ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2024 17:11
* Ο επί των έργων υπουργός γυρεύει τα φώτα των Λαρισαίων αυτοδιοικητικών. * Ο επί των έργων υπουργός γυρεύει τα φώτα των Λαρισαίων αυτοδιοικητικών.

Διάλειμμα ανοίξεως
* ΜΑΛΑΚΩΣΕ ο καιρός, ήρθε ξανά η άνοιξη. Και από αύριο, τάκα-τάκα, καλοκαίρι στα γεμάτα. Βέβαια για την περιοχή της Λάρισας δεν θα προκύψουν οι προαναγγελθείσες πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που θα επέτρεπαν ή και θα επέβαλαν θαλάσσιες βουτιές, επιφυλάσσεται όμως -λένε- ο καιρός να κάνει τα τρελά του για την εποχή με τη νέα εβδομάδα.

Ξε-σκόνισμα
* - ΦΑΕ τη σκόνη μου, είπε η Αφρική.
- Σε ποια αναμέτρηση μας κέρδισε άραγε;
***
* «ΝΑ βάλουμε τις ανεμογεννήτριες να γυρίζουν ανάποδα για να φύγει η αφρικανική σκόνη προτείνουν επιστήμονες», όπως πληροφορεί το Βατράχι με αφορμή τις αλλεπάλληλες «κλικαδόρικες» καιρικές ανακοινώσεις: Μια ιδιαίτερη πρόταση για την αντιμετώπιση της αφρικανικής σκόνης που πλήττει όλο και συχνότερα τη χώρα μας κατέθεσαν Έλληνες επιστήμονες, προτείνοντας να αντιστραφεί η φορά των ανεμογεννητριών της χώρας.
Όπως επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Κονιολογίας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιωάννης Σεμεδάκης, αν αντιστραφεί η περιστροφή των ανεμογεννητριών αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις αέριες μάζες που έρχονται από την αφρικανική ήπειρο.
«Αν βάλουμε τις ανεμογεννήτριες να φυσάνε όλες ταυτόχρονα είναι πολύ πιθανό να πετύχουμε εξουδετέρωση της σκόνης που έρχεται από την αφρικανική ήπειρο, στέλνοντάς την πίσω» τόνισε.
***
* ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι το σχέδιο αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, όπως και παλαιότερη πρωτοβουλία του ΕΜΠ να σκεπάσει τα κτίρια της Αθήνας με τεράστια σεμεδάκια. Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν επίσης και πολλοί μετεωρολόγοι, οι οποίοι τονίζουν ότι από τον δυνατό αέρα που θα παραχθεί κάποια μικρά νησιά μας κινδυνεύουν να αρχίσουν να μετακινούνται ή, στη χειρότερη περίπτωση, να χαλάνε συνεχώς τα μαλλιά των κατοίκων στις περιοχές όπου υπάρχουν ανεμογεννήτριες.
Πήγαιναν…
* «ΑΡΗΣ είστε; Δηλαδή πάτε για Κύπελλο;», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μαθητές που συνάντησε στην Πιερία. Πήγαιναν…
Εκτός αν μέχρι το άλλο Σάββατο, που είναι ο τελικός προλαβαίνει να σβήσει η αναφορά του.
Χιουμοράκι
* ΣΑΜΠΩΣ δεν είχαν κι οι Λαρισαίες τον τρόπο τους στ’ αστεία;
- Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του συζύγου και του εραστή;
- 25 κιλά.
***
* - ΠΩΣ μπορείς να νευριάσεις τον άντρα σου όταν κάνεις σεξ;
- Να τον φωνάξεις να έρθει μέσα στο δωμάτιο.
***
* - ΤΙ κάνει ο άντρας όταν η γυναίκα του φτάνει σε οργασμό;
- Φυλάει τα παιδιά στο σπίτι.
***
* - ΟΙ άντρες είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων. Μέχρι να αποκτήσουν κόρη.
***
* - ΟΙ γυναίκες θέλουν έναν άντρα που να ικανοποιεί όλες τους τις ανάγκες. Οι άντρες θέλουν όλες τις γυναίκες για να ικανοποιούν μία ανάγκη τους.
Πλατσανώντας
* ΕΝΟΨΕΙ θέρους και με αφορμή προβλήματα σε επιχειρήσεις διασκέδασης της Μυκόνου, ο Φαρσαλινός Σπ. Κ. δηλώνει ανακουφισμένος και με μεγάλες προσδοκίες: Πάλι καλά που τα αγαπημένα μας club του Κατήραγα δεν έχουν θέματα με πολεοδομικές παραβάσεις καταπάτησης του αιγιαλού και έτσι όλοι εμείς οι σελέμπριτις του θεσσαλικού κάμπου θα περάσουμε ακόμη ένα αξέχαστο καλοκαίρι πλατσανώντας τα ποδάρια μας στα γαλαζοπράσινα νερά της λατρεμένης παραλίας που θυμίζουν έντονα Μαλδίβες και Σεϋχέλλες, πίνοντας τσίπρα και magnum Μαλαματίνες παρέα με όλο το διεθνές τζετ σετ από Tεπελένι, Κορυτσά, Σοφάδες και Λονδίνο.
2 ή 3;
* ΕΝΑ μόνιμο άγχος των πολιτικών αναλυτών. Ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δίνουν στη ΝΔ ποσοστά «κοντά στον πήχη που έθεσε ο πρωθυπουργός». Και δεν έχει τόση σημασία αν το 33% είναι καλό ή κακό, το βασικό είναι πως το εκλογικό σώμα πρέπει να εμπεδώσει πως πρέπει να το δώσει.
Αφού το προσφέρει στα γκάλοπ, με τη γνωστή αξιοπιστία τους, και μάλιστα με το τρικ της «αναγωγής» και όχι ως μετρώμενη, υποτίθεται, «πρόθεση ψήφου», εκεί η ΝΔ εμφανίζει το αποκρουστικό για την ηγεσία της «2» ως πρώτο ψηφίο στο ποσοστό της. (Λέγε-λέγε, πρέπει να συμβεί και στην κάλπη...).
***
* Ο λόγος πάντα για τα γκάλοπ που εδώ και χρόνια επιχειρούν να λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες και που μετά τις εκλογές και τις κατά κανόνα παταγώδεις αποτυχίες τους, λαμβάνεται αρμοδίως μέριμνα για το απαιτούμενο καλαφάτισμα της εικόνας των εταιρειών που τα διεξάγουν.
Για φαγητό
* ΕΙΧΑΝ τα θέματά τους οι νεαρές Λαρισαίες, έβρισκαν και τις λύσεις όμως.
- Τα πιο πετυχημένα ραντεβού είναι τα ραντεβού για φαγητό. Όσο βαρετός κι αν αποδειχθεί ο άλλος, τουλάχιστον τρως.
***
* - ΤΙ περιμένεις απ’ τη ζωή σου;
-Μια κρέπα.
-Όχι, ιδανικά τι θα ήθελες…
-Δύο κρέπες.
***
* - ΕΚΑΝΑ μια εβδομάδα δίαιτα και το μόνο που έχασα ήταν το χαρτί που την είχα γραμμένη.
***
* -ΕΒΑΛΕΣ κιλά;
-Ναι, από το άγχος μου.
-Και γιατί αγχώνεσαι;
-Μη βάλω κιλά.
Στον αέρα
* ΚΑΘΩΣ συμπληρώνονται 25 χρόνια, ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. εντόπισε πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας, τον Αύγουστο του 1999, με τίτλο «Η Λάρισα ανοίγει τα φτερά της- Ο δήμος μελετά την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας λαϊκής βάσης». Ήταν η πρώτη χρονιά που είχε αναλάβει δήμαρχος ο Κ. Τζανακούλης: Ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο όσο και πρωτοποριακό σχέδιο μελετά ο Δήμος Λάρισας σε συνδυασμό με τη θεωρούμενη βέβαιη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στη στρατιωτική βάση.
Εξετάζεται μεθοδικά η δυνατότητα δημιουργίας τοπικής αεροπορικής εταιρίας.
***
* ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ: Ο δήμαρχος κ. Κώστας Τζανακούλης έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία Προγραμματισμού να προχωρήσει στην εκπόνηση προμελέτης, εξετάζοντας τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης.
Θα ακολουθήσει σύντομα πρόσκληση άμεσα ή έμμεσα εμπλεκομένων φορέων της κεντροδυτικής Θεσσαλίας, προκειμένου να συναποφασιστεί η ίδρυση αεροπορικής εταιρείας λαϊκής βάσης, όπως οι αντίστοιχες ναυτιλιακές που λειτουργούν στα νησιά.
Η εξελισσόμενη έρευνα αγοράς βασίζεται στο δεδομένο απόκτησης δύο αεροπλάνων.
Ενός «ντορνιέ» των 20 θέσεων και ενός μεγαλύτερου των 150 θέσεων που θα χρησιμοποιηθεί για πτήσεις τσάρτερ από και προς τη Λάρισα.
Το μικρό αεροπλάνο θα δημιουργήσει καθημερινή αεροπορική σύνδεση μεταξύ των Αθηνών και της θεσσαλικής πρωτεύουσας, με πρωινή αναχώρηση και βραδινό δρομολόγιο επιστροφής κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ…
Ξανατρώνε
* ΚΑΙ κάπως έτσι σταμάτησε η επιβληθείσα άνωθεν «απεργία πείνας» των πλημμυροπαθών που φιλοξενούνται στη Δομή του Κουτσόχερου.
Όχι, δεν τους πάει ταπεράκι απ’ το σπίτι ο Δημ. Κουρέτας. Απλώς ο περιφερειάρχης συνεννοήθηκε με εταιρεία κέτερινγκ να συνεχισθεί η τροφοδοσία αμισθί, προσωρινά μέχρι να βρεθεί λύση απ’ το υπουργείο. Το οποίο σημειωτέο παρέμεινε σιωπηλό απέναντι στο πρόβλημα.
(Είχε προηγηθεί η γνωστή «κακοήθεια». Από την πλευρά του περιφερειάρχη, που έκανε τον «ανίδεο». Κι ο οποίος ενοχλήθηκε τα μάλα επειδή δημοσιοποιήθηκε ένα υπαρκτό σοβαρό πρόβλημα).
Γύρω-γύρω
* ΤΑΞΙΔΑΚΙ σε 11 βήματα περιγράφει ο πονηρός Λαρισαίος επιχειρηματίας.
Ο οποίος κλείνει το μάτι στη γραμματέα του, λέγοντάς της:
- Είσαι για μια όμορφη βδομάδα στο εξωτερικό, εσύ κι εγώ; Θα το κάνουμε να φανεί σαν επαγγελματικό ταξίδι.
Η γραμματέας τηλεφωνεί αμέσως στον άντρα της.
- Έλα γλυκέ μου, για μια βδομάδα, το αφεντικό μου κι εγώ πρέπει να πάμε στο εξωτερικό, γι’ αυτό να προσέχεις τον εαυτό σου, έτσι, αγάπη μου;
Ο κατεργάρης σύζυγος τηλεφωνεί στην κρυφή ερωμένη του.
- Η γυναίκα μου πάει στο εξωτερικό για μια βδομάδα, ας περάσουμε αυτή τη βδομάδα μαζί.
Η κρυφή ερωμένη τηλεφωνεί στον μικρό μαθητή που του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.
- Για μια βδομάδα έχω μια σοβαρή δουλειά, οπότε δεν χρειάζεται να έρχεσαι για μάθημα.
Ο μικρός μαθητής τηλεφωνεί στον παππού του.
- Παππού για μια βδομάδα δεν έχω μαθήματα, γιατί η δασκάλα μου έχει δουλειά. Να περάσουμε αυτή τη βδομάδα μαζί;
Ο παππούς επιχειρηματίας τηλεφωνεί στη γραμματέα του.
- Συγγνώμη, αλλά αυτή τη βδομάδα θα πρέπει να την περάσω με τον εγγονό μου, οπότε, δυστυχώς θα πρέπει να αναβάλουμε αυτό το «επαγγελματικό» ταξίδι που κανονίσαμε.
***
* Η γραμματέας τηλεφωνεί στον άντρα της.
- Αγάπη μου, αυτή τη βδομάδα το αφεντικό μου έχει μια δουλειά, κι έτσι ακυρώσαμε το επαγγελματικό μας ταξίδι.
Ο σύζυγος τηλεφωνεί στη δασκάλα ερωμένη του.
- Με συγχωρείς, δεν θα μπορέσουμε να περάσουμε μαζί αυτή τη βδομάδα. Η γυναίκα μου ακύρωσε το ταξίδι της.
Η δασκάλα τηλεφωνεί στο νεαρό αγόρι.
- Κοίτα, ακυρώθηκε η έκτακτη δουλειά που είχα, οπότε, έλα κανονικά στα μαθήματά σου.
Ο μαθητής τηλεφωνεί στον παππού του.
- Παππού, η δασκάλα μου δεν έχει τελικά δουλειά αυτή τη βδομάδα, κι έχω μαθήματα, κανονικά. Συγγνώμη, αλλά δεν θα μπορέσω να σου κάνω παρέα.
Κι ο παππούς επιχειρηματίας τηλεφωνεί ξανά στη γραμματέα.
- Κοίτα, μην ανησυχείς γι’ αυτό που σου είπα, θα πάμε το ταξιδάκι μας τελικά. Κάνε κανονικά τις κρατήσεις.
Ωραία μέρα!
* ΗΜΕΡΑ αφιερωμένη στον Πολιτισμό είναι η σημερινή, Ημέρα των Μουσείων γαρ. Από το πρωί ως το βράδυ οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πληθώρα δράσεων. Μάλιστα, στις 10 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι, το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας θα μεταφέρει τους Λαρισαίους στα τέσσερα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης (με σειρά επισκέψεως) Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη, Διαχρονικό και κατάληξη στο Σίτων και Αλεύρων, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν καλύτερα ένα έκθεμα από κάθε μουσείο. Δράσεις θα πραγματοποιούνται και από τις 10.30 έως τη 1.30 και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης με θέμα «Αντίσταση με όπλο την Τέχνη».
***
* ΚΑΙ οι εκδηλώσεις πολιτισμού δεν σταματούν εκεί! Στις 7 το απόγευμα εγκαινιάζονται δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις σε Δημοτική Πινακοθήκη και Διαχρονικό Μουσείο: Στη μεν πρώτη «θησαυροί» θα βγούνε από τα ντεπό της και θα εκτεθούν σε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να τους γνωρίσουν οι Λαρισαίοι -παρουσία και του υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Χρίστου Δήμα, ενώ στο δεύτερο θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Κόκκινο» που είναι αφιερωμένη στον κόκκινο «χρυσό», το ριζάρι και την πραγματοποιεί το Σωματείο Εικαστικών 8 και σε επιμέλεια της Νίνας Καψάλη. Ωραία μέρα για τον πολιτισμό της Λάρισας!
ΘΑ.

 

 

----------

 

LYRARHS.jpg* ΚΑΙ λυράρης στη Λάρισα. Τα πάντα ζυμώνει και ενσωματώνει η θεσσαλική πρωτεύουσα.

 

 

DIAVASH.jpg* ΜΠΟΡΕΙ να τους λέμε απαξιωτικά Φτωχοσκοπιανούς, όμως στη Βόρεια Μακεδονία είναι μπροστά σε κάποια πράγματα. Με τις λεωφόρους τους πλαισιωμένες από αλέες και γκαζόν, με κανονικούς ποδηλατόδρομους από δίπλα. Και διαβάσεις πεζών που επεκτείνονται ακόμη και σ’ αυτούς και οι οποίες δεν είναι διακοσμητικές, ζωγραφιά στους δρόμους. Άλλη οδηγική συμπεριφορά, καθώς οι πεζοί περνούν απέναντι χωρίς να ελέγξουν καν, θεωρούν δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν. Και όντως σταματούν όλοι στη διάβαση άπαξ και δουν πεζό. Και τα ποδήλατα επίσης.

 

 

AXIL.jpg

* ΣΤΟ τέμπλο της Αγίας Σοφίας στην Οχρίδα, εκεί στη Βόρεια Μακεδονία, ο Λαρισαίος εντόπισε αμέσως σε περίοπτη θέση την εικόνα. Αχίλιι Λαρίσκι, και δεν τίθεται ζήτημα υπεξαίρεσης θρησκευτικών συμβόλων.

 

 

KALIMAFKI.jpg

* ΤΟ ταπεινό καλυμμαύχι του Λαρισαίου παπά χρησιμεύει ενίοτε και για άλλα πράγματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass