Κρύβουν την αλήθεια για τα νοσοκομεία...

* ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 13:51

«Κρύβουν την αλήθεια που βιώνουμε στα νοσοκομεία» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας Νίκος Νταφούλης στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι γιατροί, υγειονομικοί, φοιτητές και φοιτήτριες Ιατρικής και συνταξιουχικές οργανώσεις έξω από τα γραφεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της πανελλήνιας πανυγειονομικής απεργίας.

Ο κ. Νταφούλης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, χαρακτήρισε άδικη τη στοχοποίηση των υγειονομικών με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από τον υπουργό Υγείας και δήλωσε ότι ο αγώνας με στόχο την ανάδειξη των αιτημάτων τους που έχει να κάνει με ενίσχυση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις προσωπικού θα συνεχιστεί.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ – Ειδικευόμενων ΠΓΝΛ και διευθύντρια ΤΕΠ ΠΓΝΛ κ. Γεωργία Παπαδάμου χαρακτήρισε εξοργιστική την απάντηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη, αναφορικά με τη διάψευσή του στα προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των νοσοκομείων που έθεσαν γιατροί και υγειονομικοί στην πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη Τύπου, που συνοδεύτηκε και με τη σχετική ανακοίνωση. Η ίδια τόνισε σχετικά με τη ΜΕΘ Παίδων πως φυσικά και έπρεπε να ανοίξει, όχι όμως με δωρεά, αλλά με ευθύνη του κράτους, ενώ για τη στελέχωσή της σημείωσε πως μετακινήθηκε προσωπικό από άλλα τμήματα και δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις.«Ανοίξαμε μία τρύπα, για να μπαλώσουμε μία άλλη», είπε χαρακτηριστικά.
Στη χθεσινή κινητοποίηση τη στηριξή τους με την παρουσία τους εξέφρασαν και μέλη ΔΕΠ του Ιατρικού Τμήματος, που δήλωσαν ότι τα νοσοκομεία είναι ο χώρος εκπαίδευσης των μελλοντικών γιατρών, των σημερινών φοιτητών και φοιτητριών, που συμμετείχαν, επίσης, χθες στην απεργία, και η σωστή λειτουργία τους πρέπει να είναι προτεραιότητα.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass