ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Ανακρίβειες του αντιδημάρχου Ντ. Διαμάντου»

ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2022 19:34

Για «ανακριβείς ισχυρισμούς» του αντιδημάρχου Λαρισαίων Ντίνου Διαμάντου, κάνει λόγο συμπολίτισσα, εκ των ιδιοκτητριών οικοπέδου στην περιοχή έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.


Σε ρεπορτάζ της «Ε» που δημοσιεύτηκε στις 31.08.2022 με τίτλο «Ένα σχολείο χωρισμένο ...στα τέσσερα!», φιλοξενείται δήλωση του αντιδημάρχου Λαρισαίων κ. Ντίνου Διαμάντου σχετικά με το ζήτημα του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, οι μαθητές του οποίου θα φοιτήσουν διάσπαρτοι, και φέτος, σε τέσσερες σχολικές δομές.
Ο κ. Αντιδήμαρχος λοιπόν, δήλωσε, ότι ο Δήμος Λάρισας βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του οικοπέδου που βρίσκεται στον χώρο ακριβώς απέναντι από το Mikel στον ΟΣΕ (παλιά ντίσκο «ΑΝΑΜΠΕΛΑ»).
Στην ίδια δήλωσή του, ο κ. Διαμάντος επισήμανε ότι από το οικόπεδο αυτό ο Δήμος έχει 455 τ.μ. και 2.200 τ.μ. οι ιδιώτες.
«Πλέον ο Δήμος προχωρά σε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης και οι ιδιοκτήτες έχουν συμφωνήσει ώστε να περάσουν τα 2.200 τ.μ. στον Δήμο Λαρισαίων».
Η κ. Ζωή Ι. Γιαννάκου, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, με επιστολή της προς την «Ε», αποκρούει τους ισχυρισμούς του κ. Διαμάντου, σημειώνοντας τα εξής: «Η έκταση που ανήκει στους ιδιώτες, έχει εμβαδό 2.833,74 τ.μ. και όχι 2.200 τ.μ., όπως ισχυρίστηκε ο κ. Διαμάντος και ανήκει εξ αδιαιρέτου τόσο σε εμένα όσο και στους κληρονόμους του Ιωάννη Δημ. Γκάνα.
Η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1947 και με την υπ’ αρ. πρ. 5126/13.07.1992 απόφαση του Νομάρχη Λάρισας για την τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, ένα τμήμα του ΟΤ 418 χαρακτηρίστηκε ως χώρος νηπιαγωγείου και ένα τμήμα του ΟΤ 419 ως χώρος βρεφονηπιακού σταθμού.
Μετά από προσφυγή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας με τη με αριθμό 246/2007 απόφασή του ακύρωσε, ανακάλεσε και εξαφάνισε την παραπάνω πολεοδομική απαλλοτρίωση.
Ο Δήμος Λαρισαίων μη δυνάμενος να αποφύγει τις συνέπειες της παραπάνω τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης προχώρησε στην τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και αποχαρακτήρισε τον χώρο, μετέτρεψε την έκταση σε οικοδομήσιμη, καθόρισε όρους και επέβαλε εισφορά σε γη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 8.3.2011, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε παράνομα και με απόλυτη ακυρότητα σε επανεπιβολή ρυμοτομικής απαλλοτριώσεως σε τμήμα της παραπάνω ιδιοκτησίας στο ΟΤ 419 (χώρος βρεφονηπιακού σταθμού) και μετατροπή του από χώρο βρεφονηπιακού σταθμού σε χώρο νηπιαγωγείου.
Η παράνομα και ακύρως επιβληθείσα ρυμοτομική απαλλοτρίωση δεν συντελέστηκε ποτέ από το 2011 μέχρι και σήμερα.
Ο Δήμος Λάρισας δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην περιοχή.
Τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά μου και των συνδικαιούχων της έκτασης αμφισβητήθηκαν στα πολιτικά δικαστήρια από το έτος 1958 και εξής, επακολούθησε σειρά δικαστικών αγώνων, που κατέληξαν στην πλήρη ήττα του Ελληνικού Δημοσίου ενώπιον όλων των πολιτικών δικαστηρίων, ιδιαιτέρως δε ενώπιον του Αρείου Πάγου, καθόσον το Δημόσιο είχε αμφισβητήσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά τους στην έκταση αυτή.
Συνιστά επομένως πρόκληση η προβολή του ατυχούς ισχυρισμού του Δήμου ότι η έκταση αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο πολεοδομικής απαλλοτριώσεως που προκηρύχθηκε το έτος 1992 και μετά τη δικαστική της ακύρωση επαναπροκηρύχθηκε το έτος 2011 και δεν έχει λάβει χώρα μέχρι σήμερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass