Η Ειδική Αγωγή θυσιάζεται στον βωμό μιας λογιστικής αντίληψης για την εκπαίδευση

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 16:00

Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δηλώσεις του, το Υπουργείο Παιδείας, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει μόνο το 1/3 των προσλήψεων εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη για περισσότερα από 5.500 αιτήματα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής που ήρθαν στο νομό μας για την παράλληλη στήριξη, να τοποθετηθούν με λογιστική αντίληψη. Ένας εκπαιδευτικός ακόμη και σε δύο, παιδιά! Ενώ κάποια άλλα και είναι πολλά, να παραμείνουν χωρίς στήριξη. Τη στιγμή που πολλοί γονείς είναι άνεργοι και αναγκάζονται να στραφούν προς την ιδιωτική παράλληλη στήριξη, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Το υπουργείο Παιδείας χωρίς ίχνος ευαισθησίας περιθωριοποιεί χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες και εξουθενώνει οικονομικά τις οικογένειές τους. Τσαλαπατά τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση μαθητών/τριών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με την έννοια της ισότιμης, αξιοπρεπούς και άνευ διακρίσεων πρόσβασης στο εκπαιδευτικό αγαθό. Η σημερινή κυβέρνηση, όχι μόνο έχει ήδη αθετήσει μια σειρά προεκλογικών της δεσμεύσεων στον τομέα της παιδείας, αλλά ξεπέρασε τον εαυτό της σε ευρηματικότητα. Τα περιθώρια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στενεύουν. Το Υπουργείο πρέπει άμεσα να πραγματοποιήσει μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην ειδική αγωγή.

Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη. Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που τη δικαιούται.

Πολιτική σημαίνει όραμα και όποιος δεν μπορεί να το δώσει καλύτερα να κάνει κάτι άλλο πιο χρήσιμο.

Δραγανιδάκης Δημήτρης, αιρετός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass