Ξεφούσκωσαν

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2017 21:17

* ΟΙ κινητοποιήσεις των αγροτών αφορούν στην επιβίωσή τους, συνεπώς είναι δίκαιες.

Μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για τις μορφές τις κινητοποίησης ή και για το διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά αυτό το αποφασίζουν οι ίδιοι οι αγρότες και κρίνονται γι’ αυτό.

Η αλήθεια είναι πως η ΚΑΠ, στην παλιά αλλά και στη νέα της εκδοχή, αφανίζει, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες επειδή πρέπει να κυριαρχήσουν οι μεγάλες, οργανωμένες μονάδες και επιχειρήσεις. Στην αγροτική οικονομία στηρίχθηκε η χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες, τότε που ο μικρός κλήρος, έφθανε για να σπουδάσουν παιδιά και να ζήσουν οικογένειες.

Σήμερα, με τα νέα οικονομικά μέτρα θα τους αφανίσουν στην κυριολεξία και η χώρα, εθνική πολιτική προστασίας του πρωτογενούς τομέα δεν έχει. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις υιοθετούν όσα αποφασίζουν οι Βρυξέλλες. Έτσι ο ένας υπουργός πρότεινε ακτινίδια, ο άλλος καρπούζια και άλλος ρίγανη. Έτσι ξερίζωσαν καπνά και αμπέλια, χρυσώνοντας το χάπι με τις επιδοτήσεις.

Επίσης, είναι πάγια πρακτική των κυβερνήσεων να χρεώνουν πολιτικά, στο ΚΚΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση, τις εκάστοτε κινητοποιήσεις. Και τότε που μέλη του ΠΑΣΟΚ έκαιγαν τις κομματικές ταυτότητες στη Βιοκαρπέτ ή τότε με την επιχείρηση «βουλκανιζατέρ» τα ίδια έλεγαν. Με ολίγον σκανδαλολογία και κοινωνικό αυτοματισμό «ξεφούσκωναν» τις κινητοποιήσεις.

Για να μην απαντήσουν οι κυβερνώντες ποιο είναι το σχέδιό τους για την εθνική παραγωγή…

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass