ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2021 18:34
*ΤΙ περισσότερο δηλαδή έχει η Αιδηψός; Βουλή και στον Πλαταμώνα! *ΤΙ περισσότερο δηλαδή έχει η Αιδηψός; Βουλή και στον Πλαταμώνα!

Πάλι...
*ΓΥΡΙΣΑΝ από τις διακοπές οι Λαρισαίοι, επέστρεψε κι η επίδοση των διαπιστωμένων μολύνσεων σε τριψήφιο αριθμό, καθαρόαιμο κατοστάρι για τη Λάρισα. Στις αποσκευές τους τον είχαν πολλοί τον κορονοϊό. Και πού ’σαι ακόμα, όπως προβλέπουν ανήσυχοι οι ειδικοί.


Ζ.

Τα ίδια
*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ οι Λαρισαίοι, άκρη δεν βρίσκουν.
- Δεν ξέρω βρε παιδιά αν αντέξει κι άλλη καραντίνα ο καναπές...
***
*- ΠΟΤΕ ανοίγουν τα σχολεία;
- Μια βδομάδα πριν κλείσουν.
***
*- Ο τουρισμός οδεύει προς το τέλος του, η καραντίνα έρχεται.
- Κρατήστε τους τουρίστες στη χώρα παντί τρόπω, φεύγοντας αυτοί θα γεμίσουμε ξαφνικά κορονοϊό.
Ζ.

Απ’ τον Κάμπο
*«Η συζήτηση για τον ανασχηματισμό είναι πανταχού παρούσα, με σενάρια επί σεναρίων. Ένα από αυτά, που τροφοδοτούν αρκετοί, είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βάλει και τον γεωγραφικό παράγοντα στην εξίσωσή του». Στην ‘’Καθημερινή’’ έχουν τις διασυνδέσεις τους στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. «Όπως λένε, δηλαδή, δεν γίνεται μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αχαΐα, οι Κυκλάδες, η Δυτ. Μακεδονία, ο Έβρος, η Β’ Πειραιά και ο Κάμπος της Θεσσαλίας, να μην έχουν αντιπροσώπευση». (Κι όταν λένε Κάμπος της Θεσσαλίας εννοούν Λάρισα, καθώς οι υπόλοιποι τρεις νομοί εκπροσωπούνται).
***
*ΩΣΤΟΣΟ δεν το δένουν και κόμπο: «Νομίζω πως το συγκεκριμένο κριτήριο δεν είναι πάνω-πάνω στις προτεραιότητες του Μητσοτάκη, που το πλάνο της διακυβέρνησής του έως τώρα έχει δείξει πως δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την ικανοποίηση τοπικών πελατειακών σχέσεων. Αυτό δεν αναιρεί, ωστόσο, την πιθανότητα να δούμε στην επόμενη κυβέρνηση στελέχη από κάποιους από τους παραπάνω νομούς, χωρίς όμως το κριτήριο να είναι γεωγραφικό, αλλά περισσότερο «ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά»... (Και υπόδειξη έκαναν και έπαινο επιδαψίλευσαν ταυτοχρόνως).
Ζ.

Οι του εργολάβου
*- ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ άραγε το δημοσιοϋπαλληλίκι τη διάθεση για εμβολιασμό;
Ο Λαρισαίος αναρωτιόταν, διαβάζοντας ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, όλοι οι εργαζόμενοι σε εργολαβικές εργασίες, όπως η φύλαξη και η καθαριότητα, έχουν εμβολιασθεί».
- Οι αντίστοιχοι μόνιμοι υπάλληλοι του νοσοκομείου στο βοηθητικό προσωπικό, πόσοι; (Οι απασχολούμενοι σε ιδιωτικές εταιρείες πείθονται μάλλον πιο εύκολα).
Ζ.

Εδά κατέχει
*Ο Κρητικός Μ. Σ. τα είπε με τον δικό του τρόπο: Απ’ όνταν εγεννήθηκα, μια απορία μ’ έτρωγε. Ίντα χρώμα είχε ο πηλός που εμάλαξε ο Θεός κι έσαξε τον Αδάμ και την Εύα; Απάντηση δεν εβρήκα μήτε από τση δασκάλους μου, μήτε από τα βιβλία απού εδιάβασα, μήτε από τση κατεχάρηδες σοφούς αθρώπους απού ερώτηξα. Ετούτηνα η απορία με τριβίλιζε, και στο κατώφλι των γεραθιών μου κι έλεγα πως θα ποθάνω, δίχως να μάθω ίντα χρώμα είχε ο πηλός του Θεού. Ίσαμε που εβρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην ποδέλοιπη στράτα τση ζήσης μου κι έδωκε την απόκριση στο βασανιστικό ερώτημα μου.
Εδά κατέχω, πως ο πηλός του Θεού, είχε το χρώμα του Γιάννη.
Ζ.
Ακριβή πατέντα
*ΤΟΝ συνέλαβαν τελικά τον εγκληματία στη Λάρισα. Τον ταλαντούχο πιτσιρικά που μετέτρεψε ιδιοχείρως το μάουντεν μπάικ σε μοτοποδήλατο, προσθέτοντας με ιδιοκατασκευή μικρό κινητήρα και δεύτερη αλυσίδα στο ποδήλατο βουνού ώστε να τραβάει ευκολότερα στις ανηφόρες. Δεν δήλωσε όμως τη μετατροπή ως όφειλε, αυτός χαιρόταν που το δημιούργημά του δούλευε, οι αστυνομικοί όμως ήξεραν τον νόμο. Τον σταμάτησαν στη γειτονιά στη διασταύρωση με την Ηρώων του έχωσαν πρόστιμο ένα πεντακοσάρικο γράφοντας κλήσεις για τέσσερις παραβάσεις, τόσο δεν θα του στοίχισε για να φτιάξει το ποδηλατομοτόρι του.
Τον συνέλαβαν κιόλας, τον πήγαν και στον εισαγγελέα, θα πάει και σε δίκη. Νόμος, τάξη και ασφάλεια. (Αλήθεια αν αντί βενζίνης τοποθετούσε ηλεκτροκινητήρα θα ήταν πάλι παράνομος; Θα έπρεπε να το αγοράσει από εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων;)
Ζ.

Παρενέργειες
*- ΓΙΑ να μην λέτε μετά ότι δεν σας ενημέρωσα, σημειώνει ο Χ. Π. αναδεικνύοντας την είδηση: «Συρρίκνωση πέους- Κι όμως σχετίζεται με τον κορονοϊό». Σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 200 συμπτώματα που συνδέονται με την longCovid, δηλαδή τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της λοίμωξης στον άνθρωπο. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η κόπωση, ο πονοκέφαλος, ο πυρετός και η απώλεια γεύσης/ όσφρησης. Ωστόσο, οι επιστήμονες που ερευνούν τα συμπτώματα της λοίμωξης εντόπισαν πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με αυτά, κάθε ασθενής εμφανίζει κατά μέσο όρο 56 διαφορετικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της νόσησης, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περίεργων παθήσεων, όπως η συρρίκνωση του πέους, σεξουαλική δυσλειτουργία και η ακανόνιστη περίοδος στις γυναίκες. (Κι αυτό το θέμα, στους νεότερους, είναι σαφώς πιο σημαντικό).
***
*«ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ότι ο ιός επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος, προκαλώντας έτσι στυτική δυσλειτουργία», δήλωσε ο ερευνητής Δρ Ranjith Ramasamy, διευθυντής του προγράμματος αναπαραγωγικής ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Μαϊάμι. «Τα ίδια τα αιμοφόρα αγγεία δυσλειτουργούν και δεν είναι σε θέση να παρέχουν αρκετό αίμα στο πέος για στύση». (Ας ενημερωθούν και οι σύζυγοι, οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον σε μια τέτοια δυσμενή «εξέλιξη»).
Ζ.

Χωρίς τηλέφωνο...
* ΧΩΡΙΣ τηλέφωνα και ίντερνετ, δίχως τη δυνατότητα επικοινωνίας με πελάτες και συνεργάτες, βρίσκεται εδώ και μέρες μια τοπική επιχείρηση που εδρεύει στο 5ο χλμ. Λάρισας -Τυρνάβου. Ένα ατύχημα που προκάλεσε φορτηγό της εταιρείας στα εξωτερικά καλώδια του ΟΤΕ έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της.
Η δήλωση της βλάβης υπεβλήθη άμεσα αλλά από τις 19 Αυγούστου έως σήμερα το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί και η επιχείρηση αδυνατεί να καλύψει τις καθημερινές βασικές ανάγκες επικοινωνίας με αποτέλεσμα να έχει και οικονομικές επιπτώσεις... Ανεπίτρεπτο...
Γ.Ν.
Πολιτική κηδεία
*«ΕΜΠΡΟΣ της γης οι κολασμένοι, της πείνας σκλάβοι εμπρός, εμπρός», ξεκίνησε μια γυναίκα με γλυκόπικρη φωνή κι άρχισε να τραγουδάει μαζί της και όλη η πλατιά κόκκινη συνοδεία που ακολουθούσε το φέρετρο. Στη βαθιά θρησκευόμενη Ισπανία της δεκαετίας του ’80 αποχαιρετούν, με πολιτική κηδεία στην πλατεία της Μαδρίτης, τον δολοφονημένο γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Μανουέλ Βάσκεθ Μονταλμπάν περιγράφει στο θρυλικό αστυνομικό πολιτικό μυθιστόρημά του ‘’Φόνος στην κεντρική επιτροπή’’.
***
*ΟΙ κομμουνιστές φώναζαν παρά τραγουδούσαν τη Διεθνή, υπερκαλύπτοντας τον Βασιλικό Ύμνο που παιάνιζε η μπάντα του Δήμου συνοδεύοντας την πομπή.
Το πρόβλημα το έλυσε ο δήμαρχος της Μαδρίτης που έβγαλε ένα σύντομο επικήδειο μιλώντας αργά. «Στην κηδεία ενός ανθρώπου που δεν υπήρξε θρησκευόμενος δεν υπάρχει καλύτερη προσευχή από τον σεβασμό στον ηρωισμό του να αρνηθεί στον εαυτό του την παρηγοριά της ανάστασης...».
Ζ.
Να μην κολλάνε
*ΑΡΑΧΤΟΙ και με διάθεση για αναλύσεις οι Λαρισαίοι φοιτητές.
- Έχω διαπιστώσει ότι σε ορισμένους ο εγκέφαλος υπάρχει μόνο και μόνο για να μην κολλάνε τ’ αυτιά μεταξύ τους.
***
*- ΕΣΥ τι παίρνεις για να νιώσεις καλύτερα;
- Αποστάσεις.
***
*- ΕΓΩ πάλι, θέλω να βρω μια δουλειά που να μην δουλεύω τον χειμώνα και να κάθομαι το καλοκαίρι. Γίνεται λέτε;
Ζ.
Στην τιβί
*ΚΑΙ η ‘’Alfa Wood’’ στη χορεία των ελάχιστων λαρισαϊκών επιχειρήσεων με τηλεοπτική διαφήμιση στα αθηναϊκά κανάλια. Συζητήθηκε θετικά στην πόλη η νέα εμφάνιση του ομίλου στο γυαλί με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η ‘’Alfa Wood’’, με πορεία 40 χρόνων, αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα, με τον Αντώνη Αδαμόπουλο στο τιμόνι, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.
Ζ.

Εκεί ψηλά
*Ο Λαρισαίος δικηγόρος Β. Α. προσγειώθηκε χθες στο Sklithroou. Εκεί ψηλά στο Μαυροβούνι. (Ε μα... Που τρέχουν οι άλλοι στα Λονδίνα).
***
*ΤΟ είπε κι ο καθηγητής Χρ. Ζερεφός, ως ειδικός: «Ενώ καλούμαστε να φυλάξουμε κάτι πολύ εύφλεκτο, το ζήτημα π.χ. των ζωνών ασφαλείας στην Ελλάδα ακόμα δεν το έχουμε λύσει».
***
*- ΖΩΝΗ σε κάθε ορεινό χωριό, προτείνει μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές ο Π. Α. ψηλά από την Ανατολή.
Λέει ότι μπορεί να υλοτομηθούν οργανωμένα όλα τα δέντρα, 200-300 μέτρα τριγύρω από κάθε χωριό, δημιουργώντας αντιπυρική ζώνη. Οι εκτάσεις θα αποδοθούν ως βοσκότοποι, ενώ η ξυλεία θα πουληθεί καλύπτοντας μέρος του κόστους των εργασιών. Κυρίως όμως θα προστατευτούν τα χωριά. (Μιλάει για το χωριό Ζώνη Κοζάνης, εκεί ψηλά στο Βόιο, που πήρε το όνομά του από παρόμοια προσπάθεια των κατοίκων τον προηγούμενο αιώνα).
Ζ.

Πιο ψηλά
*- ΤΑ 6 ευρώ για τον Όλυμπο, θα είναι με ποτό;
- Με νέκταρ, μάλλον... (Αστειευόμενοι υποδέχθηκαν οι Λαρισαίοι το κυβερνητικό σχέδιο).
***
*- ΣΙΓΑ τι σκέφτηκαν οι άριστοι...
Ο παλιός Λαρισαίος πασοκτζής θυμόταν τον αείμνηστο Γιάννη Μαλικόπουλο. Ο οποίος είχε πιάσει προ εικοσαετίας τον τότε περιφερειάρχη Καρατζιώτη. «Γιάννη, τα λέω και στον Λάζαρο αλλά δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι μικροί... Θα πας και θα πιάσεις τον Σημίτη από μένα...». Ο Λαρισαίος πασοκτζής ταξιτζής είχε λαμπρή ιδέα. «Θα ανοίξουμε δώδεκα τρύπες στον Όλυμπο, σαν σπηλιές και τέτοια. Εδώ έμενε ο Δίας, εδώ ο Άρης, παραπέρα η Αθηνά κ. ο. κ. Θα μαζεύονται οι τουρίστες, θα πληρώνουν εισιτήριο οι κουτόφραγκοι να τα δουν. Κι άμα χρειάζεται θα κάθομαι κι εγώ από δίπλα να προσέχω, να μην κλέβουν οι δικοί μας, οι πασόκοι ...».
Ζ.

Εξαφανίσιμη
*Ο πλούτος της γλώσσας μάλλον μπέρδευε παρά διευκόλυνε τους νεαρούς Λαρισαίους.
- Τι θα φάμε;
- Πεσκανδρίτσα.
- Κανδρίτσα. Τι θα φάμε;
***
*ΖΗΤΕΙΤΑΙ, διαβάζω εδώ, εξαφανίσιμη κοπέλα για βοηθός μάγου.
***
*- ΤΙ ψάρια είναι αυτά στο ταβάνι;
- Μην ανησυχείς, ψεύτικα είναι. Ψευδοροφοί.
Ζ.

Μυρίζει
*ΞΑΝΑ διαμαρτυρίες από την περιοχή της Νεάπολης για δυσοσμία τις βραδινές ώρες. Είναι κι αυτό το αεράκι που φυσάει από την πλευρά του Μεζούρλου κι αντί για αρώματα της φύσης φέρνει οσμή κοπριάς. Πάλι αναρωτιούνται ενοχλημένοι κάτοικοι αν πρέπει να μετεγκατασταθεί η κτηνοτροφική μονάδα από την περιοχή.
Ζ.

Λαμιέων
*ΠΟΙΑ Πελοπόννησος... Η πιο ισχυρή πολιτικά περιοχή, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η Φθιώτιδα. Ο Χρ. Σταϊκούρας υπουργός Οικονομικών, ο έτερος βουλευτής απ’ τη Λαμία, ο Γιαν. Οικονόμου ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος κι η σταθερή κυβερνητική αξία απ’ τον Δομοκό, ο Στέλιος Πέτσας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Και νομίζουν οι Κρητικοί ότι έχουν δικιά τους κυβέρνηση...
Ζ.

Δεν ήξερε
*ΠερπατοΥσε στον δρόμο ο Λαρισαίος με καμάρι κι είχε έναν παπαγάλο στον ώμο του. Όπως προχώραγε κάποιος περίεργος περαστικός τον ρωτάει.
- Μιλάει, μιλάει;
Και του απαντάει ο παπαγάλος.
- Δεν ξέρω μόλις με αγόρασε.
Ζ.

*ΕΙΧΕ πεθάνει στη δουλειά η κοπέλα.
Ζ.

DIAVASMA_CIU.jpg

*ΧΑΛΑΣΕ τα μάτια του από το πολύ διάβασμα ο άνθρωπος...
Ζ.KOLOKOTRONH_ERGA_CIU.jpg

*ΕΠΙ της οδού Κολοκοτρώνη, ο εργολάβος των έργων ανακατασκευής της, ενημερώνει ενοίκους πολυκατοικίας με ισόγειο χώρο στάθμευσης, ότι θα πρέπει να βρουν άλλους χώρους να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, για έναν μήνα.
«Για έναν μήνα από πότε;» διαμαρτύρεται ένοικος που ισχυρίζεται ότι δεν βλέπει «οργασμό εργασιών».
Λ.Κ.

MIXANAKI_CIU.JPG

*ΔΕ πα να ’ναι στρωμένος και με μάρμαρο, το μηχανάκι θα εισβάλει αμέριμνα στον πεζόδρομο. «Έχω δουλειά κύριε, εγώ...».
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass