Κράτος με πλεόνασμα, πολίτες… χρεωμένοι!

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2017 15:15

ΠΟΙΟΣ πίστευε ότι ο διεθνής παράγοντας των τοκογλύφων - δανειστών, θα εύρισκε στην Ελλάδα βολική και εύκαμπτη μια αριστερή κυβέρνηση (και μάλιστα την πρώτη) για να πετύχει το …ξεζούμισμα του λαού;

Τούτα τα παλικάρια νομοθετούν το τέταρτο μνημόνιο, τη «σφαγή» δηλαδή των Ελλήνων, (κατά τους πλέον σοβαρούς οικονομικούς αναλυτές), σκληρά μέτρα που όμως θα εφαρμόσει η ...επόμενη κυβέρνηση! Κι εκείνα πάλι τα παλικάρια, όποια κι αν είναι, που θα αναλάβουν τότε τη διακυβέρνηση της χώρας, θα χρεώσουν με τη σειρά τους τα μέτρα στους προηγούμενους! Μήπως αυτό δεν γίνεται τόσες δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα; «Καμένη γη» δεν λέγανε ότι βρήκαν όλοι τους; Το θυμόμαστε βεβαίως. «Μας χρέωσαν τα μνημόνια» λένε τώρα οι σύγχρονοι δανειολήπτες της χώρας, οι διαχειριστές της κατάντιας μας. «Τα μέτρα τα έφεραν και τα ψήφισαν οι προηγούμενοι δεν φταίμε, εμείς αναγκαζόμαστε να τα εφαρμόσουμε…» θα δικαιολογηθούν ως συνήθως οι επόμενοι μόλις πιάσουν τις καρέκλες της εξουσίας και φυσικά και την ...κουτάλα!

ΠΑΝΩ από 1.900.000 συντάξεις θα πληγούν από το συνεχόμενο κύμα των νέων περικοπών, οι οποίες προηγουμένως υπέστησαν άλλες δέκα περικοπές! Τα… αντίμετρα, θα τα βγάλει από τη σφαγή των χαμηλοσυνταξιούχων. Και με μαθηματική ακρίβεια σχεδόν όλοι οι Έλληνες θα νιώσουν το μεγάλο νυστέρι, της μείωσης του αφορολόγητου. Τούτοι πανηγυρίζουν για πλεόνασμα την ώρα που στις τσέπες των Ελλήνων υπάρχει μόνον έλλειμμα. Καθόμαστε και συζητάμε για αντίμετρα...συσσιτίων (!) που θα έρθουν, εάν και όταν, το 2021(!) και δεν μιλάμε που δεν υπάρχουν δουλειές για τον κόσμο. Στην ουσία τα υποτιθέμενα αντίμετρα προεξοφλούν την απόλυτη φτωχοποίηση αφού μόνο τα συσσίτια του πληθυσμού θα πρέπει να μας απασχολούν τότε…

ΟΙ ΜΙΣΟΙ Έλληνες χρωστούν στην εφορία. Η θηλιά σφίγγει στον λαιμό περίπου δύο εκατομμυρίων πολιτών που χρωστούν ποσά μέχρι και 3.000 ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη, μέχρι τέλος του έτους θα έχουν σπάσει το φράγμα των 100 εκ. ευρώ! Τα νοικοκυριά κόβουν απ' όπου μπορούν. Ακόμα και από την ποιότητα του γάλατος των παιδιών τους. Εννιά στα δέκα νοικοκυριά δεν ξέρουν τη λέξη αποταμίευση. Οι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε χρεοκοπήσει τρεις φορές. Μόνο στις τουριστικές περιοχές θα αντέξει περισσότερο η κοινωνία. Άρχισε ήδη βροχή κατασχέσεων και δεν κουνιέται φύλλο! Έχει το κράτος πλεόνασμα, το πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση, αλλά οι μισοί Έλληνες είναι χρεωμένοι! Σήμερα οι Ευρωπαίοι δεν λένε πλέον ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, αλλά …μπατίρηδες!

ΕΝΑΣ ολόκληρος λαός περιμένει κάποιον που θα καταφέρει να τον βγάλει στους δρόμους. Να ξεσπάσει σε αντίδραση μιας συσσωρευμένης αγανάκτησης επτά ετών, να πάρει την τύχη στα χέρια του, να επανακτήσει τη χαμένη αξιοπρέπεια, να εξασφαλίσει από δω και πέρα το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Αυτός ο κάποιος που να διαθέτει τέτοια ικανότητα, δυστυχώς στο υπάρχον πολιτικό προσωπικό, δεν βρίσκεται. Οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις που να καλύψουν την ανάγκη προστασίας των λαϊκών στρωμάτων.

ΕΔΩ δεν πρόκειται για απλά πολιτικά εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Εδώ πρόκειται για κάτι πιο βαρύ. Για την ίδια τη ζωή! Αφορά όλους το γεγονός ότι ήδη πέρασαν επτά χρόνια χαμένα για τους Έλληνες και τη χώρα. Αυτά δεν επανέρχονται, γράφουν μαύρη περίοδο στη ζωή των ανθρώπων, χρόνια χαμένα που πέρασαν, θυσίες μιας ζωής που ποτέ δεν θα αναπληρωθούν. Ακόμα κι αν η οικονομία επανέλθει, ακόμα κι αν η ανάπτυξη πάρει μπρος, για τα χρόνια που χάθηκαν κανείς δεν θα μας αποζημιώσει. Και κανείς δεν θα πληρώσει. Στα βιβλία θα είμαστε μια μαύρη σελίδα στις σημειώσεις του ιστορικού του μέλλοντος…

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας κοροϊδεύουν. Τούτο το νέο μνημόνιο είναι όσο όλα τα άλλα μαζί. Έφεραν νέα καταστροφικά μέτρα που αφανίζουν και τη μεσαία τάξη και χωρίς χρηματοδότηση. Ούτε πήραμε κάτι και για το χρέος! «Εξοντώνουν» νωρίτερα τους συνταξιούχους και υπόσχονται βοήθεια στους παιδικούς σταθμούς! Στους σταθμούς που έμειναν πλέον χωρίς παιδιά!

Του Χρήστου Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass