ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2021 18:00
*ΤΟΥ υγειονομικού είναι κι ο δήμαρχος ως οδοντίατρος, συντονίζεται εύκολα με τους διοικητές Υγείας. Πόσο μάλλον που ο Φ. Σερέτης είναι και συνάδελφός του.  Ζ. *ΤΟΥ υγειονομικού είναι κι ο δήμαρχος ως οδοντίατρος, συντονίζεται εύκολα με τους διοικητές Υγείας. Πόσο μάλλον που ο Φ. Σερέτης είναι και συνάδελφός του. Ζ.

Ζόρικος
*ΚΑΥΣΩΝΑΣ και μάλιστα παρατεταμένος, με σαραντάρια πατημένα όχι αστεία

και με υγρασία φουλ. Ζόρικες καταστάσεις, ακόμα και για μαθημένους Λαρισαίους, έως επικίνδυνες, χρειάζεται ειδικός χειρισμός και εξοπλισμός. Και υπομονή, τι άλλο... (Βέβαια, καθόλου δεν χρειάζεται να πάει και 44, ας το προβλέπουν μόνο ως ακραίο σενάριο).
Ζ.

Παράξενα
*ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ και αυτά τα περίεργα σύννεφα Μαμάτους, χωρίς τη μαμά τους έφτασαν, με τα εξογκώματά τους, σαν σακούλια να κρέμονται στον ουρανό, ένα σύννεφο για τον καθένα, ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν ως προαναγγελία άγριας καταιγίδας, στη Λάρισα τουλάχιστον. (Στη φουκαριάρα την Καρδίτσα όμως έγινε της κακομοίρας. Πάλι).
***
*ΗΤΑΝ και η μέρα που δεν έλεγε να τελειώσει, η μεγαλύτερη του έτους, συνέπεσε το θερινό ηλιοστάσιο. Ο ήλιος αντανακλούσε στα σύννεφα και παρέτεινε την παρουσία του. Σεισμός δεν έγινε, όπως φοβήθηκαν ορισμένοι, είχε γίνει προ τριμήνου. (Σημειωτέον ότι η μεγαλύτερη μέρα προκύπτει επειδή η νύχτα είναι η μικρότερη του χρόνου, σ’ αυτήν το οφείλει).
Ζ.

Κρυάδες
*- ΤO καλοκαίρι δεν θέλει έρωτες. Αιρκοντίσιον θέλει. Άντε και καμιά περιπετειούλα με κάποιον ανεμιστήρα. (Οι Λαρισαίες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με κρυάδες).
***
* - ΕΧΟΥΝ βγάλει την ηλεκτρική κουβέρτα για το κρύο, δεν έπρεπε να έχουν βγάλει κι ένα ηλεκτρικό σεντόνι για δροσιά;
***
*- ΑΦΟΥ τον χειμώνα δίνουν επίδομα θέρμανσης, δεν θα έπρεπε να δίνουν και το καλοκαίρι επίδομα ψύξης;
Ζ.

Βατά
*ΑΥΛΑΙΑ στις Πανελλήνιες με τον Καλαματιανό μαθητή, τον πιο κουλ απ’ όλους, ο οποίος πήγε να γράψει εξετάσεις στη Χημεία, του είπαν όμως ότι γράφει Ιστορία, και τους έγραψε Μαθηματικά, «κάτι λίγα ό, τι ήξερα», αλλά και να χαρακτηρίζει στις δηλώσεις του τα θέματα βατά, «και να μην είχε διαβάσει πολύ κάποιος θα έγραφε, εδώ έγραψα εγώ...» (Μεγάλο πάρτι μετά στο ίντερνετ).
Ζ.

Νευράκια
*ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι κουβέντες των Λαρισαίων.
- Από τότε που γύρισα από διακοπές, είμαι όλο νεύρα.
- Πότε γύρισες;
- Πριν τρία χρόνια.
***
*- ΝΕΟ κύμα καύσωνα προμηνύεται κατά τους ειδικούς. Λογικά θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.
***
*-Α... Βγήκε και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα το κορνιζάρω δίπλα στο Λόουερ.
Ζ.

Κοντεύει
*ΚΑΡΔΙΤΣΑ covid free, κανένα διαπιστωμένο περιστατικό χθες στη θεσσαλική πόλη. Στη Λάρισα πάλι 15 όμως, 5 στον Βόλο κι 1 μόνο στα Τρίκαλα. Άντε, μια ανάσα ακόμα, να γενικευτεί το καλό. Στα ραντεβού με τα εμβόλια πιστοί και λιγάκι ακόμα προσοχή.
Ζ.

Τρίτος άνθρωπος
*- ΠΙΣΩ από κάθε ήρεμο άντρα, δεν κρύβεται καμία γυναίκα. (Κατέθεταν την εμπειρία τους οι μεσήλικοι Λαρισαίοι).
***
*- ΜΗΝ τσακώνεστε με γυναίκες, δεν συμφέρει. Έχουν τεράστια μνήμη 800 GB και βάλε. Μπορεί κάποια να σου πει ανά πάσα στιγμή για κάτι που έκανες στις 19/4/1999 στις 8.42 το βράδυ.
***
*- ΦΙΛΕ να ξέρεις, όταν μπαίνουν τρίτοι στη μέση, οι σχέσεις χαλάνε.
- Τι συνέβη, τι έπαθες;
- Να, το έμαθε ο άντρας της.
Ζ.

Φύγε συ, έλα συ
*«Η ΑΕΛ υποβιβάστηκε από λάθος χειρισμούς και αποφάσεις ενός ανθρώπου», είπε ο Νίκολα Τρούγιτς. Ο οποίος δεν αποδείχθηκε δα και κάνας παικταράς, ίσως κι ο ερχομός του να ήταν μια από αυτές τις αποφάσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ο πρόεδρος λέει τον έφερε στους βυσσινί, αυτός του τηλεφώνησε να έρθει, άλλο που μετά τον φόρτωνε στις επιλογές του προπονητή, γνωστή αυτή η τακτική, πάγια.
***
*ΗΡΘΕ λοιπόν ο Σέρβος στη Λάρισα, όπως διηγιόταν χθες στην εφημερίδα, είπε την τιμή του, τα λεφτά που ήθελε, εντάξει του είπαν αμέσως, σάμπως θα τον πλήρωναν κι αυτόν, μετά άρχισε το σύνηθες παιχνιδάκι «φύγε συ, έλα συ». «Έφερνε κι έδιωχνε προπονητές και παίκτες κάθε δύο εβδομάδες, δεν το έχω ξαναδεί αυτό στην καριέρα μου...». Ύστερα τον έδιωξαν κι αυτόν απλήρωτο φυσικά, κατόπιν τον φώναξαν πίσω, μετά τον ξαναέδιωξε. Και πήγε στα δικαστήρια ο άνθρωπος, που του επιδίκασαν μισθούς πάνω από 80.000 και τώρα τον ξαναβρίζει άσχημα. (Πόσες φορές τα έχουν δει αυτά οι Λαρισαίοι... Και πόσα δεν είδαν, από ανθρώπους που δεν μίλησαν για να μην μπλέξουν...).

Ζ.
Τριημέρου
* ΕΙΧΑΝ κέφια και τον πόνο τους μαζί κάποιοι Λαρισαίοι.
- Πού θα πας τριήμερο;
- Cavo Paradiso, εσύ;
- Κάμπο να ραντίσω.
***
*- ΠΗΓΕΣ πουθενά το τριήμερο;
-Πήγα να πέσω από κάτι σκάλες.
***
*ΜΕ κατάνυξη προσήλθαν στις παραλίες της χώρας οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να γιορτάσουν τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, διαπίστωσε το Βατράχι. Με ευλάβεια, χιλιάδες Έλληνες κατέκλυσαν τις παραλίες και τα μπιτς μπαρ της επικράτειας δείχνοντας έτσι το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα που διακατέχει τους πολίτες της χώρας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, χιλιάδες ήταν οι οδηγοί που επικαλέστηκαν το όνομα του Χριστού και της Παναγίας ενώ βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους καθ’οδόν για την παραλία, καθώς η κίνηση προχωρούσε με ρυθμό Επιταφίου.
***
*ΣΤΙΣ ξαπλώστρες, οι πολίτες γιόρτασαν την ημέρα του πνεύματος διαβάζοντας Δημουλίδου, Εσπρέσσο και αθλητικές εφημερίδες, καθώς αρκετοί είχαν ξεχάσει την Αγία Γραφή στο σπίτι. Συγκινητική, άλλωστε, ήταν και η απόφαση πολλών Ελληνίδων να προσπαθήσουν να μοιάσουν όσο μπορούσαν στους πρωτόπλαστους, φορώντας τα πιο μικροσκοπικά τους μαγιό, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έκαναν τον σταυρό τους όταν περνούσαν από δίπλα τους.
***
*ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι σε ορισμένες παραλίες πραγματοποιήθηκαν εξορκισμοί σε παιδάκια που τσίριζαν ασταμάτητα, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν είχαν επιτυχία. Τέλος, χιλιάδες ήταν οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που κοινοποιούσαν το χριστιανικό μήνυμα της γιορτής, με πολλούς λουόμενους πιστούς να προσεύχονται δυνατά «Θεέ μου κάνε να κρατήσει η μπαταρία», επιζητώντας τη βοήθεια του Υψίστου να τους δώσει λίγα λεπτά μπαταρίας ακόμα, τη λεγόμενη και θεία φόρτιση.
Ζ.

Τρεις παρεούλα
*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες υπό πίεση και σε ρυθμούς χύτρας ταχύτητας.
- Νευριάζω γρήγορα γιατί δεν έχω χρόνο για χάσιμο.
***
*- ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ σήμερα μαζί κι οι τρεις παρεούλα. Εγώ, τα νεύρα μου και η γκρίνια μου.
***
*- ΞΥΠΝΗΣΑ σήμερα όλο κέφι και χαρά. Παρακαλώ να γραφτεί στα πρακτικά.
Ζ.

Πλήρες
* ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ γνωστή Λαρισαία από Αθήνα για Λάρισα, με το τρένο. Κι ενώ όταν έβγαζε το εισιτήριό της, το πλάνο στην ιστοσελίδα έδειχνε ότι οι μισές θέσεις είναι άδειες, κόκκινες δηλαδή ότι δεν κάθεται κάποιος δίπλα σου, όταν επιβιβάστηκε τα πράγματα ήταν αλλιώς. Με επιτρεπόμενη μέγιστη πληρότητα 65%, δηλαδή μέχρι οι 2 στις 3 θέσεις κατειλημμένες, το τρένο φαινόταν λέει ασφυκτικά γεμάτο. Τόση ζημία μέχρι τώρα με τον κόβιντ ο ΟΣΕ, να μην ισοφαρίσει λιγάκι; Και ποιος θα κάτσει να μετρήσει πόσες ήταν οι άδειες θέσεις... Στην «τετράδα» θέσεων πάντως που κάθισε κείνη ήταν και οι τέσσερις γεμάτες. (Και μετά σου λέει να προσέχετε, να τηρείτε τα μέτρα).
***
*ΣΙΓΑ τώρα, τι συζητάμε... Κι όμως, να η είδηση την ίδια μέρα. «Συνελήφθη ο πλοίαρχος της γραμμής Θεσσαλονίκη - Σκιάθος για υπεράριθμους επιβάτες. Στη σύλληψη του πλοίαρχου προχώρησε το Λιμενικό το βράδυ της Δευτέρας».
Ζ.

Με αξεσουάρ
* TYXAINOYN δίπλα-δίπλα στο φανάρι μια απαστράπτουσα Φερράρι κι ένας Σκαραβαίος, ταπεινός αλλά φτιαγμένος. Με φιμέ τζάμια, φαρδιά λάστιχα, εξατμίσεις, πειραγμένη μηχανή, με όλα τα αξεσουάρ. Ψωνάρα ο Φερράρις προκαλεί τον άλλο οδηγό, ανοίγοντας το παράθυρο.
- Είσαι για μια κόντρα;
- Άσε μας ρε φιλαράκι με το καρούλι σου...
- Τέτοιο αμάξι ρε;
- Ναι γιατί;
- Βρε φραπεδιέρα έχεις;
- Όχι, τι φραπεδιέρα...
- Εμένα έχει. Δεν νοείται σούπερ αμάξι χωρίς...
***
* ΦΕΥΓΕΙ ο άλλος συγχυσμένος, πάει στην αντιπροσωπεία.
- Μα είναι δυνατόν να μην έχει φραπεδιέρα το αυτοκίνητο. Τόσο λεφτά σας έδωσα....
- Μα...
- Αμέσως να μου βάλετε μία.
Του την τοποθετούν, βγαίνει στην πόλη να πετύχει τον Σκαραβαίο. Τον συναντάει σ’ ένα φανάρι. Ανοίγει το παράθυρο.
- Χε, χε... Τώρα έχω κι εγώ φραπεδιέρα, πάμε μια κόντρα να σε σβήσω...
- Άσε μας ρε φιλαράκι, εγώ τρώω τώρα το τοστάκι μου, ζεστό-ζεστό, μόλις το έφτιαξα...
Τόμπολα ο άλλος, ξανά στην αντιπροσωπεία της Φερράρι.
- Βάλτε μου και μια τοστιέρα, όλο κενά είστε. Καλύτερα βάλτε μου όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στ’ αμάξι, όλες...
- Μα θα πάρει μέρες...
- Δε με πειράζει, όλες είπα...
***
*ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οι παρεμβάσεις, πάει παίρνει το αυτοκίνητο και καμαρωτός τριγυρίζει στην πόλη αναζητώντας τον Σκαραβαίο. Τον βλέπει κάποια στιγμή, παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου. Πλησιάζει, κανένα σημείο, σβηστό το αμαξάκι. Κατεβαίνει πάει χτυπάει το τζάμι, τίποτε καμιά απάντηση, ξαναχτυπάει, φιμέ το τζάμι δεν έβλεπε μέσα, καμία απόκριση. Χτυπάει άλλη μια φορά, σε λίγο ανοίγει ένα τι το παράθυρο.
- Ναι; Ποιος;
- Εγώ με τη Φερράρι... Έχω πια στο αμάξι όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, όλες στις καλύτερες μάρκες.
- Ε κι είναι αυτός λόγος να με βγάλεις απ’ το μπάνιο;
Ζ.

Λάμπες
*«ΓΕΜΙΖΕΙ» το φεγγάρι και φεγγοβολάει η παραλία του Αγιοκάμπου, τις τελευταίες νύχτες, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην αλλάξουν και οι σπασμένες δημοτικές λάμπες εκεί κοντά στο «παλιό σχολείο». Είπαμε ρομαντζάδα, λένε κάτοικοι και επισκέπτες - αλλά και ο σωστός φωτισμός χρειάζεται.

 

 

GARIDAKIA CIU

*ΚΑΙ μάσκα και καπέλο και γάντια πατατάκια. Από γαριδάκια κάνει άραγε;
Ζ.

 

PAIDIKOS CIU

*ΣΤΗΝ πλατεία της Ανθούπολης υπάρχει ένα επικίνδυνο σημείο που κατέγραψε με τον φακό του, ο Βασίλης Ντάμπλης. Στον εξωτερικό χώρο του νεόδμητου Παιδικού Σταθμού δεν έχει ολοκληρωθεί κάποιο μέρος των εργασιών που αφορά ενδεχομένως στην τοποθέτηση κιβωτίου για τα ρολόγια της ΔΕΗ. Για να καλυφθεί το σημείο με τα καλώδια, έχει μπει με πρόχειρο τρόπο, ένα κομμάτι –πιθανότατα- οροφής. Σωστή ως σκέψη, τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά σε ενδεχόμενο αέρα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να πέσει στο πεζοδρόμιο. Σε μια περιοχή με τόσα πολλά παιδιά θα πρέπει να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, διευκρινίζουν στην «Ε».
Κ.Γ.

 

TSIPOYRO CIU

*Η τεχνολογία βοηθάει στον Τύρναβο. Για τσίπουρο δροσερό και εγγυημένο.
Ζ.

 

ZEYGOS CIU

*ΔΑΜΩΝ και Φιντίας, Κάστωρ και Πολυδεύκης, Πάτροκλος και Αχιλλέας, Φίλιππος και Ναθαναήλ, διοικητής και αναπληρωτής. Μύθος έχει γίνει η συνεργασία και κοινή παρουσία Βλαχάκη- Τσιλιάκου στο παλιό Νοσοκομείο.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass