Βαμβάκι και ξηρασία

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 22:56

* ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τα ειωθότα στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ ο – εκάστοτε – νέος Πρόεδρος επιλέγει τους υπουργούς της κυβέρνησης του στο μεσοδιάστημα από την εκλογή του (Νοέμβριος) έως την ανάληψη των καθηκόντων του (Ιανουάριος) και πάντως σε χρόνο ικανό ώστε να ενημερωθούν πριν ξεκινήσει η θητεία τους.

Παρ’ όλο που ο νέος «πλανητάρχης» Ντ. Τραμπ κέρδισε την ψήφο των αγροτών, ο υπουργός Γεωργίας ήταν ο τελευταίος που επέλεξε, προκαλώντας προβληματισμό στις αγροτικές οργανώσεις ότι τελικά δεν θα έχει σε προτεραιότητα τα ζητήματά τους.

***

* ΕΠΙΛΟΓΗ του για το Υπουργείο των 100 χιλιάδων υπαλλήλων και του προϋπολογισμού των 155 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ο 70χρονος κτηνίατρος Σόννυ Περντιού, επί 8ετία κυβερνήτης της Πολιτείας της Τζώρτζια (2003-11), η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγελαδοτροφία και την παραγωγή βαμβακιού (ο νέος υπουργός μεγάλωσε άλλωστε σε φάρμα, στην οποία καλλιεργούνταν βαμβάκι).

***

* Ο Περντιού προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας το 2007 όταν προσευχήθηκε δημόσια μαζί με αγρότες για να βρέξει (η πολιτεία του «χτυπήθηκε» από πρωτοφανή στα χρονικά ξηρασία), ενώ ζήτησε από τον Θεό να συγχωρέσει την Τζώρτζια που ήταν σπάταλη με το νερό. Τότε, έλαβε και αυστηρά μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης ύδατος.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass