Η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2023 7:28

Τα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της επιθετικής πολεμικής ρητορικής της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας. Στην περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα που τη ζήσαμε και τη ζούμε καθημερινά σε όλη την αποκρουστική πραγματικότητα, η χρήση βίας από μέρους της

Τουρκίας αποτελεί κατεστημένη εκτροπή. Η Τουρκία παρ’ όλες τις επαγγελίες για δημοκρατία στη χώρα της και διακηρύξεως σεβασμού των προσωπικών δικαιωμάτων, στραπατσάρει τις προσωπικότητες των πολιτών, προκειμένου να προστατέψει το αντιδημοκρατικό της πρόγραμμα.
Χρέος μου να υπομνήσω και να σκιαγραφήσω το κλίμα της εχθρότητας και το συνεχές κύμα της επιθετικότητας που δέχεται η πατρίδα μας από τον Τούρκο πρόεδρο ΡατζέπΤαγίπ Ερντογάν και την παρέα του, προκειμένου να εντυπωσιάζουν τους αποδέκτες συντρόφους τους, να τους μαγνητίζουν και να τους μαντρώνουν στο δικό τους μαντρί, στο στρατόπεδο των φανατισμένων κομματικών συρφετών και των παθιασμένων ψηφοφόρων. Ασκούν έντονη προπαγάνδα πάνω τους και πλύση εγκεφάλου, ώστε τα άτομα αυτά να είναι της πλήρους υποταγής τους. Πάνω σ’ αυτούς τους γενίτσαρους στηρίζεται ο «Σουλτάνος» και η παρέα του, απειλώντας τους πάντες και τα πάντα, ιδίως την πατρίδα μας, που είναι στην πρώτη γραμμή των απειλών. Αυτές οι απειλές και οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Στοχεύουν στην αναχάραξη των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών, σε βάρος της πατρίδας μας, και προκειμένου να το επιτύχει αυτό, είναι ικανός για όλα.
Δεν υπάρχει καμία πολιτική κίνηση στην ιστορία του κόσμου, εκτός από την Τουρκία, που να έχει αναπτύξει τόσο αριστοτεχνικά και να καλλιεργήσει τη διαστροφή των εννοιών και το ψεύδος. Αυτό το φαινόμενο απαιτεί ειδική μελέτη. Ο Ερντογάν και η παρέα του, πώς με την προπαγάνδα τους, με τη σωστή τοποθέτηση των λέξεων και τη βαθύτατη γνώση της ψυχολογίας των μαζών, κατόρθωσε ώστε τίποτα να μην ονομάζεται με το αληθινό του όνομα. Μία άβυσσος υποκρισίας και παραποίησης της αλήθειας.
Με κανόνα το ψέμα και πνιγμό και αφανισμό της αλήθειας και του ορθού λόγου, στρέφεται εναντίον της χώρας μας, για να εγκαταστήσει ένα καθεστώς των όσων υποστηρίζει. Δεν γίνεται πιστευτός από κανέναν, αφού ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια δεν κρύβονται με τίποτα. Μας απειλεί ότι θα καταλάβει τα νησιά του Αιγαίου, θα βομβαρδίσει την Αθήνα με τους δικούς του πυραύλους, θα προστατέψει τη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου, θα μας κηρύξει τον πόλεμο εάν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια κτλ.
Μπροστά σ’ αυτή την επιθετική ρητορική των ηγετών της Τουρκίας, της ψευδολογίας, της παράνοιας, της αρρωστημένης φιλοδοξίας και της πρόσδεσης στο άρμα της εξουσίας, εξακολουθεί να αυτοδικαιώνεται και να αυτοϊκανοποιείται ο αρχηγός με τις απεχθείς πράξεις της συνωμοσίας, της βίας και γενικά της ανομίας, βρίσκεται έξω από κάθε συνεννόηση, μακριά από την εμβέλεια της προσέγγισης και της ειλικρινούς συζήτησης κάθε προβλήματος μαζί του. Ζει στον δικό του κόσμο, στον σκοτασμό της ψυχής του. Κάθε συνύπαρξη και συμπορία μαζί του φαίνεται τουλάχιστον προς το παρόν ότι δεν μπορεί να υπάρξει. Αν αλλάξει μυαλό και τρόπους, εδώ είμαστε να συζητήσουμε μαζί του και μόνο για την υφαλοκρηπίδα, χωρίς να αγνοώ και να παραβλέπω τις αποστομωτικές απαντήσεις της χώρας μου στις παράλογες απαιτήσεις του Ερντογάν.
Φρονώ πως ήρθε η ώρα και η στιγμή που πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο αρχηγών των κομμάτων της Βουλής, υπό την προεδρία της Προέδρου της Δημοκρατίας και, αφού απορρίψει με αδιάσειστα νομικά και πραγματικά επιχειρήματα τις αιτιάσεις και κάθε παραλογισμό του «Σουλτάνου» στα όσα μέχρι τώρα έχει πει εναντίον της χώρας μας, να βγει μετά και δημόσια να τον καταγγείλει στους Διεθνείς Οργανισμούς Δικαίου και σε όλα τα δημοκρατικά κράτη του κόσμου, ως παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και των νόμων και ως τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο για την ασφάλεια και την ειρήνη, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Να δείξει έτσι ότι το έθνος είναι ενωμένο και αποφασισμένο να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα με κάθε τίμημα.
Επί τιμής δικηγόρος
Αθανάσιος Στ. Φώτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass