Χώρος για συμφωνία

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 22:52

* «ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ, θα είμαι λίγο αισιόδοξος.

Νομίζω ότι υπάρχει χώρος για συμφωνία», δήλωσε ο καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παλιός πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

Όπως τόνισε, «για παράδειγμα, αυτό που λέει το ΔΝΤ ότι δηλαδή θέλει μέτρα ισοδύναμα με το 2% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος, δηλαδή ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Αν αθροιστούν όλα τα μέτρα που φημολογείται ότι προτείνει το ΔΝΤ, τα νούμερα είναι μεγαλύτερα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κυβέρνηση αύριο-μεθαύριο μπορεί να βγει και να πει ότι με την ηρωική μας διαπραγμάτευση καταφέραμε να μην κατέβει το αφορολόγητο στα 5 χιλιάδες ευρώ και να πάει στα 7.000 ευρώ».

***

* Ο Π. Τσακλόγου, αφού υπενθύμισε ότι τώρα θα έπρεπε να συζητιέται η 6η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ενώ είμαστε ακόμη στη 2η, εξήγησε ερωτηθείς για το αφορολόγητο:

«Για να δούμε και την άλλη πλευρά… Αν υπολογίσουμε τον λόγο ανάμεσα στο αφορολόγητο όριο στην Ελλάδα, είτε ως προς το μέσο εισόδημα των κατοίκων του εσωτερικού είτε ως προς το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, είτε ως προς τη γραμμή φτώχειας, θα δούμε ότι το αντίστοιχο νούμερο στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά υψηλότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ.

Αυτός είναι ο λόγος σχετικά με τον οποίο οι δανειστές και ειδικά το ΔΝΤ εμμένει.

Βέβαια, αν πιάναμε ένα σημαντικό κομμάτι της φοροδιαφυγής, όλα τα υπόλοιπα θα ήταν πολύ -πολύ πιο εύκολα».

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass