ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2021 18:32
*O αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και o αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Συνεργασία και ευγενής άμιλλα. Σάμπως το μπόι τους λείπει... Ζ. *O αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και o αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Συνεργασία και ευγενής άμιλλα. Σάμπως το μπόι τους λείπει... Ζ.

Καλό μήνα
- ΚΑΛΩΣ τον Ιούλιο, με την καυτή του χαιρετούρα. Με το έμπα θα φτάσει λέει 43...
-Τόσο θα έχει στις παραλίες... Στην ενδοχώρα, στην καρακαμπίλα μη φτάσει και 46...
***
*ΕΦΤΑΣΕ η μέρα που περιμένουν από δεκαημέρου οι μετεωρολόγοι, με νέο ισχυρό καύσωνα, που αυτήν τη φορά θα συνοδεύεται από ενισχυμένους νοτιοδυτικούς ανέμους. Ελλοχεύει συν τοις άλλοις κι ο κίνδυνος για πυρκαγιές.
-Να καούμε και κυριολεκτικά.
Ζ.

Λιψ
*ΚΙ έτσι άρχισαν οι φιλολογικές συζητήσεις, με γεωγραφικό προσανατολισμό. Για τη θερμή εισβολή με το καυτό αεράκι.
- Ο αρχαίος Λιψ, ο νοτιοδυτικός άνεμος, Λιψίσον Λίβυος, από ‘κείνη την κατεύθυνση καταφθάνει. Στη Θεσσαλία επιζεί ως τις μέρες μας σαν Λίβας. (Λιψ, να μη μας λείψ...).
***
*-ΠΟΛΛΗ ζέστη καυτός αέρας...
-Λίβας...
-Αλόουν;
Αυτός ήταν αγγλομαθής, leave us alone, άσε μας μόνους. (Ο καύσωνας δεν ακούει όμως).
Ζ.

Αλήθεια έλεγε
*ΠΗΡΕ τη γυναίκα του κι έφυγαν για Πλαταμώνα από χθες το πρωί, ο Λαρισαίος. Επιθετική κίνηση αμυντικού χαρακτήρα απέναντι στον καύσωνα. Κι ύστερα άρχισε την τηλεργασία, έως και τηλεδούλεμα, απ’ το τηλέφωνο έκανε τη δουλειά του, παρότι τεχνίτης.
-Ναι, ναι... Δεν μπορώ σήμερα, όχι ούτε αύριο μπορώ. Δεν γίνεται σου λέω, καίγομαι.
Ζ.


Παρενέργειες
*ΑΝΗΣΥΧΟΣ ο Λαρισαίος.
- Αυτό που με ανησυχεί με τη μετάλλαξη Δέλτα είναι ότι μέχρι το τέλος έχουμε άλλα είκοσι γράμματα.
***
*Ο άλλος πάλι συμπέρανε ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει και φαρυγγίτιδα. Είχε προσωπικό παράδειγμα από γνωστό του.
-Γιατί μιλάς έτσι;
-Άσε, φαρυγγίτιδα...
-Καλοκαιριάτικα; Πώς έτσι;
-Είχα κάνει το εμβόλιο...
***
*ΕΙΧΕ και συνέχεια όμως. Το βραδάκι μετά τον εμβολιασμό, αισθάνθηκε σα να ζεσταίνεται, ήξερε ότι μπορεί να έκανε και λίγο πυρετό, είπε να βάλει το κλιματιστικό να νιώσει πιο άνετα.
Τον πήρε ο ύπνος με το αιρκοντίσιον ανοιχτό. Πολύ θέλει; (Το εμβόλιο προκαλεί φαρυγγίτιδα).
Ζ.

Όνειρο Λαρσινό
*ΕΙΠΕ να συντονιστεί στην ντοπιολαλιά η Λαρισαία Z. Οι. Να ξορκίσει τη ζιέστα: Σκώθκα του προυί λούτσα στουν ιδρώτα. Σκέφκα με του νουμ «Σήκου να πας για πλατσούρσμα στ θάλασσα».
Ανέβκα μια χαρά στου τρένου. Μέχρι να φτάσουμε εγινάμι σα σαρδέλις. Κάμποσ ώρα αργότερα, εφτασάμι. Με το που κατέβκαμι, η ήλιος μας ιέψησε. Έτρεξα να πιάσω ξαπλώστρα, πθινά.
Άρχισα να κάνου την «αναστινάρσα» παναθιώ στην άμμου. Τα πουδάριαμ τσουρουφλίσκαν, το νιρό είχι τελέψ. Άρχισα ν αντραλίζουμι. Καταπούθι να πάενα. Ο στόμαςμ στέγνουσι, τα μάτιαμ αληθώρσαν και καπικεί ταβλιάσκα. (Ευτυχώς ήταν όνειρο).
Ζ.

Τρία πενηντάρικα
*- ΕΜΕΝΑ πάντως αν μου έδιναν 150 ευρώ για κάθε εμβόλιο, θα έκανα μέχρι και για καλαζάρ. (Οι Λαρισαίοι έβγαλαν εύκολα το πόρισμα).
***
*- ΟΛΑ τα παιδιά που θα εμβολιαστούν, φυσικά και θα το πάρουν το 150άρι, με την προπληρωμένη κάρτα, οι γονείς είναι που τρώγονται και αντιπαρατίθενται, ο δικός μου γιος κι η δικιά μου κόρη.
***
*- ΣΤΗΝ 3η δόση εμβολίου τον χειμώνα θα μας μοιράζουν μια χούφτα κάστανα.
***
*- ΤΟΣΑ δίνω. Πόσα θες;
-Μητροπάνος;
-Μητσοτάκης.
***
*- ΜΕ κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όποιος θα έκανε εμβόλιο, θα έβγαινε σε πρόωρη σύνταξη.
***
*- ΤΑ 150 ευρώ στα νέα παιδιά δεν είναι μόνο για το εμβόλιο αλλά και για να συνηθίζουν στην ιδέα του πόσο θα είναι και ο μισθός τους όταν βγουν στην αγορά εργασίας.
Ζ.

Κληρονομικότης
*ΜΟΝΟΙ τους ανακάτεψαν τα παιδιά τους μιλώντας στη Βουλή και καμαρώνοντας, είναι άλλωστε απολύτως ενήλικες και ανεξάρτητοι. Λογικό να προκληθεί συζήτηση στη Λάρισα.
- Τα παιδιά Κέλλα, που του ζήτησαν να εμβολιαστούν έστω και με μέσον, απέδειξαν ότι έχουν νεοδημοκρατικό DNA...
- Σωστά. Ενώ της Λιακούλη δεν δείχνουν να είναι και τόσο ΠΑΣΟΚ, αφού αρνούνται το μέσον λόγω ιδεολογίας.
Ζ.

Ακριβώς
*ΗΘΕΛΑΝ να ακριβολογούν στις σκέψεις τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Όσοι περιμένετε τα καλύτερα, καθίστε, μην περιμένετε όρθιοι.
***
*- ΕΦΤΙΑΞΕ η αδερφή μου κουλουράκια και δεν μπορώ να καταλάβω πού δγιάλο βρήκε το τσιμέντο.
***
*- ΚΑΜΙΑ φορά κάθομαι και σκέφτομαι «καλά, πόσο μπροστά είμαι...» μετά σπρώχνω λίγο πίσω την καρέκλα και είναι εντάξει.
Ζ.

Έστω κάτι
*ΓΙΑ πλημμέλημα παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τα πορίσματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή της Βουλής, που δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία για δωροδοκία. Για πλημμέλημα... Για παράβαση καθήκοντος διότι «μεθόδευσε τη χειραγώγηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2015-16...». Θα ήταν πολύ πιο εκκωφαντικό αν δεν παραπεμπόταν καν.
- Αξέχαστο έμεινε στους καναλάρχες, δεν του το συγχωρούν, συμπέραινε χθες ο Λαρισαίος.
Ζ.

Κυρίως αυτοί
*ΣΤΙΣ ΗΠΑ η πτώση των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω του κορονοϊού είναι πλέον γεγονός, μετά τον μαζικό εμβολιασμό, διαπιστώνουν και Έλληνες γιατροί. Ωστόσο, λένε, οι περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν ακόμη σε κίνδυνο για εμφάνιση εξάρσεων του κορονοϊού. Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων λόγω λοίμωξης Covid-19 αφορά ανεμβολίαστους. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, κυρίως σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τον εμβολιασμό. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τον εμβολιασμό, ακόμη και για τους αρνητές του εμβολιασμού, και σε κάθε ευκαιρία οφείλουν να ενημερώνουν τον πληθυσμό λύνοντας τυχόν απορίες. (Πράγματι, και στη Λάρισα, ο λόγος των υγειονομικών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα).
Ζ.

Προσεγγίσεις
*ΕΝΤΟΠΙΖΑΝ κι άλλες προσεγγίσεις οι μεσήλικες Λαρισαίοι εκεί στην τριγωνοπλατειακή σκιά.
- Έχεις τίποτε να πιούμε;
- Νερό.
- Κάτι πιο σκληρό;
- Παγάκια.
***
*- ΚΟΙΤΑΣ στα μάτια τη γυναίκα σου όταν κάνεις σεξ;
-Το έκανα μια φορά αλλά την είδα πολύ νευριασμένη όπως με κοιτούσε απ’ έξω απ’ το παράθυρο.
***
*- ΣΤΗ Μύκονο είναι λέει η Τζούλια Νόβα και η Ιωάννα Τούνη. Στο τέλος αυτοί οι δαιμόνιοι δημοσιογράφοι θα μας πουν πως βρήκαν και χαλβά στα Φάρσαλα.
Ζ.

Κριτής λαός
*ΜΑΛΛΟΝ δεν το έγραψε τυχαία ο Θάνος Αδαμόπουλος αυτό το «από μερίδα στελεχών του ΚΚΕ», επικρίνοντας την εισβολή και κατάληψη στο γραφείο του, την επίθεση όπως λέει και εναντίον υπαλλήλων και το τράβηγμα των καλωδίων από υπολογιστή για να ματαιώσουν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Όπου θα προχωρούσε η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του δημοτικού φωτισμού, αυτή όπου ο Δήμος «δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ», οι Λαρισαίοι θα πληρώσουν. Επικεφαλής λοιπόν αυτής της δυναμικής δράσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ζ. Γκαραλιάκος και ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης Π. Κρίκης, ο οποίος απαντώντας στον αντιδήμαρχο τον παρέπεμψε στο μέλλον με την κλασική ρήση «θα μας κρίνει όλους ο λαός».
***
*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τα σχετικά στην εφημερίδα, ο Λαρισαίος κατέφυγε στο πρόσφατο παρελθόν. «Ήθελα καιρό να σας το πω...» ανέφερε στην παρέα του και πληκτρολόγησε στο κινητό του μπαίνοντας στο ίντερνετ. Για να τους πληροφορήσει ότι ηγούμενος της δημοτικής παράταξης που είχε υποστηρίξει το ΚΚΕ, ο Πέτρος Κρίκης είχε πάρει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, πριν δύο χρόνια, ποσοστό 6,2 % και 4.300 μόνο ψήφους. Όταν η ίδια παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Λαμπρούλη στις προπροηγούμενες εκλογές έλαβε ποσοστό 10,2% και 7.200 ψηφοδέλτια. «Ειδικά για το ΚΚΕ είναι πολύ μεγάλη αυτή η διαφορά, ασυνήθιστη. Μα σχεδόν οι μισοί που είχαν ψηφίσει Λαμπρούλη δεν ψήφισαν Κρίκη...». (Ήθελε να πει ότι προφανώς θα κρίνει ξανά ο λαός αλλά έχει κρίνει κιόλας ήδη, πράγμα που όλοι οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη, ειδικά όσοι επικαλούνται την ετυμηγορία του).
Ζ.

Ήταν το ’49
*«ΜΕ συγχωρείτε κυρία Μενδώνη...». Υπάρχει κι άλλη προσέγγιση στην υπόθεση του υποτιθέμενου ελαιοχρωματιστή Αρσέν Λουπέν, από την Ε. Λ. που σημειώνει: «...ο Πικάσο αφιέρωσε τον πίνακα στον ελληνικό λαό το 1949. Και έγραψε απλώς στην ιδιόχειρη αφιέρωση «Pour le Peuple Grec, Ηommage de Picasso». Δεν έγραψε στον ελληνικό λαό «για την αντίστασή του στον ναζισμό», όπως λέτε. Και ήξερε πολύ καλά ο Πικάσο, όπως κι ο Πωλ Ελυάρ τι συνέβαινε το 1949 στην Ελλάδα και από ποιο σφαγείο είχε περάσει μέσα στον εμφύλιο ο ελληνικός λαός, αυτός ακριβώς που αγωνίστηκε ενάντια τον ναζισμό. Αντί να παραχαράσσετε την ιστορία, πείτε μας καλύτερα πώς επιτρέψατε διά παραλείψεων να κλαπεί αυτός ο ανεκτίμητος πίνακας και πώς παραμείνατε ακλόνητη στη θέση σας και τότε...».
Ζ.

Ο παράδεισος
βρίσκεται...
*ΦΙΛΟΙ και συνεργάτες οι δύο Λαρισαίοι, είχαν κάνει μια συμφωνία ότι όποιος πεθάνει πρώτος θα επικοινωνήσει με τον ζωντανό από τον άλλο κόσμο. Άλλωστε συζητούσαν πολύ για το επέκεινα, για μετεμψυχώσεις, παραδείσους και λοιπά. Πέθανε κάποια στιγμή ο ένας, πέρασε και κάνας χρόνος καμία επαφή, πάνω που υποθέτει ο άλλος ότι δεν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, να που εμφανίζεται ο φίλος του σε όνειρο.
-Πώς είναι λοιπόν εκεί; Για πες... Λεπτομέρειες θέλω.
-Λοιπόν, κοιμάμαι πολύ αργά. Ξυπνάω και τρώω πρωινό. Μετά κάνω σεξ, πολύ σεξ. Κατόπιν ξανακοιμάμαι. Έπειτα τρώω μεσημεριανό. Ύστερα κάνω σεξ και παίρνω έναν υπνάκο. Ακολούθως τρώω ένα καλό δείπνο. Περισσότερο σεξ. Πάω για ύπνο, ξυπνάω την επόμενη μέρα και ξαναρχίζω.
-Μπράβο ρε συ.... Ώστε έτσι είναι ο παράδεισος;
-Α όχι... Δεν είμαι στον παράδεισο. Είμαι κόκορας σε κοτέτσι στον Αμπελώνα.
Ζ.

ARAMPATZH_KOKOYRAS_CIU.jpg

*ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ η σχέση του δημάρχου Γιάννη Κόκουρα με τους κτηνοτρόφους, και επαγγελματική, λογικό να σπεύσει να υποδεχτεί την αρμόδια υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.
Ζ.

BAROYFAKHS_ARAFERIAS_CIU.jpg

*ΜΕΤΑΞΥ εκείνων που υποδέχθηκαν τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Λάρισα και ο σύμβουλος του δημάρχου Κιλελέρ Στ. Καραφέργιας, με δύο «ρ» αλλεπάλληλα. Κατάφερε μάλλον να μετατοπιστεί πολιτικά.
Ζ.

KAMHLES_CIU.jpg

*Ο Ι. Β. τις συνάντησε προχθές στα περίχωρα της Λάρισας.
Ζ.

KALOGIANNHS_AGORASTOS_CIU.JPG

*- ΑΝ κάνουμε τον αδιάφορο, δήμαρχος και περιφερειάρχης, με κουμπωμένα κιόλας τα σακάκια, μπορεί και να βοηθήσει. Να πιστέψουν οι Λαρισαίοι ότι έχει δροσούλα έξω και να μείνουν ψύχραιμοι.
Ζ.

LARISA_CIU.jpg

*ΕΙΤΕ πιάνεις το ταψί είτε το τιμόνι ένα και το αυτό στη Λάρισα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass