ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 18:33
*ΛΙΓΕΣ μέρες μετά, ξανά οχτώ νομά σ’ ένα δωμά, δήμαρχος Νασιακόπουλος και συνεργάτες. Αυτή τη φορά όμως προσεκτικά, με μάσκες κανονικά κι ο λόγος απλός, ήταν εκεί ο υπουργός. Ζ. *ΛΙΓΕΣ μέρες μετά, ξανά οχτώ νομά σ’ ένα δωμά, δήμαρχος Νασιακόπουλος και συνεργάτες. Αυτή τη φορά όμως προσεκτικά, με μάσκες κανονικά κι ο λόγος απλός, ήταν εκεί ο υπουργός. Ζ.

Στην κατηφόρα
*ΚΑΙ πήραν οι θερμοκρασίες την κατηφόρα, να γίνουν κανονικές για την εποχή. Μην ξεχαστούν όμως κατεβαίνοντας της δροσιάς τη σκάλα, διότι φτάνει το καθ’ εαυτού καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο και πρέπει να τιμηθεί δεόντως. Μη χαλάσει το μεσοκαλόκαιρο καμιά ψυχρασία.


Οι επικείμενες μετεωρολογικές αστάθειες, με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, καλά θα κάνουν να περιμένουν τη Δευτέρα.
Ζ.

Πειστικός
*ΠΡΑΞΗ ευθύνης την χαρακτηρίζει ο Ντίνος Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανακοίνωσε χθες δημοσίως ότι έκλεισε ραντεβού στο Πανεπιστημιακό τη Δευτέρα, για να εμβολιαστεί η κόρη του, ηλικίας 15 ½ χρονών. Αυτό σημαίνει πείθω, με επιχείρημα ακαταμάχητο.
Ζ.

Γκάλοπ ιντερνετικό
*ΣΕ εξέλιξη βρίσκεται ηλεκτρονική δημοσκόπηση, μέσω facebook, άρα ελάχιστου κόστους, από την εταιρεία GPO, πρώην Θεοδωρικάκου δηλαδή, για τον νομό της Λάρισας, με στόχο να αποτυπώσει, όσο πιστά μπορεί να γίνει, τις διαθέσεις του κόσμου απέναντι στον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη αλλά και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό.
Τα κλασικά ερωτήματα για το ποια είναι τα σπουδαιότερα προβλήματα, πώς τα έχουν αντιμετωπίσει οι νυν αυτοδιοικητικές αρχές, η γνώμη για τους αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων κοκ. Κάποια στιγμή θα δώσουν και τα αποτελέσματά τους.
Ζ.

Με επιχειρήματα
*ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, με νηφάλια επιχειρηματολογία, από τον Μ. Χ.
- Όσοι, έστω και αστειευόμενοι, προτείνουν τη μη περίθαλψη των μη εμβολιασμένων, ελπίζω να μην είναι καπνιστές, να μην πίνουν πολύ ούτε να είναι παχύσαρκοι. Γιατί μ’ αυτή τη λογική εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι εκτός Ε.Σ.Υ.
***
*ΚΑΙ από τον Α. Κ.
- Όχι και τόσο πειστικό επιχείρημα της αναγκαιότητας να εμβολιαστούν οι νέοι, για να μην πω τα παιδιά, για να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι. Μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνουν όλοι οι ηλικιωμένοι τα εμβόλιο.
***
*- ΝΑ και κλειστοί χώροι αποκλειστικά για ανεμβολίαστους…
- Ε; Κλειστοί χώροι για ανεμβολίαστους, πώς;
- Οι ΜΕΘ καλέ, οι Εντατικές για όσους θα αρρωστήσουν βαριά. (Το μπλακ χιούμορ έλειπε…)
Ζ.

Βρες άκρη
*ΟΙ Λαρισαίοι ψάχνουν να βρουν άκρη.
- Θέλουμε ένα τραπέζι για τέσσερα άτομα, ο ένας εμβολιασμένος ο άλλος όχι, ένας με μία δόση και ο άλλος έχει νοσήσει, πού μπορούμε να κάτσουμε;
- Στο σπίτι σας.
***
*ΣΑΜΠΩΣ ο άλλος πού βρήκε; Και κάθισε…
- Όλη η παραλία γεμάτη με κουκλάρες, η οικογένεια με τα εφτά παιδάκια θα έρθει να κάτσει δίπλα μου.
Ζ.

Αίφνης
*ΤΟ ζόρικο συμβάν, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, αναφέρει ο Κ. Μπ. προϊδεάζοντας για τυχόν επανάληψή του: Ένας γείτονας από το Πολυδένδρι καθώς πήγαινε στη Λάρισα με το αυτοκίνητό του, έξω από το Γερακάρι, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος από κουνούπια και ξαφνικά μαύρισε όλο το παρμπρίζ, οι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και δεν έβλεπε τίποτα. Ευτυχώς ήταν στην ευθεία και κατάφερε και σταμάτησε το αυτοκίνητό του χωρίς συνέπειες.
Ζ.
Αυτά τα κουνούπια…
*Ο καιρός των κουνουπιών κι οι Λαρισαίοι έχουν να λένε.
- Η επικοινωνία μου με τα κουνούπια ανέβηκε επίπεδο. Πλέον τα ρωτάω αν τους αρέσει το αουτάν ή αν θέλουν να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο.
***
*- ΕΙΝΑΙ ένας μεθυσμένος και τον τσιμπάει ένα κουνούπι. Το κοιτάζει καλά-καλά «Πιες, πιες, να δούμε πώς θα καταφέρεις να γυρίσεις σπίτι μετά…».
***
*- ΕΙΜΑΙ τόσο ευαίσθητη, που όταν με τσιμπάνε κουνούπια τα χτυπάω στην πλάτη καλέ για να ρευτούν.
Ζ.

Τσιαρταίοι
*ΟΥΔΕΙΣ είχε εκπλαγεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, στο γνωστό Γιδά εδώ πιο πάνω μετά την Κατερίνη, από τις κατά καιρούς ακραίες δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα. Ο οποίος βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, για αρνητικούς λόγους. Στην κωμόπολη, που καμάρωναν για το άξιο τέκνο τους, τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της Εθνικής, ήξεραν επίσης καλά ότι η οικογένεια Τσιάρτα ήταν και είναι κατά κανόνα ακροδεξιοί. Οπότε…
Ζ.

Γιατρικό ψυχής αλλά…
*- ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ φεστιβάλ γιατί θα έχουν κόσμο. Η Περιφέρεια στο Κιάτο δεν κάνει τη συναυλία στη γενέτειρα του Γιάννη Σπανού γιατί θα έχει κόσμο...
Στην Επίδαυρο που είχε 20 χιλιάδες ανθρώπους και μπράβο, εκεί δεν έχουν θέμα... (Είναι η Ελένη Δήμου που απορεί και εξίσταται).
***
*- ΤΟ ζήσαμε και πέρυσι αυτό. Στο Ηρώδειο δεν υπήρχε πανδημία, ενώ στις άλλες εκδηλώσεις η πανδημία κάλπαζε. Και φταίτε εσείς με τη διγλωσσία σας.
Και η γνωστή τραγουδίστρια που δηλώνει ότι έχει κάνει «και τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά τη ζωή μου πίσω δεν την πήρα», συμπληρώνει: Το Θέατρο είναι τροφή για το μυαλό. Η μουσική και το τραγούδι γιατρικό για την ψυχή.
Ζ.
Με μια σαλάτα
*ΕΛΕΓΑΝ τον πόνο τους οι Λαρισαίες, στη σκιερή πλατεία.
- Θεέ μου, όταν σου ζήτησα να χαλαρώσω δεν εννοούσα στον πισινό…
***
*- ΝΑ έρθει ένα μοντέλο υπεύθυνα και να μου εξηγήσει πώς διάολο χορταίνει με μια σαλάτα μεσημεριανό.
***
*- ΠΑΩ στο γυμναστήριο, κάθομαι στο ποδήλατο, σε λίγο περνάει ο γυμναστής.
- Γιατί δεν κάνεις πετάλι;
- Είμαι σε κατηφόρα.
Ζ.
«Ξενοδόχοι» του ιού;
*Ο ενενηντάχρονος αλλά «τετρακοσάρης» ακόμα στο μυαλό, ο θρυλικός καθηγητής του Πολυτεχνείου, Θεοδόσης Τάσιος, η επιτομή του ορθολογιστή, απευθύνεται στους αρνητές. «Εάν οι συνέπειες του μη εμβολιασμού αφορούσαν αποκλειστικά εσένα, τότε να το συζητούσα το προσωπικό σου δικαίωμα, αλλά αφορούν κυρίως εμένα που να πάρει ο διάολος… Μην αγαπάς τον πλησίον σου. Αλλά να συμβάλλεις στον θάνατό του; Έλεος…».
***
*ΚΑΙ επιχειρηματολογώντας, προσπερνά το «Πρώτον με τη σίγουρη αρρώστια σου εγώ θα πληρώσω για να μην πεθάνεις και να γίνεις καλά», για να επικεντρώσει στο «δεύτερον και κυριότερο, υπάρχει ένα λάθος μεγάλο λογικής. Δεν πρόκειται για το σώμα σου.
Προσφέρεις ξενοδοχειακές υπηρεσίες στον ιό: «Ελα να σε φιλοξενήσω, έλα πουλάκι μου να κάνεις μεταλλάξεις, να δυναμώσεις, να διαιωνιστείς, έλα να απειλήσεις αυτούς τους ηλίθιους τους υπόλοιπους. Γίνονται «ξενοδόχοι του θανάτου”. Αυτό δεν το δέχομαι…».
Ζ.

Στο Συκούριο
*ΜΕ αλλεπάλληλες διακοπές νερού ταλαιπωρούνται εδώ και μέρες στο Συκούριο, ενημερώνει ο Λ. Ζ. Μάλιστα χθες, όπως διαμαρτύρονται κάτοικοι, η βλάβη κράτησε μέχρι το βράδυ.
Είχαν από το πρωί χωρίς νερό. Ζητούν τουλάχιστον κάποια ενημέρωση, να ξέρουν γιατί και ως πότε θα λένε «το νερό νεράκι».
Ζ.
Εξυπηρέτηση και φροντίδα
*ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ θετικά έως κολακευτικά τα σχόλια που φτάνουν το τελευταίο διάστημα στην εφημερίδα, για τη συμπεριφορά γιατρού στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.
Όπως λένε Ελασσονίτες, ο γιατρός Α.Κ. αποτελεί ζωντανή διαφήμιση για το Κ.Υ. Πάντα ευγενής, προσιτός, εξυπηρετικός, με φροντίδα, πάντα κοντά στον άνθρωπο και στο πρόβλημά του.«Όταν η ανθρωπιά συμβαδίζει με την επιστήμη...», θα πει με νόημα, επισκέπτης του Κ.Υ. Ελασσόνας.
Ι.Μ.

Παίζει ή γυρίζει;
*ΜΕ καλή διάθεση αλλά σε κακή φάση, η συντροφιά των Λαρισαίων.
- Τώρα είμαστε στην εποχή που περνάμε τα καλύτερα απ’ τα χειρότερά μας.
***
*- ΕΙΜΑΣΤΕ η γενιά που θα έχουμε σέλφι φωτογραφία στον τάφο μας.
***
*- ΟΤΑΝ πεθάνω θέλω να σκορπίσετε τα χρέη μου στο Αιγαίο.
***
*- ΤΡΕΙΣ μέρες τώρα παίζει το μάτι μου. Νόμιζα ότι κάποιον θα δω αλλά είναι μάλλον που έχει αρχίσει να γυρνάει.
Ζ.

Τι είναι χειραγώγηση;
*ΞΕΘΑΡΡΕΨΑΝ οι συριζαίοι και στη Λάρισα, μετά την εξέλιξη της υπόθεσης του Ν. Παππά, του πρώην υπουργού που παραπέμφθηκε όπως παραπέμφθηκε.
- Δεν εξηγούν, από την κυβέρνηση, γιατί η ύπαρξη ενός φιλοσυριζαίικου καναλιού αποτελεί χειραγώγηση των μίντια, ενώ τα έξι κανάλια σήμερα που μαζί με αυτά της κρατικής τηλεόρασης, παίζουν φουλ ΝΔ, απ’ φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός, αυτό γιατί είναι πλουραλισμός και πολυφωνία;
Ζ.

Μετά το ΑΕΙ στα ΙΕΚ
*ΣΤΗΝ Ελλάδα είναι πολύ χαμηλή η συμμετοχή στην ΕΕΚ, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, λένε από το Υπουργείο Παιδείας, προωθώντας την καινούργια τους ιδέα, για συμπλήρωση του δεύτερου μηχανογραφικού από όσους μαθητές αποκλειστούν από τα ΑΕΙ. Επικαλούνται περυσινή έρευνα της ΓΣΕΕ: Οι προοπτικές της ΕΕΚ γίνονται εμφανείς και από το γεγονός ότι το 25% των σπουδαστών σε ΙΕΚ έχουν ήδη πτυχίο Πανεπιστημίου. Το 2012 το συνολικό αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5%. (Όχι που νόμιζε ο άλλος ότι μετά το πτυχίο θα κάνει μεταπτυχιακό).
Ζ.
Με σκουλαρίκι
*ΟI δύο Λαρισαίοι στο γραφείο και μια μέρα ο ένας βλέπει τον άλλο να φοράει ένα σκουλαρίκι. Ξέροντας πως είναι γενικά συντηρητικός τύπος, παραξενεύεται, και τον ρωτάει:
- Καλά ρε συ, σκουλαρικάκι;
- Ναι, ναι, απαντά ο άλλος, φανερά ενοχλημένος.
Ο άλλος όμως κόλλησε και ξαναρωτάει.
- Καλά, και πώς έτσι… Από πότε φοράς σκουλαρίκι; Εσύ ειδικά… Δεν το φανταζόμουν ποτέ.
- Ούτε γω το φανταζόμουν, αλλά έλα που το βρήκε η γυναίκα μου πεσμένο στο αυτοκίνητο.
Ζ.

AGORASTOS_CIU.JPG

*ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ περαιτέρω την άμυνα, το τείχος πρέπει παντί τρόπω να ορθωθεί.
Ζ.

KAMHLES_CIU.jpg

*ΕΧΕΙ μποτιλιάρισμα στην πόλη αυτές τις μέρες.
Ζ.

NOSOKOMA_CIU.jpg

*ΤΟ εντόπισε ο Λαρισαίος Τ. Ζ. κι έπεσε ξερός. Τεχνικά μπορεί να συμβεί, για αλληλοκάλυψη, ο συνδυασμός όμως σκοτώνει.
Ζ.

KAFES_CIU.jpg

*ΝΑ και κάτι βαθυστόχαστο, επί της Παναγούλη. Έσφιξαν κι οι ζέστες…
Ζ.

DHMHTRIADOS_CIU.jpg

*ΟΧΙ μόνο εμβολιάστηκε ο Δημητριάδος αλλά βρίσκει και πρωτότυπο τρόπο να προτρέψει το ποίμνιο να σπεύσει. Ο κ. Ιγνάτιος φωτογραφήθηκε με τον σκύλο του και πως δήθεν συζητά μαζί του. Ο Βολιώτης δεσπότης προσπαθεί να ισχυροποιήσει το μήνυμα της τοπικής Εκκλησίας υπέρ των εμβολιασμών.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass