Γράμματα στην "Ελευθερία"

Υπερφιλόδοξη… Χίλαρι Κλίντον

Δημοσίευση: 09 Νοε 2016 16:15

Ένα παράδοξο και παράλογο φαινόμενο το οποίο άρχισε να συμβαίνει και να εξελίσσεται στα μέσα της άνοιξης του 2016, είναι της προεκλογικής εκστρατείας – αγώνα – για την προεδρεία της χώρας των Η.Π.Α. μεταξύ Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αγώνας έλαβε διαστάσεις πολέμου λάσπης, μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Κατά τις αντιλήψεις μου, η υποψήφια Χίλαρι Κλίντον είναι το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο για το ύπατο αξίωμα της πρώτης και δυνατής αυτής χώρας του κόσμου, για τρεις λόγους.

Πρώτον: διότι η επιθυμία της αυτή πηγάζει και μόνο, για να δρέψει δάφνες και δόξα δια της προβολής της παγκοσμίως.

Δεύτερον: επειδή δεν έχει τις ανάλογες και τις κατάλληλες πολιτικές και διπλωματικές ικανότητες και το αποδεικνύω τεκμηριώνοντας τα πιο πάνω γραφόμενα. Όταν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και εξελέγη παμψηφεί!.. για ευνόητους λόγους, απέτυχε στην εκπλήρωση των καθηκόντων της και της ομαλής λειτουργίας του αξιώματος αυτού. Επίσης, όταν ως υπουργός των εξωτερικών (διορισμένη και μη εκλεγμένη) στην παρούσα κυβέρνηση των Δημοκρατικών, απέτυχε και αντικατεστάθη από τον νυν υπουργό Κέρι.

Τρίτον και το χειρότερο, επιστράτευσαν όλους τους διάσημους αστέρες του Χόλυγουντ, διάφορες προσωπικότητες επωνύμων ηχηρές και πολλές «κυρίες – κοπέλες και δεσποινίδες» στα πρότυπα του Ντομινίκ Στρος Καν, δήθεν για ερωτική παρενόχληση! Αίσχος! Γιατί τόσα χρόνια δεν κατήγγειλαν οι παθούσες τον δράστη; Ακριβώς ίδια περίπτωση και ίδια τακτική… δεν ήθελαν τον Ντομινίκ Στρος Καν στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, οι Δυνατοί της 9ης λεωφόρου της Νέας Υόρκης και τον εξοστράκισαν, με την ίδια τακτική και την αυτή μέθοδο στρατηγικής.

Ίσως ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτηκαν, θα είναι ο απείθαρχος στο πανίσχυρο λόμπι το προαναφερθέν, εάν εκλεγεί. (Περίπτωση των Κένεντι προέδρου και υπουργού δικαιοσύνης των δολοφονηθέντων). Επομένως, για λόγους ασφαλείας και απολύτου σιγουριάς, βολιδοσκόπησαν την παλιά γνώριμη Χίλαρι την αποτυχούσα και “χαζο”φιλόδοξη με την εξής εισήγηση – πρόταση: Κυρία Χίλαρι – Κλίντον. Σας δίνεται η χρυσή ευκαιρία, να γίνετε η πρώτη πρόεδρος γυναίκα.. των Η.Π.Α., μοναδική περίπτωση τύχης και ευκαιρίας! Μην την απορρίπτετε. Βεβαίως, το οικονομικό μέρος μην σας απασχολεί, καθώς και η καμπάνια της προεκλογικής σας εκστρατείας, όλα δική μας φροντίδα… η εκλογή σας είναι βέβαιη και ασφαλής! Είναι άχαρο, να ζείτε υπό την σκιάν και τη δόξα του προέδρου συζύγου σας… και πολλά άλλα. Οπότε, η δια μαγείας έλξη η σαγηνευτική προς την Χίλαρι, η ρομαντική και η μελιστάλακτη καθώς άκουσε, ήταν το ΟΚ συμβόλαιο, θετικής πραγματικότητας και συνεργασίας αγαστής.

Ίδια ακριβώς περιπέτεια συνέβη με τον πατέρα Μπους στις εκλογές της δεύτερης τετραετίας, όταν στήριξαν τον Κλίντον, κερδίζοντας τη νίκη και την προεδρία για δύο τετραετίες. Τότε ο σύζυγος Μπιλ αποδέχτηκε την πρόταση και τώρα η σύζυγος Χίλαρι. Πρόσφορο έμψυχο υλικό και έδαφος κατάλληλο. Στις εκλογές τις επόμενες, στήριξαν τον υιό Μπους εναντίον του Γκορ, που ήταν ο νικητής με ένα εκατομμύριο ψήφους περισσότερες σε όλη την επικράτεια. Δήθεν ισοψήφησαν στη Φλόριντα (πλειοψηφικό με 25 έδρες) και διέταξε το ανώτατο δικαστήριο να σταματήσει η καταμέτρηση… εξελέγη ο Μπους (υιός). Δηλαδή, Επαναστατικώ Δικαίω. Αυτή ήταν απόφαση της Νέας Υόρκης, δια της τεθλασμένης οδού προς τη Δικαιοσύνη.

Παρατήρηση “α”: ο Γκορ, ήταν αντιπρόεδρος εν ενεργεία των δύο τετραετιών του Κλίντον, τον οποίο διαδέχτηκε στο χρίσμα. Του έκλεψαν τη νίκη πραξικοπηματικά. Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς.

Παρατήρηση “β”: το πανίσχυρο λόμπι της Νέας Υόρκης ιδεολογικά, ανήκει στον ρεπουμπλικανικό πολιτικό Οργανισμό. Όταν κάποιος που έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου, όπως εν προκειμένω με τον Τραμπ, εφόσον έχουν επιφυλάξεις ότι δεν θα πειθαρχήσει… δεν θα υποταχθεί στις οδηγίες και τις απαιτήσεις τους, στηρίζουν τον αντίπαλο υποψήφιο των δημοκρατικών, να μην εκλεγεί ο δικός τους ο ανυπότακτος (περίπτωση πατέρα Μπους εν ενεργεία πρόεδρος). Αιτία της δυσμένειας αυτής ήταν για τον Μπους η απόφασή του – διαταγή, να σταματήσει λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ιράκ η προέλαση και η κατάληψη της χώρας από τα αμερικανικά στρατεύματα, πρώτη φάση του πολέμου με τον κωδικό Καταιγίδα της Ερήμου… την οποία ολοκλήρωσε ο γιος του μετά από οκτώ χρόνια, όταν του δώρισαν την προεδρία την οποία έκλεψαν από τον νικητή Γκορ, με την τακτική που προαναφέραμε.

Επίλογος: τον πόλεμο λάσπης που έκαναν στον Τραμπ διαρκώς, τον δέχτηκε και τον έζησε κι ο Κλίντον τότε πρόεδρος, όταν του ζήτησαν να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία και ήταν απρόθυμος. Για να τον συμμορφώσουν, πρόβαλαν σε όλες τις τηλεοράσεις του κόσμου τις αρκετά και άκρως άσεμνες στάσεις σκληρού πορνό (που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσα έπαιξαν) με την ιδιαιτέρα του πολωνικής καταγωγής Λεβίνσκι κ.ά. Με αποτέλεσμα, να λέγει πάντα ναι στις εκάστοτε υποδείξεις και απαιτήσεις τους, βομβαρδίζοντας τη Γιουγκοσλαβία. Ο Τραμπ, εάν συγκριθεί από κάποια κατάλληλη και αμερόληπτη επιτροπή, θα τον κρίνει με άριστα μπροστά στη Χίλαρι και τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον. Η αλήθεια να λέγεται γυμνή όπως αναφέρει ο αθάνατος Μακρυγιάννης. Δεν είμαι φίλος του Τραμπ, ούτε εχθρός του ζεύγους Κλίντον αλλά, η αλήθεια πονάει.

Υ.Γ. Μία μικρή ενημέρωση: το σύνταγμα των Η.Π.Α. παρέχει στον εκάστοτε εκλεγέντα πρόεδρο σε περίοδο πολέμου τη συνέχιση ή αναστολή των επιχειρήσεων όπως εκτιμά ο ίδιος, χωρίς την έγκριση των δύο Σωμάτων Κογκρέσου και Γερουσίας. Έχει Συνταγματική κάλυψη περίπου νομίμου δικτάτορα. Με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις εκλογές της δεύτερης τετραετίας, λόγω στήριξης προς τον Κλίντον. Δηλαδή, τον σαμποτάραν. Επίσης, το εκλογικό σύστημα στις Η.Π.Α. είναι πλειοψηφικό διαρκές και μόνιμο!.. οι εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια ακριβώς, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Όχι όπως συμφέρει τον κάθε Έλληνα πρωθυπουργό στη χώρα μας, επιφέροντας μεγάλη οικονομική κατάχρηση και βλάβη στο ισοζύγιο, με δανεικά ξένα χρήματα!... και αλλαγή του εκλογικού νόμου στα μέτρα του. Ντροπή! Ως πότε; Σταματήστε κάποτε! Μιμηθείτε τον Τρικούπη, τον Πλαστήρα, τον Ρούσβελτ, τον Πάλμε και τόσους άλλους! Φτάνει πια! Έλεος… Όχι άλλες μικρότητες. Όχι σπάταλο κράτος. Νισάφι!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,

Θανάσης Δ. Καλογιάννης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass