ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2024 17:30
*ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ χωρίς χορό δεν γίνεται *ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ χωρίς χορό δεν γίνεται

Σπριντ
* Ο Μάιος μάς έφυγε, εμπρός βήμα ταχύ προς τις ευρωεκλογές. Το σκηνικό δεν φαίνεται να αλλάζει.

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για το τελευταίο σπριντ με την κλασσική περυσινή συνταγή μη έχοντας να πει τίποτε καινούργιο και - κυρίως - μη έχοντας να δώσει. Δεν πιέζεται ωστόσο. Οι περιοδείες του θυμίζουν …υγιεινό περίπατο διότι προφανώς ξέρει ποιους έχει …αντιπάλους.
Ο Κασσελάκης κάνει αμφιλεγόμενες κινήσεις και δηλώσεις, κάνει χαριτωμενιές και βγάζει σέλφι ανά την επικράτεια κερδίζοντας πιο πολύ ως …«φάτσα» παρά με τον πολιτικό του λόγο - πρέπει να φάει ακόμη πολλά καρβέλια ψωμί για να μεστώσει.
Και ο μη επικοινωνιακός Ανδρουλάκης βλέπει ότι είναι τρίτος, αλλά θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις είναι φτιαχτές για να τον …κοντύνουν. Το σύστημα, λένε στο ΠΑΣΟΚ προς αυτοπαρηγορίαν- επέλεξε τον Κασσελάκη ως αντίπαλο του Μητσοτάκη γιατί θα είναι εύκολος, ενώ με τον Νικόλα θα τα βρει σκούρα. Βολικές εξηγήσεις.
Κουβέντες χωρίς ακροατήριο βέβαια. Με 15 ευρώ το λίτρο το λάδι κι άλλα τόσα η φέτα τι να πουν στον κόσμο οι λόγοι των βολεμένων; Κι αν δεις τα πλάνα, - όλα κοντινά-γύρω από όλους τους πιο πάνω, ίσα που μαζεύονται καμιά …«σαρανταρέα».

Ως πότε;
* ΛΟΓΙΚΟ δεν είναι; Ο κόσμος τα βγάζει δύσκολα πέρα, καταλαβαίνει ότι η χώρα εξακολουθεί να είναι οικονομικά κατεστραμμένη και επιδεικνύει μιαν αξιοθαύμαστη υπομονή. Αν όμως σύντομα δεν δει αποτελέσματα, δεν θα του φτάνουν του Μητσοτάκη ούτε δεκαπέντε επιστολές στην …Ούρσουλα να στείλει! Το δίλημμα περί «σταθερότητας» που θέτει και ξαναθέτει θα γίνει … «τι έχει ο φτωχός να φοβηθεί». Και τότε…

Αννούλες
* Ο ΝΙΚΟΣ Ανδρουλάκης πάντως, ήρθε προ ημερών στη Λάρισα με τον γνωστό Ευρωπαίο ευρωσοσιαλιστή κ. Σμιτ. Μίλησε όπως και πέρυσι μπροστά στο «Αρχαίο Θέατρο» και αμέσως μετά παρακάθησαν όλοι σε δείπνο που τους παρέθεσε η βουλευτίνα Λίτσα Λιακούλη.
Από παραπολιτική στήλη των «Νέων» μάθαμε ότι ήρθε ινκόγκνιτο στη Λάρισα και παρέστη στο δείπνο και η κα Άννα Διαμαντοπούλου - ναι, η γνωστή!- η οποία ναι μεν δεν θέλει να …μυρίσει τον Ανδρουλάκη - αντάλλαξαν μόνο τυπικές κουβέντες- αλλά ήρθε να δει τον καλό της φίλο κ. Σμιτ.
Τόσο καλός ώστε - σύμφωνα με τα «Νέα» να έχει αναθέσει στην Άννα τη μελέτη για την …«ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ευρώπη» (τι μου λες!) την οποία παρουσίασαν ήδη σε 11 χώρες, αλλά όχι εδώ.
Βρε σεις; Χάνονται οι Αννούλες σ’ αυτήν τη ζωή;

Allez
* ΤΟ πρόβλημα της επαπειλούμενης μεγάλης αποχής των ψηφοφόρων από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου δεν το έχουμε μόνο εμείς. Μια ματιά στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5 που πιάνουμε και στη Λάρισα και θα δείτε ότι η βασική του διαφήμιση αυτό το διάστημα είναι πολιτική και έχει ως μήνυμα το Allez voter-ο εστι μεταφραζόμενο «πάτε να ψηφίσετε».
Συμβαίνει και εις Παρισίους λοιπόν…

Φεστιβάλ
* ΠΟΛΥ επιτυχημένο κρίνεται το 1ο Φεστιβάλ Καφέ που διοργανώθηκε στη Λάρισα. Αν μη τι άλλο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με μαζικότητα και …πέρασε καλά, ιδίως με τις μουσικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.
Το στοίχημα είναι βέβαια, ανάλογες γιορτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να προκαλούν πανελλήνιο ενδιαφέρον - άρα και τουριστική κίνηση στην πόλη. Δεν είναι εύκολο, θέλει προσπάθεια και διάρκεια.

Τελικός
* ΟΛΗ η Ευρώπη παίζει μπάλα. Θέαμα, πολιτισμός στις κερκίδες, χαίρεται ο κόσμος. Και στον ελληνικό Τελικό Κυπέλλου, στο «Πανθεσσαλικό» του Βόλου, βρεθήκαμε και πάλι αντιμέτωποι με την …«εθνική μας μοναξιά».
Αν και έπεσε μεγάλο «κράξιμο» στην ΕΠΟ για τις άδειες κερκίδες, οι φοβεροί και τρομεροί ποδοσφαιροπαράγοντές της μάλλον δεν ίδρωσαν ιδιαίτερα. Από την άλλη, για την Κυβέρνηση ήταν σαφώς προτιμητέος ένας «ψόφιος» Τελικός από τυχόν εκτεταμένα επεισόδια και αναταραχές μεταξύ των φανατικών των δύο ομάδων. Ιδίως σε προεκλογικό διάστημα. Σε λίγες ημέρες, που στον τελικό του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνα δεν θα ανοίξει …μύτη, θα βγει κι ο Μητσοτάκης και θα κάνει …μπράτσα. Να, θα λέει, η Κυβέρνηση τα κατάφερε, η ΕΠΟ όχι.

Μητσοτάκης για όλα
* ΠΑΝΤΩΣ έχει πολλή πλάκα το γεγονός ότι για τον τελικό του Conference στο γήπεδο της ΑΕΚ δηλώσεις κάνει και πάλι ο …Μητσοτάκης. Ο υπουργός Αθλητισμού Βρούτσης, λες και δεν υφίσταται! Άλλος ένας ανύπαρκτος υπουργός, όπως επισημαίνουν ήδη πολλοί αθλητικοί συντάκτες. Πού πάει και τους βρίσκει…

Ο Τελικός
* ΕΠΙ της ουσίας του τελικού: Είδαμε δύο πολύ κακές ομάδες και κέρδισε αυτή που έτυχε να βάλει ένα γκολ. Επίπεδο Βραδυποριακού εναντίον Ταλαιπωριακού. Ειδικά ο Άρης εξελίσσεται στον μεγαλύτερο «λούζερ» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για άλλη μια φορά σε τελικό έπαθε …βέρτιγκο
και προκάλεσε μεγάλο τρολάρισμα από τους ΠΑΟΚτζήδες που χτες, στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης, έβγαιναν και έλεγαν κάτι τέτοιο: Τα δώσατε όλα να κερδίσετε εμάς και να μας στερήσετε το πρωτάθλημα και πήγατε στον τελικό χωρίς δυνάμεις. Καλά να πάθετε!
Και μεις στη Λάρισα, αναπόφευκτα αναπολήσαμε το 2007. Τότε που όλη η πόλη εκστράτευε στο «Πανθεσσαλικό» για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και με τον κεραυνό του («δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ») Αντσουέ η ΑΕΛ του Πηλαδάκη και του Δώνη έφερνε την κούπα στη Λάρισα.
Περασμένα μεγαλεία…

Εύκολος δρόμος
* ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ πλησιάζει και η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει στις …παραλίες. Εποχές - υποτίθεται - αδυνατίσματος. Και πώς αδυνατίζει η χώρα;
Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στην Ελλάδα ανακαλύψαμε το «Οζενπικ», ένα φάρμακο για διαβητικούς που, μεταξύ άλλων, βοηθάει στην απώλεια βάρους.
Η εύκολη λύση. Να το …«ράψεις» το ρημάδι, ούτε σκέψη ε;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass