ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2021 18:00
* - ΑΥΤΟ που σας λέω δήμαρχε, συνέστησε η υπουργός, ό,τι δηλαδή πει ο κ. Αγοραστός...				Ζ. * - ΑΥΤΟ που σας λέω δήμαρχε, συνέστησε η υπουργός, ό,τι δηλαδή πει ο κ. Αγοραστός... Ζ.

Επανέρχεται
*ΠΗΡΕ πάλι δρόμο και το πάει για καύσωνα πάλι. Που μπορεί και να βαστάξει μέρες λένε.

Τα σαραντάρια στην ενδοχώρα, κλασσικά στην καρακαμπίλα. Στις παράκτιες περιοχές πιο δροσερά, πέντε βαθμοί κάτω είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Γι’ αυτό άλλωστε δραπετεύει ο κόσμος το καλοκαίρι στις θάλασσες. Ή και στο βουνό.
Ζ.

Παρά θιν’ αλός
*- ΜΕΓΑΛΗ υπόθεση η θάλασσα. Σου διώχνει το άγχος και την κακή διάθεση.
Να μπορούσε να διώξει και τα κιλά... (Θέματα συζήτησης Λαρισαίων κάτω απ’ την ομπρέλα.)
***
*- ΔΗΛΑΔΗ τι εννοούν όταν γράφουν Greek Breakfast; Ότι θα σου φέρουν φραπέ και τέσσερα τσιγάρα;
***
*- ΤΙΣ άλλες μέρες, όταν με παίρνουν τηλέφωνο κάθομαι μπροστά στον ανεμιστήρα και λέω δεν σε ακούω έχει πολύ αέρα εδώ στην παραλία...
Ζ.

Επί σκοπόν
*ΙΔΕΕΣ ρηξικέλευθες εμφιλοχωρούν στα μυαλά των Λαρισαίων.
- Το Υπουργείο Υγείας συγκροτεί ειδική ομάδα με φυσοκάλαμα για τους αρνητές των εμβολίων.
***
*- ΣΤΑ 5.000 κρούσματα θα μας καρφώνουν το εμβόλιο υποχρεωτικά από τις ταράτσες ελεύθεροι σκοπευτές.
***
*-ΣΕ ποιο χέρι να σας κάνω το εμβόλιο;
-Στο αριστερό, με το δεξί θα κάνω τον σταυρό μου.
Ζ.

Πάλι τα ίδια
*ΟΧΙ που πήγαν να ξεθαρρέψουν Βόλος κι εν συνεχεία και η Καρδίτσα, σηκώνοντας κορονοκεφάλι. Έρχεται ξανά η Λάρισα με φόρα και 100 εντοπισμένα περιστατικά κορονοϊού σε μια μέρα και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Θα σέβεστε. (Εν τω μεταξύ, η αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων προϊδεάζει για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες).
Ζ.

Ραντίζει λογική
*ΣΤΗΝ κατάφυτη ανατολική πλαγιά του όρους Κόζιακας, κοντά στην Πύλη Τρικάλων, σε στρατηγικό σημείο με θέα προς τον θεσσαλικό κάμπο είναι κτισμένη η Μονή Δουσίκου. Ιδρύθηκε κατά το 1530 και κτήτοράς της ήταν ο Αγιος Βησσαρίων, μητροπολίτης Λαρίσης.
Εμβολιάστηκαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής Δουσίκου, ανακοινώνει ο γιατρός Κ. Τ. με χθεσινή του δημόσια παρέμβαση μέσω της εφημερίδας όπου σημειώνει: «Ο Άγιος Βησσαρίων, ο προστάτης μας, άδραξε την αγιαστούρα και ραντίζει με το ευλογημένο Αγιονέρι του Μοναστηριού τη «Λογική» όλων μας».
Ζ.

Βρες άκρη
* ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να αντεπεξέλθουν ποικιλοτρόπως οι Λαρισαίοι.
- Θυμάστε βρε που παρακαλούσαμε να φύγει το ‘20 να έρθει το ‘21; Πόσο ηλίθιοι όμως ε...
***
*- Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την αύξηση των κρουσμάτων. Όχι εδώ βρε χαζά, στην Ολλανδία.
***
*- ΟΙ χαζοί ρωτάνε τους γιατρούς τους, για το εμβόλιο. Οι μέτριοι ρωτάνε στο Φ/Β. Κι οι έξυπνοι ρωτάνε ταξιτζήδες.
***
*- ΚΙ άλλο κίνητρο ανακοινώνει η κυβέρνηση. Σε κλήρωση για να ακολουθούν τον πρωθυπουργό στις εκδρομές του κάθε βδομάδα θα μπαίνουν στο εξής όσοι νέοι εμβολιάζονται.
Ζ.

Η βρύση χάνει
*ΣΤΑ απόνερα του «Γιούρο» κινούνται ακόμη οι συζητήσεις στη Λάρισα.
- Αυτό που το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την Αγγλία όπου ποτέ δεν τα καταφέρνουν, στην Ελλάδα το παθαίνουμε με τη Δημοκρατία.
***
*- ΜΕ Euro και Eurovision μαζί, οι Ιταλοί το έχουν στο τσεπάκι το μνημόνιο.
***
*- ΤΟ σπίτι μας διαλύεται κι εσύ σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο.
-Δεν είναι έτσι βρε συ...
-Ε πώς, να η βρύση χάνει.
-Με ποιον παίζει;
Ζ.

Αναβράζον
*ΠΑΝΤΑ κεφάτοι οι ορεξάτοι Λαρισαίοι.
- Με το φαγητό ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού λένε οι επιστήμονες, Οπότε δεν είμαι χοντρή, ανοσοποιητικό χτίζω.
***
*- ΕΧΩ πονοκέφαλο, μάλλον από τη δίαιτα. Ας φάω ένα σουβλάκι αναβράζον να μου περάσει.
***
*- ΝΑ σκάσω είμαι...
- Στεναχώριες;
- Μουσακάς.
Ζ.

Κυβερνούν
*ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να μην το έχουν υπόψη τους στη Λάρισα, κυβερνητικοί βουλευτές μα και άλλοι παράγοντες αλλά και απλοί αγωνιστές της παρατάξεως, οπότε καλά είναι να το πληροφορηθούν για να ξέρουν πώς θα πορεύονται.
- Λέτε λοιπόν ότι δεν εμπλακήκατε καθόλου σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν είχατε καμία συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, ποιος θα μπει, πού θα μπει. Ή ποιος θα αντικατασταθεί και ποιος θα βγει από τη θέση;
- Ακούστε να δείτε. Είμαι ο βουλευτής του νομού, που σημαίνει θεσμικά είμαι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον νομό. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι υπουργός. Άμα είσαι υπουργός ή υφυπουργός είσαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα.
Ο βουλευτής ή οι βουλευτές του νομού είναι εκπρόσωποι στον νομό. Εννοείται απ’ τη στιγμή που είμαι ο βουλευτής του νομού με τον διοικητή του νοσοκομείου, δηλαδή αυτόν που έχει την κύρια ευθύνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συζητώ.
(Ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, απαντά σε συνέντευξη για το αν είχε κάνει παρεμβάσεις για τις αλλαγές στη νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καστοριάς).
***
*- ΣΥΖΗΤΑΤΕ και για τα πρόσωπα λοιπόν;
- Για όλα συζητάμε. Για όλα τα θέματα του νοσοκομείου. Και μέσα στα προβλήματα του νοσοκομείου είναι και οι αλλαγές των προσώπων όταν προκύπτουν.
- Δηλαδή θα μπορούσατε να πείτε και τη γνώμη σας στον διοικητή για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει μία θέση;
- Όταν συζητάμε λέω τη γνώμη μου σε όλα, όπως και ο διοικητής λέει τη γνώμη του σε όλα.
Την απόφαση όμως τελικά την παίρνει ο διοικητής εκ του νόμου.
- Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση την είπατε την άποψή σας; Την είπατε τη γνώμη σας;
- Σας λέω ότι για όλα τα θέματα εκφράζω γνώμη.
- Άρα η γνώμη που εκφράσατε συμπίπτει τελικά με τις τοποθετήσεις που έγιναν; Δηλαδή είναι και της δικής σας εμπιστοσύνης αυτοί οι άνθρωποι;
- Δεν χρειάζεται να το πάμε τόσο λεπτομερειακά...
(Αυτό θα πει πολιτική ειλικρίνεια).
Ζ.

Τυροκούλουρο
*ΟΛΑ τα σημάδια δείχνουν ότι οι Λαρισαίοι φοιτητές ετοιμάζονται για διακοπές.
- Κάθισα και συζήτησα σοβαρά με τον εαυτό μου σήμερα.
- Και;
- Ρε δεν πάει καλά ο τύπος...
***
*- ΠΩΣ τα πας;
- Δεν πάω καλά.
- Περίμενε κι εγώ προς τα κει πάω.
***
*- ΤΙ είναι αυτό;
- Τυροκούλουρο.
- Και τι έχει μέσα;
- Αυτό; Καβουροσαλάτα.
Ζ.


Της ΔΕΥΑΛ...
*ΕΓΡΑΦΕ τη Δευτέρα ο «ελευθεριός» για την κατάσταση του πεζόδρομου της Φιλελλήνων, στην κατάληξή της πριν τη Γεωργιάδου, η οποία παρουσιάζει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, με ξεχαρβαλωμένους κυβόλιθους, παγίδες για πεζούς και οχήματα. Κατάσταση την οποία παρέπεμπε σε κάποιο βαρύ όχημα που πέρασε από εκεί και κατέστρεψε τον πεζόδρομο.
Η αλήθεια είναι διαφορετική, όπως ανέφερε στην «Ε» κάτοικος της περιοχής. Μετά από μια βλάβη σε αγωγό ύδρευσης, εξηγεί, ήρθε το συνεργείο της ΔΕΥΑΛ, την επιδιόρθωσε αλλά άφησε ανοιχτό το όρυγμα. Και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στη δημοτική επιχείρηση, δεν υπήρξε ανταπόκριση, εξηγούσε ο συμπολίτης.

Διαγραμμίσεις
*ΟΧΙ πολύ μακρύτερα, στον κυκλικό κόμβο της πλατείας αλόγου και στις οδούς που «εκβάλλουν» σ’αυτόν, οι διαγραμμίσεις έχουν ξεθωριάσει και οι διαβάσεις έχουν εξαφανιστεί, παρατηρεί άλλος συμπολίτης, καλώντας τον Δήμο να μεριμνήσει.Το Β’ Γυμνάσιον
*«ΕΙΣ τον παρά το Ορφανοτροφείον χώρον εν επισήμω τελετή έγινε χθες η θεμελίωσις του διδακτηρίου του Β’ Γυμνασίου». Ο τίτλος του δημοσιεύματος της εφημερίδας από το 1958, το οποίο ανασύρει ο πρόεδρος Σπ. Μπ. για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι: Τον αγιασμόν ετέλεσεν ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος.
Τον θεμέλιον λίθον κατέθεσεν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ροδόπουλος. Ωμίλησαν ο υφυπουργός Οικισμού κ. Κεφαλογιάννης, ο Γυμνασιάρχης κ. Τσίλαγας και ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας κ. Κουφοδήμος.
***
* ΠΡΟ του χώρου όπου ανεγείρεται το διδακτήριον, ήτο στημένη διακοσμημένη με τα ελληνικά χρώματα εξέδρα, από δε της εισόδου του προαυλίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας ήσαν παρατεταγμένοι οι μαθηταί και μαθήτριαι των Γυμνασίων, οι σπουδασταί της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τμήματα Στρατού και η Μουσική της Φρουράς Λαρίσης, απέδωσαν τις τιμές. Παρέστησαν επίσης ο Νομάρχης κ. Παπαθανασιάδης, οι βουλευταί κ.κ. Η. Σκυλλάκος, Σ. Ευστρατιάδης, Χ. Γραμματίδης, Α. Χονδρονάσιος, και Χ. Παγώνης, ο διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Παπαθανασιάδης, ο Δημαρχών Λαρίσης κ. Λάσκαρης μετά του προέδρου του Δ.Σ. κ. Καποδίστρια, οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Ταμπασούλης, του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κούρτης, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Υφαντουργών κ. Μαντζανής, οι Γυμνασιάρχαι Τσίλαγας, Κούρμπας, Μακρής, οι Λυκειάρχαι κ.κ. Μπόκαρης και Μίχος, ο διευθυντής της Νυκτερινής Μηχανικών κ. Γουμενόπουλος κ.α.
***
*ΜΕΤΑ τον αγιασμόν, ωμίλησε ο Γυμνασιάρχης του Β’ Αρρένων κ. Τσίλαγας, ο οποίος εξήρε την σημασίαν του εγκαινιαζομένου έργου, τόσον δια τους διδασκομένους και διδάσκοντας όσον και δια την κοινωνίαν. Ετόνισεν ότι κάθε ανεγειρόμενον διδακτήριον αποτελεί πνευματικόν φάρον και εθνικόν προμαχώνα. Είπεν ότι η ανέγερσις διδακτηρίων πρέπει να κατέχει την πρώτην θέσιν μεταξύ των παραγωγικών έργων διότι ως απεδείχθη και τα πλέον παραγωγικά έργα καταστρέφονται ενώ το πνευματικό έργον παραμένει εσαεί.
Περαιτέρω ευχαρίστησεν τον Δήμο Λαρίσης δια την παραχώρησιν του οικοπέδου του διδακτηρίου, τον Ελληνικόν Στρατόν εν τω προσώπω των διοικητών της 1ης Στρατιάς και της 1ης Μεραρχίας όπως και όλους του αξιωματικούς και οπλίτας, δια την μετά ζήλου ανάληψιν του έργου της ανεγέρσεως.
***
*Ο υφυπουργός κ. Κεφαλογιάννης, ετόνισεν ότι η θεμελίωσις του κτιρίου του Β’ Γυμνασίου Αρρένων αποτελεί χαρμόσυνον γεγονός και δια την κοινωνίαν και δια την κυβέρνησιν, η οποία διέθεσε 700.000 δραχμάς.
Απευθυνόμενος εις τους μαθητάς, τους εκάλεσε να εισέλθουν με υπερηφάνειαν εις το νέον κτίριον μέσα εις το οποίον ν’ ανυψωθεί η καρδιά και το πνεύμα των εις την τελειότητα του πραγματικού ανθρώπου. (Κι έτσι δρομολογήθηκε η λαμπρή ιστορία του θρυλικού 2ου Γυμνασίου).
Ζ.

Βοήθεια γιαγιάς
*- ΜΑΜΑ; Θα κρατήσεις το μικρό να κάνω κάτι δουλειές;
Η Λαρισαία μωρομάνα έδειχνε κουρασμένη από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.
- Για πόσο λες; Να κάνω κι εγώ το πρόγραμμά μου...
- Ξέρω γω; Μέχρι τα 20, θα έχει ηρεμήσει λες;
Ζ.

 

PELARGOI CIU

* ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ σύναξη γειτόνων στον Αγ. Αθανάσιο. Ο Βασ. Αγοραστός, εκτός από τα μαύρα, αγαπά και τα άσπρα πουλιά με τις μεγάλες φτερούγες, τα καλοκαιρινά που μένουν στην πόλη ακόμα και με τον καύσωνα.

Ζ.

 

PETSAS NASIAKOPOYLOS CIU

*- ΑΥΤΗ η ζέστη που έχετε στον κάμπο, δήμαρχε, μπορεί και να σε ξεπετσιάσει, τι να λέμε τώρα... Αλήθεια, λόγω υπερθέρμανσης δεν εμβολιάζεστε εδώ;
Ζ.

 

PHNEIOS CIU

*ΩΡΑΙΑ διαδρομή, στο μονοπάτι δίπλα στον Πηνειό, πέρα από τα «Λιντλ» και να ο δολιοφθορέας, ξεφορτώθηκε εκεί σκουπίδια και μπάζα. Όπου και να τα άφηνε στην πόλη, θα ειδοποιούσε και θα πήγαινε το δημοτικό συνεργείο να τα μαζέψει. Τώρα θα πρέπει να τρέχουν παραποταμίως.             Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass