Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2024 17:15
*- ΜΙΑ λύση, γείτονες Λαρισαίοι, για τις αποκαταστάσεις καταστροφών και τις αποζημιώσεις, εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, είναι να μεταφέρετε τα εκλογικά σας δικαιώματα στον Βόλο ώστε να μπορείτε να με ψηφίζετε κι εσείς… *- ΜΙΑ λύση, γείτονες Λαρισαίοι, για τις αποκαταστάσεις καταστροφών και τις αποζημιώσεις, εξηγεί ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Τριαντόπουλος, είναι να μεταφέρετε τα εκλογικά σας δικαιώματα στον Βόλο ώστε να μπορείτε να με ψηφίζετε κι εσείς…

Πολύτιμα
* - ΕΙΜΑΙ ανάμεσα στο να πάω θάλασσα και να τα κάνω θάλασσα…

Σε δίλημμα ο νεαρός Λαρισαίος, τον μπέρδευε κι ο κυκλοθυμικός καιρός.
***
* Ο μανάβης της γειτονιάς είχε το δικό του πρόβλημα. Με τα κεράσια, τα πανάκριβα λόγω έλλειψης παραγωγής και φέτος.
- Όσο κάνουν αυτά εδώ τα καφάσια, κάνουν όλα μαζί τα υπόλοιπα είδη που έχω στο μαγαζί.
- Καλά θα κάνεις το βράδυ που τα μαζεύεις να τα πηγαίνεις στην τράπεζα, δεν ξέρεις καμιά φορά… (Έχει θυρίδες με ψυγείο;)  

Το βρήκε
* - ΕΙΝΑΙ μια παλιόμυγα, προσπαθώ μια ώρα να τη σκοτώσω,
δεν μ’ αφήνει να δουλέψω….
Ο νεαρός Λαρισαίος μιλούσε χθες στο γραφείο με φίλο του στο τηλέφωνο.
- Από κει πρέπει να βγήκε τελικά το «τι κάνεις στη δουλειά;», «σκοτώνω μύγες»…

Του καφέ
* ΑΦΟΡΜΩΜΕΝΟΣ από το «Café Fest» ο Δ. Ντ. συνεχίζει να στιχοπλοκεί σχετικώς:
Η καφετζού αδιάφορον κανέναν δεν αφήνει
και βλέπει τα μελλούμενα, μέσα στην καφεΐνη,
ακόμη κι υποψήφιος, από το κατακάθι,
αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, θα ήθελε να μάθει.
Οι Λαρισαίες γρήγορα, οι καφεμερακλούδες,
μόλις ρουφήξουν τον καφέ, τρέχουν στις καφετζούδες,
εγώ όμως αισιοδοξώ, γιατί στο κάτω κάτω,
το μέλλον μας δε βρίσκεται, πιστεύω εκεί, στον πάτο.

Κάντε υπομονή
* ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ η λειτουργία του Αξονικού στο ΓΝΛ και πανηγυρίζει η διοίκηση του παλιού νοσοκομείου, η οποία με ευγένεια ευχαρίστησε και «τους ασθενείς για την υπομονή τους». Βεβαίως. Διότι είναι γνωστό πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, οπότε μπορεί αν χτυπήσει στο κεφάλι να χρειαστεί αξονική, κι άμα είναι χαλασμένος ο τομογράφος πώς θα γίνει…
Δεν είπε όμως τίποτε η διοίκηση για το τι θα γίνει με την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου Αξονικού, που είναι θέμα χρόνου να βρεθεί πάλι με βλάβη. Μα, άμα βάζουμε καινούργιο εξοπλισμό στα δημόσια τι θα γίνουν τα ιδιωτικά;

Είπαν, ξέχασαν
* ΔΕΝ δίστασε να το πει δημόσια στη σύσκεψη των υπουργών ο Μ. Χαρακόπουλος, τα είπαν στον υπουργό Λ. Αυγενάκη, ξανά, αυτοδιοικητικοί και αγρότες της περιοχής. Όμως «δεν έγιναν σοφότεροι», που είπε κι ο βουλευτής. Σιγά που τους νοιάζει… Τον κάβο των ευρωεκλογών να περάσουν θέλουν απλώς.
***
* ΠΕΡΥΣΙ, στις 21 Νοεμβρίου, έξι μήνες πριν, δεν είναι ότι δεν πρόλαβαν ακόμα, είναι πολύς καιρός, αρκετός για να το «ξεχάσουν», η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι εδώ. Τότε λοιπόν, με σχετικά φρέσκια την πλημμύρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει την εφαρμογή δύο προγραμμάτων: «Το ένα την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος, για όσο καιρό απαιτηθεί, καθώς 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων είναι καλυμμένα με νερό.» (Αυτό είναι που προχωρά. Και είπαν ότι τέλος Μαΐου, εντελώς συμπτωματικά παραμονές εκλογών, θα δοθεί μέρος των αποζημιώσεων.)
***
* ΤΟ δεύτερο πρόγραμμα, όπως είχε ανακοινώσει ο Λ. Αυγενάκης, «αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος σε αγρότες που τα χωράφια τους είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια, καθώς έχουν επικαθίσει σε αυτά φερτά υλικά και ιλύς.» Το είπε ξανά και ξανά αργότερα αλλά η τύχη του αγνοείται. Κι άμα περάσουν κι οι εκλογές. Τότε θα τους φταίνε άλλα για τα επίχειρα που θα εισπράξουν. Είναι πολλές οι αγροτικές εκτάσεις που έπαθαν μεγάλες ζημιές από την ορμή των νερών και χωρίς να είναι πλημμυρισμένες δεν μπορεί να καλλιεργηθούν.
***
* ΚΙ επιπλέον, ο υπουργός είχε διαβεβαιώσει: «Μάλιστα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα νέο πρόγραμμα…». Να και τρίτο, το μακρύτερο, χρονικά, μηδέν εις το πηλίκο και γι’ αυτό. Άλλωστε ο Λ. Αυγενάκης είχε εξηγήσει πως «από την πρώτη στιγμή της καταστροφής επενδύσαμε στη συνέπεια και στην αξιοπιστία». Ακριβώς σ’ αυτές. Διότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι να γίνουν τα πάντα για τη στήριξη των πληγέντων αγροτών της Θεσσαλίας.» (Σ’ εκείνη τη συνάντηση παρόντες ήταν και οι τρεις Λαρισαίοι βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοβουλία τους είχε γίνει, επίσης και ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού και δέκα εκπρόσωποι παρακάρλιων χωριών.)

Της κολάσεως
* ΑΠΑΙΧΤΕΣ οι νεαρές Λαρισαίες.
-Είπα στη μάνα μου ότι ο δικός μου είναι άθεος.
- Και;
- Μου είπε ότι θα έρθει να μείνει για λίγο μαζί μας, να δει τι είναι κόλαση κι έτσι να πιστέψει.
***
* - ΜΩΡΟ μου, θέλω να μου το λες όταν έχεις οργασμό.
- Δεν ξέρω αγάπη μου, μην σε ενοχλώ στη δουλειά.
***
* - ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΣ φιλενάδα…
- Από στενοχώρια, έμαθα ότι ο δικός μου με απατά…
- Και γιατί δεν τον χωρίζεις;
- Θέλω δυο-τρία κιλά ακόμα.

Πού πήγε;
* ΔΙΑΣΗΜΟΣ διεθνώς ο γλύπτης Takis, πρωτοπόρος της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και της κινητικής τέχνης. Μια εικαστική του εγκατάσταση βρισκόταν στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, μια σφαίρα να κρέμεται από ψηλά και ακουμπώντας χορδές, να παίζει μουσική καθώς κινείται.
Τώρα πια το έργο δεν βρίσκεται στη θέση του και Λαρισαίοι αναρωτιούνται: «Πού πήγε; Χάλασε; Είναι σε επισκευή; Αποφασίστηκε να απομακρυνθεί;» (Μια έκθεση, η πρώτη με νέα διοίκηση και διεύθυνση στην Πινακοθήκη ήταν αρκετή για να ανακύψουν διάφορα ζητήματα. Ανάμεσά τους και αυτό.)

Μέχρ’ ν’ Αφρική
* ΜΕ το δικό της στυλ διηγείται η Aπ. K. , η καραγκούνα ARTista:
Πήγα τώρα τα Κουσταντίν’ σ’ ένα ξουκλήσ’ι απ’ γιόρταζι. Λίγους κουζμάκους, γιαγιούλις κι παππούδγια στ’ Λειτουργία. Στέκουμαν πίσου πίσου ζμ πόρτα. Αρχίντσι να μι γαργαλάει μύτ’η. Θελτ’ς σκόν’η απ’ ν’ Αφρική, θελτς δέντρα κι λουλούδια τρούιρου, ρούφσα, ματαρούφσα… Ε ρε κι βαράου ένα ααααψιούουουου… Απ’ ιδώ μέχρ’ ν’ Αφρική. Κουτσαμπίδσαν γιαγιές τς’ καρέκλις, νόμζαν έπισι βόμπα, ένα τσιφτετελάκ’ι χόριψαν κι όσοι ήταν ταλόρθα. Αλλά δόξα να ‘χ’ η Θιός, δε μ ‘ έθιβγι κανένας…
***
ΚΙ έτσι ξεκίνησε ο διάλογος, ο καμπίσιος.
- Μυξουμάντλου δεν είχις να ζουπάς τ μύτ; Για πθενά δεν είσι…
- Μπα γιεμ, κοντιψις να πνιγείς απτσκον’η, τι ήταν κιαυτο; Σι πιραξι του θυμιάμα μάλλουν…

Εθελοντές τέρμα
* ΟΛΑ πια γίνονται επαγγελματικά και άρα με λεφτά. Στα μεγαλύτερα κόμματα τουλάχιστον και από υποψηφίους που έχουν την οικονομική ευχέρεια. Εθελοντές τέρμα και στη Λάρισα, οι διαφημιστικές εταιρείες δεν σχεδιάζουν μονάχα τα προεκλογικά τους έντυπα, αναλαμβάνουν πλέον και τη διανομή τους στον κόσμο, στον δρόμο, στα μαγαζιά στις λαϊκές, Σταυρώνουν ακόμα και τα ψηφοδέλτια. Πριν τα μοιράσουν. Κρεμούν τα αεροπανό στους δρόμους, η αφισοκόλληση δεν επιτρέπεται πια. Κι όποιος έχει να δώσει πορεύεται. Και εκλέγεται. (Και στις βουλευτικές εκλογές.)

Νευράκια
* ΔΕΝ είχαν και τόσα κέφια χθες στην παρέα των Λαρισαίων.
- Όλα πάνε όπως δεν τα είχα σχεδιάσει.
***
* - ΕΧΕΙΣ νεύρα;
- Ναι, αλλά θα τα χρειαστώ.
***
* - ΠΟΣΟ χρονών είσαι;
- 23, εσύ;
- Εγώ 23 ευρώ θέλω μόνο για τα κεράκια...
***
* - ΕIναι άγριο το σκυλί σας;
- Μπα, ένα τσιουάουα είναι.
- Είδα όμως ότι έχετε πινακίδα «Προσοχή σκύλος»;
- Για να μη μας τον πατήσουν.

Εξαρχής
* - ΜΕ μετρητά ή με κάρτα; Κλασσική ερώτηση πια από τους σερβιτόρους στα μαγαζιά της Λάρισας, «Cash or card;» Ερώτηση στην αρχή όμως, με το που παίρνουν την παραγγελία, όχι όταν φέρνουν τον λογαριασμό. Κι αυτό λέει για να θέσουν σε λειτουργία την ταμειακή, μέσω pos ή χωρίς, ώστε να φέρουν με την παραγγελία και την αντίστοιχη συνοδευτική απόδειξη. Δεν αλλάζει κάτι στο τι θα πληρώσεις.
***
* ΚΛΑΣΣΙΚΑ βέβαια, μπορεί ο άλλος να αναλάβει να πληρώσει ολόκληρο το τραπέζι με πιστωτική κάρτα, ναι, όχι με χρεωστική, την οποία θα εξοφλήσει τον άλλο μήνα και φεύγει από το μαγαζί με μετρητά, μαζεύοντας το ρεφενέ απ’ την παρέα.

Τρέχουν και δεν
φτάνουν…
* ΤΕΣΣΕΡΙΣ υπουργοί στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, με ισχυρές ενισχύσεις συναδέλφων του κατέφτασε ο εντεταλμένος να πείσει τους ψηφοφόρους στην Περιφέρεια Κ. Χατζηδάκης.
- Αλήθεια γκάλοπ δεν κάνουν στη Θεσσαλία;
Ο Λαρισαίος απορούσε με την αυξημένη δυσαρέσκεια που διαπιστώνει κι εκείνος στον περίγυρό του.
- Κανονικά θα έπρεπε να ανησυχήσουν και να στείλουν 14 υπουργούς στην καταπονημένη κι άρα έξαλλη Θεσσαλία.
***
* - ΚΑΙ γκάλοπ κάνουν και ξέρουν, του εξηγούσε ο φίλος του. Γι’ αυτό και ξανά και ξανά οι επισκέψεις παν κορδόνι. Τρέχουν και δεν φτάνουν. Τόσο μπορούν όμως, έχουν κι αλλού τραχανά απλωμένο…
- Ε, ας τον μάσουν όλο μαζί στην κάλπη…
- Και δεν έχουν και υπουργούς ντόπιους, κι αυτό είναι από κείνα που πληρώνονται…
- Δίπλα στον Κ. Χατζηδάκη και ο Λευτ. Αυγενάκης, προεκλογικά; Μα είναι με τα καλά τους; Να βοηθήσει ή να θυμίσει; (Τα είχε πάει περίφημα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο συγκεκριμένος. Αρνητικό ρεκόρ είχε κάνει στη Θεσσαλία.)

Τον βοήθησε
* ΜΙΑ Κυριακή ξυπνάει ο πονηρός Λαρισαίος και διαπιστώνει ότι έχει χάσει το καπέλο του. Αφού έφαγε λοιπόν τον κόσμο και δεν το βρήκε, αποφάσισε τελικά να πάει στην εκκλησία μήπως και μπορέσει να βουτήξει κανένα.
Πράγματι πηγαίνει και πέφτει πάνω στην ώρα που ο παπάς, ανεβασμένος στον άμβωνα, έκανε ένα ζωηρό και αυστηρό κήρυγμα για τις Δέκα Εντολές. Αφού άκουσε το κήρυγμα με προσοχή, έδειξε να ενθουσιάζεται πολύ, τόσο μάλιστα που μόλις τελείωσε η λειτουργία πήγε και βρήκε τον ιερέα.
***
* - ΠΑΤΕΡ με έσωσες από αμαρτία… Να φανταστείς ότι είχα έλθει στην εκκλησία με σκοπό να κλέψω ένα καπέλο και αφού άκουσα το κήρυγμά σου αποφάσισα να μην το κάνω.
- Μπράβο τέκνο μου… Και ποιο σημείο του κηρύγματος σε έκανε να αλλάξεις γνώμη και να πάρεις αυτή τη σωστή απόφαση;
- Μιλούσες πάτερ για τις Δέκα Εντολές και όταν έφθασες στην «Ου Μοιχεύσεις», θυμήθηκα που είχα αφήσει το δικό μου το καπέλο.

Αγωνία
* ΜΕ αγωνία πηγαινοέρχονται στη Λάρισα, στελέχη μεγάλης βιομηχανίας του Βόλου.
Φημολογείται ενδεχόμενο «κλείσιμο» της βιομηχανίας, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.
Οσονούπω θα δείξει, τι μέλλει γενέσθαι.

 

-----

LARISA_COFFEE_SHOW13.jpg* Και στον καφέ και στο τάβλι  «πρωταθλητές» οι Λαρισαίοι

 

MYLOS.jpg* ΔΕΝ σεβάστηκε ούτε το όμορφο γκράφιτι με το θεσσαλικό τοπίο πάνω στη μεταλλική πόρτα στον Μύλο. Ήρθε το σπρέι με ορμή να πει από πάνω τα δικά του.

 

OIKOPEDO_IKA.jpg*ΠΑΕΙ να χρονίσει, λιμνάζουσα, η υπόθεση με το οικόπεδο του παλιού ΙΚΑ στην Ασκληπιού και Ηπείρου, απ’ όταν τον Αύγουστο του ‘23, προεκλογική περίοδος ήταν για τις δημοτικές και όμως η κυβέρνηση το ‘’δώρισε’’, όλως παραδόξως, στη δημοτική αρχή Καλογιάννη. Είχε επέλθει επιτέλους συμφωνία του Δήμου με τον ΕΦΚΑ για ανταλλαγή του κεντρικού οικοπέδου με δημοτική έκταση στη Νεάπολη ώστε να δημιουργηθεί στην Ασκληπιού πάρκο και πάρκινγκ, μεγάλο υπόγειο και μικρότερο υπέργειο. Μετά ανέλαβε η δημοτική αρχή Μαμάκου, που επείγεται όπως λέει περισσότερο για πάρκινγκ και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. Προφανώς το θέμα μελετάται αρμοδίως. (Κι ένα παράξενο. Ενώ προσφάτως κόπηκαν σύριζα οι δύο μεγάλοι φοίνικες που δέσποζαν από παλιά μπροστά στο κτίριο του ΙΚΑ τότε, δεν θα χωρούσαν φαίνεται στο σχέδιο του πάρκινγκ, εντούτοις μένει να θεριεύει το βρωμόδεντρο δίπλα τους, μαύρο και κολλώδες το πεζοδρόμιο από κάτω του, δεν είναι να περάσει άνθρωπος).

 

ORAIOS.jpg* ΤΡΙΑ σε ένα… Κατάφερε να «κλείσει» και το πεζοδρόμιο στη Βελίκα, και τον οδηγό όδευσης τυφλών και τον ποδηλατόδρομο! Τι να κάνει ο άνθρωπος, είναι μεγάλο και το αυτοκίνητο…

 

PATENTA.jpg* ΤΡΙΠΛΟ γραμματοκιβώτιο, πατέντα, σε γειτονιά της Λάρισας. Χώρια τα διαφημιστικά από την αλληλογραφία και τον Τύπο. Ευκολία…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass