Oπου λαλούν πολλοί κοκόροι...

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 10:00

Οι πολιτικές διεργασίες που άρχισαν να λαμβάνουν χώρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών εξελίσσονται αλλά είναι όμως μονοσήμαντες.

Η επιδίωξη της εκλογής στην ηγεσία από πολλά και σπουδαία στελέχη από μία οπτική γωνία αν την κοιτάξει κανείς μπορεί να θεωρηθεί ως πολύ σημαντική και θεμιτή, από κάποια άλλη όμως γωνία πρόωρη και βιαστική.
Δεν έλαβαν υπόψη τους οι υποψήφιοι πρόεδροι δύο σοβαρές παραμέτρους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση το ΠΑΣΟΚ.
Η μία είναι πως η αρχική και τεράστια μείωση των δυνάμεών του δεν είχε αίτιο το πρόσωπο του αρχηγού, αλλά τις ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές που άσκησε με το πρώτο μνημόνιο και τις οποίες ποτέ δεν αποδέχτηκαν οι για πολλά χρόνια οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.
Η δεύτερη παράμετρος είναι το γεγονός πως για συναπτά έτη το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να επεξεργαστεί, να καταθέσει, αλλά και να επικοινωνήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο να δίνει λύσεις στη σωρεία των προβλημάτων που φόρτωσε στις πλάτες των λαϊκών κυρίως στρωμάτων η ΝΔ με τις εφαρμοζόμενες από αυτήν πολιτικές.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω πρέπει άμεσα να σταματήσει από όλους τους υποψηφίους η μόνιμη επωδός πως μόνο με αυτόν ή αυτήν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. Ο ισχυρισμός από τον ένα πως εξασφάλισε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και η επιχείρηση επανεκκίνησης του κόμματος από κάποιον άλλο δεν πείθουν κανέναν και έτσι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζει να είναι ένα μικρό περιθωριακό κόμμα. Εξάλλου δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής τους πως ο λαός σοφά λέει πως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Αδιαφορεί ο λαός αν οι υποψήφιοι είναι δύο ή τρεις ή χίλιοι δεκατρείς. Ο λαός ενδιαφέρεται για νέα διακήρυξη, νέο κυβερνητικό πρόγραμμα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ο λαός νοιάζεται για την επεξεργασία και κατάθεση ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στη συνεργασία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και στη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου εξουσίας που θα δώσει όραμα και προοπτική στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τον εργαζόμενο και συνταξιούχο, τον νεολαίο, τον επιστήμονα. Το βάλτωμα του λαού στην παρούσα κατάσταση της μιζέριας και της ανέχειας, της ανασφάλειας στις γειτονιές, της επίδειξης άκρατης αλαζονείας από πρώην κυβερνητικά στελέχη, την έκρηξη των ενοικίων, την τεράστια αύξηση της νεανικής εγκληματικότητας σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Ευρώπη από τη μία και από την άλλη η κυβέρνηση να επαίρεται για την πολύ καλή πορεία της οικονομίας, κάνουν τον πολίτη να αισθάνεται πως η κυβερνητική εξουσία με τα καμώματα και τα λεγόμενά της αμφισβητεί τη νοητική του επάρκεια.
Με αυτά τα δεδομένα ας αρχίσουν σοβαρές επαφές όχι μόνο μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και με στελέχη όμορων πολιτικών χώρων, βάζοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες. Οι πολίτες προσμένουν και ελπίζουν σε κάτι νέο και δυναμικό. Κάτι που με δημοκρατικές διαδικασίες θα κατανικήσει την κυβέρνηση της ΝΔ και θα απαλλάξει τον λαό από τις αντιλαϊκές της πολιτικές. Επί μέρους στρατηγικές και δράσεις ενός εκάστου στελέχους ξεχωριστά, μόνον σε αδιέξοδο θα οδηγήσουν και τον λαό σε απογοήτευση.
Θανάσης Μπρισίμης
σμήναρχος ε.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass