Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2021 18:00
Πρωτότυπη κατασκευή ντουζιέρας, κάπου εκεί στον Αγιόκαμπο, με αναδρομή σε ...παλαιότερη εποχή και συνήθεια. Πρωτότυπη κατασκευή ντουζιέρας, κάπου εκεί στον Αγιόκαμπο, με αναδρομή σε ...παλαιότερη εποχή και συνήθεια.

Λιβακώθκα
*ΣΥΜΦΩΝΑ με την ΕΜΥ, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος. (Λέγε με Λάρισα, δηλαδή, μην κρυβόμαστε τώρα...).
***
*ΕΙΝΑΙ μέρες που το ανακοίνωσαν, σήμερα περιμένουν την επιβεβαίωση: Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται μεταξύ των 38 και 41 βαθμών Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν.
Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης - Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.
(Αυτό είναι και το ζόρι, μαζί με την αυξημένη υγρασία. Που δεν θα δροσίζει ούτε το βράδυ, να πάρει ο κόσμος στον κάμπο μια ανάσα).
***
*ΕΝΩ εκκρεμεί πάντα και η απειλή να πάει ακόμα και στους 44...
Ούτως ή άλλως πάντως οι αγρότες και άλλοι υπαιθρίως εργαζόμενοι, δεν είναι να βγαίνουν για δουλειές τις μεσημεριανές ώρες, με τον δείκτη δυσφορίας να εκτοξεύεται. Το συννεφόκαμα δεν είναι αστεία υπόθεση και το ‘’λιβακώθκα’’ θα ακουστεί συχνά.
Αυτό είναι το πρώτο κύμα καύσωνα, το πιο δύσκολο αφού οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει ακόμη φέτος τη ζέστα. Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι μετά την Κυριακή θα υπάρξει μικρό διάλειμμα και πως από την επόμενη Τετάρτη αναμένεται νέο κύμα με καινούργια σαραντάρια στον κάμπο. (Πάλι ζέστα).
Ζ.

 

Απαγόρευση
*ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, χωρίς τις μάσκες πλέον έξω, τέρμα και η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας. Επιτέλους και σε καλό να μας βγει...
Μπορεί ο Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως σταματάει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, φαίνεται ωστόσο πως το παραπάνω μέτρο δεν θα αφορά τους παντρεμένους, διαπίστωσε το Κουλούρι.
Έτσι, όλοι οι παντρεμένοι θα πρέπει να επιστρέφουν στα σπίτια τους όχι στη 1.30 το βράδυ, αλλά στις 00.30 και θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ξανά μετά τις 5 το πρωί, με το μέτρο αυτό να ισχύει πιθανότατα επ’ αόριστον. Μάλιστα, όπως διευκρίνιζαν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, δεν χρειάζεται καν αστυνόμευση για την τήρηση του προαναφερθέντος ωραρίου, αφού τα νοικοκυριά το κρατάνε από μόνα τους, χωρίς καμία απειλή επιβολής κάποιου τσουχτερού προστίμου.
Ζ.

 

Σε καλό δρόμο
*ΜΕ συγκατάβαση και υπό σκιάν οι συζητήσεις Λαρισαίων φοιτητών.
- Και γενικά παιδιά, μην τρελαίνεστε με τις εξετάσεις. Αυτές που θα κάνετε μετά τα 40 θα έχουν μεγαλύτερο άγχος.
***
*- ΤΟ πιο συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα πάντως, είναι να πέφτεις σε λακκούβα ή σε βλάκα.
***
*- ΗΜΟΥΝ κι εγώ σε καλό δρόμο ρε παιδιά, αλλά είχε κίνηση και γύρισα πίσω.
Ζ.

 

Σύνεδροι
*ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ αυτές τις μέρες η Λάρισα από κομμουνιστάς. Τα βασικά, τα γνωστά στελέχη, όλοι τους στην Αθήνα. Όπου από σήμερα μέχρι και την Κυριακή διεξάγεται το 21ο Συνέδριο του Κόμματος, έτσι το γράφουν με ‘’Κ’’ κεφαλαίο, καθότι ένα είναι το κόμμα, το κατά του κεφαλαίου. Οι βασικοί του ΚΚΕ Λαρίσης, κάποιες δεκάδες λογικά, ποτέ δεν τα ανακοινώνουν αυτά τηρώντας τους κανόνες της συνωμοτικότητας, έχουν αναδειχθεί από τις τοπικές οργανώσεις ως σύνεδροι και βρίσκονται στον Περισσό. Για το Συνέδριο που διεξάγεται σε πολύ θερμό κλίμα. (Σαράντα και βάλε).
Ζ.

 

Με τον επόμενο
*ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ χθες το ίντερνετ από φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν οι Λαρισαίοι παλιοί πασοκτζήδες που τιμούσαν τα 25 χρόνια από τον θάνατό του, στις 23 Ιουνίου 1996.
Και μια εξαίρεση. Ο πρώην βουλευτής και υπουργός Έκτορας Νασιώκας είχε αναρτημένη φωτογραφία του Κώστα Σημίτη. Με την υπόμνηση: «Και αν ο προηγούμενος αναδιέταξε τη χώρα ως ήταν απολύτως αναγκαίο να συμβεί και γράφτηκε στην πολιτική Ιστορία ως Μεγάλος, ο επόμενος άλλαξε ταχύτητα και προοπτική στην πορεία της όπως ήταν αδήριτη ανάγκη να πραγματοποιηθεί και θα γραφτεί στην πολιτική Ιστορία ως οραματιστής και Αρχιτέκτονας της πορείας. Ο Εκσυγχρονισμός έγινε πορεία και στόχευση». Για να ευχηθεί «Πολύχρονος Πρόεδρε», καθότι την ίδια ημέρα είναι και τα γενέθλια του πρώην πρωθυπουργού, διαδόχου του Ανδρέα. Ο Κ. Σημίτης γεννημένος στις 23 Ιουνίου 1936.
Ζ.

 

Ορεξάτοι
*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας με αδιάκοπη όρεξη.
- Γέμισα το ψυγείο γιαούρτια για να κάνω δίαιτα και τελικά τα έφτιαξα τζατζίκι για τα σουβλάκια.
***
*-ΠΦΦΦΦΦΦ να σκάσω είμαι.
-Άγχος;
-Πάχος.
***
*- ΘΑ ανέβαζα κι εγώ φωτογραφία με μαγιό αλλά δεν το έχει έτοιμο ο Μπάμπης ο τεντάς.
Ζ.

 

Τζετ λαγκ
*ΑΠΟ το Μέτσοβο και τη ζακέτα, στον Τύρναβο που «έβραζε». Η χθεσινή διαδρομή της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινής Αραμπατζή αν και δεν ήταν παραπάνω από δύο ώρες, απαιτούσε αρκετή ώρα για να συνέλθει από το σοκ της αλλαγής στη θερμοκρασία. Δεν είναι και μικρό πράγμα η διαφορά τόσων πολλών βαθμών.
***
*ΓΡΗΓΟΡΑ όμως βρήκε τον ρυθμό της και αποδείχθηκε πολύ επικοινωνιακή με τους κτηνοτρόφους και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του Τυρνάβου. Το ίδιο επικοινωνιακή βέβαια ήταν και με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Φυσιολογικό από μια άποψη αφού προέρχεται και η ίδια από οικογένεια εκδοτών στις Σέρρες.
Πτυχιούχος Νομικής, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ως ανταποκρίτρια παραγωγός στους σταθμούς Mega, ANT1, Star, Alpha, Alter και ΕΡΤ3, ενώ από το 1998 δημιούργησε τον περιφερειακό ενημερωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. στις Σέρρες, τον οποίο και διηύθυνε μέχρι το 2012
***
*ΔΕΝ σταματούσαν χθες οι κτηνοτρόφοι στη Βρύση Τυρνάβου να εκθειάζουν στις δηλώσεις τους, την υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή κι εκείνη με τη σειρά της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλοι είναι ευχαριστημένοι. Τουλάχιστον αυτοί που παρευρέθηκαν στη συνάντηση. Οι άλλοι όμως; Οι αγρότες για παράδειγμαΜ δεν θα ήθελαν να τη συναντήσουν;
Κ.Γ.

 

Ιδρωμένος στη Σαρίμβεη
*ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ διάβαζαν χθες οι Λαρισαίοι το δικαστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα, για τον 35χρονο που καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση επειδή συνελήφθη 4 τα ξημερώματα ιδρωμένος, στην Ηρώων και Σαρίμβεη.
- Δηλαδή άμα δεν ήταν ιδρωμένος θα αθωωνόταν; Θέλει μια προσοχή, με τόση ζέστα όλοι μούσκεμα είμαστε...
- Τον κυνηγούσαν μ’ ένα φίλο του, είπαν οι αστυνομικοί, από τον Άγιο Νικόλαο, όπου πήγαν να τους ελέγξουν αλλά εκείνοι έφυγαν δρομαίως. Κι άφησε πίσω του γάντια, όχι προστατευτικά της πανδημίας, τα άλλα γάντια φορούσε και μάλιστα μέσα στον καύσωνα, κάλτσες επίσης, προφανώς δεν τις έβγαλε απ’ τα πόδια τρέχοντας, μπουφάν και καπέλο στο προαύλιο των Γυμνασίων στην Ανθίμου...
- Ναι αλλά κι έξι μήνες επειδή ήταν ιδρωμένος στη Σαρίμβεη, έστω διότι δεν σταμάτησε να δείξει ταυτότητα; Για απείθεια...
- Και που παραπέμφθηκε σε Τριμελές Αυτόφωρο, πού το πας... Κάποια ουρά θα υπάρχει στην υπόθεση, κάποια κουρτίνα κάτι κρύβει από πίσω. Κάτι σοβαρό θα ήξεραν αστυνομικοί και δικαστές, που δεν μπορούσαν να το αποδείξουν και περιορίστηκαν στην απείθεια.
- Αυτή τη φορά δηλαδή δεν θα μπορούν να πουν κάποιοι ελευθερόστομοι αστυνομικοί «εμείς τους πιάνουμε κι οι δικαστές τους αφήνουν».
Ζ.

 

Σκληρή Θέμιδα;
*Ο 60χρονος Φαρσαλινός πάλι; Που δικάστηκε δύο χρόνια φυλακή, με αναστολή βέβαια, συν 5 χιλιάρικα πρόστιμο και του κατάσχεσαν και το δίκαννο;
Επειδή προ τετραετίας είχε σκοτώσει μ’ αυτό ένα αδέσποτο σκυλί, διότι λέει του έτρωγε τις κότες, ενώ φοβήθηκε ότι θα δάγκωνε και το εγγονάκι του.
- Σαν βαριά δεν ήταν η ποινή;
- Πάλι καλά να λες. Που δικάστηκε με την παλιά, την τότε υφιστάμενη νομοθεσία. Με το τωρινό καθεστώς θα έτρωγε δέκα χρόνια κάθειρξη, τουλάχιστον, και θα πήγαινε κατευθείαν μέσα.
- Δηλαδή, καλύτερα να σκοτώσει κάποιος τη γυναίκα του. O γνωστός αστυνομικός έλεγε στα κανάλια ότι καθαρίζεις με 4-5 χρονάκια άμα επικαλεστείς και το ‘’εν βρασμώ...’’ Με το σκυλί πιο βαριά είν’ η ποινή.
Ζ.

 

Με μεζέ
*ΤΑ είχαν τακτοποιήσει μια χαρά στο μυαλό τους οι νεαροί Λαρισαίοι.
- Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο είναι το τσίπουρο με μεζέ.
***
*- ΞΥΠΝΗΣΑ μ’ ένα τσίμπημα στην καρδιά. Τελικά δεν ήταν τίποτα, είχα ξεχάσει το πιρούνι στο τσεπάκι.
***
*- ΨΑΡΙ να τρως, βελτιώνει την όραση.
- Κι εγώ σου λέω τσίπουρο να πίνεις. Μέχρι που τη διπλασιάζει.
Ζ.

 

Ιδιωτικοποίηση
*ΝΑ και η αντίδραση από τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων, έστω την τελευταία στιγμή, απέναντι στην απόφαση της Δημαρχίας να εκχωρήσει σε ιδιώτη τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης για 10 χρόνια. Χθεσινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας, ενώ για σήμερα είναι να συζητηθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή. Παρεμπιπτόντως και μια απλή αναφορά στην προηγηθείσα ιδιωτικοποίηση του Πρασίνου. «Μετά την εκχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου μας, για δύο χρόνια σε ιδιώτη, τώρα ήρθε η σειρά του ηλεκτροφωτισμού και ίσως έπεται και ο τομέας της Καθαριότητας, ποιος ξέρει...». (Αν και την Καθαριότητα δεν πρόκειται να την πειράξουν, ξέρουν και δεν θέλουν να μπλέξουν).
***
*ΚΙ όλα έρχονται γλυκά, δίχως ν’ ανοίξει ρουθούνι κι όχι με πρωτοβουλία τίποτε φιλελέδων. Ποιος να τόλεγε πριν πέντε δέκα χρονάκια. Πως όλοι θα δέχονταν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, σχεδόν όλοι.
«Όλες οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού που περιγράφονται και προτείνεται να ανατεθούν σε εργολάβο, μπορούν να εκτελεστούν από το προσωπικό που υπηρετεί στον Δήμο, αφού έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία», επισημαίνει το σωματείο.
Το οποίο κατηγορεί τη «Διοίκηση του κ. Καλογιάννη που πήρε φόρα» και η οποία «είχε κλείσει τ’ αυτιά στις προτάσεις για διεκδίκηση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού» και τώρα «επιχειρεί αιφνιδιασμούς». (Σαν ανακοίνωση για την τιμή των όπλων μοιάζει).
Ζ.

 

Δεν τηλεγίνονται
*ΕΤΣΙ όπως εξελίχθηκε ως τώρα, δεν θα μπορούσε να κλείσει ομαλά η φετινή σχολική χρονιά. Καύσωνας βαρύς και ανακατωσούρα.
Ο δήμαρχος Λαρίσης, όπως και άλλοι ανά την ενδοχώρα της επικράτειας, αποφάσισε να κλείσει σήμερα τα δημοτικά σχολεία. Ως εκ τούτου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας οφείλει να ορίσει τηλεκπαίδευση, γνωστό φρούτο πια.
***
*ΜΟΝΟ που πρόκειται για την προτελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς, με γιορτούλες και αποχαιρετισμούς. Πράγματα που δεν τηλεγίνονται. Αναστάτωση στις τάξεις εκπαιδευτικών τε και γονέων. Κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει ακριβώς.
Ο πρόεδρος των δασκάλων Δημ. Παπαποστόλου είχε προτείνει ενδιάμεση λύση, για πρόωρη αποχώρηση των μαθητών στις 11:30 π.μ. Το υιοθέτησαν λέει οι περιφερειακοί δήμαρχοι του νομού. Στη Λάρισα όμως κουμαντάρει τα θέματα Παιδείας άλλος δάσκαλος, ο αντιδήμαρχος Μάκης Δαούλας. Να συνεννοηθούν δύο δάσκαλοι, κομμάτι δύσκολο, δεν είναι δα και γιατροί.
Ζ.

 

Κουτρουβάλα
* ΤΡΕΧΕΙ κάποιος πίσω από το λεωφορείο, τρέχει-τρέχει μανιωδώς, τον βλέπουν οι επιβάτες κι αρχίζουν και γελάνε. Κουτρουβαλάει ο άνθρωπος στην κατηφόρα. Κάποια στιγμή του φωνάζει ένας.
- Ρε βλάκα, σταμάτα... Έτσι που σε βλέπουμε να τρέχεις πίσω από το λεωφορείο, θα κατουρηθούμε από τα γέλια...
Και τότε αυτός τους απαντάει ασθμαίνοντας.
- Θα κατουρηθείτε ε; Μην θα σας φύγουν απ’ αλλού... Και θα μυρίζει κιόλας άσχημα. Εγώ είμαι ο οδηγός του λεωφορείου.
Ζ.

 

 

GATA-CIU.jpg

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ τις διακοπές της η γατούλα στη Ραψάνη. Υγιεινό το κλίμα.
Ζ.

 

TRAGOS-CIU.jpg

*ΚΑΙ μετά σου λέει αντεργατικό νομοσχέδιο...
Ι. Μ.

 

ZESTA-CIU.jpg

*ΝΑΙ, ζέστα. Κι ο Α. Κ. προάγει τη φιλαναγνωσία.
Ζ.

 

BRYSH-CIU.jpg

*ΤΟ αντιλαμβάνονται απολύτως οι άντρες μιας κάποιας ηλικίας, αυτή τη δεύτερη ροή.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass