η «γραμμή» του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές στη Θεσσαλία. Η αναμενόμενη: Σταυρό στους δύο ντόπιους υποψήφιους, Μαρία Γαβαλά και Ρίζο Μαρούδα. Κι οι άλλοι δύο σταυροί στον Κώστα Παπαδάκη και τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, τους νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, οι οποίοι και αναμένεται να επανεκλεγούν.
Ζ.
Μεγαθυμία
* ΤΟ θεωρούν απολύτως φυσιολογικό τα κυβερνητικά στελέχη. Ότι θα πέσει το ποσοστό της ΝΔ την Κυριακή, ότι θα αντιδράσει ο κόσμος. Και το δέχονται με κατανόηση.
- Θα εκφραστεί διαμαρτυρία, θα θελήσουν να στείλουν μήνυμα… (Και γιατί δεν διορθώνουν όσα την προκαλούν; Δεν φοβούνται το ρίσκο;)
***
* - ΙΣΩΣ και να μη μπορούν, αυτή την πολιτική ξέρουν, αυτήν εφαρμόζουν…
- Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεστε, λένε ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοί που παραλαμβάνουν το μήνυμα πριν καν αποσταλεί. Μην το παρακάνετε κιόλας, 33% ε; Διαμαρτυρηθείτε τώρα, ακίνδυνα όμως, και μετά σοβαρευτείτε πάλι κι ελάτε ξανά πίσω στις βουλευτικές, σας συγχωρούμε…
Ζ.
Για κλάματα
* ΕΞΑΛΛΟΙ από την Παραλία Νέου Παντελεήμονα, στην Πιερία: Είναι Κυριακή 2 Ιουνίου μεσημέρι όταν στο δίκτυο τηλεφωνίας της Cosmote, η οποία παρεμπιπτόντως μισθώνει τις γραμμές της και σε άλλους παρόχους, συμβαίνει βλάβη και σταματάνε να λειτουργούν στην περιοχή της παραλίας ένας σημαντικός αριθμός τηλεφωνικών γραμμών και internet μαζί. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσουν να λειτουργούν, σε όλα αυτά τα μαγαζιά, ταμειακές μηχανές και POS, μιας και είναι πλέον συνδεδεμένα αυτά μεταξύ τους. Φανταστείτε λοιπόν, στις παραλίες και τα μπιτσόμπαρα, να φεύγουν οι πελάτες με απλήρωτους τους λογαριασμούς ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουν μετρητά μαζί τους παρά μόνο τις κάρτες τους.
***
* ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη, 4 Ιουνίου, λένε, και η βλάβη ακόμη δεν έχει διορθωθεί. Το γιατί μόνο η Cosmote μπορεί να μας το πει, αν και δεν έχει μπει στον κόπο κανένας αρμόδιος να μας ενημερώσει. Από κάποια ανεπίσημη πηγή, μάθαμε πως περιμένουν σήμερα μια κάρτα δικτύου για το μηχάνημα που έπαθε τη βλάβη. Το συμπέρασμα: Υποδομές για κλάματα.
Το κυριότερο όμως που θα έπρεπε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς (ΑΑΔΕ κλπ), είναι το πώς σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τη λειτουργία όλων αυτών των συστημάτων προκειμένου να ελέγξουν, και καλά κάνουν, τη φοροδιαφυγή χωρίς όμως να υπολογίζουν τις ελλιπείς ή προβληματικές υποδομές και χωρίς να προβλέπουν εναλλακτικές λύσεις. Και πάλι συμπέρασμα: Υπηρεσίες για κλάματα και αρπαχτές.
Damage control
* ΜΕΤΑ από μόλις 12 μήνες δεύτερης θητείας, με την αντιπολίτευση ανήμπορη, η κυβερνητική πλευρά φαίνεται ότι βολεύεται μ’ ένα ποσοστό πέριξ του 33%, όσο δηλαδή είχε και στις προηγούμενες ευρωεκλογές το 2019. Ο γιγάντιος επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου αυτό το ποσοστό το “βαφτίζει” επιτυχία, χαμηλώνοντας έτσι πάρα πολύ τον πήχη των προσδοκιών. Και ο Ν. Γ. αναρωτιέται: Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Ή απλά το Μαξίμου κάνει ένα, σεμιναριακό είναι η αλήθεια, damage control πριν καν έρθει η ζημιά προετοιμάζοντας ανάλογα την κοινή γνώμη;
Οι δημοσκοπήσεις κατέγραψαν αυτό το κυβερνητικό βέρτιγκο, το οποίο εν πολλοίς οφείλεται και στην επιμονή των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών να ψάχνουν την αλήθεια φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα που “μυρίζουν” άσχημα. Η σαφής πτώση φάνηκε, ο προβληματισμός υπήρξε. Και κάπου εκεί επιλέχθηκε, σαν λύση ανάγκης περισσότερο και λιγότερο σαν ρεαλιστική οπτική, το αφήγημα του 33%.
***
* ΕΚ πρώτης όψεως βέβαια δεν είναι και τόσο παράλογο, συνεχίζει: Ευρωεκλογές έχουμε, υποθέτουμε ότι λένε στο Μαξίμου, χαλαρή είναι η ψήφος, οπότε ναι, το 33% θα είναι επιτυχία. Μα πώς όμως είναι επιτυχία η διαρροή σχεδόν του 1/4 των ψηφοφόρων σου μόλις 12 μήνες μετά την προηγούμενη εκλογική μάχη; Και σ’ αυτήν την περίπτωση, τι, τέλος πάντων, είναι αποτυχία; Αποτυχία για διάφορους δημοσιολογούντες, θα είναι να πέσει η Νέα Δημοκρατία κάτω από το 30%. Μα αυτό δεν θα συνιστά αποτυχία, θα συνιστά πολιτικό γεγονός πρώτου μεγέθους και κατάρρευση ίσως μη αναστρέψιμη μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. (Σιγά μην δεν ξαναγραφεί αμέσως το σχετικό σενάριο ανάταξης…)
Ζ.
Δράκους
* ΙΣΤΟΡΙΕΣ για δράκους, κυριολεκτικά, από νεαρό Λαρισαίο.
-Τι δουλειά κάνεις;
-Σκοτώνω δράκους.
-Μα, δεν υπάρχουν δράκοι…
-Φυσικά. Αφού τους σκοτώνω.
Ζ.
Ενστερνίζεται
* ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ και στιχουργεί ο Δ. Ντ., πώς αλλιώς, περιγράφοντας τη φάση των Πανελληνίων.
Διαδικασία δύσκολη περνούν οι μαθητές
και την ενστερνιζόμαστε κι εμείς οι ποιητές,
γιατί από το διάβασμα, δεν περισσεύουν ώρες,
από τις Πανελλήνιες, που είναι ψυχοφθόρες.Ξεκοκαλίζει ο μαθητής, βιβλία, ξενυχτά,
στα φροντιστήρια οι γονείς ξοδεύουν τα λεφτά
και ο καθένας απ’ αυτούς, ‘κείνο που περιμένει,
την είσοδο στα ΑΕΙ, κόποι μην πάν’ χαμένοι.
Όλα, όμως, δεν κρίνονται από αυτήν την ύλη,
γιατί από ανθρώπους φωτεινούς, με φλόγα στο φιτίλι,
τα όνειρα δε χάνονται και θα βρεθούν ακόμη,
οι ευκαιρίες της ζωής κι οι ανοιχτοί οι δρόμοι.
Ζ.
Συμβαίνουν
* ΣΕ νέες περιπέτειες τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Με έχασε η πασαρέλα, γιατί με κέρδισε η μορταδέλα.
* * *
* - ΑΛΛΑ δύο κιλά να χάσω και θα είμαι όπως ήμουν πριν πέντε χρόνια που ήθελα χάσω έξι κιλά.
* * *
* - ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ να ξεγελάσω την πείνα μου, αλλά δεν τα κατάφερα, είναι πολύ έξυπνη.
Ζ.

 

----------

XORTA.jpg* Η εικόνα από συγκρότημα κατοικιών στη Βελίκα, το οποίο συνορεύει με ελαιοπερίβολο, όπου τα χόρτα έχουν φουντώσει. Ο ιδιοκτήτης του λέει γνωστός, με όνομα και τηλέφωνο, όμως η Δημοτική Υπηρεσία δε γνωρίζει, λένε, τη διεύθυνσή του, ώστε να του στείλει το χαρτί για να καθαρίσει το οικόπεδό του. Κι άμα συμβεί το κακό, θα ψάχνουν μετά για το τι έφταιξε.
Ζ.

 

 

MIRTO.jpg* Ο δήμαρχος δείχνει το πλάνο του στη διάσημη Λαρισαία σοπράνο.
Ζ.

 

 

MAKRYGIANNH.jpg* ΟΔΟΣ Μακρυγιάννη, Συκούριο. Από τον Μάρτη μήνα ενημερώθηκαν οι τοπικοί παράγοντες για την ανάγκη να καθαριστούν οι τοίχοι από κισσούς που προεξέχουν στο δρόμο και γεμίζουν οι υδραύλακες φύλλα, με αποτέλεσμα αυτά να εισέρχονται στις αυλές των σπιτιών. Είπαν επίσης για την αγριοσυκιά στον ίδιο δρόμο, η οποία έχει καλύψει τον μισό δρόμο και τον δημοτικό φωτισμό του δρόμου.
Απάντηση καμία όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος. Δεν μπορεί κάποια εξήγηση θα έχει ο δήμος. Ή μήπως όχι;

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass