Η Λάρισα στη Βουλή

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2017 11:06

* ΣΤΟΝ Δήμο Λαρισαίων αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση χθες στη Βουλή για την κοινωφελή εργασία στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι «η κοινωφελής εργασία για τα κέντρα φιλοξενίας ήταν ένα έκτακτο πρόγραμμα. Δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα προγράμματα που βγάζουμε. Έτσι, λοιπόν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατεγράφησαν στα κέντρα οι θέσεις και οι ανάγκες που υπήρχαν τον Μάρτιο του 2016».

***

* ΟΠΩΣ διευκρίνισε, έκτοτε «μειώθηκαν αυτές οι ανάγκες και ο μέσος όρος των τοποθετήσεων μέσα στα Κέντρα Φιλοξενίας είναι περί το 63%-65%» (σ.σ. των εργαζομένων της κοινωφελούς).

«Ενδεικτικά – είπε η Ράνια Αντωνοπούλου - θα σας διαβάσω τη δήλωση-απάντηση από τον Δήμο Λαρισαίων. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής λέει τα εξής: «Δεν είναι άφαντοι οι εργαζόμενοι. Οι πενήντα υπάλληλοι από τους ενενήντα, δηλαδή πάνω από το 50% των εργαζομένων βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναρωτηθούμε αν είναι άφαντοι ή όχι οι άλλοι δεκαπέντε που είναι τοποθετημένοι και εργάζονται στο κοινωνικό παντοπωλείο και στην αποθήκη που βρίσκονται τα ρούχα που διανέμονται στους πρόσφυγες, οι έξι…» κ.λπ.. Εκεί αρχίζει να απαριθμεί πού είναι τοποθετημένοι οι υπόλοιποι.

***

* ΓΙΑ να ξεκαθαρίσει λοιπόν και αυτή η παραπληροφόρηση, σας λέω ότι είμαστε σε συνεχή επαφή με τους δήμους. Παίρνουμε από αυτούς μια καταγραφή που μας δίνουν για το πού τοποθετούνται ακριβώς, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον. Το παρακολουθούμε από κοντά», διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

ΜΑΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass