ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2021 18:00
*ΚΑΘΕ φορά που συναντιούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες στη Λάρισα αλληλογρονθοκοπούνται με ενθουσιασμό. Μιλάμε, πέφτει πολύ ξύλο. Ζ. *ΚΑΘΕ φορά που συναντιούνται οι κυβερνητικοί παράγοντες στη Λάρισα αλληλογρονθοκοπούνται με ενθουσιασμό. Μιλάμε, πέφτει πολύ ξύλο. Ζ.

Με θέα
*ΜΠΡΟΣΤΑ στο καλοκαίρι οι Λαρισαίοι.


- Φέτος δεν ανυπομονώ καθόλου για την άδειά μου.
- Ποτέ βγαίνεις σε άδεια;
- Σε 18 ημέρες και 5 ώρες.
***
*- ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ εκεί; Ελάτε γρήγορα, πνίγομαι...
- Πού;
- Στα χρέη.
***
*- ΜΑ 120 ευρώ το δωμάτιο επειδή έχει θέα στη θάλασσα; Κι αν ορκιστώ ότι δεν θα την κοιτάξω καθόλου, θα μου κάνετε έκπτωση;
Ζ.

Πρώτος με λευκή
*ΟΙ μαθητές μέσα αγωνιούν και ιδρώνουν κι έξω από τις αίθουσες οι μεγαλύτεροι αστειεύονται.
- Πόσο χρονών είστε;
- Έχω δώσει Πανελλήνιες με δέσμες.
- Καθίστε καλέ, μη στέκεστε όρθια...
***
*- ΠΩΣ έγραψες;
- Άσε, λευκή κόλλα. Εσύ;
- Κι εγώ, λευκή κόλλα.
- Είσαι ηλίθιος; Θα πουν ότι αντιγράψαμε.
***
*- ΚΙ εγώ πρώτος είχα βγει στις Πανελλήνιες. Ο δεύτερος βγήκε μετά από κάνα μισάωρο.
Ζ.

Σ’ ωραίος...
*ΑΝΤΩΝΗΣ Καρπετόπουλος εξαιρετικός, πολλές φορές κλέβει την τηλεοπτική παράσταση στα γήπεδα του Γιούρο. Με γνώσεις, στυλ και πληροφορίες στο πλαίσιο της μετάδοσης, συχνά με χιουμοριστικές ατάκες. Ένας μοντέρνος σπορτκάστερ που ξεχωρίζει, καλύτερος μακράν από διάφορους τυποποιημένους που γίνονται βαρετοί ή βάζουν διαρκώς αυτογκόλ.
Ζ.

Ίδια αλλά χώρια
*ΕΙΝΑΙ προσεκτικοί οι υπουργοί, τι να κάνουν κι αυτοί... Ιδίως σε προ-προεκλογική περίοδο όπως θεωρείται η τωρινή. Την ίδια ακριβώς ημέρα απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στους δύο Λαρισαίους βουλευτές, Μ. Χαρακόπουλο και Χρ. Κέλλα, για την υπόθεση του υπό αδειοδότηση κυκλώπειου φωτοβολταϊκού πάρκου των 1.100 στρεμμάτων, στην Αετοράχη Ελασσόνας. Ο Σπήλιος Λιβανός τούς έβαλε μαζί στην αφετηρία ώστε να αξιοποιήσουν αμφότεροι εξίσου το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας τους, όπερ και εγένετο με ταυτόχρονη αλλά χωριστή ανακοίνωσή τους στην εφημερίδα, ανακοίνωση με περιεχόμενο την ίδια ακριβώς υπουργική απάντηση. Κι ανήκουν κι οι τρεις τους στο ίδιο κόμμα. Έτσι είναι όμως η ΝΔ, υπέρ της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού. Βέβαια η απάντηση του Υπουργού δεν φέρνει κάτι νέο, δεν καθησυχάζει τους αντιδρώντες κατοίκους, «το θέμα μελετάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες», είπαν διά στόματος Λιβανού, οι μελετώσες υπηρεσίες. (Ε, δεν θα πήγαινε κι αμελέτητο...).
Ζ.

Μπάλα και γύρος
*ΜΠΗΚΑΝ στο πνεύμα της γυμναστικής οι Λαρισαίοι. Ή τουλάχιστον προσπαθούν.
- Πάμε για τρέξιμο;
- Ναι, πάμε.
- Πόσους γύρους αντέχεις;
- Τέσσερις χωρίς κρεμμύδι.
***
*- ΠΑΜΕ για καμιά μπαλίτσα;
- Ναι πάμε. Εγώ θα πάρω δύο, μία κρέμα και μία φιστίκι.
***
*- ΠΑΛΙΑ ερχόμουν κι εγώ εκεί που πας γυμναστήριο.
- Πόσο παλιά;
- Ήταν σουβλατζίδικο ακόμη.
Ζ.

Τασάρχης;
*ΠΩΣ να είναι άραγε το ορθό, μελετάται στον ΣΥΡΙΖΑ, από τους φιλόλογους του κόμματος. Αν και υπάρχει μακρά προϊστορία στον χώρο με τις πάλαι ποτέ συνιστώσες, που έγιναν βέλη, έως και ανέκδοτο, στα χέρια των πολιτικών τους αντιπάλων. Πάντοτε όμως υπήρχαν ρεύματα, φυλές, πλατφόρμες, τάσεις.
Τώρα λοιπόν, στη Λάρισα, μελετούν για το ποιος χαρακτηρισμός ταιριάζει στον Χρ. Αθανασιάδη, ο οποίος ορίστηκε επικεφαλής της Κίνησης Μελών.
Μιας από τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα κεντρικά, οι οποίες, το πιθανότερο, στοχεύουν στην ισχυροποίηση συγκεκριμένων στελεχών και δελφίνων, κάτω από τον Αλ. Τσίπρα, καθώς σοβαρές ιδεολογικές διαφορές δεν φαίνεται να υπάρχουν. Να πλασαριστούν θέλουν ενόψει συνεδρίου του κόμματος.
***
*ΠΩΣ λοιπόν θα ονομαστεί ο επικεφαλής της τάσης; Τασάρχης, Τασιάρχης ή Τάσης; Όταν κορυφαίοι πρώην υπουργοί επισκεπτόμενοι τη Λάρισα επιδιώκουν να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν με τον Χρ. Αθανασιάδη, είναι κι ο Α. Αγραφιώτης που όμως κρατάει χαμηλούς τόνους, τραβιέται πιο πίσω, τότε λοιπόν αναμφιβόλως προκύπτει νέος ηγέτης. Αυτός θα είναι λοιπόν ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα; Άσχετα από Ν.Ε. και άλλα όργανα; (Να ξέρει κι ο κόσμος να κάνει τα κουμάντα του).
Ζ.

Στις υπέργειες
*ΚΑΙ καλά τα ασανσέρ, έχουν πάψει να λειτουργούν από τότε που ξεκίνησαν, κανείς δεν περιμένει κάτι πια. Οι σκάλες όμως; Οικτρή η κατάσταση στις υπέργειες διαβάσεις πεζών πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Σπασμένα σκαλιά, βρωμιά τριγύρω, φυλλωσιές να εισβάλλουν απ’ το πλάι, εγκατάλειψη. Του ΟΣΕ δεν είναι η ευθύνη; Αλλά κι ο Δήμος οφείλει να παρέμβει.
Ζ.

Μαύροι τάπητες
*Ο οποίος Δήμος είναι και η μόνη δύναμη που μπορεί να πιέσει τον ΟΣΕ, στα κεντρικά εννοείται, έτσι λειτουργεί ο οργανισμός σιδηροδρόμων, στη Λάρισα δεν υπάρχει μηχανισμός και αρμοδιότητες, άλλο που τα τοπικά στελέχη του οφείλουν να ενημερώνουν το κέντρο και να ζητούν επίλυση προβλημάτων, να πιέσει λοιπόν ο Δήμος ώστε να αντικαταστήσει ο ΟΣΕ τους φθαρμένους ελαστικούς τάπητες στην ισόπεδη διάβαση της οδού Βόλου ή και όπου αλλού είναι επίσης προβληματικοί.
Ντράγκα-ντρούγκα τα διερχόμενα αυτοκίνητα απ’ το πασάγιο, τάχα μου υπάρχουν λάστιχα απόσβεσης των κραδασμών ανάμεσα στις σιδηροτροχιές. Πέρασαν τα χρόνια, είναι σαν να μην υφίστανται, χρειάζονται αντικατάσταση. Μαύρα λάστιχα, μαύρα χάλια.
Σιγά και ποιος θα νοιαστεί απ’ την Αθήνα. Ο Δήμαρχος όμως δεν μπορεί να τους επιτρέπει να αγνοούν και να παραμελούν την πόλη του.
Ζ.

Προσωπική παγκοσμιοποίηση
*ΤΟ να ψωνίζεις σου προσφέρει μια ομαδική μυστική εμπειρία. Περπατάμε πλάι στους άλλους. Ο καθένας κρατάει το καλάθι του ή σπρώχνει το καρότσι του. Κανείς δεν κρύβει τις αγορές του. Ξέρουμε ότι ο τάδε έχει ευαίσθητο δέρμα, λατρεύει τα λουκανικάκια και έχει παιδιά που τους αρέσουν τα δημητριακά με σοκολάτα σε σχήμα ζώων.
Ότι στην άλλη γυναίκα αρέσουν τα ταρτάκια με λεμόνι και μαρέγκα, ότι έχει ξηρά μαλλιά και πως ζει μόνη αφού έχει πάρει μία και μοναδική μερίδα σολομού.
Τα καλάθια αποκαλύπτουν την προσωπική μας ζωή, ψωνίζοντας είμαστε γυμνοί σαν παιδιά κι αυτό δεν μας ενοχλεί.
***
*ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΕΣ παρατηρήσεις πάνω στην καθημερινότητα, με αδιόρατο χιούμορ από τον Μαρτέν Παζ στο βιβλίο του «Ίσως μια ιστορία αγάπης»: Οι γυναίκες και τα ντυσίματά τους τον γοήτευαν. Έμοιαζαν με χαμαιλέοντες σε διαρκή αναζήτηση του χρώματος που θα τους επέτρεπε να χαθούν μέσα στον κόσμο.
Αυτή η συνεχής αναζήτηση μιας νέας εμφάνισης, τις έκανε άπιαστες. Ένας άντρας έχει λίγα ρούχα, δεν έχει ανάγκη να καμουφλαριστεί.
Ο άντρας ιδρώνει μέσα στα ρούχα του, αλλά ο κόσμος ολόκληρος ιδρώνει μέσα στα ρούχα των γυναικών.
***
*ΤΟΥ άρεσε αυτό το φαγητό που διέγειρε το μυαλό του όσο και τη γλώσσα του. Τα λαζάνια ήταν το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας. Τα ζυμαρικά είχαν εφευρεθεί στην Κίνα, οι ντομάτες προέρχονταν από την Αμερική, τα κρεμμύδια από τη Δυτική Αφρική, το σκόρδο από την Αίγυπτο, οι εργάτες που έχτιζαν την Γκίζα κατανάλωναν τεράστιες ποσότητες.
Ζ.

Ως τον Τύρναβο
*ΣΤΟ αγαπημένο τους θέμα, «σεξ και 3η ηλικία», ξανά χθες στην τριγωνοπλατειακη παρέα.
- Έχει και τόση ζέστη όσο καλοκαιριάζει και δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε σεξ...
- Γιατί, έκανες τον χειμώνα;
- Άλλο αυτό...
***
*- ΤΟ ξέρεις ότι το σεξ προσφέρει υγεία και προσθέτει χρόνια στη ζωή σου;
- Φυσικά και το ξέρω.
- Θες να σε κάνω αθάνατη;
***
*- ΓΙΑΤΡΕ πρέπει να χάσω γρήγορα δέκα κιλά.
- Δύο τρόποι υπάρχουν...
- Ποιοι;
- Το πρωί που ξυπνάς θα πας για τρέξιμο μέχρι τον Τύρναβο ή θα κάνεις δύο φορές σεξ με τη γυναίκα σου.
- Ε σιγά... Και πού είναι δηλαδή ο Τύρναβος; Ούτε 20 χιλιόμετρα...
Ζ.

Προεκλογική
*ΚΑΙ να που ο ΣΥΡΙΖΑ τους προλαβαίνει όλους, σπάει το εμπάργκο του κορονοϊού, την πολιτική καραντίνα, διοργανώνοντας την πρώτη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα. Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα λένε, άλλωστε τώρα πια έχουν γίνει ένα σωρό ανάλογες μαζώξεις με τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις πλατείες, ενώ μέχρι και συναυλίες έγιναν στη Λάρισα.
Στην Ταχυδρομείου θα μιλήσει την άλλη εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, για «την ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης» και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.». Εκδήλωση που μοιάζει αρκετά προεκλογική. (Να περιμένουν άραγε κάτι; Να υποψιάζονται μητσοτακικό αιφνιδιασμό;).
Ζ.

Ξαραχνιάζουν
*«ΑΝ και τα μέτρα της καραντίνας έχουν χαλαρώσει, τα ΚΕΠ εξακολουθούν να τα τηρούν με ευλάβεια», επισημαίνει ο Λαρισαίος Γ.Π. Ήτοι, η εξυπηρέτηση των πολιτών συνεχίζει να γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
«Μόνο που δεν απαντάει κανείς στις κλήσεις. Αν παραπονεθείς, η υπεύθυνη εξηγεί ότι μιλούν οι υπάλληλοι, ενώ εσύ στέκεσαι έξω από την πόρτα, με το τηλέφωνο στο χέρι και παρατηρείς τους υπαλλήλους να ξαραχνιάζουν το ταβάνι με τα μάτια...».
Ζ.

Αραχτός;
*ΤΙ υποχρεώσεις μπορεί να έχει ένας υποδιοικητής Νοσοκομείου; Πολλές και διάφορες ή και ελάχιστες, ανάλογα με τις αρμοδιότητες που του έχει εκχωρήσει ο διοικητής του.
Το ερώτημα ανέκυψε χθες στη διάρκεια συζήτησης συνταξιούχων Λαρισαίων όταν είδαν τον προαναφερθέντα αξιωματούχο να απαντά αναλυτικά και εμβριθώς σε ανάρτηση άλλου στο f/b, πληκτρολογώντας σε χαλαρή πλην όμως βαθιάς φιλοσοφίας συζήτηση, αφοσιωμένος στο ίντερνετ σε εργάσιμη ώρα, τσάκα-τσούκα σε ώρα αιχμής μάλλον, λίγο μετά τις 9 το πρωί.
- Καλύτερα παλιότερα που έπαιζαν πασιέντζες κατά μόνας. (Σκλάβοι του πληκτρολογίου και της οθόνης).
Ζ.

Ληγμένοι
*ΔΥΟ λογαριασμούς βρήκε βγαίνοντας από το σπίτι του στην οδό Μιαούλη ο συμπολίτης.
Ο ένας εταιρείας θέρμανσης με φυσικό αέριο, είχε λήξει στις 15 Ιουνίου. Ο δεύτερος από εταιρεία τηλεπικοινωνιών, είχε ημερομηνία λήξης την 11η Ιουνίου. Χθες ο μήνας είχε 18.
Το πιθανότερο είναι ότι δεν εστάλησαν ετεροχρονισμένα από δύο διαφορετικές εταιρείες, αλλά ότι τα ΕΛΤΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα...

Κλειδιά
*ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ συμπολίτης βρήκε στον δρόμο κλειδιά (μεταξύ αυτών και αυτοκινήτου) και τα παρέδωσε στην Αστυνομία, προκειμένου να τα παραλάβει ο κάτοχός τους, όταν τα αναζητήσει.
Η ανησυχία του όμως γι’ αυτόν που τα έχασε, ήταν μεγάλη και τον οδήγησε στα γραφεία της «Ε», αναζητώντας τρόπους για να ενημερωθεί ο κάτοχός τους σύντομα!
Σπανίζει η ενσυναίσθηση στην εποχή μας.

Οι ζάπλουτοι
*ΤΕΣΣΕΡΙΣ μεγαλοεπιχειρηματίες πίνουν μαζί καφέ στη Ν. Υόρκη, διηγείται ο Δ.Γ. Ένας καθολικός, ένας προτεστάντης, ένας μουσουλμάνος κι ένας Εβραίος.
- Είμαι τόσο πλούσιος, λέει κάποια στιγμή ο καθολικός, που σκέφτομαι ν’ αγοράσω τη Citibank...
- Εγώ πάλι, παρεμβαίνει ο προτεστάντης, έχω τόσα κέρδη φέτος που λέω ν’ αγοράσω την General Motors...
Λιγάκι βαριεστημένος ο μουσουλμάνος.
- Με τόσα λεφτά που έχω θα κοιτάξω ν’ αγοράσω τη Microsoft...
Ο Εβραίος χαμογελάει, ανακατεύει με το κουταλάκι τον καφέ του και κουνάει πέρα δώθε το κεφάλι του.
- Δεν τις πουλάω, κύριοι...
Ζ.

 

LIOYPAS MAMAKOS CIU

*ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να βρεθούν μελλοντικά αντίπαλοι Ν. Λιούπας και Θαν. Μαμάκος; Μπα... Συνεργάτες μπορεί, στο ένα ή το άλλο γήπεδο συμπαίκτες.
Ζ.

 

KOKKINOS CIU

*Ο μεγάλος ιστορικός, παγκόσμιας εμβέλειας Μαρκ Μαζάουερ, μίλησε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις «Μορφές Δικαιοσύνης κατά την Ελληνική Επανάσταση». Κάποιον ρόλο θα έπαιξε ο Λαρισαίος Ντίνος Κόκκινος, διευθυντής του γραφείου του Καρδιτσιώτη υπουργού Κ. Τσιάρα και πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων - Τεχνών Θεσσαλίας.
Ζ.

 

ASKET CIU

*ΤΑ σκαλάκια της Γούβας από λευκό μάρμαρο, με φόντο το λευκό μάρμαρο στην Ταχυδρομείου, συνεισφέρουν στην ψευδαίσθηση ότι ο Λαρισαίος πιτσιρικάς έχει επιτόπιο άλμα γύρω στο ενάμισι μέτρο.
(Ας σπεύσουν οι σκάουτερ...).
Ζ.

 

KOMNOS MIXALOPOYLOS CIU

*Ο Γ. Μιχαλόπουλος της εφημερίδας προτείνει στον Απόστολο Κομνό να μπουν στην Εντατική κάποια πράγματα της περιοχής.
Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass